Bazi bilgileri kulaktan dolma bilgilerle konustugunuz icin duzeltmek lazim:

1) $SLV ve $GLD isimli JP Morgan ETF leri sadece kontrattir. JP Morgan da sanal gumus vardir. Fiziki gumus yoktur. SLV nin detaylarini okursaniz gercekleri gorursunuz. SLV sanal bir gumus fonudur. Redditciler bunu farkedince fiziki gumus piyasasini saldirip bitirdiler. Bakalim JP Morgan da yeterince fiziki gumus var mi? Er meydani. Yakinda gorecegiz.

http://m.futuresmag.com/2013/05/13/a...lv-safe-havens

2) Reddit tayfasi sunu farketti. Buyuk bankalarin cok buyuk oranda $AG hisse senedi shortu vardi ve bunu yakaladilar. 1 haftadir umugunu siktilar. Hisse %100 prim yapti.

3) Ayni bankalar COMEX de short yaparak cok buyuk kontratlarla Gumus ve Altin satiyorlar. Bazi buyuk oyuncular `Kyle Bass` vb fiziki teslim almaya baslayinca COMEX de yeterince fiziki altin ve gumus stoku olmadigi ifsa oldu.

Ha ne olur? Gumus cok hizli artar o kesin. Ama bu sahtekarlar batar mi? Onu bilemiyorum. Belki batarlar belki batmazlar. Cunku dolari istedigi kadar basabilirler. Dolar onlarin parasi.

Olan kime oldu? zikilen kim oldu? Guvenli liman diye dolar alanlari ziktiler.

Fiziki altini gumusu platini olanin mali ortada. Dolari olan dusunsun. Parasi pul oldu.

Benim fiziki malim duruyor. 10 sene sonrada ayni. 20 sene sonrada ayni. 50 sene sonrada ayni. Fiziki mala hicbirsey olmaz.

Alıntı Originally Posted by alperozdemir1 Yazıyı Oku
JPM fiziki gümüşün yarısını kontrol ediyor. Adam nie short squeeze yesin. Milleti gaza getirip reddit’te vs gümüşü yükseltiyor. Kendi yaptığı zaman çok belli oluyor market maker olduğu için. Ben reddit’in de istemeden de olsa ekmeklerini yağ sürdüğünü düşünüyorum. Bankaları batırmak mı istiyorsun? Çok kolay amerika’da 10 milyon orta gelirli kişi organize olup çeksinler paraları bankadan. Bu kadar basit yok hisseyi kurtarcaklarmış, yok fiziki gümüş altın alıp babaları oyun dışına atacaklarmış. Geçiniz efendim. Onları kendi oyunlarında yenemezsin çünkü saha onların top onların hakem onların. Tek yapılması gereken kendini(pranı) sahadan çekmek. Rakip yoksa oyun da yoktur.

Sent from my iPhone using Tapatalk