Çok güzel ozetlemissin bilader aynende öyle biz bankaya borcumuzu ödeme derdindeyiz adamlar pudra peşinde
Printable View
Aziz mübarek günü kim bu ülkenin gelirlerini yiyip boşa harciyirsa yemesinler bogazlarinda kalsin
amin
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büro elemanı pudra şekeri çekmişmiş
Aslında olay kokain çekmesi değil 5 yıl önce hundayi getz alabilen bu adamın 5 yılda 1 tane 2 milyonluk audi 1 tane ranga rover 1 tane porsche alacak parayı nereden bulduğunun o lüks yaşam ve yurtdışı seyahatlerinin nasıl finanse edildiğinin araştırılması lazım medya yanlış yere yönlendiriyor insanları
Memleket ekonomik olarak 90 lı yollara döndü. Koca bir 20 yılı kaybettik. En kötüsü gençlerin ülkeye olan inancı ve umutları azaldı.
Dinci ve kinci nesil yetiştirelim derken Ahlaki değerleri unuttuk. Memlekette her türlü pislik arttı.
Oldu olacak kırıldı nacak derler dolar 8 tl bari turizm reservlerini uçursa da faydası olsa bari :yahoo: hiç olmassa memlekete döviz girdisi artmış olur.Fakat maalesef biz burda havan da su döverken şu memleketin sefasını süren yabancılar arkadaşlar düşünün 2000 dolar bozdursanız 16 bin tl yapar .Türkiyede 1 ay kalsanız günlük 500 tl harcama limitiniz var.Krallar gibi tatilinizi yaparsınız 5 yıldızlı otellerde kalırsınız.Euro demişssiniz o şekilde Ab ülkelerinde bir öğretmenin , doktorun işçinin maaşı kaç Euro tam bilmiyorum ama adamlar Türkiyeye gelse 1 aylık maaşları ile 1 yıl krallar gibi yaşama gücüne sahipler.Kendi ülkelerinde maaşları yeter yetmez onu bilemem ama demek istediğim paralarının Tl karşı aşırı değerli olması Türkiyeyi bedava Turizm cenneti yapyor.Hal böyle olunca Aşkın Nur yenginin bir şarkısı var o aklıma geliyor.:Sad:
https://www.bing.com/videos/search?q...F&&FORM=VDRVSR
Sn Sazeli kurları iyice patlattiniz. 1000 usd şimdilik 8.000 TL yapıyor :)
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yolsuzluk ayıp değil AKP seçmeninin gözünde. Belki kendileri de aynı tıynettedirler yahut geçmişte diğer siyasiler daha çok yolsuzluk yaptı diye bunların beyinlerini yıkamışlardır... Bence kokain içmesi daha büyük problem zira hak yemek ne kadar tanışıklıkları olan bir durum olsada uyuşturucu hele hele kokain dünyalarına çok uzak...
Pudra şekeri de halüsinasyon ve çarpım bozukluğu yapabiliyor aman dikkat :)
İçten içe kurların patlamasını bekleyen gizli dolar istifçisi
Aslında 18 yıllık dönem yerel seçimlerle bir miktar kapandı. Belediyelerdeki rantın kaybedilmesi sonrasında, bu ranttan nemalanan kesimler gemiyi terk etmeye çoktan başladı.
Yanlış anlama olmaz umarım ama Türkiye'de merkez sağ dediğimiz ve bana göre iktidardan hukuki veya hukuksuz olarak nemalanan yüzde 25'lik bir kesim var. Bu kesim günü geldiğinde Anap, günü geldiğinde AKP saflarında konsolide oluyor.
Ben de bir sanayici olarak işlerimiz bozulmasın, ülkede hassas dengeler etkilenmesin diye dönem dönem bu statükonun devam etmesini istemişimdir. Benim gibi düşünen de yüzde 10'luk ilave bir kesim olduğunu düşünüyorum. Ama buradaki gayem iktidardan bir ihale almak, birilerini işe yerleştirmek veya bir imar hakkı kazanmak değildir. Kredi musluğu kapanmasın, hammadde fiyatları uçmasın, sınır komşuları ve diğer ülkelerle ticaretimizde bir sorun olmasın derdimizdir.
