Sayfa 536/1009 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,281 - 4,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. şuan ne yaptım son kalan vadeli hesabımı da vadesinden önce kapattım ve dolara döndürdüm. hiç tl kalmadı altın ve dolar var. birisi 500 lira istese yok kendileri bilirler.
    -
    sinirli surat.

2. Süreç sonunda devletin elinde KULLANILABILIR REZERV olarak ne Dolar ne Euro kalacak.

Euro da düşüyor.

Alıntı Originally Posted by YAY Yazıyı Oku
    1 dolar =1 rulo tuvalet kağıdı olacak heralde)

Tcmb beklenti anketi: Eylül ay sonu dolar kuru beklentisi 3.4629 tl (önceki 3.5586)

tcmb beklenti anketi: 2017 yıl sonu dolar kuru beklentisi 3.6323 tl (önceki 3.7199

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Chucky gibi yılların TL mevduatçını dolarize ettilerse 3.82 den..

Bu iş bitmiştir ..

Keza powerpc de o durumda..Onun maliyet biraz daha düşük..

1.8 den 4 e kadar seyreden TL ci 3.70 üzeri atladı..

2015 de bağıra bağıra gitti

2016 sonu ralliyi dikleştirdiler mal devir teslim töreni imiş..

Uyandık ama bizde bi miktar dolarize oldu bu arada..

3.10 a kadar bir cent bile almam daha..

Aynen chucky tam bir TL mevduat fanatiğiydi onu bile full dolarcı yaptılar. ama maliyeti 3,70 civarlardaydı diye biliyorum. Ki kendisi yaş tahtaya ayak basmayan biriydi. onu bile oyuna getirdiler.

Herşey zamanlama işi aslında Dolar 1,15 iken yüzüne bakmayız 1,80 olur yine bakmayız 2-2,5 olur "tu kaka düşecek bu" deriz. 3 olur "yahu burası zirve buradan da alınmaz artık" deriz.
    3,50 üzerinde en tepeden hepimiz balıklama dalarız. ama gaza gelerek ama paramız daha fazla erimesin diye...

Sonuç olarak Doğamız böyle ve insan doğası finans piyasasında kaybetmeye mahkum.

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    dolarla pek ürün satmıyoruz ihracatımızın yüzde 60'ı avrupaya ve euro ile satılıyor. Ayrıca sanayicinin düşük dolar yüksek euro çok işine geliyor. Zira emtia fiyatları dolarla belirleniyor, yani hammeddeyi dolar ile alıp ürünü euro ile satıyorlar.

Bu yüzden euro düşmediği sürece kılını kıpırdatmazlar.
    http://www.tuik.gov.tr/PreTablo.do?alt_id=1046

Aslında çok da öyle değil. Neredeyse Euro'ya eşit miktarda dolares ihracatımız var. Sonuçta dolares galebe çalacaktır. Türkiye bu yüksek faiz oranlarını sürdüremez. Faiz vermek için faizle para alamayız (istesek de). Bu faizler düşünce o sıcacık paralar da akıp gidecek dışarıya. Bu da grafik:

6.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    nasıl olmuşta doğru şeyler söylemiş ?

eli taşı altında olmayanlar için hava hoş...

döviz fiyatları ortalama olarak enflasyon oranıda artsın ki üretici-ihracatçı batmasın
    Hazret efendisi cok daha önce üstün ekonomi bilgisine dayanarak "3,50 dolar iyidir" dediği için böyle konuşabiliyor.

7. Dolara müdahale gelir mi? saat 15.25,dolares 3,4019

8. 3.3865 vurdu çekti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 536/1009 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •