Hata harici gerisi masal sayılmaz. Gerçi o hata bütün yazıyı çöpe attı o başka. Tamamen dalgınlık.
Printable View
En azdan gülünebilir bir hata oldu. Gergin forum ortamına belki pozitif katkı sunarak dolaylı bir fayda sağlamış da olabilir.:)
Valla hemen anlaşılıyor galiba hökümat yanlısı olduğumuz, karakter suikastı yaptığımızdan anladınız sanırım. Arkadan atıp tutuyorduk ama o da anlaşılmış, neyse ki muhalif trolleme, itibarsızlaştırma gibi diğer metodlarımız henüz anlaşılamamış.
Bunun tam tersi de doğrudur.
Sorumun cevabini vermediniz. VB4'da red listendekinin sadece yazisi bloklaniyor (VB5'te tamamen yokediliyor bu arada) diye oturup program bile yazdim artik. Her ne kadar uyelere aciklama yapma gerekliligi olmayan ozel bir site olsa da, adminin uyarilari orda dururuken kac keredir niye uygulanmadigini, liseden beri 22 senedir hisse.net uyesi olan birine en azindan nezaketen soylemenizi beklerim.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...55365&page=205
Herşeye cevabın var. Burada bir kaç sayfa yazılara bakın. Sonra atıyorum 20 de pozisyona girsen olumlu yazsan ne yazmasan ne mesela.
Neymiş ben siyasi yazdığı için bunlara karşılık veriyormuşum. Defalarca yazdım İstediğin kadar iktidarı eleştir bana ne. Hatta beni eleştir mesleki bir yanlışım varsa.Ama yatırımcıya zarar verecek şeyler yazdığında her zaman karşındayım yazdım.
El insaf ya.
Benim mesleğim bu iş. Çok pardon senin sıfatın ne? Ben hakim karşısına çıktığımda hesap veremeyeceğim hiç bir yazıyı burada yazmadım hayatımda.
Ha bir diğer konu sen benim ne olup olamayacağımı çok iyi bildiğin halde iftiralara devam ettin. Bak ben sana bundan sonra hakkımı asla helal etmem. Sen bundan sonra esas ahireti düşün. Bakalım sanala benzeyecek mi?
İş yükü yarattığım için site yönetiminden ve zamanlarını aldığım için diğer tüm arkadaşlardan özür dilerim. Ama bunları yazmak zorunda kaldım. Çünkü ısrarla hiç olmadığım bir şeyin üzerime yapışmasına göz yumamazdım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...55365&page=206
1642 no :lu gönderi başkaca da diyeceğim yok.
Benim eleştirilerim hep yanlış piyasa okumaları üzerine olmuştur her zaman.
Bundan sonra satasmak yok
1 2 3 tıp... yoksa moderator yaramazlik yapanlarin adlarini tahtaya yazacak
Kim kimin ne oldugunu anliyor zaten, yuksek musadelerinizle konuya donelim ltf: Konumuz sadece ISCTR
Adamin amaci hakkinda zirvalayip kaale aldirmaya calismak, hayatta 5 dakika harcamayacagimiz sahsa enerjimizi zamanimizi harcamak.
Sana ne be benim ne aldigimin ne sattigim. Degisim gelmedi, ulkeden cikiyorum, paramin fonlamasini istemiyorum dedim. Ciktim. Iyi ki de ciktim, dolar %50 devalue oldu 1 hafta icinde. Senden mi destur alacagim ne yapacagima.
Sunu da koysana, o zaman da forumdaydin baska iftiralar atarken.
Alıntı:
12-09-2022, 09:04 #6100
666
Secime kadar tutacam demistim ama biraz verdim ilk kez. Nazar degmesin emek harcamadan amma kazandirdi. Dolandiricilarin hisselerinde olmayinca boyle bu is.
http://share.matriksdata.com/Images/...1002442878.png
Sunu da. 2.80'ler.
https://i.ibb.co/5nPCnvq/isc.jpg
Benim uyarılarım size ve zdx& ‘e .. ikinizde uymuyorsunuz ceza almaktan bıkmadınız ben vermekten bıktım . Diyorum ki faydalı bilgiler paylaşırlar bırakırlar tartışmayı diye ama bitmek bilmedi tartışmanız … Siz cevap bekliyorsunuz ama bence siz uyarıları dikkate alıp kurallara her üye gibi uymaya çalışın .. Hem suçu hem güçlü durumu bu olsa gerek .. Birbirinizle haftalardır aylardır tartışıyorsunuz ve bir sonuç çıkmıyor ama hala devam ediyorsunuz .. Hastalıklı şahıs vs vs bunlar nasıl laflar , karşıt görüşle olup karşılıklı hakaret etmeden yazisamiyor musunuz ? Ben son kez burada yazıyor bir daha ikiniz sebebi ne olursa olsun hakaret , asagilama gibi sözlerde bulursa gereğini yapacağım .. Yahu bırakın aylardır tartışıyorsunuz demediğiniz hakaretler kalmadı ama bir sonuç olamadınız .. yetmedi mi? Bana cevap vermenize gerek yok lütfen kesin ve kati olarak birbirinize laf etmeyi bırakın ..
Hangi kurallara uymamisim mesela sn. Medwig uyarinizdan sonra?
Ilk uyarinizin altina bunu yazdim, ve tek bir mesaj bile atmadim ondan sonra.
Ta ki yine hakkimda her mesajimin altina zirvalandikca. Aynen bugunki gibi.
Bana suc yikmaya calismaniz bu olayda o zaman da adaletsizlikti. Sesimi cikarmadim, yukardaki yaziyi yazdim. Simdi de. Kusuruma bakmayin. Baska seylerden suc bulabilirsiniz tabi ki, kabul ediyorum. Ama 2 senedir sahsina cevap haric hicbir yazi yazmadigim birinde bulmaniz dogru degil. Bunlarin hepsi sahsi saldirilar.
Biliyorsunuz bedelsiz sermaye artirimiyla ilave gelen hisseler hissedarlik payini degistirmez. Ama temettuyle gelen para ile alinan hisseler (compounding) hissedarlik payini degistirir.
Daha önce 1.5 lira temettü bekledigimi belirtmistim ama o zaman bu bedelsiz sermaye artirim haberi yoktu. Su an sanki daha düsük temettü verecek gibime geliyor. Holding hikayesinde Özkaynaklari daha güçlü göstermek isteyebilirler.
Tüm çakma üstadlar "bankalari gecen yil oldugu gibi bu yil da begenmege devam ediyorlarmis".
Yav 3 ay önce yüzüne bakmiyordunuz. Devam eden ne ? :)
Yalan dünya..
https://www.youtube.com/watch?v=eJsPo8pJA5E
Bu topicte bu ne alaka? kendi ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra her sene 3-5 Dost ve müttefik ülkeye 3-5 Batarya satsak uzun vade de ne cari açık kalır ne de dış açık.
Gelelim bedelsiz olayına bırak bu bedelsizi bu bedelsizle sermaye tavanı sınırına ulaşılmış olacak ben ivedilikle önce sermaye tavanı artırımı ve peşine bir bedelsiz daha bekliyorum. Nedenlerine niçinlerine girmem burada.
Diğer bankalarında aynen bu yolu izleyeceğini düşünüyorum.
Şu an sermaye 500 mln usd bile değil bedelsiz ile artırılınca 1 mlr dolar bile olmayacak. Bu borçlanma yapılırken elimizi güçlendirir.
Olaya sadece bedelsiz olarak bakmamak lazım.
Moodys in de ben ısrarla hata yaptığını düşünüyorum. Hatasından ne zaman dönecek göreceğiz.
Topa böyle girmek istemezdim ama! Benim finansal okur yazarlığım kıt olduğundan soruyorum.
Bu durum hisse sulama mıdır. Yoksa hisse sulama ortak satışı ile mi olur?
