Is US dollar being replaced by other currencies? Actually, in the past 7 years the dollar has increased its share of use in global payments.
https://pbs.twimg.com/media/DJnqTwMU...jpg&name=large
Printable View
Is US dollar being replaced by other currencies? Actually, in the past 7 years the dollar has increased its share of use in global payments.
https://pbs.twimg.com/media/DJnqTwMU...jpg&name=large
Terbiye sana ulaşmamış, ulastıysa da bulaşmamış aslanım...
O lavaluva yaptığı geçmiş günkü yazına gelince...
Mesele 3,38 ve 3,34 meselesi değil...
Asıl konu "3,40 altında kapanış yaparsa, 3,34 ve 3,28 görülecektir" hedefin...
Peki ne oldu?
3,40 altı görüldü ama şimdi kur 3,46...
Senin tavsiyene uyarak 3,38 den alanlar ne oldu şimdi ha?
işte konu bu.
Yoksa 3,38 le 3,34 arasındaki 4 kurus değil..
Bunu sen de biliyorsun.
Ama aptala yatıyorsun.
Hedef burası 3.67. Emir büyük yerden. :)
İhracatçının yıl sonu dolar kuru beklentisi 3,67
https://www.dunya.com/ihracat/ihraca...-haberi-381484
Algı böyle bişi..
3.53 den 3.46 ya düşünce off nereye kadar düşecek bu yaa..
3.38 den 3.46 ya çıkınca ralli mode : on :oleyo:
Başdanışmanlar 'kur' konusunda ayrıştı
Bülent Gedikli, Cemil Ertem'in "Kur seviyesine düşük demek yanlış" açıklaması için "Arkadaşımız biraz tecrübesiz" ifadesini kullandı.
:) :) :)
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-381493
Cöleli, Cemil Ertem ve Kerem Alkin gibi tipler bilgiyle değil yalakalıkla danışman olanlardan.
Bizim ekonomi yönetimin başına AHMET EŞREF FAKIBABA, BÜLENT GEDİKLİ ve PROF. OSMAN ALTUĞ gibi hem delikanlı hem bilgili adamlar lazım.
Önemli olan Carry'cilerin algısı..TA ne diyor bu işe..bir sevimsizlik mi var?
http://fs5.directupload.net/images/170913/z868t8jb.pngAlıntı:
The Turkish lira took a hit on Tuesday as traders unwound one of the best carry trades out there. Apparently, it wasn't easy for local banks to raise the dollars needed to close out the carry trades.
Malum dolar yükselecekse., carry'ciler kıllanmaya başlar..:)
eywah işte yarın veri var ABD den..
Bakalım ne gelecek
Dolar ne yapacak :oleyo:
yaa pipici sen ne okuduğunu bile anlamıyorsun ne diyim ben sana ya..
40 kere stratejimi anlattım..
Hali ile biraz karmaşık..Bazılarının zeka ve algı seviyesini aşıyor..
Karışık bi algoritma dönüyor..
Okuma beni sen en iyisi..Yasaklı listesine ekle emi..
Dolar 6 aya pipi olacak tamam sen o yönde devam et..:oleyo:
Ben seni neden yasaklayayım. Ne dediğini anlamıyorum!
Misal diyelim ki elinde doların var 3.65 ten almışsın. Zarardasın. Sen ısrarla yakın zamanda 3.10 a düşecek diyorsun. Sat yarın o zaman 3.46 dan. 3.10 a düşünce geri alırsın. Bu kadar basit.
Bu arada benim IQ 140 civarı. Ne dediğini anlayabilirim. Ama çelişkili konuştuğun için anlaşılmamayı sen istiyorsun sanırım.
DXY nin 2014 ortalarından beri değer kazanma nedeni FED in QE yapmayıp diğer CB lerin QE yapmaya devam etmesidir.
Arz Talep kanunu Yer Çekimi kanunu gibidir. PROF. OSMAN ALTUĞ.
https://pbs.twimg.com/media/DJoe6aRW...jpg&name=large
Zarara dolar satmam..
