Sayın ciğerci hala 150 bin var bitiremedi. İnatçı çok altta yazılanlara vermiyor. İllede dediği rakamdan verecek.
Printable View
Şu tacirler veya fonlar 10 lara versede kene gibi gömülsek :)))) dualarımdada eksik etmem kendilerini...
Merhaba Arkadaşlar,
2020 3 aylıktada değişen bir şey yok ama firmanın son 3 yıllık geçmişine baktığımızda tarihinde belkide daha önce yapmadığı bir yatırım atağı ve berababerınde yenilikçi ürünleri piyasaya sunacağını açıkladı.
Şirketi biliyorsunuz makine alımları devam ediyor ve büyümeden kaynaklı mecburen 3. fabrikasını bu yıl kurmak zorunda kaldı ve orayada makineler almaya devam ediyor.Her aldıkları makineyi kapa bildirmiyorlar, biliyorsunuz böyle bir huyları var.
Şu kap haberini hatırlamakta fayda var; çünkü yakında haberı düşer.
30.05.2019 tarihinde almış olduğumuz 503814 no'lu Yatırım Teşvik Belgemiz kapsamında, Gloss & Green® teknolojisiyle ürettiğimiz çevreci ve geri dönüştürülebilir metalize kutularının kapasite artışını sağlayacak 2.717.300 Euro tutarında makine satın alım görüşmeleri sonuçlanmış ve kontratlar imzalanmıştır. Makine alımlarının 2020 yılının haziran ayına kadar tamamlanıp faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.
Şirketimiz sadece 2020 / 3 aylığında makinelere yaptığı yatırım 25 milyon ki 15 milyon ödenmiş sermayesi olan bir şirket için muazzam. Detayları aşağıdadır.
Heidelberg marka, 2017 model Speedmaster XL106 8 Renk + 2 Lak UV Baskı makinesi,
GMC marka Karton Bobin Ebatlama makinesi,
Ömerli-2 tesis alt yapı yatırımları,
Diğer yatırımlar
İlk makinemiz 2018 Eylül ayı itibari ile fiili üretime başladığını biliyoruz ne dedi firma kap haberinde; Dünyanın en büyüğü ve teknoloji harikası olan bu yeni baskı makinemiz.
Şimdi bu yatırımlardan kaynaklı ister istemez ciroda gözle görülür bir artış beklemek yatırımcılar olarak hakkımız tabi ama firmamız hala yatırımlara devam ediyor ve hazıran ayındada bu süreç devam edecek o yüzden beklediğim ciro hedefini 2021 de görmek dileğiyle diyorum. ( çeyrekte 100 milyon ciro )
Eskiye göre daha fazla borç ödemesi yapacağımız için net karlılıkta baskı altında olacaktır.Bunu sadece ciro artışı ile değil firmanın bahsettiği gibi avrupa pazarına yapacağı lüks kutulara ağırlık verip kar marjınıda artırarak devam etmeli.
Yatırımlarımız uzun vadeli bir plan çerçevesinde devam ediyor, yabancı ortağımız arkamızda borç bulma sıkıntımız yok hatta avrupadan daha ucuz kredi bile alabiliyoruz.
2017 ciromuz 144 milyon
2018 ciromuz 206 milyon
2019 ciromuz 248 milyon
2020 ciromuz 300 milyon tahmini
2021 ciromuzda ise artık 3. Fabrika ve makine yatırmlarının bitmesi ile 400 milyon minimum ciro beklentim var, ve bu zor değil.
Şirketin borçları konusuna girmeyeceğim bu yatırımlar özkaynaklar ile yapılmadı sonuçta banka ve leasing ile yapılan yatırımlar var ve borçlarımız dovız bazlı arttı şimdi şirket kar etmek zorunda edemiyorsak özkaynaklar eritiriz finansal veriler kötüleşir, o yüzden kar edemiyorsan bedelli yapacaksın sermaye tavanı 30 milyonda 100 milyona çıkarttık yakın zamanda biliyorsunuz.
2 aya yakın zamandır bir baskı var kağıtta ama bu baskı yakın zamanda bitecek, hatta bu hafta bile bir hareket olabilir,yatırım yapan şirketi yatırımcılar hiçbir zaman cezalandırmaz şimdiye kadar nasıl değer verildi ve 25 tl fiyatları gördüysek yine bu rakamlar önümüzde olacak ve geçilecektir.
Bu hafta yada gloss green makinesi haberi ile birlikte 20 tl üstü bir deneme mümkün, borsa bu kadar yukselmişken nasıl olacak diye düşünenler olabilir ama borsa yukselırken bız değer kaybettiysek borsa düşerkende biz prım yapabiliriz bunu daha once bır çok kez yapmıştır durdo.
Herkese bol kazançlar.
İsmail bey ellerine sağlık. Bekleriz on yıldır olduğu gibi.
İsmail bey bilgi ve emeğine sağlık. Yazmış olduğun yazı, herşeyi özetler nitelikte
Teşekkur ederım, dun akşam öyle bir grafik ve bılanço ya baktım birazını yazıya döktüm.Durdo özelinde söylemıyorum hikayesi olan hisse düşerken alınır.
https://i.hizliresim.com/gSuMNk.jpg
Daha iyisini yapabilirdi ama gunici enyuksek gordugu seviyeden kapamasi guzel
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ümit abi fon bi yandan gedik bi yandan hırpalandi tahta, takas onemli tabi ama grafik sinyallerini veriyor,yakindir zamani
Ortiler durdo % kaç kar marjıyla çalışıyor? Ciro 400 olursa karı kaç tl olurki acaba?
Cileeettttt o zaman portföy arttırmaya devam :))
2 aydır düşen bir kanal içinde hareket ediyoruz, aşağı yönlü düşüş 16 tl de son buldu ve bu trendin değişmesi için 17,50 kapanış lazım.
Fahiş fiyatlının cücüğü yukarı gider gibi yapıp geri salıyor bu hareketi yüzlerce kere yapıp ana avrat sövdürerek sattırmaya çalışıyor ... Son 5 senedir aynı hareket, eeee fahiş fiyatlı cücüğü olmak kolay değil...
Ortiler çok özür şerefli egeen hissesine yazacaktım...
https://i.hizliresim.com/0npLwQ.jpg
17,50 yi hacimli hizli aşar ise 3 kapanisa bile gerek kalmayabilir belkide
Borsada patron alışları ve alış fiyatları çok önemlidir. Önemsenmesi gereken güvenli referanslardır.çünki en tepedeki insanlar.şimdi Alican bey parayı yolda bulmadık i 20 lira küsür den hisse alsın.
Şu an 20 lira pahalı diyenler yarın çok ucuza almış diyemezmi ne dersiniz.
Günaydın. Bakanlık kanalistanbul projesini Temmuz ayında askıya çıkarıyor. Hayırlı olsun. Sabah haberlerinde ifade edildi.
Muhasebecilerin hariç seviyorum seni Durdo.
Gunaydın , istanbulda fabrikası olan çimento şirketlerini takibinize ekleyin. Bütün istanbul beton olana kadar devam :-)
3. fabrika o bölgede kurulması çok anlamsız oldu kısa süreli olacak anlaşıldı.Daha modern bir tesis için şimdiden plan program yapmalılar.3 fabrika ayrı ayrı opersayon zararı hep ve yakışmıyor firmaya.
Ortaklar şirketten bir haber mi bekliyor bune baskı anladığım kadarıyla genel kurul beklenıyor.
Efsane geri döndü Kanal İstanbul ısıtıp ısıtıp onumuze getiriliyor.
Şirketin bina değeri bilançoda 40 milon küsür , kanal istanbuldan başladığı andan itibaren tekrar bir güncelleme yapılacığı kesin
Bu formda yazılanlar yatırım tavsiyesi içermez
Bu formda yazılanları okuyup işlem yapanlara selam olsun
İsmail başkanımız güzel bir floyd yaptı bu floydu diğer sosyal sitelerde kullananlar oldu onlarada selam olsun
Devamlı telefonlar çalıyor İsmail başkan çıkacak dedi diye bir grup arasında telefon trafiği oluştu. Baskı yapalım çıkmasın diye herkese selam olsun yazılar kişi ve kurum içermez üzerine almak isteyene afiyet olsun.
Tavukçunun başı dertte o kara liste hepimizi karaladı gerçek yatırımcı bile ürktü, aslında tavukçu istediğini aldı düzgün giden arabanın lastiğine sniper la ateş etti.
Şimdi bir kaç küçük kurdeşen hisse hakkında sallıyor sosyal alemde çok pahalı alınmaz deyip kuzularını yemliyor. Kuzularda destekle rahatlatıyor onu. Bu kurdeşenleri haklı çıkaracak hareketleri yaptıran tahtacıyada selam olsun.
Ortak dediğin İsmail,ciğerci,gameover,tradex,canalican,algun,tas kın gibiler bu şahıslarına yorumları geçerlidir.
Şerefli efoşlan hesabımı kapattığım gün ne var ne yok durdoya gömüleceğim... Tombik kene misali :))) durdonun yarınlarını severler derneği başkanlığınada adaylığımı koyacağım :))
Sayın durdo cu kendi adıma teşekkür ediyorum.
13 yıllık durdo yatırımcısı olarak şirketi her zaman takip ediyorum.
Bilindiği üzere durdo büyüme aşamasındaki bir şirket ve her yıl belli bir büyüme yüzdesi var.
Durdo 3 yıldır yatırım yapıp kapasitesini ve cirosunu büyütmek üzere ilkönce 03.08.2017 de 5.000.000 euro ve 2019 yılında da 3.400.000 euroluk 2 makine yatırımı yaparak 3.fabrikasınıda 2020 de açmıştır.bu yatırımın bugünki değerle 63.650.000 YTL yatırım demektir.buda Ödenmiş sermayesinin yuvarlak olarak 3.8 katıdır.