Diğer bir konuda;
Temettü zamazingosu
Eskiden temettü öncesi bölünmelerde; eski yeni ayrımı yapılır idi.(E) (Y) Şimdi kaldı mı bilmiyorum.
Genelde bölünmeler temettü sonrasına bırakılıyor.
Esas değinmek istediğim ,şimdi benim 1000 lotum var. Daha da ilaveyi düşünmüyorum. % 20 konusunda ısrar edilir ise!
2025 yılında 1000 lotun temettü getirisi ile 2500 lotun temettü getirisi arasında nasıl bir fark oluşacağıdır.
Not:Daha önce konu olan kıyaslamam bankalar arasında ki kıyaslama idi total kıyaslama olarak incelenmiş.
Her nekadar hata yapıldıysa da %122 bedelsiz hesaba katıldı mı merak ettim.
Eski yeni ayrımı yok Eski olacak verilecek olan.
1000 lotunuz var 1 lira temettü verse. 1000 lira. bedelsiz oldu
1000 lotunuz 2500 lot oldu temettü bu sefer 1 lira olmaz 0,4 kuruş olur.
Alacağınız temettü 2500*0,4 kuruş = 1000 lira yine.
Ben sulanma etkisi olacağına inanmıyorum referansım geçen % 122 bedelsizden sonra olan fiyat hareketi.
21 Nisan 2021 ISCTR kapanış 1,92 bugün kapanış 24,38 getiri % 1169 Matrikste fiyatlar otomatik olarak düzeltiliyor.
Tabii arada verilen iki temettüyü de hisseye gömenlerin getirisi bundan daha yüksek.
Bedelsiz Sermaye artirimi piyasa degerini etkilemez.
Bedelsiz Sermaye artirimi defter degerini/Özkaynaklari da etkilemez.
Para sag cepten sol cebe girer ama etkisi sadece bu kadar basit degildir.
Hisse sulanmasi nedir bilmiyorum ama haliylen hisse adedi artar ve hissenin fiyati düser (ki piyasa degeri ayni kalabilsin)
Temettüye etkisi de olmaz. Temettu adet uzerinden veriliyor gibi gozukse de, aslinda tutar üzerinden verilir.
Ha 1O adet tanesi 25 liralik hissen var,
Ha 25 adet tanesi 10 liralik hiseen var.
Toplam portiy 250 liradir ve temettu de bu 250 uzerinden %.. olarak verilir.
Enflasyon muhasebesi banka bilançolarında çok ciddi farklılıklar yaratıyor. EM uygulanmazsa bankalar çon yüksek kar açıklıyor, uygulandığında da kârlar yarıdan fazla azalıyor. Hatta bazı bankalar zarar da açıklayabilir. Aradaki fark işte bu kadar büyük. Demek ki mevcut hesaplama sistemi kapsamında bilançolardaki karların çoğu fiktif.
Şimdi devlet EM uygulamasına izin vermediği için gerçekte olmayan bu karlar üzerinden vergi alacak. Bu vergi ciddi meblağlarda olacağı gibi özkaynakları da eritecek.
Hayır TH IS bankası E.M yorumlarında yanlışsın. Olduğunda gelirsin tartışırız. Gerisini sana danışmanlık parası ödeyeyim desen yine de yazmam.
Mesela bilançodaki devlet tahvilleri gerçekte yüksek oranda zararda iken EM uygulanmadığı için kar elde etmiş gözüküyor ve bankalar gerçekte zarar eden bu aktifler üzerinden sanki kar elde etmiş gibi vergi ödüyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bankacılık sektörünün 'reel olmayan kârlar' üzerinden vergi ödememek için enflasyon muhasebesine dahil olma talebini, 2024'de 80 milyar liraya kadar hesaplanan vergi geliri kaybını gerekçe göstererek reddetti. Bu 80 milyar liranın kabaca 10 milyarı önümüzdeki yıl İşbankasının fazladan ödeyeceği vergidir.
Bu videoya ancak 3 dak dayanabildim.
Cin Ali videosu ile Bedelli ve Bedelsiz sermaye artirimlari icice girmis :)
Benim anlattigim + acikca yazdigim + is bankasinin daha önce yaptigi + cuma günü yapmaya karar verdigi => bedelsiz sermaye artisi
Kainatin öbür ucuna gidelim simdi de...
Bedelli sermaye artisi tamamen farkli. Sebebini baska bir bahara birakalim.
Rüchan hakki kisitlanmasi olayini da baska bir sonbahara birakalim.
Bedelli sermaye artisi özetle mevcut hissedarlara "pamuk eller cebe abilerim/ablalarim" demek. Kime? Mevcut hissedarlara. Sana düsen hissedarlik oranini koruyabilmen icin para vermen lazim. Yoksa hissedarlik oranin duser.
Cin Ali henüz finans egitimini tam tamamlamamis ama cin olmadan adam carpmaya kalkismis.
Yalan dünya...
TH bugün yazdiklarinin %90ina katiliyorum. Ama EM uygulanmamis ve EM uygulanmis net kari oturdugumuz yerden bilancolara bakarak bulmamiz tam olarak mumkun degil.
Kuvvetle muhtemel is bankasi'nin da EM uygulanmamis kari, EM uygulanarak bulunacak net kardan daha yüksek olacak ve dedigin gibi fazladan vergi ödeyecek ve haliyle bu vergi özsermayeyi digerine göre daha fazla düşürecek.
Muhtemelen bakmissindir ama nacizane sana tavsiyem ak, garan ve ykb icin de EM uygulanmis ve EM uygulanmamis kar düsüs tablosu yapip bir göz atman.
Bende onu ifade etmeye çalışıyorum. Bedelsiz artırma hisse sulandırma değildir ,ortak satışı ile olur anlamında.
Anlastik o zaman.
Ben zaten borsadan fazla anlamam.
Baslangic seviyesindeyim.
Sulama islerinden ise hic anlamam.
Anlayandan korkacaksınız. Bende sizin gibi anlamam .O yüzden son bir yıldır kendimi fon yatırımcılığına bıraktım. Sizlere de tavsiye ederim, yatırım fonlarını. Bırak adamlar sizin yerinize düşünsün. Bir fon alıyorsun içinde yok yok. Örnerneğin bir Yas fonu al .İçinde bütün KOÇ lar var. TI3 al ,bütün iş yatırımları cepte.
Sulama mulama bu nedir,uğraş dur.Aklıma rahmetli Kamer Genç geldi .
epey bahsedilmiş. bedelsiz basit bir muhasebe olayıdır. reelde pek faydası olmaz. hissenin derinliği artar. bu anlamda iyi olabilir.
ama işte bir şeyler olacaksa işin bahanesi olur. mal kitlemek için de güzel bedava bir araç da olabilir.
buna inanan olmaz. 2 yıldan fazla zamandır hiç al-sat yapmadan bekledim. temettüyle bile hisse aldım. maliyet 3 civarı.
satmayı da düşünmüyorum. kolay gelsin.
sağlıkla.
Bana göre konuşulması gereken, hissenin ederi nedir? Eğer bedelsiz hikayesi ile fiyat şişer ise; satıp bölündükten sonra daha fazla lotu aynı yatırım miktarıyla geri almaktır.
Nakitte kalabilmek için ,paranızı değerlendirmek adına ppf fonu alınabilir. Her an nakte çevrilebilir fonlardır.
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye değişir. Şahsi görüşüm, aşağıdaki ortamlarda bankanın piyasa değeri özkaynakları aşıyor ise pahalı olduğu yönündedir:
- ekonomik kriz ortamları
- batık / takipteki kredi oranlarının yükselişe geçtiği ortamlar
- yüksek enflasyon ortamları
ABD'de enflasyon kafasını kaldırıp yıllık %10 lara çıktığında oranın en büyük perakende bankalarından İşbankası muadili Bank Of America hissesi 1.5 yılda 50 dolardan 25 dolara inerek yarı yarıya düştü. Olması gereken de zaten budur.