[emoji23]
Gümrük birliğine girdiğimiz gün 1995 yılıydı galiba; Tüm tekstil firmaları tavan yapmıştı. Hatta Tekstilbank bile.
Onu hatırladım.
Printable View
Bu sabah BOFA ve Philips başrolde.Spek...in işi gücü günlük kar elde etmek ve hisseyi kontrol etmek.Gerusi teferruat.Bu hissede kısa vadeli yatırımcının para kazanması zor iş.
Maymun virüsü çıktı yiğenim dsö mü mfö mü ne o açıklama yapmış ilaç bulamayacaz kıtlık çıkacak stoklayın ilaçları
Ytd
Apranaks majestik parol arveles nurofen ne varsa yumulun
İlaç tavsiyesi değildir
Bu hissede kısa vade icin yapılan manipülasyonun da ötesinde bir nevi modern tarzda hırsızlıktır. Kendinden olmayan yatırımcının cebinden onlarca tür manevrayla bir nevi vurgun yapmaya çalışıyorsun..Üstelik bunu alenen yapmaktan çekinmiyorsun.Nerede bu sorumlu yetkili kurumlar.Yazıklar olsun.Yatırımcı bitinceye kadar ses yokmu!
Orta uzun vadeli yatırımcı olduğun sürece sorun yok.Bu nedenle sabırla beklemek benim için değişmeyen seçim.Bekleyip göreceğiz kim pes edecek!
Burada tekrar yazıyorum. Ey spe.... bu hissede mal almak istiyorsan baskıyla alamazsın.Fiyatı makul yukarı seviyelere çekersen o dediğin kısmen yapabilirsin.Yoksa günlük al sat larla vakit geçirmekten öte gidemezsin!
Trene son anda binenlerden olmuş Patrick Bateman da sen Ford da değilmiydin, alırsın Ford olursun Lord, şeklinde Patrick Bateman.
........
Cuma çok kişi az çok dalmış tekrardan bugün lunapark da roller coster, balerin, gondol hareketini görünce fena oldular.
Doğrusu pek acınmaz bile bile ama herkesin kendi tercihi tabii, kalp ilacı diltizem vb üreten bir şirket in maymun çiçeği hikâyesinden beslenmesi zordu. Hemen birden kap vb de göndermeden...
Bugünkü işlem hacmi yüksek olmuş bir yerde de yazıldığı gibi hem fiyat düşüyor hem işlem hacmi yükselir ise o zaman işler sakat sadece kağıt değiştiren yabancıların olması durumu işleri değiştirir.
30-40 tane hisse var bende beyaw. Takip için aldım bundan azcık. Sözünü etmeye değer bir durum yok.
O kadar hisseyi nasıl takip eder insan walla şaşırdım gerçekten..
.......
Neyse bugün satan şahıslar, cuma hacim yaptırıp Maymun korkusuyla girenler muhtemelen zira deva da aynı nedenle düştü, hafta sonu bu şirketlerin maymunu durdurmayla bir ilgisi alakası olmadığı ve de maymun dan çok da korkmanın gereksizliği fikri oluşunca doğal durum şimdilik..
Bu seviyelerden orta uzun vade için kademeli alışa devam ediyorum.
Orta uzun vade için kademeli alışa bugünde devam.
Hissenin 49-48.5 fiyat seviyelerine kadar sarkması muhtemel görünüyor.İlgili manp...çok yönlü olarak çalışmalarına taktiksel manevralarına devam ediyor.Bunu yapanlar hisse fiyatı düşerken de iyi kazanıyor.Bir taşla iki kuş misali.Hem kazanıyor hemde hissenin kontrolünü elinde tutuyorlar.Paranın gücü , binbir türlü hileli manevralarla birleşince böyle oluyor.Hissede çok kısa-kısa vade yatırımcı istemiyorlar.Gelmeyin yakarız mesajını sürekli vermeye çalışıyorlar.
Orta uzun vade için küresel sorunlar hariç önemli bir sorun görünmüyor.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Bu satış baskısını kuran direk manipulatör mü ve /veya yatırım, bes fonları da içinde mi en merak ettiğim soru bu, bunun cevabını bilsem, çok ama çok memnun olurum duyan bilen , insaniyet namına yazsın
:kahkah:
Bu düşüş zaten doğru fiyatlanmayan 1. Çeyrek bilanço gibi iyi gelse bile 2. Çeyrek bilanço nun da p. I. Ç edileceği fikrini oluşturuyor. Bende.. Üzülerek halbuki çok az şirket enflasyon muhasebesi ile favök artırmıştı..
Gene mi maymun geldi, maymun zile mi bastı
Fiyatlara yön veren kişi sanırım bu seviyeden memnun, çok aşağıya gelsin istemiyor. Elinde yeterince hisse olduğunu düşünüyorum. İlâve alım konusunda çok istekli değil. Piyasadaki genel görünüm zayıf olduğu için sahte ataklar hariç yukarıya sürmek de istemiyor. İsteyen bu seviyelerden toplasın ya da dayanamayacak olan varsa satsın diyor!
maymun gözünü açtı
yalnız bunların sitelerine bir girip bakayım dedim 10-15 tane vitaminden başka bir cacık yok bunlar nereden kazanıyor parayı? c vitamini satarak mı?
yıllar önce eczbaşı ilacı bıraktı otel inşaat işlerine girdi falan diye bir haber duymuştum. ilaç şirketi üzerinden otel falan işletmiyorlardır inş.
bir faaliyet raporu okusam iyi olacak çünkü mevcut görüntüsünü hiç sevmedim. koskoca eccacıbaşına yakışmıyor
öbür tarafta türk ilaç çatır çatır izotonik tuzlu su satıyor, gen ilaç 100 milyarlık ilaçları üretiyor ya sen eccacıbaşısın ya tobarlan bıragma gendini
emeklilikte sağlık masraflarımı üstlensinler diye selec, ecilc, trilc, genil den oluşan bir dohtur sağlıkçı fonu oluşturayım dedim ama ecilc bu portföyle en fazla c vitamini temin eder bana. :/ bilemedim başka biriyle mi değiştirsem
Belki bir miktar çakmıştır bugün. Hisse fiyatı tepedeyken çakılacak diye bir kural yok. Diğer taraftan işlem hacminin çok büyük kısmının karşılıklı olduğunu yazmaya gerek bile yok..
Diğer olasılık işlem hacmini yükseltip yukarı hareket öncesi dikkat çekmek istiyordur. Hisse tam aşağıya boynunu çevirmişken izin vermiyor, manzaralar karışık:)
Ne yaptığını söylese Feriye de falan yemek ısmarlayayım insanı merakta bırakıyor işin kötüsü yüzde 30 civarı takaslarda yüzde 1 , 2 gibi ilk 5 te olan çok az oynuyor , ilk 5 te günlük aylık, 3 aylık sadece citi yabancı satıcı oluyor az biraz , ama kim alıyor tabii ki yapıkredi :)
Aldığım günden beri düşüyor montrol satışı var kasaya para girecek halen hissemiz düşyor
Endeksin gidişatı 50 liranın altının görülmesini neredeyse garanti ediyor. Bugün olmasa bile haftaya endekste %5-10 düşüşler olabilir. Azdan az çoktan çok gider, banka hisselerini şişirenler düşünsün.
Endekse alıcı gelmiyor faiz borsayı bozdu, ben gırtlağıma kadar borsadayım, artık satma noktasını geçtik gibi.. Yani borsaya ayırdığımın hepsi ile....
Ama yüzde 10 düşüş olması çok olur yüzde 3 olabilir diyelim anlaşalım... Endeks için..
Hisselere yansımasını herkes hissesine göre düşünsün ...
Bugün hafta sonu riski nedeniyle eksi kapatırsa Pazartesi sabah artı açar ama çarşambaya kadar hep aynı terane işlem hacmi de komedi...
Vatandaş dövize yönelmeye başlarsa borsa fonlarında çözülme görülür, fonlar mecburen satıcı tarafa geçer. Evet %10 büyük bir değişimdir ama her şey dövize bağlı. Bir yandan faiz diğer taraftan döviz gelirse ilk aşamalarda borsa dayak yer.
Bu döviz işi bir muamma ama kkm çözülüyor mevduat a vb gidiyor deniliyor, kaynak merkez bankası, zira döviz rezervleri hep artıyor geçen hafta gene artmış.
Bundan sonra Soner hocayı dikkate almadan iş yapmam ama aracı kurum krupiyeleri maaş ları için bizi sattılar hep ysnlış bilgi 3 lira komisyon için haziran ayında 12500 ler konuşuldu..
Yıl sonunda bankalar eksi yaparsa, rasyolar ve görev zararları için, muhtemelen süper bono gelir onlara dedi Soner hoca bu önemli bir öngörü o zaman bankaları yine coşmuş görebiliriz...
Soner sanırım Marbaş'ın analistidir, arkasında 4-5 ekran varken konuşuyor.Küresel tarafta her şey yeniden süt liman oldu ama dün dinlediyseniz faizler yükselirken de And de konut ve borsayı coşturdular, şimdi faizler düşecek diye hazırlık yapılıyor. Dün Mete Yüksel anlatıyordu Fed faizleri düşürecek ama bir yandan da bilançoyu küçültüyor. Paranın maliyeti ucuzluyor ama dolaşımdaki miktarı azaltılmak isteniyor. Tehlikeli bir dönemeçtir bu. Bu arada ben Ecilc hissesi almaktan çekinmem, fiyatın aşağıya gelme olasılığına rağmen bugün de aldım. Euro/dolar paritesinin iyileşmesi de Eczacı vb kuruluşlara yarar, bı da bir kenarda dursun.
Evet çok doğru bir şey bunu duydum , paranın maliyetinin azalıp, dolaşımdaki miktarın çekilmesini, çok doğru bu nasıl olacak hiç bilmiyorum ama duydum maliyeti az olan şeye ulaşımın zorlaşması demek bu da gelişen piyasalara beklenen miktar gelmeyebilir demek.
Endeksi bu düşük işlemle lunapark gondolu gibi yaptılar yarım saatte herşey değişiyor..
Uzun vadeli yatırımcılar için balık mevsimi açılıyor. Tıpkı eldivensiz ağlara asılan bir balıkçı gibi hisse alan, tutan yerler yara olacak, balıkçının eve dönüşü zaman alacak. Hikayeyi böyle yazabiliriz. Ecilc hissesi de tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi ölünün de ölüsü fiyatlara gelebilir. Eğer balıkçı metaforunda kalacaksak balık canlı iken tutulur, yoksa bereketi olmaz.
Zaten uzun vadeciyiz de bu hareketler ve kazandığımızı vermek iyi değil maalesef, ecilc ye bu ortam yarar dediniz ve gelecek hafta zarar da olsa alım yapmanız oldukça ilginç.
Benim ellerim şimdiden yara oldu ecilc nin maliyeti benim için 49.5 idi üzerine 3 aylık enflasyon eklenince 55 lere geliyor...
Bu arada Soner Hoca, genç ama akıllı bir adam para medya tv yi Remzi Özdemir'le yönetiyorlar şu ana değin makro anlamda her dedikleri çıktı ne not artışının ne gri listenin etkisinin olmayacağını söylemişti.
Çok karaktersiz bir kağıtmış hiç bir hissede bunda sıkıldığım kadar sıkılmadığım borsayı bıraktırma duruma getirdi düştükçe düştü
Bu ay sonu hikayesi falan filan la işi çöp edecekler..
Adamlar dışarıdaki her olumsuzluğu fiyatlıyor hiç bir olumlu haberi fiyatlamıyor..
Bu da yeni moda oldu... You tube da konuşuyorlar Nasdaq düşerse bize yansır diye, ulan h. Oğlu h. Vb. çıkarken yansıdı mı ki düşerken hesap yapıyorsun...
Kendim için bu seviye ve altı fiyatlarda AL...AL. .AL
Bu hissede manipülasyonu âlâsı var.Son günlerde iyice aşikar oldular.
50 lira üstünden alım yapmamın nedeni şu aslında. Uzun vadeli yatırımcılar hancı gibidirler. Borsa yükselirken diğer yolcular gibi al/sat'a girmek konusunda çok aktif olmazlar. Fiyatı beğenmişsse birazını satar sonra geçer bekler. En düşükten de almaya çalışmaz çünkü düşüğün her zaman daha düşüğü vardır. Nasıl ki fiyatı beğendiği yerden satıcı olmuşsa fiyatı (ve hisseyi) beğeniyorsa yine alıcı olur. Hancı olmayı seçen fiyatların düşmesine de çok sevinmez, neticede han boş kalır, sevimsiz bir durum olur.
Benim nominal alışım 49.5 al satları koymadan, son 3 ay için ancak 3 aylık enflasyon farkı var tabii, kağıdın sahipsiz gibi bırakıldığı çok gün gördük geçmişte de...
Kimsenin sahiplenmesine izin vermedikleri için kağıda kendileri sahip çıkmayınca desteksiz kalıyor. Bütün mesele bu, kendi haline bıraksalardı muhakkak daha doğru fiyatlanırdı,
Siz de genel kurulda gördüklerinize göre artık patronların farklı davrandıklarını söylediniz ama yine de son dönemde spekülatörün insafına kaldığımız yönünde yorumlarınız oldu sayın Noreply. Bunu nasıl değerlendirirsiniz.