https://i.postimg.cc/jLmV0dvF/20220810-110036.jpg
Printable View
Kirimdaki Rus askeri havalimanini vurmus Ukraklar. Millet yaninda tatil yapiyor.
Temizleyecekler commieleri.
Biz herifler icin gidip savasalim diyoruz, oligarklari Bentley'lerini kapip kacmis komsumuz olmuslar. Medya resmen gaza getirdi bizi. Muahahahaha.
Bir is yapayim dedi global diktator, kendi commilerinin ve dunyadaki yanci commielerin icinden gecti fiyatlari 3-5 misli artirarak.
E o zaman da yazdim. Bana mi dokunacak incik boncuk fiyati.
Her seyi yarim yamalak.
NATO gak gukmus... NATO siniri 2 katina cikti.
ABD ile dalasmayacaksin. ABD adami yerine oturtur. Internetini keser, banka hesabini kapatir vs. Sonra guvercinle derdini anlatmak zorunda kalirsin, tasla bakirla alisveris yaparsin.
Çin dünyanın en özgür ülkelerinden/demokrasilerinden biriymiş...:p
Macar sirki...
10/08/2022 15:46:49
ABD'de beklentilerin altında gerçekleşen Temmuz ayı enflasyon oranları Wall Street açılışı öncesinde vadeli endekslere güçlü alım getirdi.
Vadeli endeksler düne göre yüzde 1'in üzerinde yükseldi. Bu yukarı harekette Temmuz ayın TÜFE verisi sonrasında tahvil getirilerinde görülen gerileme etkili oldu.
Fed'in faiz artırımlarında agresif tavrını sürdüreceği endişelerini yatıştıran enflasyon rakamları sonrasında vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre yüzde 1,26, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 1,64 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 2,35 arttı.
Arkadaşlar haddim olmayarak bir soru soracağım. Şimdi 2017 de ölen annemden dolayı, biz mirasçılarına sgk 89.000 tl borç çıkarmış ve bugün itibariyle 7 gün içinde ödenmesi için tebligat imzalatmış abime. Babamdan dolayı bağlanan dul maaşının hesaplanması gibi bir nedenle deniyor. Başına böyle birşey gelen varmı varsa ne gibi bir çözüm yarattınız. 1 saattir bununla uğraştığım için borsaya bakamıyorum bile havadan 45.000 tl alacaklar mı kişi başı, bizim suçumuz ne:rtfm:
Ekonomi uzmanları, faiz ile ilgili alınan kararların, etkisini, 6 ay sonra, göstermeye başlayacağını söylüyorlardı.
ABD, faiz artırımlarına martta başladı.
Üzerinden 6 ay geçti.
Enflasyon verisi ortada.
Bu işler, ben yaptım oldu, nas, faiz sebep, enflasyon sebep gibi zübük zihniyetle olmaz.
Bilimle olur.
Diplomasız imam hatipli şabanların ülkeyi getirdiği durum ortada.
Alevi Vakıfları Federasyonu, Recep Erdoğan'ın ziyareti sırasında, Hz. Ali, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hacı Bektaşi Veli'nin tablolarının cemevinden kaldırılmasına dikkat çekerek, Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi yönetimiyle ilgili ihraç talebinde bulundu.
Motorinin litre fiyatına 81 kuruş zam geldi.
varaka bin nevfel:one:
https://eksisozluk.com/varaka-bin-nevfel--436754
Ölümünü gizleme diye bir durum olmuyor.
Banka sistemleri , SGK ve Nüfus Müdürlüğü sistemleri entegre çalışıyor.
Vefat durumunda, vefat bilgisi Bankaya düşüyor ve hesaba bloke konuyor. Dolayısıyla kart ile çekme imkanı kalmıyor.
Vefat bilgisi Sgk’ya da düştüğü için SGK bir sonraki maaş aktarımını yapmıyor zaten.
Evde derin dondurucu da saklamıyorsanız, gizleme filen olmaz. :he:
sn ypartal vefaatten itibaren çekilen bir para yok, dul maaşı aldığı için anneme intibaktan dolayı fazla ödeme çıkarmışlar diye şifaen bilgi almış abim, ben anlamadım bir türlü basında birçok aynı türde yazı okudum. Başından geçen biri varsa diye yardım istedim ve size de çok teşekkür ediyorum
Garanti 16.70 olmuş,yani İSCTR'nin 2.5 misli,zamanında 12 gösterip 8 cıvarına inmişti,acaba tekrar 10 olurmu muhabbetleri yapılıyordu,endex coştu bunlarda coştu,endexs neye göre çıkıyor hala anlamış değilim:plc:
İlk önce başınız sağ olsun. Olayın içeriğini bilmeden sosyal medyada alacağınız cevaplarla işinizi hallemezsiniz. Emekli olup bu tür işlere bakan bir çok SGK müfettişi var. Birini bulup işinizi ona hallettirin derim .Bir ödeme çıkacak olsa dahi cüzzi miktarlarla halloluyor.Nasıl bulurum derseniz googla sorun. Kolay gelsin.
