Düştükçe panikleniyor.
Altının negatif trende girince, kendisinin panik ve komple teorileri de hız kazanmaya başlıyor
Printable View
Bazi bilgileri kulaktan dolma bilgilerle konustugunuz icin duzeltmek lazim:
1) $SLV ve $GLD isimli JP Morgan ETF leri sadece kontrattir. JP Morgan da sanal gumus vardir. Fiziki gumus yoktur. SLV nin detaylarini okursaniz gercekleri gorursunuz. SLV sanal bir gumus fonudur. Redditciler bunu farkedince fiziki gumus piyasasini saldirip bitirdiler. Bakalim JP Morgan da yeterince fiziki gumus var mi? Er meydani. Yakinda gorecegiz.
http://m.futuresmag.com/2013/05/13/a...lv-safe-havens
2) Reddit tayfasi sunu farketti. Buyuk bankalarin cok buyuk oranda $AG hisse senedi shortu vardi ve bunu yakaladilar. 1 haftadir umugunu siktilar. Hisse %100 prim yapti.
3) Ayni bankalar COMEX de short yaparak cok buyuk kontratlarla Gumus ve Altin satiyorlar. Bazi buyuk oyuncular `Kyle Bass` vb fiziki teslim almaya baslayinca COMEX de yeterince fiziki altin ve gumus stoku olmadigi ifsa oldu.
Ha ne olur? Gumus cok hizli artar o kesin. Ama bu sahtekarlar batar mi? Onu bilemiyorum. Belki batarlar belki batmazlar. Cunku dolari istedigi kadar basabilirler. Dolar onlarin parasi.
Olan kime oldu? zikilen kim oldu? Guvenli liman diye dolar alanlari ziktiler.
Fiziki altini gumusu platini olanin mali ortada. Dolari olan dusunsun. Parasi pul oldu.
Benim fiziki malim duruyor. 10 sene sonrada ayni. 20 sene sonrada ayni. 50 sene sonrada ayni. Fiziki mala hicbirsey olmaz.
https://www.google.com.tr/amp/s/amp....bullion-today/
Lafı çok uzatmayacağım. İstediğini oku istediğine inan. Türkiye’de tam böyle işlerin merkezinde olan bir finans kuruluşunda çalışıyorum. Bu dediğin büyüklerin özellikle JPM’in inanılmaz fiziksel varlığı var. 150 yıldır her krizde daha büyüyerek çıkmıştır. Bu sebeple eğer zarar vermek isteniyorsa yol belli daha önce dediğim gibi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
O fiziki gumuslerin hicbiri JP Morgana ait degil. Hepsi PBOC ye ait, yani Peoples Bank of China. JPM sadece araci emanetci. Ha dersenki PBOC fiziki gumuslerini otaya cikaracak onu bilemem. Ama JPM in kendi mali olan fiziki gumusu yok. Sadece sanal uyduruk $SLV fonu var, o da kaydi.
Bu asagidaki makalede konu teknik bilgilerle cok detayli olarak anlatilmis. Sloganlarla veya Bloomberght deki pirefesorlerin uyduruk yorumlari ile gelmeyin. Seytan detayda gizlidir.
A whale is accumulating silver futures
https://www.goldmoney.com/research/g...silver-futures
arkadaşlar, amatör kafamla iki grafik çiziktirdim. sizlerin yorumlarını bekliyorum. benim grafiklerden gördüğüm, düşüş sert olmuyor, yani direniyor, bu iyi. ama 2012 yılındaki düzeltmeye benzemez umarım. günlük grafikte 200 günlük ortalamaya gelmiş, son senelerde hep tepki gelmiş 200 günlükten. ama bir de, yıllık grafikte, kırmızı çizgi 5 yıllık hareketli ortalama. 2012 hariç her sene değmiş bu ortalamaya. bilmiyorum yani, yanlış bakıyor da olabilirim. yorumlama da iyi değilim. kelin ilacı olsa başına sürermiş. yorum kısmını üstatlara bırakıyorum.
