10/08/2022 15:46:49
ABD'de beklentilerin altında gerçekleşen Temmuz ayı enflasyon oranları Wall Street açılışı öncesinde vadeli endekslere güçlü alım getirdi.
Vadeli endeksler düne göre yüzde 1'in üzerinde yükseldi. Bu yukarı harekette Temmuz ayın TÜFE verisi sonrasında tahvil getirilerinde görülen gerileme etkili oldu.
Fed'in faiz artırımlarında agresif tavrını sürdüreceği endişelerini yatıştıran enflasyon rakamları sonrasında vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre yüzde 1,26, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 1,64 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 2,35 arttı.
Arkadaşlar haddim olmayarak bir soru soracağım. Şimdi 2017 de ölen annemden dolayı, biz mirasçılarına sgk 89.000 tl borç çıkarmış ve bugün itibariyle 7 gün içinde ödenmesi için tebligat imzalatmış abime. Babamdan dolayı bağlanan dul maaşının hesaplanması gibi bir nedenle deniyor. Başına böyle birşey gelen varmı varsa ne gibi bir çözüm yarattınız. 1 saattir bununla uğraştığım için borsaya bakamıyorum bile havadan 45.000 tl alacaklar mı kişi başı, bizim suçumuz ne![]()
Son düzenleme : ŞEKERLİ; 10-08-2022 saat: 16:32.
Ekonomi uzmanları, faiz ile ilgili alınan kararların, etkisini, 6 ay sonra, göstermeye başlayacağını söylüyorlardı.
ABD, faiz artırımlarına martta başladı.
Üzerinden 6 ay geçti.
Enflasyon verisi ortada.
Bu işler, ben yaptım oldu, nas, faiz sebep, enflasyon sebep gibi zübük zihniyetle olmaz.
Bilimle olur.
Diplomasız imam hatipli şabanların ülkeyi getirdiği durum ortada.
Alevi Vakıfları Federasyonu, Recep Erdoğan'ın ziyareti sırasında, Hz. Ali, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hacı Bektaşi Veli'nin tablolarının cemevinden kaldırılmasına dikkat çekerek, Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi yönetimiyle ilgili ihraç talebinde bulundu.
Motorinin litre fiyatına 81 kuruş zam geldi.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri