hangisini tercih edeceksiniz ahu mu
Printable View
Hepsini goremiyorsunuz zaten islem gorenleri matriksten gorebilirsiniz / matriks mobileden de 15 dk gecikmeli olarak takip edebilirsiniz
Ne getirecegini hesaplamasini ilgilenen arkadaslara gecen ben de sordum forumda cevap alamadim ben fon dagilimdaki ana pay kira sertifikalarinin hareketine gore pozisyon almaya calisiyorum dusus varsa bu paylarda sansini deniyorum bazen ppf den iyi getiriyor ama kvba gibi tutarli olmayabilir cunku cok fazla daginik kira sertifikasi payi oluyor fon iceriginde
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkradaşlar bir şey sorucam... örneğin 8 adet fondan oluşan portföyünüz var. bunların günlük, aylık, yıllık vs vs getirilerini 8'ini mesela aynı anda alt alta gösteren bir site var mı? tefas demeyin, çünkü tek tek girip bakıyoruz orada... benim kastettiğim investing gibi bisey... ücretsiz olarak sitede portföy oluşturup takip edebilmeyi kast ediyorum. bilgilendirirseniz sevinirim...
delta heavy teşekkür ederim ama o kadar kabiliyetli değilim bu konularda... ben sanırım işportföyün mobil sitesinde bunu başaracağım herhalde... deniyorum... yine de teşekkürler yanıt için...
almış bulunduuğum fonlar:
GMA, TTE, TTA, ZPE, TZT, AFT, AKE, YBE... olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı beklerim...
supremegod yanıt için teşekkürler.... evet biraz riskli oldu ama 5 yıllık getiriler gayet iyi gibi geldi bana... tabii tekrar olur mu ayrı konu... 2 fonumuz ortakmış... inşallah iyi getiriler olur... diğer arkadaşlar da umarım yazarlar biseyler... teşekkür ederim... bol kazançlar...
Arka odaya girmeden 109.275 😀
Piyasa yapici ile ayni düsünüyoruz
Yarin daha hacimli bir gün olur
GMR MPS fonlarını giriş yaptık umarım düşüş çok devam etmez yoksa erkenden cıkmak lazım [emoji28]
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün tcd tkf ve tte fonlarımın yarılarını sattım son zamanlarda işler iyi gitmedi şu an yeni fon arayışındayım.Üstadların önerebileceği fon varmıdır.Yada biraz beklede mi kalmalıyım.
TKF uzun vadede diğerlerinden iyi kanımca. ( Şu anda biraz fazla kısa türev kontrat var endekste tacirlerin elinde, dipten dalgayı bu kadar fazla beklemiyorlardı sanırım, o da gün gün azalıyor, pastadan takip ettiğim kadar )
Ancak yine benzer anlayışla ve başarı ile yürütülen Marmara Capital'in MAC'ını önerebilirim. Yönetici , twitter hesabından yatırımcılarla sürekli diyalog halinde.
Değişken tarafta TCD agresifliğinde ona yakın getirilerde bir fon pek görmedim ben tefaşta, istatistik ve rakamlara baktığımda. Son 1 yıl getirisinde %108, en yakın rakibi %38
Tabii, hep uzun vadeden bahsediyorum, 3 gün, 1 hafta , 1 ay, 3 ay değil.
Kısa periyotlarda hepsi birbirini geçebiliyor.
Eib kuzumuz bugun ne oldu acaba?
Saygilar.
Herkese selamlar.Yatırım fonlarındaYılbaşından bu güne kimler yüzde kaç kazandı yazabilir mi?Benim portföy 31/12/19 dan 9/6/2020 ye kadar %8.4 getirmiş.Belli bir stratejim yok.Tüm fon çeşitlerine kısa aralıklarla girip çıkıyorum.En fazla bir ay civarında duruyorum.Zararda olduğum fonları satmıyorum.Yılbaşından bu yana en çok bist banka endeks fonu ve bist 30 fonlarım zarar da.Onlarda da zaman zaman alım yaparak maliyet düşürme yoluna gidiyorum.Sizler ne kadar vade ile işlem yapıyorsunuz?Yüzde kaç karla fonlarınızı satıyorsunuz?Teşekkürler.:wave:
EIC mevduat faizinin altında kalmaya başladı toparlaması lazım biraz.
EIB=Blcy durumunda.
Günlük 0,027 altı demek mevduat faizi altı demektir.
Şubat ayında başladım tam anlamıyla fon yatırımına, 5 ayda toplamda %13-14 bir getiri aldım. Şuan Mps, Tca ve Zpf ile devam ediyorum. Bir miktar da Zpk'da nakit tutuyorum. Daha önceden elimde olup, çıkardıklarım ise Zpe, Kıs, Ktm, Kzl, Yfv ve Mpk.
%50 likit fondan 4.10% geldi. Genele etkisi 2.05 %
%30 hisse fonlardan 16,5 % ortalama . Genele etkisi 4,95 % ( önce tkf ve eid idi, sonradan tkf ve eidi bir miktar azaltıp mac'ı ekleyip üçlü yaptım burayı yakın zamanda )
%10 euro bond fonundan 12 % Genele etkisi 1,2 %
%10 gbc borsa yabancı borsa yatırım fonundan 22 % Genele etkisi 2.2 %
Toplamda genel portföy 10.4 % büyümüş yılbaşından beri.
Hiç satmadığım için bunun içinde hisse fonu dışında olanların vergisi vs. var tabi. 9,5 civarına gelir net sanırım. Onu tam göremiyorum, hesaplamadım.
EIC kuzumuz için de bugün satış verdim artık kabak tadı vermeye başladılar. Neyse ki günü artışla tamamladı. EIC için yeni fiyatımız: 0,020511
ZPC tutan varsa eğer onun da fiyatını paylaşayım. ZPC için yeni fiyatımız: 1,967264
Bist 30,Bist 100 gibi endeksleri yansıtan fonlar almaktansa hisse fonu almak daha mantıklı galiba çünkü hisse fonları sonuçta endeksleri yenmek zorunda sanki kuruluş amaçları icabı.Endeks fonu almakla hata yaptım galiba.:vk::vk::vk::vk:
:ok::ok::ok:
Arkadaşlar selam,
Bir fonun içeriğini nasıl öğreniyorsunuz, bilen varsa önce balık olarak verirse (YAY ve AFT) ve akabinde balık tutmayı öğretirse çok memnun olurum.
İyi akşamlar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
TEFAS ve KAP üzerinden detaylara ulasabilirsin tabi daha farklı yerler varsa ben de yeni bir şey öğrenmiş olurum ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.