Misal 3.40 dan 2 gün evvel satim 6 kuruş gitti..
Oldu ya 3.55 oldu..(3.10 beklentimi bozmaz)
15 kuruş..
ee..
Öyle 3500 dolarımız yok..
Kolay değil..
Koca gemiyiz..
Güm diye sat
güm diye al..
Olmaz..Acıtır..
Güm diye al güm diye sat zararına sat acemilerin işidir..
Ha birde dolar aldım dolar 5 tl olacak diye beyanda bulunan da..
Önemli olan zararıda karıda olgunlukla ve tarafsız gözle karşılamaktır..
Ben anlamam öyle alengirli işlerden. İlkokul mezunuyum.
Sen en iyisi MIT li arkadaş ile paylaş algoritmalarını. Cafcaflı yazışacaksanız bir kaç tane bullshit generator da kullanın daha havalı olur yorumlar. İngilizcesi bol olsun. Değişik taxonomy ve jargonlar içersin.
3.44 - 3.39 arasından kademeli malı aldım. 3.67 civarından kademeli malı yılsonuna kadar vereceğim. O kadar.
USD ne olduğu yada ne olacağının önemi yoktur. Önemli olan USD endeksi nedir? Dünyada USD nerededir? Biz de nerede olması gerekirken nerededir? Peki neden bu yerdedir? TR ye gelen 10 aylık yatırımın ne kadarı doğrudan yatırım iken ne kadarı sıcak yatırımdır? Dağıtılan kredilerin mevduatlara oranı, ihracatın ithalatını karşılama oranlarına bakıp; Hindistan, Bangladesh, Pakistan %5 faiz verirken gelişmekte olan ekonomilerde neden biz %12 ile en yüksek faizi veriyoruz? Seneye KGF olucak mı? Olmaz ise büyüme ne olur? Seneye seçim yılını BIST sever mi? Sevmez mi? 45 iş günüdür 110,500 puanı geçemeyip yükselemeyen endekse ne olur? 24 aydır sıkı duruş sergileyip enflasyonu ancak %11,86 ya getiren MB bir 24 ay daha sıkı durmaya devam edebilir mi?
İşte bu soruların cevaplarını kendi kendinize tüm samimiyetinizle bir beyaz kağıda yazıp; okuyup anladığınızda USD/TRL 3,10 TL ye mi 3,80 TL yemi gideceğini kolaylıkla anlayabilirsiniz...
Yatırımlarımız konusunda, bilgi ışığında, eğer bildiğimiz, inandığımız gibi davranamıyorsak, saydıklarımdan biri eksik demektir.
Elimizdeki doların miktarı ne olursa olsun, dolar kurunun önemli oranda düşeceğine inanıyorsak, onu satmamak hiçbir açıdan "rasyonel" değil.
Yok "kurun çok düşeceğine inanmıyorum ama böyle bir kuşkum olasılık olarak var" diyorsanız anlarım.
Bu neredeyse hepimizde var.
Bu durumda da kurun 3,10 lara düşeceğini durmadan ileri sürmenin bir anlamı yok.
Söyler geçersin bir kuşku olarak.
Ben kurun cuma günü 3,30 a düşeceğine emin olayım, elimdeki tüm dolarları satarım. Aksi düşünülebilir mi?
Miktarın çok büyük olması, bir şey farketmez, sadece, eğer satmazsam zararımı artıran bir faktör olur.
Bırakınız dolar kurunun 3,10 lara düşmesini, yarın PPK kurulundan faizlere dokunulmaması gibi beklenen bir kararın dolar kurunun tekrar 3,38lere düşürebileceğini düşündüğümden, kendimi bir karar verme durumunda hissediyorum.
bayram öncesi aldığımız pozisyon hafif kara geçti, hedefimiz 3.68 den satmak. Daha sonra 2.9 düşüşü için short pozisyon alacağız.
Bol şans ama 2.9 a düşme ihtimali çok düşük gözüküyor. Herhalde kaldıraçlı FX işlemleri yapıyorsun. Naçizane tavsiyem kullandığın kaldıraç oranına çok dikkat etmen. Ne kadar yüksek leverage kullanıyorsan stoploss kullanımında da o kadar dikkatli, tavizsiz ve katı olman gerekiyor. Tabii bunları muhakkak sen de biliyorsundur, benim ukalalık yaptığımı filan düşünme, genel anlamda kaldıraç oranına burada dikkat çekmek istiyorum. Bakıyorum bazı FX platformları 1 e 2000 e kadar kaldıraç kullanımına izin veriyor. Bu tür oranlar düpedüz finansal intihardır. 1998 deki Long-Term Capital Management'ın sebep olduğu küresel krizde LTCM in sermayesi 5 milyar dolar idi, bilançodaki toplam varlıkları ise 125 milyar dolar. Bu da leverage rasyosunu 25 yapıyordu. Ama "bilanço dışı varlıklar yani swaplar opsiyonlar ve diğer türev pozisyonları" da dikkate alındığında toplam varlıkları bunun 10 katına 1.25 trilyon dolara çıkıyordu, bu da kaldıraç oranını gerçekte 250 yapıyordu. Nitekim LTCM battı, bilançodaki batık varlıkları ABD hükümeti devraldı, bunun faturası da ABD halkına çıktı. Sadece yakın geçmişten bir örnektir LTCM. Ha unutmadan, LTCM in yönetimi dünyadaki en bilgili ve en tecrübeli finans elemanlarından oluşuyordu ama buna rağmen aşırı kaldıraç yüzünden batmaktan kurtulamadılar. 1998 krizinde BİST100 endeksi de %70 gibi düşmüştü bir kaç ay içinde.
Lehman Brothers'ın 2008 deki batışı öncesi kaldıraç oranı 31 idi. Yine ayni yıl batan Bear Stearns'ün batış arifesinde toplam varlıkları 400 milyar dolara yakın iken sermayesi sadece 11 milyar dolar idi, yani kaldıraç oranı 36 idi. Kaldıraç oranı 20 yi aştığı zaman tehlike çanları çalmaya başlar.
Bugün MB nın, çok yüksek oranda beklendiği gibi, faiz oranlarına dokunmazsa, kur 3,38 lere dönebilir mi?
Eğer bu sorunun yanıtı olumlu ise doları buradan (3,46) satmak mantıklı olmaz mı?
Düşüncelerim böyle.
Öğleye kadar zamanım olabilir mi? :)
Ben düşünürken sorumun yanıtını Bloomberg de bir analist verdi.
Geçen sefer MB nın faizlere dokunmama kararından sonra ilk yarım saatte kur aşağıya tepki vermiş.
Sonraki 6 saatte ise biraz yukarı.
Bu temelde, böyle bir MB kararına tepkinin nötr olacağını beklemek olası...
Benim korkum, aynı senaryo her zaman geçerli olmayabilir.
Ben satarım işler değişir. :)
Maliyet daha yukarıda olduğu için,
anlık tepkiler işimiz değil...
Ancak MB nin faizlere dokunmayacagi bekleyen bir piyasada USD 3,38 lerden 3,46 lara geldi....
tepki olsada anlık olur...
gün sonu suanki seviyelerde tamamlar diye sesli düşünüyorum....
bilgim yok üye olamaz ... olsa zararda olmam
Dolar alım satım stratejimi paylaşmak isterim, belki faydalananlar olur.
Doların iniş çıkış yönünü tahmin etmeye uğraşmıyorum, boşa strese girmek ve yorulmak demek.
