Anladım Sn. Bateman cevap için teşekkürler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Şu saatten sonra Bist'e dokunmam:-) ABD borsalarına girmek için bir sebep daha çıktı. YTD.
21 lot vusd 8 lot google alıp ilk ciddi alımımı yaptım sp500 dahada düşeçek gibi ama hayırlısı.
Bugün youtube’da yaşlı bir kurtu dinledim. Paul volkerın zamanı geçti. Siyaset nedeniyle fed o kadar rahat kararlar alamaz. Yani fed derin bir resesyonu göze alıp adım atamaz dedi.
2008 krizi sonrasında sürüye katılanlar kazandığına göre
İki bilgiyi birleştirirsek.
Piyasa koşulları bunu zorlamadığı sürece (mesela ukrayna savaşı bir katalizördü).
İki ileri bir geri gider geliriz gibi görünüyor.
Buda şu anlama geliyor acelemiz yok. Bol bol fırsat gelecek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bunlar resesyondan korkmasalardı 2020de bilmem kaç trilyon doları basmazlardı öncelikle. İşleri güçleri şov. All talk no bite.
Sonra abd o zamanlar şimdiki kadar borçlu değildi. Şimdi dünyanın en borçlu ülkesi ABD.
Abd’nin tek çıkar yolu hiperenflasyon ile borçları yok etmek.
Ytd
Sterlin/dolar 37 yılın en düşüğünde
Sterlin, doların son yükselişi ve ülkede ekonomik görünümün kötüleşmesiyle 1985'ten beri en düşük seviyesine geriledi.
https://m.patronlardunyasi.com/haber...sugunde/268956
2008 krizini bilen yatırımcıdan 'dip' yorumu
https://www.bloomberght.com/2008-kri...yorumu-2314262
--------
2022 Aralık - 2023 Nisan arası hisse toplamak için iyi bir dönem olabilir. Ytd.
Interactive Brokers Group Inc. Kurucusu, milyarder yatırımcı Thomas Peterffy de ABD hisse senetlerinin Fed’in faiz oranlarını uzun süre yüksek tutmaya itecek yüksek enflasyon baskılarını hesaba katacak kadar düşmediğini belirtti.
Bizim patronda demiş
Yeşilada da sp500 20% daha düşer dedi
ytd
Bist ten gelen karı da yurtdışı borsalara gömmeye başlayacağım. Nasip.
Dudu abi, sen bize vergi olayını sayısal örnekler ile açıklayacaktın? Atlama bu konuyu...
Beğendiğim küçük hisseler var. Üzerinde risk varmıdır diye araştırıyorum. Risk, sıkıntı yoksa paylaşırım.
Genelde bilindik temettü hisselerine para yatıracağım. Temettü + fiyat artışı (al/sat) üzerinden para kazanmayı planlıyorum. Nasip...
Bist kumarhanesinden daha kötü olamaz diye düşünüyorum. Temettü alıyoruz ama onuda devalüasyon eritiyor en nihayetinde...
Ytd .
NOT: Aralık 2022 - Mart 2022 arasında nasdaq için dip seviyeler, Şubat 2023-Mayıs 2023 arasında SP500 dip seviyeler olacağı beklentim mevcut. Ytd.
USA için benim kendime göre çıkarıdğım sonuca göre, temettü verimi mümkün olduğunca düşük ama sürekli artma eğiliminde olan (bu da fiyata yansıyor istese de istemese de) ya da hiç temettü vermeyen ama geleceği parlak şirketlere yönelmek. Hiç temettü vermeyenlerin de 100-300 gibi absürd f/k ları olabiliyor ben o tarz hisselere pek bulaşmamayı tercih ediyorum.
Böyle yapınca verim zaten düşük olduğu için vergiye giden para minimuma iniyor. Asıl para büyümeden geliyor. Bütün market perişan iken benim favorilerimden MCD ile PEP hala tüm zamanlar zirvelerine yakın fiyatlanıyorlar. (örnek olarak verdim, ytd)
Son temizliklerden sonra portföyümdeki en yüksek f/k lı iki hisse 43 ve 31 f/k ya sahip.
