Abi sen beni biriyle karıştırıyon :) :)
Yengeç yiyen ben değilim:):)
Ben hamsi tava devam
Printable View
geçen kşam ideal gn.md.yrd. a elde olan hissenin bir bölümünü pasif emir yazdık satılabilir lot kısmını okutmanın yolu var mı dedim onuda robot isterse satsın dedim.
kodla portfoy yönetimi yapacak kadar detaylı kullanım vermiyoruz diyorlar.
emir silme yok.
değiştirme yok.
yazıyorum bırakıyorum, gerçekleşirse 1 dk da 1 gerçek portföyü okutup poz. listesini güncelletiyorum.
bunları kimseyle paylaşmıyorum.
isteyen örnek formüllerden kurcalaya kurcalaya yapabilir.
Eyvallah bana fazlasıyla yeterli.
Benim istediğimi anlamışsındır viopda emire kademe kaydıracak. Yapıldığını biliyor / görüyorum (ÜLKER hikayem de öyle başladı sonra önce robotu kapattılar sonra da ÜLKER', VİOP'dan çıktı, heps benim yüzümden :) )
Ama garibana verilmiyor imiş, OK
bence gitmişken emekli olmadan gelme.
borsada batsan bile burada o maaşla kral gibi yaşarsın
sizin dediğiniz sanırım tahtaya gönderilmiş olan kademeye yazılmış, emir defterine borsaya işlenmiş emrin, tanımladığınız koşullar gerçekleşirse, robot tarafından fiyatının iyileştirilmesi veya fiyatının kötüleştirilmesi veya lotunun silinmesi / azaltılması v.s. v.s. v.s.... bunu üçüncü parti yazılımlarla yapabilirsiniz. idealde foreksde matriksde yok bu özellik.
En fakiri benim her gun salcali makarnaya talim ediyoruz
viopdan 100 lira kazaninca hemen kofte ekmege donuyoruz
Haberini aldim gelmissin Mersin'e Adana'ya . ama haber vermedin
Bear abi sormus ve verileri alamadigini soyluyor
normalde bear abi arbitraj robotunda gerceklessen islem adetini fiyatini vs vs exell e cekiyor
Lucky nin soyledigi gibi 3 parti yazilim ile emir silme vs vs yapilir [ mesela python ile ]
yalniz kademe kaydirma vs vs biraz zor spot yada vadelide 1 urunde robot calistiriliyorsa o zaman belki mumkun olabilir
Bear abi robotun gonderdigi emir miktarini fiyatini exelle de gondersen
arbitraj robotun emrin pasife dusup dusmedigini kontrol ediyor zaten .
pasif e dustu ise bu emir fiyatini miktarini ve o an ki islem fiyatini exelle cektip fiyat farkini ve duzelecek kademe sayisini hesaplatirsan o zaman 3 parti yazilim ile kademe degistirme mumkun olabilir
bu hesaplamayi yaparken adam donup pasifte kalan emire verirse o zaman 3 parti yazilim direk error :)
Dayı teknik analiz diye birşey yoktur eğitimlerimiz meyvalarini veriyor goruyorsunuz..
Burasi bir üniversite ılm yuvası..
Teknik analiz diye birşey yoktur..
Sarı çizgi inflection point bu zaaatten sonra. Coh basit a b c d e gibi uydurma analizler 1 2 3 4 5 w x y formasyonlae indikatörler uydurmaya gerek yok
https://i.hizliresim.com/9t5l08g.jpg
Buz gibi çırılçıplak ortada..
Market dağıtım ve alım bolgeleri apaçık.
Mal dağıtılıyor ve kopuş gapi ile enayi analistleri mala sokan bir. Yükseliş yaşanıyor.
Bunu eğitimlerimiz de merdiven altında anlattık dayı.
VOB yapmayın herseyinizi kaybedip borçlu kalırsınız asla basaramazsiniz..
Market Range leri kisada 60,000 puan.
Beynin olayı geç idrak ediyor ve genetik ayrıca eğitimsel olarak biraz geri isen bu ayıp değil vobu asla basaramazsin
Direk 60,000 puan kaçacak sen anlayana kadar
Range 2x yaptığı anda zaten 120,000 puan sen borçlu galirsin pacallarinla..
VOB yapma bu Ferrari Lamborghini sürmek gibidir direk duvardan kazılarda kemiklerini bulurlar
Market obo mu yapacak 920 -120 = 800.000 puan veya dayı talimatli alıcılar 860.000 de devreye mi gireceh ?
800.000 de burada obo yok yazacağım market Range 120.000 olursa ! Range nasıl çıktı 120,000 e beynin alev aldı değil mi yesss
Ahhahahahaaha
VOB yapilmaz yapılamaz niye cinki ne olacağı belli sen bilmiyorsun acaba şu olurmu diye kucağa oturasan soyulup gidecen.
Borç batağındaki SASA ve
Mali yapısı kötü olan HEKTS'ın
Bist 100 deki ağırlığı düşürülmeli..
Batma ihtimali yüksek olan şirketlerin
Ağırlığının bu kadar yüksek olması, saçma...
Efendim sarı çizgiden nasıl hoplamis dansa amuda kalkmis ne obosu hedef Feyza dolar 10x ekmek 100 tele ne analizi ne bulursan al ne obosu enayi silkeliyor.
Olabilir gardasim.
Bu sebebnen dayı Sarı çizgi cekiyoruz burası olay mahali ahahahahhah
Teknik analiz diye uydurma şekiller de indikatorlerde ekleyebilirsin
Teknik analiz diye birşey yoktur
Bir egitimin daha sonuna geldik lutfen sokakta kalan VOB culara bilginizin zekatini verin eğitimden gazandiniz paralarla zekatinida verin karton alın ustlerine de çok kazandiysaniz battaniye
VOB yapmayın sokakta kalırsınız
Vobcuya zekat verilir mi ? Vobcu gidip aldığı parayı battıktan sonra full longa basacaktir.. niye cinki shortta battı bu sefer ne bulursan lonng a basacah
Şimdi bele yapabiliri olana zekat dinen ne kadar uygun ? Evet din alimi kuzu hazretlerinden bu konuda analiz bekliyoruz.
evet bu hafta SHORT 854-928
74.000 brüt aldı sayılır... iyi para..
VOB şorttan kazanılır, kısa zamanda ,hızlı ve sert...
Ayılar hızlı, boğalar nazlı hareket ederler..
bu geçen haftanın hikayesi.
Bitti..
Batan battı,kalan kaldı..
Bu hafta tekrar 900 üzeri atmalı..
doğası gereği..
LONG daim..
arada SHORT..(KY'göre değil, KY sürekli LONG..düşer , ortalama için LONG alır,tekrar batar..zordur işi )
866..868 long bıraktım.
880 üstü Kapanış bekliyorum..
Froto, kchol ve tofas vadeli long var, extra
Biz ky, long kovalarız
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski başgan olsaydı 60.000 daha düşüp obo için tepki koyacak diyenleri de longa sokup seri taban ile ısı bitirirdi emme yeni başkanı bilemiyoruz VOB yapmayin anahtar zamani
10 liralık hisse 300 olmuş 270 e geldi diye link açıyor masum..
Dayı market beni çağırıyor emme VOB yapmayacagim ahhahahahaaha
Kuzu ya mesaj yazdım emme batmış heralde cevap yok ahhahahahaaha
Rasyonel ekonomi politikalarına geçiş izlenimi devam ediyor. Ayrıca, enflasyon var. Düşüşlerde endeks devre kesemiyor. Hafta sonu sürpriz haber de yok. Virüs varyantının etkileyeceğini sanmıyorum. (Gerçek korona zamanında sadece iki hafta satış yemiştik. varyant da bir gün yeter.). Düzeltme de yapılmış oldu. Gelecek hafta yukarıya çıkış senaryolarını destekliyor.
Pazartesi + açar mı?
bofa geçen sene böyle deli satış yaptığı günün ertesi + açmış ve ralli başlamıştı :he:
ve o vakit sanırım korkan satmıştı ve pırasaların ardından bakmıştı :he:
aklımda kaldığı kadarı ile bankalar önce ralliye başlamış 14 gün kesintisiz tavan gitmişti, yine yaz sonu idi ve rüzgar gündoğusundan ediyordu
bu arada grafik bilmiyorum, grafikte geçmiş yıllarda bu hareket görülebilir
yıl 2022 idi, grafik bilen baksın eklesin u100 ü, aynı oluşum o grafikte olmalı :ok:
Roket dayu roket rokurrokurrokkk rok rok rokeeetttt...
Bende mal var dayı.
Malın karşısına cord koyarsan malı hafif taşırsın dayı.