https://i.ibb.co/kqG7brm/zz.jpg
https://i.ibb.co/JW1jKqy/zxx.jpg
https://i.ibb.co/88cV5ZY/zx.jpg
yatırım tavsiyesi değildir. amatör çizgilerimdir. kelin ilacı olsa başına sürermiş
Size gore komplo teorisi olabilir. Bazen asiriya kacmis olsa bile bircok gonderisinin gerceklik payi oldugunu dusunenlerdenim. Farkli fikirin ve argumanin varsa yazarsaniz bilgileniriz. Ama hic birseyi arastirmadanda yazilanlara anlamsiz (olmaz, komplo teorisi gibi) cevaplar yazmamanizi tavsiye ederim. Fikiri begenmiyor olabilirsiniz ama karsindaki insani kirarak emege saygisizlik hos degil.
Uzun suredir forumda bilgilendirme yapan bence oldukca degerli bir uye ile atisiyorsun. Meyve veren agaci taslama.
Reddit olayi bence tasarlanmis birsey. Gumusu hicbir haber olmadan cikarsalar ciddi hucum olusur cunku zaten dusuk fiyatlarda oldugu biliniyor. Ancak bu sekilde spekulatif artismis gibi bir algi yaratilmaya calisiliyor. Almak isteyenlere risk algisini olusturuyorlar.
Her ne olursa olsun altin ve gumuste kalmaya devam edecegim. Zaten dusukteydiler daha nereye dusecekler ki???
Teoriyi ortaya atan ispatlaması gerekir.
Gökyüzünde 100.000 tane yıldız var.
Tersini ispatlayabiliyorsan ispatla gibi bir şey bu?
Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var.
Daha düşmez dediğiniz altın düşebilir.
Tam tersi yükselebilirde.
Tek görüşe kapalıp gitmemek lazım.
Ytd
dünyanın en büyük fizki gümüş üreticisi first majestic rafinerilere bundan sonra onsu 36$ altında gümüş satmayacağını bildirdi.
sanal gümüşün fiyatı ne olur bilemem ama fiziki gümüşün alt bandı 36$ oldu.
Türkiye de fiziki gümüş şu anda dünyaya göre çok ucuz. Elde eski stoklar var. Stoklar bitip yeni ithalat yapılınca Türkiye de fşziki gümüş fiyatlarının nereye çıktığını görürsünüz.
Özellikle sosyal medyada Gümüş uçak , kaçacak ; 40$ , 100$ hatta 1000$ olacak diyenlerin gazına gelip yüksek maliyet ile gümüş alanların Allah yardımcısı olsun .
30$ güçlü bir ana direnç noktası . Üzerinde kalıcı olursa yükselişine devam eder .
Bir de dünden beri neye güldüm biliyor musunuz ? Reddit ' te küçük yatırımcılar bir araya geldi. Birlik olalım , fiziki gümüş alıp onlara destek olalım . HSBC , Goldman Sachs , Jp Morgan bunlar piyasa kurucusu . Allah aşkına bunlar size " altın tepsi " içinde ikramda bulunur mu hiç ?
6 seneden beri ucuz pahalı demeden hem fiziki altın hem de BES altın fonlarına yatırım yapıyorum . Gram altın isterse 300 TL ' ye insin . Sağlıcakla kalınız .
Bunun bankadan alınanla, fiziki alınan arasında ne fark var, şuan gram altın 423 oldu, 3-5 ay önce 530. Şimdi fiziki biriktirenlerin elindeki altının fiyatı başkamı. :) Yada kıyamet koptuğunda elinizdeki fiziki altınları vererek sırat köprüsünden geçeceğinizi mi düşünüyorsunuz. Bir yatırım yapılır, nasip kısmet denilir. Ama bunlar 3-5 aydır gece gündüz millete altın aldırma derdindeler.
380-400 arası kısa alım için uygun yerler. Kimse bu rakamlara gelmeyeceğini iddia edemez. Kaç gündür dolar düşüyor, ons da bugün düşmeye başladı. Millete kaçtılar 530 dan gram altınları, güzel yazılar, güzel grafikler, şimdi yok fiziki, yok kimyasal, yok antik altın. Evet evet bir süre sonra fiziki altınla yetinmezler, antik altın toplayın diyecekler. :)
Fiziki altın alanlar şimdi birde evde fiziken zor durumdalar. :) Evde eşleri bunlar her gün değer kaybediyor, başımıza bela ettin diyorlardır. Bankada olan zararda olsa kimse görmüyor. Şimdi gel evdekilere hesap ver. :) Zor işler.
Bu altına uzun vade bakmak lazım. Uçacak kaçacak lafları çok anlamsız.
Öldü bitti demekte aynı şekilde.
Bunu bilip altın yatırımcısı olmakta fayda var.
Şu bir gerçek, bu başlığı okuyan biri 3-5 güne altının 700-800TL olacağını zanneder.
Kaldıki başlıkla alaksız, birçok bilgi paylaşılacakta insanlar yanılgıya düşüyor.
Basit bir altın yatırımı.
Eski zamanlardan beri yapılan bir yatırım.
Uzman olmaya yada fazla derinlere dalmaya gerek yok
Keith Neumeyer bir videosunda söyledi dün. Twitter hesabından takip edebilirsin. Kendisi First Majestic CEO su.
Fiyatları takip için aşağıdaki sitelerden global en ucuz fiziki ons gümüş fiyatlarını takip edip Türkiyedeki fiyatlarla karşılaştırabilirsiniz.
Fiziki gümüş ile Sanal Gümüş arasındaki makas %50 leri bulabilir. Ama eninde sonunda herşey aslına rücu eder. Stockları biten üreticiler mecburen gidip COMEX den o gümüşü alıp ambara koyup tekrar satmak zorundalar. Fiziki piyasa ile sanal piyasa farklıdır.
Fiziki olmayan mal ile sanalın fiyatını mukayese etmeyin. Ben sanaldan anlamam. Bana sanal gümüş şu oldu, sanal altın şu oldu, sanal platin şu oldu demeyin.
FED in sahipleri olan 13 aile sanal ortamda sanal şeylerin fiyatlarını istedikleri her rakama indirip çıkarabilirler. Misal canları istesin haftaya sanal gümüşü 10$ yapabilirler, ama fiziki talepten dolayı fizikü gümüş ons 100$ olur.
Bu sebeple varlığınızın %50 si fiziki olsun sizin olsun. Güvenliğiniz yoksa fiziki olarak alın banka kasasında saklayın. Önemli olan fiziki olmasıdır.
Yoksa sanal varlığınız bir veritabanındaki bir sanal değerdir. Sanal ortamın sahibi kim FED in sahipleri. O zaman sanaldan ne kadar uzak durursam o kadar iyi.
APMEX sitesinde 1500 tane üstü toplam nakit para ile alım için ons fiyatı toptan 40.96$ oldu. aşağıdaki linkten kendiniz bakabilirsiniz. Ayrıca fiziki gönderim 1 ayı bulabilir deniyor.
https://www.apmex.com/product/218577...ilver-eagle-bu
SDBullion sitesinde 1500 tane üstü toplam nakit para ile alım için ons fiyatı toptan 39.60$ oldu. aşağıdaki linkten kendiniz bakabilirsiniz. Ayrıca fiziki gönderim 1 ayı bulabilir deniyor.
https://sdbullion.com/2021-silver-eagle-coin
Kitco sitesinde 100 oz (=91.14 troy ounce) 3280$ nakit ödeme ile. 1 ounce toptan çok yüklü toptan alımlarda 36$.
https://online.kitco.com/buy/100710/...ar-9999-100710
Bıkmadığımız usanmadığımız bilindik döviz fentezilerimizden birini yaşıyoruz yine..
Du bakali müzik durunca kim sandalyeyi kapacak kim kucağa oturacak? Heç fonlar mı merkez mi?
Glboalde fiziki Gumus kitligi resmen basladi. Bana sanal Gumusu sormayin. Ilgilenmiyorum.
#SilverSqueeze: Physical Silver Shortage vs. Paper Silver
https://www.zerohedge.com/commoditie...s-paper-silver
Abi fiziki altın gümüş işe yaramıyor, bize antik gümüş ve antik altın lazım. :) Belki onlar değerini korur. 2-3 ay önce 530 liraya olan fiziki altını bugün 425 liraya veriyorlar. :) 1 ay sonra 390 liraya verecekler. Ne anladık biz bu işten.
Fiziki altın fiziki antik altın, bunlar evet sistem çökerse iş yapar. İyide sistem çöktüğünde altınları kime satacağız. :) Şayet sistemin çökeceğine inanıyorsanız inek koyun alın abi. Tereyağının kg fiyatı 80 lira oldu, gecen sene 40 liraydı abi. hadi bu akşam kayseri usulu evde mantı yapalım, tereyağı olmadan yiyecekmisin abi. Gıda fiyatları 8,6 kurdan 7 liraya gelmişiz yukarı gidiyor. Devlet bile çözüm bulamıyor. Ne yapacaksın fiziki altını. Kime satacaksın. Dünya batacak ama sen altınlarınla mutlu olacaksın. Vallahi sana mutluluk vermezler abi.
Tabiki tasarruf etmek önemli, tabiki kendini bu düzenin enflasyonuna karşı koruman önemli. Ama bunlar için ince bir çizgi var. O çizgiyi yakalamak sanıldığı gibi kolay değil. Bakınız Kuran'ı Kerim de Hümeze suresinin meail ne der.
... O, mal yığıp biriktiren ve onu saydıkça sayandır. Gerçekten malının kendisini ebedi kılacağını sanıyor. Hayır; andolsun o, ?hutame ye atılacaktır." Hutame"nin ne olduğunu sana bildiren nedir? Allah ın tutuşturulmuş ateşidir. (Hümeze Suresi, 2-6)
Iron Bank of Braavos fiziki gümüş çekecekmiş fiziki gümüş 1000 dolar olacakmış.
Şaka bir yana gümüşte uçuk kaçık fiyat hedefleri vermeden madencilerin artan talebe nasıl bir arzla karşılık verebileceklerini iyice incelemek lazım.
Gümüş altın kadar nadir bir element olmadığı için her talep şokunda piyasayı gümüşe boğabilir madenciler:
https://twitter.com/saifedean/status...66838178521089
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Herkesin kendine göre bir fikri var. Ne güzel demiş rahmetli Aşık Veysel:
Kim okurdu kim yazardı!
Bu düğümü kim çözerdi!
Koyun kurt ile gezerdi;
Fikir başka başka olmasa.
Herkesin kendine göre bir düşündüğü ve stratejisi var. Ama inanıyorum ki, doğru veya yanlış, bazıları gerçekten masumca paylaşım yaparken, bazıları sadece dalga geçmek için buralarda.
Her şeyi okurum, ölçerim, tartarım, riskime göre analiz ederim ve kararımı veririm. KURDU TAŞIYAN KENDİ AYAKLARIDIR!
"O dedi sattım", "bu dedi aldım" tayfasından adam olmaz. Ve bir enstrüman düşmeye görsün, yığılan dalgacı tayfadan hayır gelmez.
faiz idirimlerin beri ne zaman altın ons olarak salarsa dolarda biraz gevşeme yapıyorlar dikkat edin olay hep böyle bugünde aynısı yada bana öyle geliyor herhalde ytd...
Zikimden asagi Kasimpasa diyorum. Duserse ekime dusmezse kasima.
ben yine fiziki kulce altinimi gumusumu aldim portfoye yine ekleme yaptim.
Sanal artar azalir. Sanal isi coluk cocuk amator isi.
Bazi ahmaklar dolarin ve sosyal medyanin sahibi olan FED in gercek sahiplerini sanal altin ve sanal gumus piyasasinda yeneceklerini dusunuyorlar. Adami susuz sabunsuz zikerler.
fiziki altinini gumusunu platinini satin al, duzenli biriktir, sistemden cik, yastik altina depola, olmadi banka kasasinda kiralik tut orada depola. Selametle. Sigorta olarak beklesin dursun kenarda.
