Çevresi açıkta bulursun da,
Herkes ev sahibi olabilsin diye yoğunluk sıkı, önu açık diye alıp 2 yıl sonra yanına komşu da alabilirsin.
YTD
Printable View
Haha bu iyiydi :)
Soruya gelirsek, il, bölge, muhit, cephe, oda sayısı vs. Çok değişken var. Net cevap vermek zor.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlandaki evi görünce şunu belirtme ihtiyacı hissettim.
Kapalı otıoparkı (veya en azından herhangi bir otoparkı) olan evlerin fiyatının 80-90 bin liralık kısmını otopark değeri olarak düşünmeliyiz bence.
Kapalı otoparkların aylığı 300 lira diye duymuştum.
Demek ki 4 tane aracınızı park edebilmenin değeri 1+1 küçük bir daire kadar.
İlandaki evin 15 bin lirası pazarlık payı olsa, 90 bini de otopraka sayalım, ev 360'a geliyor.
Normal bence.
Aralık 2019 ile şubat 2020 arasında İzmir Bornova da dairemi 470 bin den satışa çıkarmıştım. Her gün en az 2-3 kişi arayarak '' Arkadaşım dairene nakit 400 vereyim '' diyordu. En sonunda arayan birine '' paranı al gel, yarın sabah tapuya gidelim '' dediğimde '' Para dolarda, kaporanı vereyim, dolar 7 lira olduğunda tapuyu alırım, geri kalanı öderim '' dedi. Ana avrat küfürü yedi.
Sonra öğrendim ki, bu işleri emlakçılar ( sahibinden satanlara ) yaptırıyormuş. Bıktırarak, satış yetkisini onlara verecekmişiz. Böylece biz sinirlenmemiş olacakmışız ! İnatla vermedim emlakçılara.
Şimdi ise ucuz kredi hikayesiyle dairelerine fahiş zam yapanları her gün 2 kez değişik telefonlardan arayarak, ilandaki e-postasına onlarca mesaj yazarak '' 500 bin yazdığınız dairenizin ekspertiz değeri olan veya belediye rayiç değeri olan 410 bin tl. vereyim. Tapu masraflarını herkes kendi ödesin . Kafanıza uyarsa mesaj atınız '' diyorum.
3 tane emlakçı 1 hatadır 450 bin olan fiyatı bu sabah 425 e çekti. Sıfır evler pek değişmiyor ama 10 yaşından büyüklere rağbet olmadığı için piyasadan ümitlerini kestikçe fiyatları çekeceklerdir.
Sayin ressam, piyasada dönen maaşları ortalama tahmin ediyorsunuzdur.
Sıfir veya yaşli daireler satilmak isteniyorsa eger, mecburen odenebilecek seviyeye inmek zorundalar. Haa tok saticilar ile keriz bekleyenler inmez o ayrı.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://finans.mynet.com/haber/detay...ayacak/397165/
Bak sen şu emlakcılarin yaptıgina.
Tamda para kazanacaklari zaman ev sahiplerine yapilirmi bu.
Hele 7/24 güvenlik, havuz, sauna, diafon vb. ıvır zıvır koyup lüks, ultra lüks, full, full+full vb.isimlerle satışa koymuyorlar mı hayret ediyorum. Zaten 150+ metrekare olunca daireyi otomatikman lüks daire diye yazıyorlar. Giriş katı daireyi satılığa çıkarıp da apartman asansörlü diye yazan bile var. Ama asıl favori satıcılarım havuz manzaralı diye özellik koyanlar. Hangi akıllı aile babası veya annesi havuz manzaralı daire alır aklım almıyor. Sapığı var, ergeni var, ahlaksızı var, millet malafatıyla eşinin, kızının icabında annenin ve misafirlerinin önünde yatıp pozisyon verecek, sen de gönül rahatlığıyla o evde havuz manzaralı diye fazla para verip oturaraksın. Ters işler bunlar.
Dürüst ev sahibi ve emlakçı aralarında süreli satış sözleşmesi yapmalı. Bu sözleşme de açıkca tüm kriterler belirtilmeli. Cezai şartlar da konulmalı. Sonra emlakçı ilana açık adresli ve tam seçicili foto- vido ile çıkmalı. Teknoloji sayesinde müşteri bir yerden bir yere saatlerini ayırmadan, gereksiz dialoglara girmeden ilanı inceleyerek , kafasında netleştirmeli ve sonra irtibata geçmeli.
Bu sayede kimse kimsenin zamanını çalamaz. Güven ortamı sağlanır. Daire beğenildiği zaman pazarlıkta mutlaka mal sahibi bulunmalı. Ama ülkede haklıların sesi, haksızlar kadar çıkamadığından uzun yıllar düzeleceğini sanmıyorum.