Yüksek verim ve döviz bazlı getiri için ise UK tercihim.
ytd
Dividend King olacak yani..
50+ sene kesintisiz temettu verecek.
Yetmez her sene temettuyu de artiracak.
https://www.fool.com/investing/stock...ividend-kings/
Burada tanim ve son liste var Patrick abim.
Syg,
Şu MMM çok pis taklaya geldi yalnız. Portföyümün içine o ediyor şu anda :oleyo:
Daha eklesem mi eklemesem mi ona da karar veremiyorum. :kahkah: Batarsa batsın 3.5% gider en fazla :oleyo:
ytd
MMM'den gidenleri, XOM'dan gelenler nötrledi tam başabaş.
1.5 senedir borsa takılıyorum dolar bazında sıfıra sıfır elde var sıfır pozisyonundayım şu an. :oleyo: Burgerbank'ta 3% ten fayis alsaydım daha karlı çıkacaktım :oleyo:
Neyse uzun vadeli düşünüyoruz. Amacımız emekli olmak. Fayis ile olmaz o işier...
ytd
1.5 senede bir sey belli olmaz. 15 sene sonra bir bakacaksin..
Esasinda en guseli emeklilik icin EREGL+FROTO ama ulke riski var diyorsunuz.
FROTO yeni yatirim bitince 4 evro
EREGL iyi senelerde 30 cent kotu senelerde 20 cent.
100K EREGL ve 10K FROTO herkese yeter.
40K evro FROTO'dan alsak 30K usd de EREGL' den efendi adama fazlasi ile yeter.
7 mio TL yatirabilen defaten yatirir ve isi hemen bitirir.
Parasi olmayan pazartesiden tezi yok biriktirmeye baslayabilir..:)
Syg,7
Eregl'ye kafam yattı da froto ve toaso'yu beklemeye niyetim yok pek.
50bin lot eregl'e ulaştıktan sonra temettülerin bir kısmı ile alırım onları belki sonra. Şu an en büyük hedefim çalışmadan ve hayat standartlarımdan feragat etmeden yaşamama yetecek cash akışını sağlamak. Büyüme ikinci planda.
Ülke riski olduğu doğru. Olmasaydı macera aramazdım yurtdışında.
20% cash kaldı toplam varlıklarımın arasında her ay 1-2% eksiktip 0 a indireceğim orayı da. Sonra zaten birkaç senede kendi kendine yerine gelecek aynı miktarlar.
Ytd
PhillipCapital kullanıyorum. Komisyon 8 dolar, data ücretsiz, takas ücretsiz.
Midas ta kullanıyorum ama çok para konulur mu? Bilemedim. Kendini ispatlasın biraz daha...
Ibkr ye henüz ısınamadım.
Sen örneği hazırla, ben ara ara atarım burada :-) Espiri bir yana, çok faydalı bir paylaşım olur...
Komisyon miktardan bagimsiz 8 dolar ise iyi..
Fazla trade yapmazsan daha da iyi.
Bu arada KO temettu aciklamis 0.44 USD..
Cash Dividend: KO@NYSE
KO@NYSE (Name: COCA-COLA CO/THE) announced a cash dividend with an ex-dividend date of 20220915 and a payable date of 20221003.
The declared cash rate is USD 0.44.
ISIN: US1912161007
Syg
Temettünün martta verileni makbul. Bizdeki kur artışı nedeniyle vergi ödeneceği zaman dolar değer kazanacağı için dolar cinsinden vergi dahada azalmış oluyor.
Mesela bu sene martta dolar 14,5 liraymış. Bugün 18 lira.
https://www.phillipcapital.com.tr/yu...isse-islemleri
10bin dolara a kadar 8 dolar komisyon var. 10bin doların üstüne onbinde 8 alıyorlar.