O her zaman vardı,kendisi yeni uyanmış.Onu söyleyen zaten müslüman değildir,çünkü müslümanın örnek alacağı kişi sadece Peygamberdir.
Printable View
Türkiye’de Bidat anlayışı Gerçek Müslümanlığın önüne geçti. Dediğiniz doğru Müslümanın örnek alacağı kişi Hz.Muhammed ve Kurandır. Ama ne yazık ki Ülkemizde Diyanet ve Cemaatler halk ile Kuran ve Hz.Muhammed arasına girmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bidat anlayışıyla islamı kendi çıkarları için kullanıyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn.ABKA geçmişde bu kaset yöntemleri kullanıldı.Kasetle CHP yi dizayn ettiler.Baykalı harcayıp Kılıçdaroğlunu getiediler MHP yi gene bu kasetlerle ele geçirmeye çalıştılar.Doksanlı yıllarda KORKMAZ YİĞİT-A.ÇAKICI kasetleriyle hükümet devrildi.O dönemde bazı bankaların içi boşaltıldı.Devlet milletin parasını ödedi yıllarca.Yani aynı senoryalardan aynı sonuçlar alınmaya çalışılıyor,millet yerse.Biden yıkacaz demedimi.Koskoca ABD başkanı kimin arkasına geçmişde o uçmamış.Fakat bunlar bedava olmaz.Çünkü önce İsrail sonra ABD menfaatini her fısatda hatırlatıyorlar.Makamlar oltanın ucunda yani.
fdow bayram öncesi kapanışa göre +300 puan...nereden nereye...dün öğlen çakılma modundaydı oysa...bakalım pazartesi sabahı nerede olacak...
Bir konuyu merak ettim erken seçim kararı alınsa borsa Döviz nasıl etkilenir hangi hisseler ön plana çıkar.
Çökmeyeceğini, bunun küçük bir realizasyon olduğunu ve yeni zirveye gideceğini yazmıştım. Şimdilik herşey EW sayımlarına uygun ilerliyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d7ae18d104.jpg
daha geçenlerde secim yapmadık mi biz ya?
ne secimi abi bir o eksik su an. istanbul seçiminden sonra 2 sene bile olmamış daha.
insallah olmaz öyle bir şey.
Akıl var mantık var...
Seçim kararı nasıl çıkacak bu meclisten...
"İt ürür kervan yürür"...
Yurtdışından yazın 15-20 günlüğüne gelen tanıdıklarım var. Hep yüzleri gülüyor mutlular çocuğu yetişkini hep neşeli buradan giderken ah vatanım diye gitmiyorlar koşa koşa gidiyorlar. Gençler zaten iyice asimile olmuş hayatta dönmeyiz modunda. Daha 23 yaşında mercedesin son modeli sıfır alabiliyor ve orada normal bir şey bizde ise hatırı sayılır para benim ülkemin insanı da zengin olmasa da mutlu olmayı hak ediyor. Dalga geçilmeyi değil...
Seçimin olması bence düşük ihtimal.Anketlere bakılırsa kazanılması zor bir seçime neden gidilsin
Pandemi,ekonomik kriz varken ve seçim vaatleri gerceklesmemisken erken seçim beklemem
Erken seçim olursa ilk başta geri çekilme olur.Sonra anketler muhalefeti gösterirse ralli yaşanır.Enkaz devraldık diyerek IMF ye gidileceği kesin.
Üç ay içinde muhalefet aday çıkarır mı ortak. İstanbul Ankara belediye başkanları istifa etse o belediye de gider. Kılıçtaroglu aday olursa hiç şansı yok eskidi. O bu su derken reis siyrilabilir
Krizle gelen krizle gider...
Üstelik kaderin cilvesi hodri meydan diyip Ecevit ve mesut'u tarihe gömen zat baston olarak bu iktidarda yer alıyor...
İster misin çıkıp titrek sesiyle hodri meydan diyiversin :yahoo:
Akba balar üşüşmüş ne yazsanız burada herşeye doğru evt diyor ama sonunda kılıcdaramı verelım der. Yada kamufle için amann hepsı aynı siyaset hepsı kendı cıkarında der. Ekonomı oldumu evt enkazı kabul etmıs batmıs kabullenmıs ama sonunda zaten muhalefet gelınce ımf ye gider der. Bunlar böyle işte.
Dth larda 220 milyar dolar var. Gelen hükümet ben demokrasiden insan haklarından yanayım dese syan türkiyeye gelmeyi bekleyen anında 30 milyar dolar para var. Dth larda bu sözü duyup bozulmayı bekleyen 100 milyar dolar var. Yastık altında korkudan kasalarda tutulan 20 milyar dolar para var.
Bu para dolasıma girdimi zaten bataktan kurtulur ülke. PARA KAYBET İTİBAR KAYBETME SÖZÜNE GÜVEN OLSUN.
Adamın vergi dairesine borcu var. Vergi dairesi bloke koyma zahmetinde bulunmadan direk hesabındaki parayı çekmiş. Kendı vatandasın şaşkın 3 kurusunu nerde saklayacagını şaşırmıs. Yabancı nıye güvensın. ??
Secim candır.yeni umut yeni irade demektir.eski krediyi yeni krediyle kapatıp borc içnde yasayan halkın oldugu bir cografyada yeni siyasi kredibilitedir seçim .iş yapacak hukumet için guvenoyudur arkasındaki halk iradesidir.Eyt liye umuttur.5 maas alanların sonudur.ihale zengınlerinin kabusudur secim.dogan gunestır secim.4 gozle beklenmektedir.esnaf tarafından....ytd
iyi yönetim gösterselerdi zaten imf 'ye ihtiyaç olmazdı.. şu anda da iyi bir yönetimle bir çok konu çözülbilir..ama bunların (akp)kredibilitesi yok..
diğer yandan.. başkalarına imf suçlaması yapıyor iktidar ve kendilerinin imf defterini kapattıklarını iddia ediyorlar..
kelime oyunu.. imf den borç almıyor olabilirler ama yabancı yatırımcıların kapısına gidiyorlar londra newyork kapı kapı dolaşıp borç dileniyorlar.. borçlanma faizi eurobond da %6-7 mertebesinde..total borç 450-500 milyar dolar mertebesinde..
neticede akp siyasal islam geleneğinin cumhuriyet tarihinde eline geçen yönetim fırsatını kendi siyasi emelleri için kullanıyor, devleti finansal açıdan düzlüğe çıkarmak ana problemleri değil, nasılsa halkı uyutmak için "borç yğidin kamçısıdır" şeklinde de konuşmuşlardı zaten..arasıra "helallik " de istiyorlar.. mesele kapanmıştır onlar için fazla dert etmezler..
ege cansen bu konuya yazılarında dikkat çekiyor:
"senin yabancı para cinsinden borçlanma faizin büyüme oranından büyükse çıkmaza girersin"..
nitekim %6-7 borçlanma faizi var yabancı para cinsinden.. ki bu büyüme oranından çok fazla..
şöyle düşünün.. milli gelir istatistiklerine bakın.. 2008-2009 da zirve yapmış ondan sonra yerinde saymış veya düşmüş.. 700-800 milyar dolar mertebesi.. 10-12 yıldır bu mertebede..
ama faiz ödemeye devam ediyoruz.. ve faiz büyüme oranından fazla olduğu için borç birikmeye ve kırılganlık artmaya devam ediyor..ayrıca tabii istisnasız her sene oluşan 30-40 milyar dolar cari açık da var..
Herkesin gözden kacırdıgı 2000 2001 yılında fed faizi %6 idi. Ona rağmen borclanmalara bakın. Ülkede telekom tüpras satılıp 15 20 milyar dolarla asrın lideri olunabilirdi.
Suan fed faizi %0.25 hükümet gelir gelmez herşeyi özelleştirdi şahsımın hükümetinde bu fazilerde borclanma %7 ile.
Erken secım meselesi aslında tıkanmıs bitmiş yılmıs yorulmus bir memleketi ayagı kaldırmakmı yoksa şahsımı önemseyip bir günde bir gündür diyip zaman kazanmakmı.
Son 1 ayda olan 3 bakan meselesi
1-)Peker içişleri bakanına sen kimsin lan sülü diyip agzımı actırma diyor.
2-) Sümeyye aile bakanı için liyakati ile atandı diyor . kadem üyesi bakan
3-) Ticaret bakanı evet yaptım ettim diyip elini kolunu sallayıp gezıyor.
Daha çakıcının acıklamasında suç örgütlerine cezası verilecek bagırsaklar temizlenecek demecınden.
Ağarın marinada ben olmasam mafya çökerdi zaten demeclerine girmiyorum bile.
Sorarsan ülke ucuyor. Sadece 1 ayda olan bunlar 20 senede bunların on binlercesi yaşandı.
Ülke başıboş kalmıs yağmaya talana uğramıs gibi. Acıklamalara yapılanlara bakılırsa çok üzücü
Zaten kendileride itiraf edıyor ülke batmıs dıyor ımf ye muhtac hale gelmıs diyor. Adamın oyları düşmüş niye secıme gitsin diyor 2 sene var dıyor.
İşte meselede bu ülkemi önemli şahsımmı önemli. Düşünceli insan bunu görür zaten.
kiraz çin pazarındaymış,ğün gelecek paranın yenmediğini anlayacak insan oğlu ama inşallah kısa zamanda anlar,
elimden geldiğince de hayrına hala dikerim,11 sene oldu geleli ankaraya ,oturdugum binanın bahçesinde kiraz,ile dut, bayadır yiyoruz,dikmende vişne var,ziirattan alın dikin,sonrakilere isminiz hemde dua edeniniz bol olur,,babam insan oğlunun en ğüzel mirasıdır der..
asma getirmiştim,yapragı için,komşular yapragı yerine birbirlerini yerler her sene,tek laf etmem,siz neden toplamıyonuz dediklerinde,sevmiyorum
diyorum , sonra pişirip getiriler,bebeler yer,çokta bela atlattık ki şükür hala nefes alıyoz:)
ülkenin durumu ile borsanın durumu aynı paralelde seyretmek zorunda değil.. bunu biz borsacılar, özellikle viopçular olarak gözden kaçırmamamız gerekir.beklentilerin fiyatlanması, yenilerin ortaya çıkması, teşvikler, regülasyonlar bunların hepsi borsanın seyrine etki eder..ülke ekonomik olarak perişan durumda olabilir ama borsa coşabilir.. veya tersi..
viop ta bulunan enstrümanlar esasında hem spekülasyon hem de hedge için kullanılablir (ve ayrıca arbitraj).. piyasalardaki haberlere ve beklentilere dayalı volatiliteyi bu tür enstrümanları kullanarak işlemlerimize dahil etmeliyiz ki masadan bizi atamasınlar, riskimizi yönetebilelim.. ancak masada işlem yapmaya devam ettiğimiz sürece fırsatlardan faydalanabiliriz ve para kazanmaya devam edebiliriz..
Seçim bu ülke için kurtuluştur. Ama bu iktidarla değil ülkemiz için acil demokrasi lazım insan hakları hukuk adalet sağlık ekonomi eğitim vs. Bir çok alanda köklü değişiklikler lazım. Bakın yukarıda değinmiş herkes korkusundan parasını yurt dışına kaçırıyor ya da yastık altında saklıyor gelinen noktaya bakarmınız çünkü güven yok geçilmeyen köprülerden yollardan gidilmeyen hastanelere ödenen paralar ülkenin en güzide yerleri maden arama ruhsatı verilerek delik deşik edilmesi say say bitmez.. Onun için seçim olursa farklı biri ge
Gelirse ülke rahatlar yabancı yatırımcılar gelir yastık altındaki döviz ve altınlar çıkar ülkeyle bir rahatlık gelir bist çoşar bana göre.
Şöyle kocaman 500 bin kişilik ahır tipi ceza evi yapılmalı. Ecugunu cücügunu toplayacan. Zarar ne kadar ne halt yemiş onu telafi etmeden ecuk cücükle yatsın. MK nasıl koyulurmuş görsün. Öyle tahkimle bu iş çözülmez. 128 milyar dolar olmasa bile 50 sini rahat çıkartırım. Bu ilk yapacağım.
https://www.instagram.com/reel/CO2db...=1kl5ol1wdi5in
Yakında bu hale geleceğiz
Sosyal medyada bağımsız olarak yapılan çok fazla sokak röportajı var, bir çoğunuz ara sıra izliyordur...
Konuşanların büyük oranı mevcut durumdan şikayet ediyor, hayat pahalılığı vs..., en sonunda soruyorlar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz diye büyük çoğunluğu mevcut iktidara cevabını veriyorlar.
İnsanlar yaşanılanların sorumlusu olarak asıl yöneticileri görmüyor..
Yani boşa konuşuyoruz...
imf'den borç alma git katardan, çin'den borç al...kudüs için ortalığı ayağa kaldıranlardan ne hikmetse uygur türkleri için gık yok...çin büyükelçisi Meral Akşener'e posta koydu bizimkilerden ne hikmetse ses çıkmadı...senin ülkenin siyasetçisine bir ülkenin büyükelçisi posta koyuyor senden ses çıkmıyor...niye?
dışişleri olsun, fahrettin altun, ibrahim kalın olsun ve hatta rte kendi hesabından uygur türklerine yapılan zulüm için videoları hazırlayıp yayınlasalar ya...
İkinci olarak kaçak elektrik olan yerlerde 220 volt üzeri hiç bir alet çalışmayacak. Sadece belirli yerlerde çamaşır bulaşık ütü çalışacak. Sonra kaçak elektrik kullananlar ile ilgili yasa çıkmalı. Müebbet hapis ve emeklilik sağlık hakları iptal edilmeli. Ondan sonra elektriği 220 volt üzeri açarım. Üçüncü olarak tüm ülkeyi Demir yolları ile Örerim. Her yere hızlı Tren metro ile donatmak gerek. Şehir içi ve dışı yollar paralı yaparım. Benzinli ve dizel Özel araç sigorta ve vergilerini 5 kat artırırim. Kamuda bakanlık hariç özel araca son veririm. Ülkede ki tüm yolların kenarına badem ceviz kayısı vs meyve ağacı ektiririm. Bunların bakımı ekimini cezaevinde yatanlar yapacak yok öyle yan gelip yatmak. Dağ taş her türlü uygun ağaç olacak. Edirne'den Artvin'e kadar tüm akarsu nehir ırmak sularını Güneydoğu Anadolu iç Anadolu gibi susuz yerlerdeki yapacağım barajlarda toplarım. Damlama sulama hariç sulama yapanlara ağır ceza ve hapis cezası veririm. Ülkedeki tüm jeotermal suları ilk olarak enerji ve ısınmada ve seracılık ta kullanırdım. Üretime yönelik her türlü desteği veririm enerji maliyetlerini beş kat azaltırim. Her türlü yerli üretimi desteklerim bunu ezecek ucuz çin mallarına vergi koyarim. Her yere su gideceği için tarımda ki rekolte en az 5 kat artacaktır. Ekilmeyen tüm tarım arazilerini kamulaştırip buralara yem ve yağ bitkileri eker yem bitkilerini ücretsiz hayvancılık yapanlara veririm. tum Turizm bölgelerinde yöresel ürünlerin sergilendiği tanıtıldığı yerler yaparım. Nasıl ki Fransa Hollanda gibi ülkeler peyniri 100 dolar üstü satıyorsa benim ülkemin nadide ürünleri de orda tanıtılır değerini bulur. Tüm kamu hizmetleri deki net maaş sistemini prim sistemine çeviririm. Tarım hayvancılık tüm personelini sahaya sürerek planlı üretim verimliliğine dayalı prim veririm garanti maaş asgari ücret kadar olur. Otel Hastane sistemini mesleğinde başarılı Dr ile yine prim ve memnuniyet esasına dayalı kaliteli lüks hizmet ile (eğitimli hostes ve hasta bakıcı refakatçi ile ) yabancılara açarım. Burda hocalar kendi ekibini oluşturacak ve döner sermaye ile çalışacak. Bu hastaneler yaygın olarak turizm bölgesinde olacak. Yabancı turistler hem tatil yapacak hem tedavi olacak. Verin bu kardeşinize ülkeyi bakın dolarla faizle şunla bunla gerçekten nasıl ulaşılır görün ha gerçekten.
Açıkçası aynı anda dört mevsimin yaşandığı kum eksen taş biten bir tarım arazisi olan her bölgeye has dehşet lezzetli kaliteli ürünleri olan bir ülkeyi bugün ku duruma getirmek için siyasetçiler baya emek geçti. Çok uğraşmak gerek. Bunu becermek öyle kolay da olmadi. Japonyadan birini getirsen koy bu ülkenin mına desen yüzyıllarca uğrassa yine beceremez. Ama biz bunu 50 yılda becerdik. Bu ülkede milletvekili bakan yada başkan her neyse o maaşla o servet elde edilmez. Ülkeye tam yetkili yönetimi denetleyecek bağımsız acil Savcılık ve mahkeme sistemi kurmak gerekir.
Ben mevcut çalışma saatleriyle 25 yılda bu ülkeyi Almanya seviyesinin üstüne getiririm.
Benim en küçük kız 8. Sınıf. Kızın bir matematik öğretmeni var bayram seyran tatil gece demiyor, sürekli canlı ders deneme. Bir anne baba bu kadar ilgilenmez. Bu ülke böyle öğretmenler ile ayağa kalkar.
Forumda huzursuzluk olmasın diye 2 keredir senin sataşmalarını teğet geçiyorum,Şansını zorlama.KARŞILIK VERMEDİKÇE vites artırıyorsun
Senin tum hayat felsefeni sarma yaparim ve onune koyarim..Bunu herkes bilir..Yetişkin bireyleriz ve karşıdakine SAYGILI OLMALIYIZ.ERGEN GIBI KELIME OYUNU YAPMADAN...
Akp kendi cenahına sahip çıksaydı ,ilk çıktığı misyona göre hareket etseydi ,dindar ama kinsiz bir nesil yetistirseydi,yine en büyük savunucusu olurdum..siyasi tercihimde ekonomi ilk 3 te yer almaz.
Değerlere verdiği zarar,yolsuzluk,içi boşaltılmış söylemler vs..bunlara bakarım.
Ha...17 yıldır forumdayım.Siyasi görüşlerimi saklamadan sonuna kadar savunurdum. Takiye yapmadan...Kimseye kendimi beğendirme kopmleksim olmadı.Bu yüzden geçmişte defalarca ceza aldım.
BEYAN ESASDIR VE NIYET OKUMA YAPMAK,kişileri ittiham etmektir.