Bu kadar kısa sürede faiz indirimi gelmez diye düşünüyorum.
Aksine 0,25-0,50 faiz artırımı gelmesini bekliyorum.
Printable View
11
2001 krizi bugüne göre hafif kalır.devede sinek misali:))bugüne gelince 2001 en az 10 katı kötüyüz .Ancak bu hükümetin bu konuda başarısı da bu:Adeta şapkadan değil tavşan boga çıkartıyorlar.Çünkü ellerinde çok fazla ensturuman var. Reel anlamda bu kadar dolar yok :belki %80 i digital para.başka bir deyişle bankadan dolarımızı çekmeye kalksak böyle bir para yok.üstelik size dolar 6 ,5 hatta 5,5 tl olacak diyen bir sürü trol var.
Şu anda yaşadığımız yapısal problemler, mesela ihtiyaçtan fazla, avukat, öğretmen, eczacı, mühendis vs varsa bunu nasıl çözeceksiniz. Bu insanlara nasıl iş sağlayacaksınız.
Sosyal güvenlik yükü artarken nereden ekstra gelir elde edip borcu çevireceksiniz.
Bunlar ha deyince oluşan problemler olmadığı için ha deyince çözülemeyecek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Pas geçme ihtimali büyük indirme olmayacak bence..
https://i.hizliresim.com/fiV9Ka.jpg
Ulen kendinize güven endeksi yapsanız, Aktosunlar olmadan % 1 Aktosunlarlan da % 20 fazla size güvenen kimse çıkmaz.
Herkes safını belli etsin, ben PAS geçecek diyorum.
0,50 puan artış... :)
50 baz puan artış bekliyorum.
TCMB faizlerde değişikliğe gitmedi
TCMB: Salgına bağlı kısıtlamaların ekonomi üzerindeki aşağı yönlü etkileri, geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğine kıyasla daha sınırlı seyretmekle birlikte, hizmetler ve bağlantılı sektörlerdeki yavaşlama ve bu sektörlerin kısa vadeli görünümüne dair belirsizlikler devam etmektedir
TCMB: İktisadi faaliyet güçlü bir seyir izlemektedir
TCMB: Salgın döneminde sağlanan yüksek kredi büyümesinin birikimli etkileriyle güç kazanan iç talebin cari işlemler dengesi üzerindeki olumsuz etkisi devam etmektedir. Diğer taraftan, finansal koşullardaki sıkılaşmayla birlikte son dönemde kredi büyümesi yavaşlamaya başlamıştır
TCMB: İç talep koşulları, döviz kuru başta olmak üzere birikimli maliyet etkileri, uluslararası gıda ve diğer emtia fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir
TCMB: Kasım ve Aralık'ta gerçekleştirilen güçlü parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkilerinin daha belirgin hale gelmesi bekleniyor, böylelikle enflasyon üzerinde etkili olan talep ve maliyet unsurlarının kademeli olarak zayıflayacağı öngörülüyor
TCMB: Bu doğrultuda Kurul, 2021 yılsonu tahmin hedefini dikkate alarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar sıkı para politikası duruşunun kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülmesine karar vermiştir
TCMB: Öte yandan, uluslararası emtia fiyatlarındaki gelişmeler, bazı sektörlerde belirginleşen arz kısıtları ile gerçekleştirilen ücret ve yönetilen fiyat ayarlamaları, orta vadeli enflasyon görünümü üzerindeki önemini korumaktadır
TCMB: Gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacaktır.
TCMB: Enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergelerle enflasyonun ana eğilimi ve fiyatlama davranışları göstergeleri, yayılım endeksleri, talep ve maliyet unsurları/enflasyon beklentilerinin tahmin ufku içerisinde hedeflerle uyumu yakından izlenecek
Faiz arttırma ve kararın hemen ardından doları da suni bir satışla baskıla ...
Bu bana 2019 daki günleri hatırlattı...
Aynı kafa devam.. Biri reform mu demişti...
Bu saatten sonra faizleri yükseltme şansları yok.Bütün sektörler kan ağlıyor.2 gündür yukarı gitmesin diye baskılamaya çalışıyorlar.Bu kadar olaydan sonra hala öğrenemediler suni olaylarla bu işler düzelmez.Bırak piyasa bi yerde dengelenir.Böyle yaparak sürekli talebi canlı tutuyorsun.
Ppk Metinde yazan uzun sürede 3 ay (:
2 aya stopaj avantajı bitiyor.
Abd tarafından açıklamalar üst üste gelmezse indirirsin bi ara...
Yabancının tek derdi faiz bloombergte çıkan yabancı ekonomistler enflasyon düşse bile uzun bir süre faizler bu seviyede kalmalı diyor. Şuanda döviz fiyatını belirleyen tek şey bu. Ödemeler dengesi cari açık eksi rezerv batan ekonomi kimsenin umrunda değil. Ver faizi al doları.
Yıkalım garan'ı )..
Çoğunluklan tahmin ettiğimiz gibi fayiz aynı kaldı, yoksa Reyisin yine gözü seğirmeye başlardı.:oleyo:
Ayşe teyze içini ferah tut. Bu filmin sonunda her zamanki gibi yine sen kazanacaksın.
Sık dişini...
Başkan bile ( Ayhan bey den bahsediyorum, sonra devlet başkanı diye hoplamayınız :)) ) dolarını, altınını satmadıysa gerisi boştur. Oyalama- yuvarlama, korkutma işleri çok sürmez. Ne zaman '' ah işte bu kez oldu, başardık '' deseler döviz zıplıyor. Benim bu kez şansıma bayağı aşağıdan alabileceğimi düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
İlk sinyal buradan gelmeli..YTD
https://www.tradingview.com/x/k6UXqTJh/
Aşı meselesi hallolmazsa zaten birçok şey sürdürelemez bu ekonomide. 25inde 2.parti geliyormuş bakalım gelecek mi, gelirse ne kadar doz gelecek? 11 aralıkta gelecek aşı anca 30 aralıkta gelmişti de. Bir de ciddi anlamda dış borc ve batık kredilerin nasıl temizleneceğine dair uzun erimli bir program açıklanmazsa büyük küçük kimse bunlara kredi açmaz. İMF ye gitmeyeceklerine ve içeri de hukuk vs reformu yapmayacaklarına göre belirsiz bir piyasa cidden.
Bu tiyatro daha ne kadar sürecek bakalım.
Bunu yakında alırlar içeri:
https://twitter.com/ErcanKusak4/stat...75650497556486
Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır yükselemeyen dolar görüntüsü verip bankalardaki dt hesaplarını patlatma hesabı yapıyorlar ,sanki ufaktan ufaktan başarıyor gibiler,geçen haftaya göre yaklaşık 500 milyon dolar çözülmüş......Peki pazara yansıyor mu?Kesinlikle hayır.......benim 1 yıllık enflasyon hesabım % 95 .......Maaşıma gelen % 7.4 ,aradaki farkı kapatmak için uğraşıyorum.....
Aman Sayın Adanalı,alttaki sabit yazınız göz korkutuyor,okurken tırstım...:oleyo:
Ayrıca adamlara saygı duymak lazım bir şekilde sihir devam ediyor,ben bu gün faiz sabit kalır diye düşünenlerdendim ancak dolar en azından fazla oynamaz diyorken 5-7 kuruş düşürmüşler,satacak döviz var mı? yoksa birileri,bizim suyumuza git bizde destek çıkalım bir süre mi diyor???