Not:Bu müfettişlerin çoğu çok kalender sadece iyilik olsun diye yapanları mevcut.
Çok teşekkür ediyorum sn Nicrece, Biraz araştırdım bu tür sgk borçlarında miras oranında değil sgk müteselsilen borç kapsamında varislerden birine açıyormuş sanırım. Avukatın bloğundan okudum. Ben de tamamından sorumluymuşum ama öncelikle tebligat sahibine ödeme emri çıkıyormuş, sonra bize sirayet edecek ancak önerinizi hemen yerine getireceğim. Yarın abimler bir avukatla görüşecekler, sonra yolu izleriz. tekrar teşekkürler
Avukatla görüşün tabi bir şey diyemem. Ama onlar bu konulara fazla vakıf değiller.
Çin'in Henan ve Şantung eyaletlerinde hayvanlardan insanlara geçtiği düşünülen Langya isimli henipavirüs 35 kişi de tespit edildi. Bu virüs ağırlıklı olarak kır farelerinde rastlanıyor.
Serçeleri öldürmeyecektin Mao efendi.
https://onedio.com/haber/dunya-tarih...erceler-537330
Tabiatta zevk ya da salakça nedenler ile öldürmek yoktur. Bir buğday tanesini esirgemek için hayvanların soyunu da kırmak köpek yemekten köpekleşmiş Çinlilere yakışır. Dünyanın başına her türlü bulaşıcı hastalık da bu pis milletten gelmektedir. Herkes Covid’e lanet okuyor lakin bir kişi de bu durumun ve nice hastalığın sebebi olan Çinlileri görmüyor.
Google’da küçük bir araştırma ile şimdiye kadar Çin’den çıkıp yayılmış ellinin üzerinde öldürücü mikrobu araştırabilirsiniz.
Aşağı yukarı kullandığımız her şeyde Çin menşei var. Biz Türkler olarak üretememek de bizim ayıbımız olsun.
İnsanın kendini doğadan bağımsız düşünüp yaptığı her eylemin neticesi gene kendisine dönmektedir.
-Gölleri kurutup imara açmak, akarsu yataklarının dengesini bozup santraller inşa etmek,
-Bir arazi üzerinde herhangi bir yapı inşaatı için ağaç kesmek ya da yakmak,
-Maden işleri için gereğinden fazla kazım yapıp dünyanın yüreğini deşmek,
-Koyunları yiyor diye kurtları önce tüfekle vurup sonra da uyuz köpeklere kurtları boğdurmak, (marifetmiş gibi bir de videoya alanlar var. Domuzlar tarlalarını talan edince “bu domuzlar neden arttı” diye düşünürler…)
Vs. bütün işlerin neticesinde gerçekleşen her eylemin karşılığını daha kötü şekilde insanlar bulacaktır.
Kendi ellerimiz ile kendi belamızı bulmamak için bunlara dur demek gerekir.
ALINTIDIR
Erdoğan’ın Hacı Bektaşi Veli anma törenlerine katılacağı açıklandı , böylece Erdoğan bu törene ilk kez katılmış olacak .
Ortalık karışabilir
Neredeyse 70 yılda ilk
Dominos pizza İtalya'dan çekilmek zorunda kalmış.
Tereciye tere satamamışlar.
Bizim Avm'lerde, Amerikan markalarının önünde kuyruklar, hamburger veya pizza siparişi için en az 15-20 dakika bekleyenler, yerli restoranların önünde tek tük müşteriler.
2. çeyrek karlar uçuşa devam.
Thy ne yapmış öyle.
İç hatlarda güya 990 TL tavan fiyat var ama 1000 TL'den aşağı bilet bul bulabilirsen.
Tüm koltukları low cost olan Sun express bile 1200 - 1500 TL aralığında iç hat bileti satıyor.
İş-C 14.540
Akbank 13.110
Garanti 12.886
Ykb 11.922
Vakıf 7.016
Tskb 915
Albaraka 458
Şeker 347
Thy 9.155
Ereğli 6.639
Şişe 5.379
Froto 3.704