Aptal sanal alem sanal sosyal medya sanal paran sanal dolarin senin olsun. FED in sahipleri.
The Federal Reserve Cartel - Eight Families own the USA #BIS, IMF, World Bank - Dean Henderson
https://hannenabintuherland.com/usa/...herlandreport/
FED in sahipleri bugun 3 buyuk hareket yapti:
1) COMEX de gumus faizini %17 ye cikardilar
2) JP Morgan kiymetli metal ureten sirketlerin ratingini dusurdu
3) COMEX de yillik Gumus uretiminin 2 kat kadar short kisa pozisyon acildi
Size diyorum. Bu adamlari sanal altin gumus altin ortaminda yenmeniz cok dusuk ihtimal.
Yapabileceginiz tek sey fiziki altin gumus ve platin almak. sistemden disari cikarmak. sanal ortamda kasayi yenemezsiniz.
Hunt Brothers zamaninda denedi. Kurallari degistirip adamlari batirdilar. Asagida bunun nasil yapildigi detayli anlatiliyor. Sanal onlarin olsun, fiziki sizin olsun. Alsin sanali gotlerine soksunlar.
THREAD: With #silversqueeze trending on Twitter, it appears that this week's market spectacle may well be in the silver market.
A perfect moment for a thread on the Hunt Brothers and their alleged attempt to corner the silver market...
https://twitter.com/SahilBloom/statu...776566786?s=20
gümüş kötü saldı -7 şimdi buna altında ayak uydurursa gör cümbüşü bu reddit meddit hikaye bir gün önce +6,5 ertesi gün -7,5 altın onsda dün ki +1 geri vermekle kalmadı -,20 içeri bile girdi bile gümüşte aynısı olacak heralde gamstop u da stopladılar dibin dibine çaktılar ee reddit meddit boş laflar gene sermaye kazandı ytd
gamestop da kayıp %79 umarız kızım sana söylüyoruz gelim sen anla yaparak önce gümüşe sonra altına ilişmeler bari yahşi batı filminde cem yılmazın araba sahnesinde dediği gibi yapmaslar bari ytd...
Abi ne guzel yazdin. Itibar vermisim, yine veremedim. Buraya yazdim. Veysel harbiden guzel solemis. Dalga gecenlerle ilgili tespitinde dogru. Bak yukarda abimize, sirf biri on kaynak sordu diye ugrasmis didinmis, ingilizce linkler falan. Dedigine katil katilma. Emek var ortada. Bazi abiler de tuhaf benzetmelerle "mantik" yurutuyo. Arada da haliyle bilgi farki, inandiricilik farki, emek farki oluyo.
Her düşüş alım için güzel fırsatlar doğuruyor.
Burda kimse o ihtimalden bahsetmiyor ama 10 sene önce de bu yaşandı ve ons 700-800$ geri çekildi.
Tabiki düşeceğinin garantisi yok, tıpki yükseleceğinin olmadığı gibi.
Ama bu ihtimalin bu başlıkta hiç konuşulmaması açıkçası şaşırtıcı.
Düşse de daha çok alsam keşke. :)
Yükselince satmayacak olan insanlar neden hep yükseliş isterler aklım almıyor.
Halkın çoğu böyledir. Üç beş gram altın alır, sonra ister ki hemen yükselsin.
Trader misin? Daha önce yükseldiğinde sattın mı? Hayır.
Yine yükselse satacak mısın? Hayır.
O zaman bırak düşsün ki daha çok al. :)
Internet uzerinden online fiziki Gumus kulce almak icin iyi bir site ariyorsaniz. AltunGold. Havale ile alim epey avantajli. Kredi karti ile alim fiyatlari GramAltin sitesinden daha iyi.
https://www.altungold.com/gram-altin/gumus/
Sanal herseyin fiyatini istedikleri fiyata indirip cikarabilirler. Yukarida detayli anlattim.
FED in sahibi olan meshur aileler ayni zamanda JPMorgan, HSBC, BlackRock in da sahibi. Ayni zamanda SLV ve GLD gibi kagit sanal altin gumus ETF lerinin de sahibi.