3.70'teyken alıma başladım ve istisnasız aşağı her kuruşta alım yaptım. En son geçen hafta 3.40'tan aldım toplam 30 alım sonunda (miktarlar eşit değil) maliyetim 3.57'dir (zaman maliyeti hariç). Bunlar vadeli mevduatta duruyor. Yukarı çıktıkça on kuruş kardan itibaren aldıklarımın yarısını satıyorum (on kuruş kar sabit değil, hesabı istatistiksel ve uzun, şimdiye kadar 4-12 kuruş arasında değişti), örneğin 3.50'yi geçerse 3.40'tan aldığımın yarısını satacağım vb. Tekrar aşağıya düşerse yerine koymak üzere. Böylelikle volatiliteden de kısmen faydalanmış ve maliyetimi düşürmüş oluyorum. Olur da düşmezse de zaten karla sattım, canıma minnet.
Dolar kuru tahminimi de paylaşayım, daha önce zaten yazmıştım, şu an hakkı 3.60-3.65 arasıdır, daha altı ekonomimize zararlıdır.
Tekrar yazayım şu anki ve olası daha düşük seviyeler ülkemize faydadan çok zarar vermektedir, bunu başdanışmanlardan önce ben yazdım zaten burada, açık bir olay ama piyasa her zaman mantıkla işlemiyor. ABD ile ilgili beklenmedik bir olumsuzluk olmazsa bazı forumdaşların iddia ettiği gibi üç liralar dolayına inmesini mümkün görmüyorum (hoş ben 3.40'lara inmesini de mümkün görmüyordum ama beni takmadı pek). Kurun %10-15 artması nasıl ekonomide deprem etkisi yapıyorsa inmesi de aynı şekilde etki eder.
Birbirinizi kırmayın. Yazdıklarımı da uygulamayın, çeşni olsun diye paylaştım, herkes kendi yatırımını kendi aklıyla fikriyle yapsın.
Herkese iyi kazançlar..
"Birbirinizi kırmayın. Yazdıklarımı da uygulamayın, çeşni olsun diye paylaştım, herkes kendi yatırımını kendi aklıyla fikriyle yapsın.
Herkese iyi kazançlar.."
Uslu uslu oynayın...
Der gibi olmuş.
Ama teşekkürler.
Peki.
Societe General`in yıl sonu dolar/TL beklentisi 3.35..
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...5/73000/73600/
3.4530 dan % 33 boşlatma...:)
Bundan sonra artık kur sıçrayabilir...:)
Bora Bey,bu kurumun tahminide,biraz abartı olmuş sanki,tamam şartlar değişmedikçe bizlerde 3.80-3.90 beklemiyoruz ama 3.60 altıda olmaz diye düşünüyorum.YTD...
Bende de dolar var tl de atımlık barut var 14.1 faiz alıyorum..
Dolar daha da düşebilir diyorum
Trend bitmiş diyorum..
Dolara ihtiyacım yok çok şükür şu aşamada..
Zarara satmak istemiyorum..
Zarara satmak zor iştir..Cesaret kararlılık ister..
Tebrik ediyorum sizi bu bakımdan..
Benim kafamdaki 3.60 lara doğru bi tepki gelirse yüzde 50 boşaltmak..
Olursa eğer tabi..Kolunu kaldıracak mecali yok yoksa doların..:oleyo:
Uykusunda şöyle bi döndü 3.38 3.46...
M.B alçağı kararın , göz bekleri borsaya zarar vermesini istemez diye, diye düşünülebilir mi .?
Bu bir karardır.
Benim bilgi, analiz ve varsayımlarıma göre de rasyoneldir...
Yanlış ya da doğru olması ise bir başka konu.
Bunu yaşayarak görmek dışında bir olasılık yok....:)
Tahmin adı üzerinde tahmindir...
Bu başlıkta yaptığımız da o.
Kimimiz biraz şekillendirip, analiz havası verip, grafik ekleyip yapıyor.
Kimisi de hiç bir desteğe gerek duymadan, hissiyatı ve duyduklarıyla üflüyor...:)
Aslında insanın kendi tahmin ve kararı en gerçeği ve de geçerlisi.