Benden cordcu olmaz ben bu forumdaki en doğa adamım.
Mal var, ondan cord var. Daha benden daha boğa kişiler de görüyorum forumda tabi herkes kendi bilir dayı teknik analiz diye bişey yok memedabi gelmiş memedabime kulak vermek lazım. Ne diyo. Yok diyo uydur diyo.
Karton, battaniye ne isterseniz benden. Rigalı kızlara özel ördüreceğim dayı hem battaniyelerini alacağım hem kalplerini kıracağım nasipse
Eylül ayı yapraklar sararıp dökülürken
Altın güneşte demlenen meyveler tatlı tatlı ortaya çıkar...
Hadi Salih abi çık artık dervişhaneden
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Memedabi varken bu başlıkdaki ağalar varken
Benim gibi cıblak fakir garibana yakışmaz analiz manaliz yapmaya utanıyorum
emme
24 Ağustos günü öğleden sonra kahvemi almış.
İşleri hintli çocuklara kitlemiş.
Götün götün yandan yandan ekrana bakıyor idim.
O ne... o nasıl bir ekran.... kan revan... feveran... sistemcileri biçdiler dayu, trendcileri biçtiler, mean reversion yapanı biçtiler, manuel işlem yapanın aklını aldılar o gün.
Dedim ki bu günü unutma oğlum nosfe.
Unutmadık işte dayı
Köyün delisi memed içine sıçmışın yine topiğin yok teknik analiz diye birşey yok ,
yok vob yapmayın, yok ders veriyormuş ,yok kitap yazmış,
ulan işiniz gücünüz boş işler kafanızın basmadığı herşeyi ne kadar çok kurcalamayı seviyorsunuz , sen zamanında teknik analiz biliyorum diye 2 çizgi çekip battın diye millettemi aynısı yapması gerek:)
teknik yok deyip teknikle anlatmaya çalışan başka rahatsız yoktur.
yönetim bu zat hep deport yediği halde nasıl yine yazıyor , sayfaların içine etmekten başka bir derdi yok açın kendinize bir topik sabah akşam aynı şeyleri yazın.İnsanlar:hn: ti takip ederken tecrübe ve birikimlerden yaralanmak için giriyor , güzel yorumlamalar , teknik görüşler paylaşan güzel insanlar var bu topikte en yoğun takip edilen yerlerden , birisi gelir topiğini över diğeri gelir aynı şeyleri sabah akşam yazar yeter da buranın zenginliğini bozmayın..
çağrı ,
yeter da hergün aynı şeyleri yazıp duruyor adama sen istediğin kadar yapma de yapacak ama buranında içine etme 15 günde 560 sayfa 70-80 sayfası bunundur .Aç topiğini yap uyarını bakalım kaç kişi seninle orada geyik yapacak .
ben iyim çağrı sağlığım iyi olduğu sürece , piyasa hayatıma gelince 2. çeyrek bilanço öncesi aldığım tahtaları sattım , sadece tredalık mal taşıyorum gün içi duruma göre değişimlerle bakalım düzeltmenin boyunu görelim , faiz hikayesine piyasada bir tedirginlik mevcuttu araya varyantıda sıkıştırınca dengeler bozuldu .
bakalım bir gönül sayfası yendien mi kapanıyor ona bakıcaz bu hafta.
selam kendine iyi bak.
İki gün evde yokuz evi tahtakurusu yüzünden zehirledik göçebe gibi iki gün gezecem
Sindoma..
Memed gelip TA yoktur yazdığında neden her seferinde hafta sonu gece yarısı demeden atlayıp adam ile laf sokma hakaret yarışına giriyorsun..
Sana ne..
Sen TA in babası mısın.
Buralarda bi yerde TA tezgahı açtında adam tezgahın önünü mı tıkıyor..
Sana ne ..Ne derse desin adam..Kurallar dahilinde TA vardır yoktur ne isterse yazar adam..
Neden bu kadar üstüne alınıyorsun ?
Haaa..
TA vardır ama bir yere kadar..
TA kural kitabı birinci madde..
TA anca ve anca sayılamayacak kadar ve hiç birisinin piyasayı tek başına etkilemesi mümkün olmayan oyuncunun olduğu derinliğe sahip piyasalarda çalışır der..
O yüzden TA vardır bir nebze de olsa ama bizim piyasada TA ne kadar çalışır zaten bunun kararını buradaki arkadaşlar versin..
Dolar bazlı bakmak özellikle son 2 senedir daha bir önem kazandı ama dolar bazlı da viop da işe yaramaz..
Dolar artacak piyasa düşecek dersin (dendi zamanında) dolar yüzde 7 borsa yüzde 5 artar..Batarsın..
Dolar yüzde 7 artar piyasa yüzde 3 ..Dolar bazlı yüzde 4 düştü destek direnç dersin..Batarsın..
Olmaz yani..
Hisse yatırımlarını dolar bazlı orta ve uzun vade değerlendirmek çok daha mantıklıdır..
Memed abi bırakın yazsın..
1600 borsada 1800 2000 borsada bu borsa 8000 olur diye bir TA okumadım..Böyle diyene de köyün delisi ..işte mal pazarlıyor ..Çakal çukul falan diye bakıldı..(kendimden biliyorum)
Ben geçen sene 2000 borsada 2022 içinde min hedef 3200 derken geçen seneye göre yüzde 100 bir enflasyon hedefini gözeterek MİN!! hedef bu demiştim çünkü borsadaki bütün büyük oyuncuların da hedefi buydu ..
Bu 3200 ün üzerine bir 6 aylık daha enflasyon koyup 4800 falan elde edilir ki bu da bu seneki düzeltmenin hemen hemen orta noktaları falan dı işte.
Yani yükselişler , bir düzeltmede hesaplanan enflasyonu karşılayacak bir noktada buluşabilecekleri şekilde oluyor..
Umarım anlatabilmişimdir..
Başka bir diyişle adamın pozisyonu (Piyasa yapıcı diyelim buna) düzeltme en alt noktasında bile enflasyonu yenmiş oluyor.
Çarşamba akşamı faizler çok yükseliyor o yüzden borsaya tehdit oluşturuyordu.
Perşembe akşamı faiz reel getiri sunmuyor o yüzden borsa alternatifsiz, yeni ekonomi yönetimi ile yeni hikaye satın alınır oldu.
Dün akşam yine faiz tehlikeli hocam aman ha!
Kısaca rüzgar hangi yönden eserse. Naçizane, bir stratejiniz olsun ve tecrübelerinizle onu uygulayın. Faiz kesinlikle problem, bu ppk da çok çok önemli. Ama bazı kağıtlarda ne olursa olsun çok iyi bilanço getirecek.
En kötü Çağrı nın dediği gibi endeks düşecek ama benim kağıdım gidecek mi diyorsunuz işte orada Viop bulunmaz nimet.
Ben kendimce 3. çeyrek bilanço stratejisi ve belirli pozisyonlara göre aldığım kağıtlarla devam ediyorum.
Stratejiniz yoksa bence doğru yönde dahi olsak çarpılmama ihtimalimiz yok.
İyi hafta sonları.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...apacak-/289923
Yatırımcı toplantıları bitmiyor allah bitmiyor.
Ahanda yenisi..
Önce araplar dendi..
Memed gaye ikilisi gitti..
Siz gidin patron gelsin dendi..
Patron gitti..60 milyar dolar!!! kaptı geldi..
Sonra bi posta ABD yaptılar memed ile gaye ikilisi..
Dünya bankası geldi 35 milyar size trink para!! dedi..
Maşallah maşallah dedik..
Yetmedi bir posta da alaman yatırımcılar ile bir araya gelindi..
Şimdi yeniden ABD yollarında imişler..
Hey maşallah..
Neee ahahahahahaha...
Bir fikrimide belirtim..
Dolar borsa ve faiz arasındaki bağ KOPTU arkadaşlar..
Her tarafın kendi kuralları var..
Bir zamanlar dolar çıkarsa borsa düşerdi..(2 senedir bu böyle işlemedi)
Sonra faiz borsanın düşmanıdır dendi..(bu da BENCE artık işlemiyor işlemeyecek de) Çünkü borsadaki oyuncu borsayı idare ediyor..
Borsayı satıp faize dolara şuna buna geçim derdin de değil..Ona borsa canlı kalacak cazip kalacak getiri sağlayacak denmiş..
O da görevini icra ediyor..
Bir düzeltme bekliyor muyum evet hala bekliyorum..
Ama normal bir düzeltme sonra yine çevirirler dümeni diye düşünüyorum..
Memed ve gaye ikilisi zaten 2025 2026 tarihine kadar enflasyon düşmeyecek mesajını verdi..
Oyun alanı hala açık yani.