Yani bu adamlar isterse yarin sanal Altini 100$ a indirebilirler ama cok kisa sure. O arada fiziki Altin kalmaz bunlarin da oyunu bozulur. Bunu istemedikleri icin Altin ve Gumusu surekli sanal turev enstrumanlarla baski altinda tutup kendileri fiziki topladilar.
Bunlar yillardir insanlari sanal ortam sanal sosyal medya sanal para ile aldattilar ama kendileri herseyin fizikisini aldilar.
Oyuna gelmeyin ve herseyin olabildigince fizikisini gercegini dogalini alin. Sanal dunya bir veritabanindaki kaydin silinmesine veya degistirilmesine bakar.
Sayın nakila, sayın sadecegrafik. Birisi dalgacılar geldi demiş, diğeri düşüşü argo bir deyimle Kasımpaşa’ya bağlamış. Değişik fikirlere saygı maalesef yok. Çünkü 530 dan bu güne fiziki Altın savunuluyor. Bizde dün antik altın önerdik. Siz fiziki biz antik, saldırı gecikmemiş. Bakınız öncelikle kimsenin zararına kimse sevinmez. Bunu kalben söylüyorum. Ama öyle bir bağlanış var ki, yanlışlıkla sanal altın alan birisi hemen infaz edilir. Topiğe baktığınızda olay sadece fiziki altına kilitlenmiş. Bu doğru değil. ABD FED’in Sahibi, JP nin sahibi, doların sahibi, hatta raki dağlarının sahibi aynı isimler. Bunu sizde yazıyorsunuz. Bu adamlar kaldıraç ve komisyon sistemini her türev ürününde yerleştirmiş. Dünyanın en tatlı parası komisyondur. Şu an ülkemizde gıda sorunu var. Market haklı Çiftci haklı, devlet kendisi de şikayet ediyor, aslında tek suçlu komisyoncu. Bunu hepimiz biliyoruz. O halde ABD fed in sahibi neden komisyon almasın. Bu sistemi kuran ve devamını sağlayan güç komisyon İçin her şeyi yapar. Ara sıra reddit ile bir bağlayıcılık safları sıkı tutma isteği uyandırır ve bir süre sonra eskiye çevirir. Sistem çökecek altın 100 dolar olacak elinde fiziki altın olanlar kral olacak. Bu cümle külliyen yanlış. Kaldıraç komisyon sanal ticareti kuran bu adamların elinde fiziki altın olsa ne olur olmasa ne olur. Bir rahip olayında korkudan 130 milyar dolar para toplayan bir halkımız var. Fiziki altın sanal altın yada para arasında bir fark olduğunda, siz 6,5 milyar insana tekrar düzene girin diyemezsiniz. Ne sizin koruduğunuz Altın iş yapar nede başka bir ürün. Kendi ülkemizin sayın bilmiş bakanları altın aldı tahvil sattı. Şansa bak altın değil tahvil olan serbest swap alabildi, bunu masum oy veren bilmez. Ama biz anlatacağız. Sonra ne oldu maalesef 8,6 oldu . Tüm dünyada dolar düştü nihayet sora bize de geldi ama yakıp yıktı sonra geldi. Neden devletin ton ton aldığı altın çözüm olmadı . Devlet de aynı sizin gibi düşündü ama şimdi o fiziki altınları 420 liradan satıyor. Neyise özetle, kimse ile dalga geçmiyoruz, kendi fikrimizi yazıyoruz, kendi fikrimiz fiziki altın yanlış külliyen yanlış bir teori, sadece bazı fiyat gerilemelerini baskılanmak için bulunan bir yöntem. Burayı yakınen okuyorum, Şubat sonuna kadar gümüş toplayacağım ama sistem üzerinden asla fiziki değil. 1 Mart tarihinde ekstre de paylaşırım , 650 bin tl gümüş almayı düşünüyorum. Altın gerilerken gümüşde değerlenme bekliyorum , kısmen grafikler bunu gösteriyor, olur olmaz bilmek zor. Selametle.