Bu yüzde 25'lik gezici merkez oyları ve 10'luk farklı görüşteki piyasa dostu oylar konsolide olacak yer arıyor. Ekonomik kriz vb durumlar arttıkça da doğru veya yanlış bir yerde konsolide olup bu iktidarı bitirecek. Bu süreç yerel seçimler sonrası başladı ve devam ediyor.
Esnaf ,sanayici istikrar uğruna hata üzerine hata yaptılar.isyeri sahibi istediği gibi işini yönetir. Doğrunun, yanlışın bedelini öder.devlet yönetmek farklı bi durum.liyakat ister işin ehli olan kişilerin görevde olması gerekir. Bu günlerde geçer. herkes bedel ödedi,ödüyor.
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
akp ömürünü tamamlamıştır. Şimdi kime yanaşalım. Biraz akıl berin. Yolumuzu bulalım şimdiden elhamdulillah.
Sorunun muhatabı ben isem şu anda yanıt verecek bir netlik göremiyorum. Sol görüşlü ve sağ partilere oy vermemiş birisi olarak sadece iktidarın son demlerinde olduğunu gözlemliyebiliyorum.
Ülkede hukuki altyapı ve kurumlar sağlam olmadıkça iktidara kim gelirse gelsin aynı güruh yeni iktidara da üşüşüp nimetlerinden faydalanmaya çalışacaktır.
Iktidar değişse bile genel yapımız değişmedikçe ülkedeki zübükler bitmeyecektir.
Bu kdr olumsuz gelişme bence sonu düşünülerek alınmış olabilir ... sonunda borsa daha ileriye dolar ise daha geriye giderek keriz avı yapılabilir ... herşey kabine toplantısı sonunda belli olacak .. birileri bisiler yaptı ama hissetmedik çünkü doların düşüş periyoduna girmesini örtbas etmek neyin kafası ülkeye duyulan bir nefret ancak söz konusu olunca oluşacak bir durum .
AKP yerine geçecek, radikal çözümler yapacak hiç bir parti ufukta görünmüyor..
Babacan,davutoğlu,mhp,iyi parti,saadet ..hepsi birbirinin benzerleri..
Nehirdeki su nereye akarsa, bizde o istikamette gideriz diyenlerden..! Umut beklemiyoruz..
Umudumuz yok ülkeden yana,uyuyan ,uyutulan müslimlerden hiç yok..SOL alternatif olamaz,sağda yozlaşmış ve ahlaken çökmüş..
Kendini kurtarmaya bakacan..(VIOP'ta 1 yıl çalış..3 günde sıfırla..buradan cacık olmaz)
Göktürkte ,giriş dubleks daire 18 milyon TL... olmuş..
ZORLU'da 4.5+1 daire....38 milyon TL... Ara öyle açılmış ki,zenginlerle ... fark nasıl kapanır,bilemem!
(....İzmirde icradan satılık fabrika 2.5 milyon TL... 350 m2.. daire 38 milyon TL..
Henüz yalı fiyatları nedir onu bilemiyoruz..? (300 milyon TL?!)...........)
Bursa'da ismi-bilinmeyen bir zengin..(Bekar,hiç evlenmemiş)
Listelerde adı yok, sanayici değil.. Zamanında İPLİK tüccarlığı yapmış..almış/satmış..büyük çöküşlerde
94 yılında servetini defalarca katlamış...
Annesi adına Okul yaptırmış..
Geçen hafta açılışı vardı. Çekirge'de, gerçekten muazzam bir okul..
Arkadaşlarla konuşup dedikodusunu yaptıkta,
Tahmini olarak Bursa bankalarında TL/Döviz mevduatı 7 milyar TL civarında...:)
Fakir ve borçlu ülkemiyiz? Evet.. Zengin miyiz?Olabilir.. bende çözemiyorum...
Garip,tuhaf bir ülkedeyiz..
Daire-arsa-araba fiyatlarına bakarsan, KATAR veya DUBAİde zannedebilirsin kendini..
hayatımda hiç bir zaman solcu olmadım..sağcı da olmadım.. pragmatist ve realist olarak nitelendirmeyi tercih ederim kendimi.. ülkede (a) cumhuriyetçiler , (b) şeriat özlemi ile yanıp tutuşan, (c) ayrılıkçılar diye üç farklı şablon görüyorum. bu nedenle solcu olmamama rağmen chp 'ye yıllarca oy verdim..benim gibi milyonlar var.. chp'nin %25 lik oyu içinde kaftancıoğlu gibi solculuğunu ve hatta sosyalistliğini insanın gözünün içine sokan insan sayısı 2-3 puanı geçmez.. chp solcu br parti değildir ve zaten olmamalıdır.. Atatürk chp^yi sol parti olarak kurmadı.. solculuk chp üzerine geçirilmiş aptalca bir gömlek, ecevit döneminde kurulduktan 45-50 yıl sonra yani ve umarım en kısa zamanda bundan vazgeçer. pragmatist ve çözüm üreten bir hareket olmalı, idealizim kasacağım diye komik durumlara düşen bir parti olmaması gerekir.. akape mesela ben sağcı partiyim diyor mu? hayır.. dava diyor sadece.. chp nin de ayakları yere basmalı ideolojik körlük içinde olmamalı..
örneğin. adanada tarım işçilerinin sorunlarını, veya kömür işçilerinin sorunlarını meclise getirip soru önergesi vermek komedidir..chp bunu çok yapıyor ama onlardan yine oy alamıyor..bu tür şeyler normal bir ülkede işe yarar ama bu ülkede yaramaz.. yukarıda saydığım şablonlara tekrar bakarsanız senin bu ülke için hak kukuk için yapacağın şeyleri zerre umursamayan milyonlar var.. onların liderleri var.. ilk olarak o zihniyetleri fikren ezmen yenmen gerekiyor.. maden işçileri meselesine sonra geliriz.. illa solculuk oynayacaksa bazı chp liler 30-40 yıl sonra norveç gibi bir ülke olunca oynarlar..
Hocam beni hiç konuşturma neler anlatırım neler neler, içlerini zamanında gördüm görmez olaydım.
Ben yeni partiler kurulmasını destekliyorum, siyasi görüşten ve fraksiyondan bağımsız, ülkede tüm siyasi yelpazede 10 seneden fazla tarihi olan bütün partiler için direk çöplük diyebilirim. Sıfırdan kurulsun ama düzgün insanlar katılsın ancak belki o zaman millete faydası dokunur. Bunlar parlamentoda kavga eder gibi görünür akşam namazdan sonra hep beraber rakı içer ben böyle haysiyetsiz böyle rahat yalan söyleyen insanlar görmedim. Hepsi için söylüyorum. En sağdan en sola alayını kaldır at çöpe. Solcuyum diyen özel okul köpeği kendi hayatına bakıyorsun alakası yok. Sağcıyım diyen alakası yok. Müslümanım diyen alakası yok. Millet bunların lafı ile birbirine filan gaza gelip laf ediyor ya çok üzülüyorum, zaman kaybı resmen.
Siyasi fraksiyon değil, farklı fikirlere açık olmak ve demokratik parti içi ortam bence en önemli şey, o da bakın hiç birinde ama hiç birinde kırıntısı yok.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AKP boşluktan yararlandı..(sebepleri çok..)
ANAP;DYP;ADALET PARTİSİ;hatta menderese kadar giden bir SAĞ anlayışın içersinde,
Mili Nizam,Refah,Saadet Partisi azınlık olarak görülen, takunyalı, şeriatçı ütopik bir sınıftı.. ,
ki bunlar SAĞ'dan nefrette ederlerdi.. MHP_ŞERİATÇI kavgalarıda meşhurdur..
(MHP'li gençlik,bizim zamanımızda Takunyalı/şeriatçıları sopalardı..)
Sinik, kendi halinde ,kavruk,içe kapanık bir gruptu ŞERİATÇILAR..
%3-5 arasında tutulurdu..Oyları...
ABD/İSRAİL planıyla iktidara gelerek,
SAĞ seçmenin akıl almaz aptallığını, kurnazlıkla bertaraf ederek(Yeni Parti adıyla-AKP-ismiylede sağ kesimi yanılttı..))..
SAĞ dediğimiz oyların üzerine oturdular..
SAĞ seçmen şaşkın.. Bu AKP bizi temsil etmiyor demekte ise de,
ahtapotun kolları gibi medya,devlet,diyaneti öylesine uzanıp ele geçirdikler ki.. SAĞ kesim içlerine alındı,yutuldu yok edildi.
((Tarih bu konuda MHP hakkında ne yazacak acaba? ))
Cumhuriyetin,ŞERİATA teslim bayrağını çekmiş olduğunu görüyoruz.. Sonuç,itibarıyla...
Tam tersi 15 temmuz sonrası devlet halk desteği olan muhafazakar lideri kullanarak kendi otoritesini kuruyor. Tarih de meşru birini yanına aldı. Daha önce darbelerle halk desteği olmadan bu işi görüyordu. Tabii karşılığı olarakta sezarın hakkı sezara tanrının hakkı tanrıya. Her zaman olduğu gibi Devlet kendini tekrar inşaa ederken sezara sadece ekonomiyi yönetme yönetememe görevi verdi. Şimdilik bir kaç tarikata yol vermiş görüntüsü var. Bunu zaten havuç sopa şeklinde yaptığı için yıllardır kimse haddini aşamaz.liderde onların açtığı alan içinde güçlü görünme tiyatrosu oynuyor.. Demokrasi öznesi olmayan ülkemde insanlar Zihnen değişmediği sürece bu cendereden çıkamaz. .45 lerde Çok partili demokrasiye geçen ülkem belki bu sefer demokrat olmayı aklına getirir.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben z kuşağının tamamen bu kuşaktan izole edilip siyaset yapması taraftarıyım yeterki bu ülkeye z kuşağını kazandiralim kusturmeyelim kendim şahsen CHP liyim ama oy konusunda ise şuan vermeyi düşünmüyorum kendimce haklı gerekçeleri m var chp de bu kadrolar bu zihniyet değişmediği sürece ben oy vermem CHP kast sisteminden kurtulmalı demokratik görünüp arka kapılar ardından onu bunu feda etmemeli sadece insanların düşündüğünü dile getirmektense ki bu bence pasif siyasettir daha aktif olmali belediyeler de gösterdiği başarıyı genel siyasete yaymali yani açıkçası CHP nin solcu zihniyetten çıkıp bir Türkiye partisi olması lazım ve bu bence en tepeden başlamalı böyle giderse bu seçimlerde kesinlikle oy vermeyi düşünmüyorum CHP ye desinler AKP nin ekmeğine yağ sürüyorsun siz zaten böyle siyaset yaparak AKP nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz bana mı sordunuz derim yeni yüzlere yeni liderlere hak vermeliyiz bence
Devlet seküler kemalist milliyetçi damarına biraz muhafazakar kanı enjekte ediyor. Etki alanını genişletip ömrünü uzatıyor. Tek zaman hatası Kemal bey gibi bir adamın CHP nin başında olması
Devlet ve babalar halkına oğullarına yalan söylediği sürece gençlik saf temiz halini koruyamaz. Yoksa zehirleme faslı devam eder. Harcanmaya devam eder.
İSRAİL Abraham Anlaşmasıyla,
Bölgede yayılmaya ve kendi gücünü arttırmaya devam ediyor..
Öncelikle BAE bertaraf edilerek, İsrail'in kapsama alanına alındı, hedef Suud ile anlaşmalar yapıp,
İsrail vatandaşlarını öncelikle yeni kurulmakta olan NEOM şehrinde, turistik seferler düzenleyip, gedik açmak...
TR ,İSRAİL için oldukça güçlü bir tehlikeydi...Zamanında..
İSRAİL/ABD birlikteliği Şeriatçı 2 islamcı rakip görünen anlayışı, Fethullah ve AKP'yi
destekleyerek, TR'nin bölge gücünü destabilize etmeyi başardı..
Kısmen,SURİYELİLERİ içimize gönderdi,
ekonomimizi vurdu,halkı böldü,gerginleştirdi...
Suriye ve Irak'ta askerimizi gereksiz cepheleşmelere sokarak yıprattı,zayıflattı..
Darbeyle, görünmeyen desteğiyle,TSK'yi zayıflattı,parçaladı,tasfiye etti..
İçerde de kendi kendimizi kürtlerle dalaşır hale getirdi,(bulduk)..
İSRAİL 10/20/50 hatta yüzyıllık planlar ,uygular.. Başarılıda olur..
Abdülhamitten ,Filistin topraklarını istediğinde,(Herzl -17 mayıs 1901'de) fiilen planlarının zamanla
nasıl gerçekleştiğinide bize ispat eder..
İSRAİL yayılmacılığı ne şekilde devam edecek? Nereye kadar?
Dün KISSENGER; independent medyadaki röp. Yeni bir Dünya Savaşının Çıkacağından bahsediyor...
Dikkate almakta fayda var..
https://tr.sputniknews.com/ceyda_kar...ri-baristirma/
https://www.salom.com.tr/arsiv/haber...dor_herzl.html
https://www.indyturk.com/node/255786...%9Faretler-var
https://www.haberturk.com/veliaht-pr...balari-2669844
Merhum Erbakan hoca abd ve israil tarafından çok tehlikeli görüldü.
Tasviye edilmesi gerekti.
onların solcu ve sağcı tüm uzantıları devreye sokuldu.
geldiğimiz nokta bu.
Erbakan ve Çillerin hakları gasp edilmeseydi,
halk buna çanak çömlek ile destek vermeseydi,
şimdi durumumuz ne olurdu acaba?
hiç düşündünüz mü?
Merhum hoca,
arap karnıbaharına engel olamazsa da yanında durmayacaktı.
Suriyenin sırada olduğunu biliyordu ve parçalanmaması için elinden geleni yapacaktı.
gaddafi sıkışınca hocadan aman dileyecekti.
hasılı belki de bambaşka bir durumda olacaktı coğrafyamız.
yannuş yaptık.
kaynağı nedir onu bilin bari.
hasmınız da olsa düşmanınızın hakkını koruyun.
sarı öküzden sonra sıra sizede gelir çünküm.
Bence.
Merhum erbakana bu devlet İsrailin iflas eden şirketlerini modernazyon ayağı altına kurtarma işini verdi.
İstediğini yaptırdı.
Sonra da tekmeyi bastı.
Erbakan da kıprıs hariç cesur bir adam değildi..
Susurluk gibi bir olayı Fasa fisoyla geçirdi.
Oldu olacak kırıldı nacak derler dolar 8 tl bari turizm reservlerini uçursa da faydası olsa bari hiç olmassa memlekete döviz girdisi artmış olur:yahoo: .Fakat maalesef biz burda havan da su döverken şu memleketin sefasını süren yabancılar arkadaşlar düşünün 2000 dolar bozdursanız 16 bin tl yapar .Türkiyede 1 ay kalsanız günlük 500 tl harcama limitiniz var.Krallar gibi tatilinizi yaparsınız 5 yıldızlı otellerde kalırsınız.Euro demişssiniz o şekilde Ab ülkelerinde bir öğretmenin , doktorun işçinin maaşı kaç Euro tam bilmiyorum ama adamlar Türkiyeye gelse 1 aylık maaşları ile 1 yıl krallar gibi yaşama gücüne sahipler.Kendi ülkelerinde maaşları yeter yetmez onu bilemem ama demek istediğim paralarının Tl karşı aşırı değerli olması Türkiyeyi bedava Turizm cenneti yapyor.Hal böyle olunca Aşkın Nur yenginin bir şarkısı var o aklıma geliyor.:Sad:
https://www.bing.com/videos/search?q...1&&FORM=VDRVSR