Söyleyin bana böyle agresif yatırım yapan kaç tane şirket var borsada.
Tek eksi yanı bence Tabiki bu yatırımları yaparken borçlandı.gönül isterdiki özsermayesiyle yapsın.ama olmadı.
Yatırımlar gloos Green teknolojisinin kurulumuyla şu anlık bitiyor ve yatırımların meyvesi toplanmaya başlayacak.
Şirket olarak 2.çeyrekte pandemi süreci vardık i şükürler olsun şirket etkilenmedi diye düşünüyorum. Çünki bu aşamada ambalaj işinin önemi daha çok vurgulandı ve bu sırada fabrika durmadan ama önlemlerini alarak devam etti. Hatta3. Fabrika açılımı bu dönemde gerçekleşti.
Asıl bundan sonra ambalaj işi pandemi den dolayı daha önemli olacaktır.ürün alıcısı ambalajlı ürüne yönelecek diye düşünüyorum.
Şu aşamada bu kadar yatırım yapılmışken ve LGR gibi dünya çapında bir ortağımız varken ki LGR durdo yu ve ürünlerini hem pazarlamış hemde tanıtmıştır.
Hani bir söyleyiş vardır '' yabancı ortak size para vermez ama müşteri getirir.'' lgr hem müşteri getirmiş hem şirkete maddi destek ol muştur. Bu sözün aksine
Ve güzel gelişme olarak Alican beyin 20.lira küsür den ve payını 2.8 kat artırarak hisse alması oldu.
Şimdi durum böyleyken bu yıl ilk çeyrek ve 2.çeyrek kötü gelmiş ona bakmam. Ondan sonraki bilanço lara bakmak istiyorum.sayın durdocu durum böyleyken o şunu demiş bu bunu demiş ben buna bakmam.kimsede bakmamalıdır. Herkes kendi yatırım kararını kendisi vermelidir kimseden etkilenmemelidir.bilirimki herşeyin bir değeri vardır ve bu değer er geç kendi değerini bulur.borsayada 2 çeyreklik bilanço için yatırım yapılmaz. Boşverin gerisini.
sevgi ve muhabbetle kalın.
Yanlışım varsa lütfen düzeltin arkadaşlar.
Saygılarımla...
SPK yapılması istenen uyarı:Burada yer alan bilgi yorum ve tavsiyeler yatırım. Danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı aracı kurumlar portföy yönetim şirketleri mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu sayfada yazılanlar sadece kişisel görüşlerdir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle bu sayfada yazılanlara dayanarak yatırım yapılmamalıdır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Genel kurulda yönetime sorulması gerekenler?
-Yeni iş ilişkileri ve sözleşmeleri kap a neden bildirilmiyor. Borsadaki diğer şirketler bu olayı yatırımcı çekmek amaçlı kullanıyorlar.
-Geçtiğimiz yılda söylenmişti sanırım şirket tanıtımı yabancı aracı kurumlara neden yapılmıyor? Pandemiyi bahane etmemeleri gerekir!
-Kanal istanbul olayı gerçekleşmesi durumunda yeni bir yapı ile tek bir çatı altında Duran Doğan toplanacak mı?
-Maliyetlerin düşürülememesinin ana sebebi nedir?
Çoğu şirket şunu diyor borsa fiyatımızla ilgilenmiyoruz , bizde yatırımcılar olarak şunu diyoruz ozaman ne işiniz var borsada.
https://i.hizliresim.com/fhbHrB.jpg
https://i.hizliresim.com/1Xd1gb.jpg
https://i.hizliresim.com/MJzXnr.jpg
https://i.hizliresim.com/JGmBZ6.jpg
https://i.hizliresim.com/mSXD6B.jpg
https://i.hizliresim.com/Rjk6qY.jpg
İsmail bey yarın güzel bir seans olacak gibi😊
Bekleyenlere gün doğdu
Son 2 ayda bist ve sirketlerin performansi ortada durdo nun ortada.
Gloss green de devreye girerse hareket gelir hisseye ama o da gunluk yukselisle kaliyor birakmiyorlar hisseyi hemen satisa geciyorlar.
Kisa vadede süründüren, uzun vadede sevindiren bir durdomuz var boyle devam edecek sanki yoluna.
İsmail bey bence 24.98/19.06 fiyatları arasında satılan mallar bu fiyatlardan yerine konmak isteniyor. Bilanço ve virüs de bu tekrar yerine koymak için beklemenin de bahanesi oldu. Diğer giden ambalaj şirketleri durdodan daha mı iyi😃 her zaman dediğim gibi şirkette sorun yok. Durdoyu az çok takip eden sorunu bilir diye düşünüyorum 😄
Ama beklemek güzeldir. Sonuç alınacaksa tabi.
Pasta paylaşabilecek biri var mı? Alan satan kim görsek😀