Emlakcılara para kaptırmayın. Dünyanın en zahmetsiz mesleği. Yüzde 1 komisyon verin yeterli. Kabul etmezse keyfi bilir. Satılık ev cok. 2-3 gün sonra arar yüzde 1'i kabul ettiğini söyler zaten.
Bu 0.64 kampanyasının son tarihi nedir?
Baktım bulamadım.
Ona göre bekleyelim fiyatlar düşecek mi oturacak mı ne olacaksa olsun.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu dusuk faizli konut kredisi yazlik almak icin kullanilabilirmi?
NEF mesaj atmis.
15 yil vade 1 yil ödemesiz 3500 liradan baslayan taksitlerle ev satalim diyor.
Muhtemelen 60mkare diye satiliga cikarip kullanim alani 24mkare olan 1+1 yada 1+0 dairesi icin istiyor bu parayi.
Enaz 500 600 lira da aidat desen aylik en az 4000 lira ver bana diyor.
internetten ev satış ilanlarını sadece emlakçılar verecek di ye bi şey okumuştum ... ne oldu o iş ?
Son günlerde yeni bir emlakçı gurubu türedi..
Eminevim, Finansevim,Morevim,Birevim,Kolayevim,gibi isimler altında...Anacadde üzeri, kalabalık semtlerde ,yoğun halde,farklı isimler altında,yeni yeni tabelalar.. Bu tür yerler hakkında ne düşüyorsunuz..??..
Kimler bu işin organizatörü.??
Yeni dolandırıcılık yöntemleri mi..??
Oturduğum sitede 2019/Eylül ayında fiyatlar 500 bin TL düzeyinde iken, kampanya sonrası hemen 700 bin TL seviyesine çekildi, emlakçıdaki bir daire 2 haftadır kapora alındı başlığıyla yayında duruyor. Bunu gören başka bir emlakçı hemen fiyatı 720 bine çekip bakın geçen hafta 715 bine ev satıldı diyor. Aradığımda ev sahibi ile karşılıklı görüştürmüyor. Fiyat teklifiniz nedir diyor. Teklifi beğenmezse daha fazlası teklif edildi zaten diyor. Bütün i.nelikler emlakçıda bitiyor...
Ev alma komşu al .
Bizim apartmanda komşu 90 yaşına geldi her sene üst komşusu yüzünden boya badana işi oluyor .
komşusu bir türlü tadilat yaptırmıyor aşağıya hep sızıyor her yerden .
Her sene 5-10 bin lik oluyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçen gün gördüm. Eminevim Yalova/Armutlu'da doğa içinde harika bir misafirhane yaptırmış. Beyin yıkama seansları burada yapılıyor anlaşılan. Şunuda belirteyim insanları dolandırması için bu sistemin paraları çiftlikbank gibi söğüşlemesine gerek yok. Katılım payı, bekleyen paranın işetilmesi, ayrılırken tazminat vs. derken zaten aşırı karlı bir sistem. Karlı olmasa mantar gibi bitivermezlerdi. Dini hasasiyetleri olan, iyi niyetli vatandaşlarımızı kullanan bir sistem gün geçmiyorki piyasaya sürülmesin.
Çok yaşayın,birebir ben yazacaktım bunları,bu ülkede faiz hassasiyeti olan insanları yine sözde kendi görüşündeki insanlar dolandırmaktan asla vazgeçmiyor,başka bir forumda,bu firmalardan biri parayla konu açmıştı ancak hedef kitle genç ve sorgucu olunca,kendi adamlarını üye yapıp insanları kuru gürültüyle susturmaya çalışmışlardı,hedef kitleleri belli,bir nevi ponzi sistemi,asla faizle ev almaktan karlı değil aksine sırtınıza bir sürü asalak daha biniyor,ama talep oldukça yapacak bir şey yok..
Ev almak için millet birbirine giriyor resmen ev sahipleri elini ovusturuyor tabiki iştah had safhada bu kadar kerizi arasan bulamazsın her şeyin fiyatı artıyor ama insanların geliri artmıyor nasıl olacak bu işler yarın enflasyon artmadı diye maaşa bamya gibi zam yapılınca isyanlar başlar gecinemiyoruz diye
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu başlıkta daha önce bu sizin anlattığınız konuları paylaşmıştık,çok haklısınız belli başlı istisnalar dışında geliri artmayan artsa da öncelikli harcamalar gelirinden çok arttığı için her geçen yıl fakirleşen insanlar o kredileri nasıl ödeyecek?bankaların elindeki gayrimenkuller sermayeden sayılmaya başlandığı için bankalar şimdilik rahat ancak böyle giderse önümüzdeki yıllarda bankalar bu ülkede en büyük emlak zengini olmaya adaydır..