MB dan faiz indirimi beklemiyorum bu arada.
Belki fonlama miktarları ile oynatıp ortalamayı aşşa çekebilir..
Bu ay şu ana kadar dolarda olmamın faiz kaybını VİOP kısalarla karşıladım.
Daha 127.000 ne kadar çok yol var.
127.000 ise yan başlıktaki müstafi üstadı azam muazzamın "buradan kısa yapın" dediği yerdi...:)
Artık çok fazla içsel soru sormaya, beyaz kağıt aramaya gerek yok..hepsi idare edilebilir bence..
Bütün cevap DXY'de yatıyor..havalar globalde iyiyse sorun yok..:)
Trump:Alıntı:
Dolarda küresel güçlenme eğilimi ve buna paralel gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen değer kaybıyla TL, 3.46'lı seviyelere yükseldi.
---The approval process for the biggest Tax Cut & Tax Reform package in the history of our country will soon begin. Move fast Congress!
---With Irma and Harvey devastation, Tax Cuts and Tax Reform is needed more than ever before. Go Congress, go!
---China has a business tax rate of 15%. We should do everything possible to match them in order to win with our economy. Jobs and wages!
Şirketlere vergi indirimi gelirse, global piyasalardan 2-3 trilyon dolar çekileceği varsayılıyor..etkileri mutlaka hissedilir..
''AMB İcra Kurulu üyesi Praet'' gibi AB'den haberler çoğalmaya başladıkça..zaten öyle olacağını tahmin ediyorum..dolar güçlenmeye devam eder..doların güçlenmesi ise çok borçlu EM'ler için kapının aralanmasıdır..:)Alıntı:
AMB İcra Kurulu üyesi Praet, bankanın teşvik programını sürdürme konusunda ısrarcı olması gerektiğini belirtti.
Ben carry-trade vasıtasıyla dolar/yen paritesinin 100'lere düşeceğini varsayıyordum..ancak yukarıdaki haberle birlikte Yen'in daha aşağı yolu olabilir..Alıntı:
HSBC: Dolar/yen yıl bitmeden 100'e gerileyebilir
HSBC, yenin dolar karşısında yıl sone ermeden 100 seviyesine yükselebileceği görüşünde
HSBC'ye göre, yen, yıl sona ermeden dolar karşısında 100 seviyesine çıkabilir. Yatırımcılar, Japonya'nın enflasyondaki hızlanmayı sürdüremediği konusunda hala başarısız olduğu görüşünde.
Bloomberg anketine göre yende en iyimser pozisyonları alan HSBC, ABD Hazine tahvili faizlerinin yüzde 1.9'a düşmesini öngörüyor. Londra'da FX strategy küresel müdürü David Bloom'a göre, gösterge faizlerin düşmesi, Japonya fonlarının alımlardan geri çekilmesiyle yeni destekleyecek.
Japonya Merkez Bankası, ekonomik büyüme fiyat artışlarını destekleme konusunda başarısız olurken, Temmuz ayında yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşma zamanlamasını altıncı kez ileri bir tarihe erteledi. Ülkenin "Abenomics" adı verilen reflasyonel politikası, dolar/yen paritesini 2015 yılında 125 seviyesinin üzerine çekti. Japonya Başbakan Shinzo Abe'in politika başlangıcını duyurmasından önce parite 80 seviyesinin altındaydı.
Avrupa'nında Japonya'dan farklı bir kader izleyemeyeğini düşündüğümden, uzun vadede dolar trendinin bittiğini düşünmüyorum..
DXY'nin içeriği:Euro için %57.6, Japon Yeni için %13.6, İngiliz Paundu için %11.9, Kanada Doları için %9.1, İsveç Kronu için %4.2, İsviçre Frangı için %3.6 olarak belirlenmiştir.
Yakında EURO devaluasyonu zorunlu olacak. Italya endustrisinin çokmemesi için.
https://pbs.twimg.com/media/DJq2LiQW...jpg&name=small