Yok artik. Sallanir da bu kadar sallanir yani.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yok artik. Sallanir da bu kadar sallanir yani.
Evet 2 haziranda çağrı markette 30 lu yumurtayı 9 TL den aldım şaşırdım ben de...15-20 tl arasıydı daha geçen aylarda...
Çok ilginç bir zamandayız. Emtia fiyatları da çok ilginç hareketler yapıyor.
ABD borsası yakın zamanda çökecek sanki.
https://pbs.twimg.com/media/D8Vo_2RUIAA75aZ.jpg
Her zaman papaz pilav yemez. Multiple equation solvera da çok güvenmek doğru değil, zira (her ne kadar denklemin şartlarını sağlasa da) doğru cevap bu değil.:)
Doğru cevap:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...18#post3509518
tradingde de bir , probability of ruin kavramı vardır ki tadından yenmez... istatistikçiler iyi bilir bunu ... zarardan çabuk çık mantığının arkasındaki matematik p.of r ...
papaz ve pilav kelimelerindeki p harfi probabilitye çağrışım yaptı ordan dolayı margarinledim yazıyı ...
Örneğin bu bir çoklu opsiyon optimizasyonu olsaydı, bu işlemi yapan trader elindeki alet setine de çok fazla güveniyorsa en uygun ve düşük fiyatı 3TL olarak bulabilirdi.
Ama sistemin genel çözümünde saklı bir parabolik aks daha oluştuğu için çoğu çözümleyici bu gölge akstaki daha düşük fiyatı (2.78TL) fark edemeyebilir.
Yarin ne olucak bakalim dusus mu cikis mi erkin sahinozde turkiye imf ile gorusuyor diyor ne kadar dogru acaba ?
seyrettim , ama 1.75 hızında yoksa çekilmez çok yavaş konuşuyor Erken seçim olursa piyasada yaprak kımıldamaz diyemeyiz çünkü o erken seçimin getireceği beklentinin ( pek rasyonel olmasa da vereceği bir normalleşme beklentisi rüzgarı ile ) ticarette çarkların yeniden dönmesini , yatırımcıların yerli varlık alımlarına yönelmesini de sağlayabilir. ... koskoca bill gates de çok ağır konuşur akıllı ama bir amerikalının ortalama hızına göre yavaş konuşuyor onu da 1.5 1-75 hızlarında dinlerim ...
2x+3y+5z=52
3x+4y+6z=70
Burdan x+y+z=18 ve x+2y+4z=34
Yanş y+3z=16
Öbür taraftan
4x+5y+7z=88
Burdan 6yz-5y-7z=70
6(16-3z)z-5(16-3z)-7z=70
18z^2-104z+150=0
z=3 z=25/9
Erhan, atilla, gökhan, youtube daki dallamalar, twitterdaki dallamalar bunların hepsi 6,25 deyken yukarı yukarı iniş için hiçbir neden yok deyip durdular, tepeyi bilemeyen adamlar şimdide yavaş yavaş düşecek demeye başlıyorlarsa bu iş tamamdır.
Şu youtube yayını yapanları şikayet edip zikertmek lazım milletin çok canını yaktılar, hele ki ysk kararında yok 7 olacak yok yarın 8 olabilir diye diye milleti işledi ********ler.
Ben gene 6,06 da topukladım ama 5,83 den mallandık bakalım yarın ola hayrola, teknik olarak şu dip işini bayramda yandaşa doları 5,65 den satarak hallettilerse ne güzel yok uğraştıracaklarsa da kendileri bilir parada var sabırda.
Daha once bakmistim. 2002 imf anlasmasindan sonra kur yeni zirve yapiyor. Dusup tekrar zirve yapiyor. Aylar suruyor. Keza Arjantin ornegi daha taze onumuzde. Anlasma imzalandiktan sonra olanlar ortada. Muhtemelen MB ler kurun degerini bulmasi icin mudahale etmiyor bir sure.
Ama bu iktidar imfe gitmez. Ekonomik ozgurlugunu kaybedemez. Biter.
Sahsi beklentim, Dolar bu sene en cok ikili bir tepe yapar...Temmuz-Agustos aylarinda....Sonra yine geri cekilir ve yil sonunu 6 TL civarinda kapatir.
Irak yumurta ithalatını kapattı. Yumurtalar elde kaldı. Fazla şişen stok yüzünden rekabet artınca fiyatları kırmak zorunda kaldılar. Irak tekrar açarsa yine 15 20
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsanları zehirleyen 2 şirket borsada rekor kırdı. Çünkü insanların çoğu salak. Hem de tüm dünyada. Kanser, Obezite ve Diyabet bu 2 şirketlerin eserlerinden...
Çocuklarım daha 1 kere McDonalds tan yemek yemediler. Ağızlarına Coca Cola ve Pepsi sürmediler... Ben yaşadıkça da izin vermem.
https://pbs.twimg.com/media/D8YwtNTX4AAb7kD.png
TÜİK verileri;
Turist sayısı Turist geliri
2017 38620346 26283656000
2016 31365330 22107440000
2014 41415070 34305904000
2012 36463921 29351446000
Rekorun kırıldığı yıl 2014.
Mesela 2012'den daha fazla turist ağırlamışız daha az gelir elde etmişiz.
30 milyar garanti değil.
Bu para tamamen iç piyasaya girmiyor.
Turizm gideri de var.
Bu gelen paradan yurt dışına firmaların yapacakları ödemeler de var.
Yani denklem farklı aslında.
Tak 30 milyar geldi kapanıyor değil.
Gelecek olan yine 25-28 milyar arası bir meblağdır.
Bunun temelinde de kişi başına elde ettiğimiz turizm gelirindeki düşüş var.
Şimdi denilecek dolar olarak düşük tamam ama para değer kaybetti TL olarak daha fazla gelir elde ediyoruz turistlerden.
Hiçbir hesaplamada TL olarak elde edilen gelir baz alınmıyor.
Sanki turizmden gelen butun doviz tl ye cevriliyormus gibi dusunuluyor. O otellerin cogunun borclari kredileri odemeleri doviz uzerinden.
2001 ile şimdiki şartlar çok farklı. (özel sektör borçluluğu v.b). Ek olarak çok büyük bir sıkıntı daha var: 2001'de sabit kurdan dalgalıya geçilmişti. Aslında bu hamle basıncın çok büyük bir kısmını emmişti, o nedenle astronomik faiz artışları gerekli olmadı.
Şimdi ise zaten dalgalı kurdayız ve oluşan basınç gittikçe yükseliyor. Bence sabit kura geçiş şansı yok. Teknik olarak ta çok problemli.
O nedenle herhangi bir IMF süreci eğer doğru yönetilmez ise 2001'den ziyade Arjantin'in yaşadığı süreç ile tamamen olmasa da kısmen benzerlikler gösterebilir.
Türkiyenin Rus S-400 hava savunma sistemi alımının ABD için kabul edilemez riskler yarattığını belirten ABD Savunma Bakan Yardımcı Vekili Andrew Winternitz, Ankara nın bu sistemden vazgeçeceğini umduklarını söyledi.
https://tr.sputniknews.com/abd/20190...URL_shortening
PISA Direktörü: Aslolan öğretmendir. Değişen dünyada yeni yetenek çeşitlerine ihtiyacınız var. Ve Türk sistemi buna uyum sağlayamadı.
FED faizleri indirirse dötü kollama zamanıdır.
https://pbs.twimg.com/media/D8Z_Fq2XkAAYw77.jpg