Evet farkındayım bu konuların konuşulduğunun bende uzun zamandir yazarım bu forumda ben şuan kirada oturuyorum ev alacak param da var ama almıyorum bu devirde nakit kraldır hem hareket kabiliyetin yüksek hemde bir çok vergiden harçtan muafsin vadeli ye de para koymam yüzde 30-40 oranlarında hisse senedi işlemi yaparım ne emlak vergisi ne stopaj ödüyorum ödediğim kira bedeli maaşımın 5 te 1 i tutarında beni yormuyor insanların ev sahibi olma çılgınlığı niye var anlamıyorum ucube gibi evlere hayatlarını veriyorlar gerçekten yazık
Halep orda ise sam Burda :))) şahsi kanaatimdir ben ev almayı yatırım olarak görmüyorum ev bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyaç kiralanarak ta giderilebilir ben artvinliyim köyde seneye kendimize ev yapicaz ceviz bahçemizde var ben birikimi mi çocuklarımın eğitimi ne ve rahat emeklilik için biriktiriyorum
Krizlerde uygun fiyatlara ev bulabilirsin. Bu kış o fırsatı verebilir. Para bollaşıyor, kirazın fiyatı arttığı gibi evin de fiyatı artacak.
Son 3-4 senedir neden artmıyordu, çünkü çok fazla arz vardı. Yine var, ama eriyor.
Ev fiyatları bundan sonra en az domates fiyatı kadar artar. Sizi temenni ederim.
Kiradaysan her kiralik ev senindir. Komşuyu, sokaği , evi begenmezsen ceker gidersin kafan agrimaz. Ama oturacagin evin seninse ve yukardaki saydiklarima benzer şeyler başini agritmaya baslarsa vay haline. Hele birde kirada evin var ve kira almada sorun yaşiyorsan stresten omrunden omur gider.
Öbür tarafa goturenmi var.
Ama eğitim herseydir.
Mal a degil insana deger verenlerin artmasi zor ama bu platformlarda da olsa egitimle bunu basaririz insallah.
Teknik bir hata var ve cok buyuk yatirim zararlarina neden olabilir.
Kirazin domatesin patatesin soganin fiyatlari uzun sure konut fiyatlarinin geri gelmesini bekledi bu ulkede. Hatta dolar bile bekledi.
Insanlar baktiki inşaat sektörü ve hükümet ulkenin diger kalan bölumunü salak yerine koyuyor, orda ip koptu işte.
Dolara domatese soğana ayari cektiler. Niye cekmesinler.
Domates 50 kurus, 2+1 80mkare ev 500bin olacak. Ne güzel dünya...
Enflasyonla birlikte hersey yerine oturmaya basladi. Sirada maaşlar var. Onlar yükselmezse bu sefer kriz bütün sektorlerde olacak.
Bu iş bukadar basit. Normal rayında bir ekonomik sistemde bir malin fiyatini anormal yukseltirsen denge bozulur.
Terazi gibi yani.
1kilo ile 2 kilo dengede durmaz...
Bu arada soyliyim bütün ailem inşaatçı babam inşaat mühendisi abim in kendi şirketi var kardeşim de yanında çalışıyor birtek ben bagimsisim onlardan benim bu hayattan en büyük beklentim huzur sağlık eğitim bizim ülkemizde ciddi bir emlak algısı var belki de dünyada da öyledir bilemiyorum ev almak hatta ikinci üçüncü ev almak baş ağrısı başka birsey değil o kadar parayı betona vereceğime uretirim bağ bahçe bostan yaparım daha iyi hem bir değer yaratmış olurum hemde kahvelerde oturup dedikodu yapıp boş boş binalarda oturacağıma hem temiz hava alırım hemde uğrasim olur yaşlılıkta zaman geçmez yoksa ama yakarsa bu dünyayı kadınlar yakar ben hanımı kandırdım :)) bu yaşam tarzına çocukların eğitimi diyince evi unutuyor bir anne için en önemli şey evlatları oradan vuruyorum :))
NEFe sakin bulasmayin. Sattiklari evler dolar bazinda surekli dusuyor ve aidatlar asiri yuksek. MEsela yatirimlik daire aldiniz. Kiraci kirayi odemedi. Aidatlar da ustunuze kaliyor.
Evdeki butun kusurlari kullanim hatasi diye senin ustune yikmaya calisiyorlar. Sozde teknik servis var ama hepsi parayla.
Markali ev satiyoruz diye markali kazik satiyorlar.