https://i.ibb.co/PshbjK3Z/Resim158.jpg
Printable View
Hakikaten borsamız leşe döndü.
Ahlaksızlık bu seviyeye hiç bir zaman inmedi ve gittikçe de dibe vuruyor.
Koç grubu bu ülkede parmakla gösterilecek tek gruptu iş ahlakı dürüstlük bakımından.
Lakin yeni jenerasyon İmajı, güveni itibarı pek önemsemiyor olsa gerek ki gidişat da böyle oluşmaya başladı.
Yatırım ilişkilerine mail attım muhatap alıp dönen olmadı.
Ah ah Mustafa koç rabbim sana merhamet eylesin.
İnsider trading desen var.
İnsan bi kap atar derki değerli yatırımcılarım bu seneki kar payı dağıtımı bedelsiz başvurumuzun sonucuna göre şekillenecektir vs vs
gerçekten 15 yıllık yatırımımı satıp gidecğim isterse fezaya gitsin (leş kağıt). Bu tabiri Froto için kullanacağım aklıma hiç gelmezdi.
Ne çinli yatırımı ne bedelsiz ne hükümet.ç Başka bir kaşarlık var işin içinde.
Şirketinin itibarını korumak isteyen yönetici paydaşlarını böyle habersiz havada bırakmaz...
Daha önceki düşüşleri görmüş olan biri olarak, ben hiç endişelenmiyorum.. Ne zannettiniz para yatırdığıonızda hemen kazandıracağını mı düşündünüz? Borsa öyle bir yer değil..Sabredeceksiniz, sabrınızın sonuna geleceksiniz... Böyledir bu işler.
Birde şu şirketin sahiplerini eleştirmeyi bırakın arkadaşlar...sizin benim ortaklığımız etkisiz ortaklık..Biz şu anda hiselri 2.el piyasada alıp satıyoruz.. Halka açıklığı düşük olan firmalarda borsadaki payların yönetim gücü sembolik gibi birşey... Şirket yönetimi bu piyasada gayet iyi yönetiyor şirkerti.. Açın bakın sabancı hisselerine.... Şükredin bence koçlarda olduğunuza...Oyak grubuna bakın..iş grubuna bakın....
Neyin ne olduğu şükür biliyoruz Sabancı yı beğenseydik 15 yıldır onunla yatırım yapardık.
Bırakın kurumsallığı vs vs 5 yıl öncesine göre yönetim çöp.
Kurumsallık aynı şekilde düşmeye başladı.
Dün girmedik bu tahtaya 12 liradan Ford var elimde.
Şirket yönetmek başka Paydaşına değer vermek başka şey !
15 yıl kaldıysak zaten bu sebeplerden dolayı kaldık. Lakin artık kuşak değiştikçe şirketin fıtratı da değişmeye başladı.
Biz para yatırınca hemen kazanmayı beklemiyoruz çaylak da değiliz yapılanlara da senin gibi iyimser pollyannacılık oynamıyoruz.
Ayrıca tahtada olanları son 1 yıldır görmüyor iseniz körsünüz tek kelime ile.
Ali koç futbola siyasete karışacağına kardeşi vefat eden abisi ve babası gibi uzak kalacak şirketinin yönetimine bakacaktı.
Bu arada iktidarı zerre sevmem lakin siyasete karışınca böyle oluyor malesef.
Tamamda bu kadar şikayetçiysen satman gerekmiyor mu? Burda neden ağlıyorsun anlamadım... Ha yazmak tabiki hakkında..Ben bu kadar şikayetçi olsam satarım...Tabiki senin seçimin..Birde asıl gülünç olan 10 sende 40 kat gitmiş hisseye iyi yönetilemiyor demen.. Halbulki sektörel durum ortada..
Şunu da söyleyeyim, froto bunlardan çok daha ağırını yaşadı geçmişte...Bekleyen kazanır..Sabırlı olan kazanır...Bu sektörel durumda bile karını yine iyi korudu..
Şunu da anlarım...bu konjektürel durumu farketseydikde başka yatırım enstrümanlarında kalsaydık deseydiniz ok... Konjektür önemlidir.. Ama bu sadece koçlara haizmiş gibi yazmak doğru değil...
Bak cümleleri almak istediğin gibi alıyorsun manipüle ediyorsun.
Ben ağlamıyorum ne demişim son yıllar saçmaladı artık sebebini kuşak değişimine bağlıyorum.
Geçmişten bahsetmiyorum !
Kağıttayım diye polynanncılık oynamam ne ise o söylerim.
Elinde senet var ise olumsuz yorumları görünce irite olmayacaksın.
15 yıl dile kolay sat git demek ağzından düşen 2 kelime.
Sektörün durumunda ne var mış bilançoyu inceledin mi ?
Hayatında Fordun fk sını 6-8 arası kaç kere gördün.
30 milyar kar getirmiş şirket sen hala sektörün durumuna mı bağlıyorsun bu düşüşleri baskıları ! eğer zaten ona bağlıyorsan susuyorum gerek yok sana yazmaya.
Bu tahta manipüle edilemezdi eskiden. Artık anası bile belleniyor bunu anla artık.
Sektör yüzünden değil kur vs değil sebepleri çok başka...
Hiç manipule falan etmiyorum... Bende eski yatırımcıyım..Madem bu kadar eskisin önceki daha sert düşüşleri daha iyi bilmen lazım..Bunlar olur ve olacakta.. Kağıdın asıl yükselişi zaten 2020 den sonra..... yukarıdan alan adam ne desin? yönetimi kötülemek biraz kusra bakma ama yanlış oluyor....%18 lik halka açıklık adamların umurunda değildir... Onlar kendi allerindekini senden benden daha çok düşünüyordur... 30 milyar kar foroto için düşük bir kar..ve tamamen sektörel durumdan kaynaklanıyor..sektör düzelince o da düzelir..karamsarlığa yada bahaneler bulmaya gerek yok.
Hıhı sen haklısın.
şirket iyiye gidiyor o yüzden buradayız. Ama baştakiler samimi değil şirkete sözümüz yok ilk önce bunu ablasan idrak edeceksin zaten
Aynı düşünüyorum.Faizlerin bu kadar yüksek olduğu,berbat bilançoların geldiği bir dönemde froto farkını gösterdi.Tamam geçen seneye göre frotoda da karlılık düştü ama bist ortalamasına bakınca az düşenler arasında
Ben devam,herkes kendi kararını verir
brüt 17,1 lira geldi temettü. bu kadar geç açıklamalarının nedeni belli oldu
Froto 07.04.2025 tarihinde brüt 17.10 tl , net 14.53 tl kar payı ödemesi yapacakmış.
Bereketli olsun.
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
froto 14,5 net temettü.... Bir çoğunuz kızacak ama bu kadar finansman maliyeti varken bence doğru karar....
Sn. Human katılıyorum ihtiyatlı politaka izleniyor, ikinci temettü de duruma göre daha yüksek ödeme yapacaktır.
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
belliydi hissenin aşağı gitmesinden, yine insider çalıştı. Diğer lerinden hiç bir farkı yok
Ayrıca orana hiç bir lafım yok bedelsiz verecek temettü vermesede kabulüm. Lakin tahtanın kaba olacak ama kaşar hareketleri geçmişte 15 yıldır görmediğim hareketler var. Geçmiştede düşüşler gördük hemde onlarca ama son yıllarda ki haysiyetsiz ve insider kokan hareketler yoktu. Düşerken bile bi şerefi vardı. 😂😂
aldınız mı 70-100 lira temettüyü.
:evil:
Burası er meydanı.
Babayiğitler kalacak diğerleri dökülecek.
Sessizleşecek sakinleşecek.
Ytd
Şirketin finansman maliyetleri çok yüksekti... Dediğim gibi iyi bir yönetim var... Sizin burda aldığınız sattığınız hisselere göre pozisyon almıyorlar.. Gereken neyse onu yapıyorlar.... Hisse düşer çıkar ...çok da umurlarında olmaz..
Nakit akış tablosu ile yükümlülükleri inceleyin... İyi bir yönetim bunu yapardı zaten.. Ha bize etkisi kısa vade de olumsuz olabilir... yüksek ihtimal..
Şimdi bakacağımız olay Ab ve ingiltere ekonomisi..düzelme olmazsa 2025 hatta 2026 da pek parlak geçmez...... Ama bu döngüler bir yerde kırılacaktır... Bekleyen tekkeyi çorbayı içecek..kolay değil...zaman geçiyor ve zaman en büyük sermaye..
En önemli can alıcı konuyu açıklıyorum paydaşlar.
Amerika avrupa ile retleşmeye devam eder ise önemli bir pazarımız olan Avrupa İngiltere boykot seviyesine gelir ise duman olur ortalık. Asıl olayımız bunu takip etmek bence yoksa sıkılaşma faizler fasa fiso bunun yanında.
2. Taksitte de sıkar 5-6 lira çorba paramız çıkar beyaw
Dalga geçer gibi bir miktar vermişler, yazıklar olsun… Yine de hissemi satmam…
2002 yılından bu yana ilk defa %50 olmuş faiz. Bence finansallar iyi. Satışlar iyi. Yatırımların sonlarına gelinmiş. Benim için pozitif.
Ancak piyasa fiyatının hareketleri bariz insider diye bağırıyor! Şirket iyi yönetiliyor ancak bu insider hareketleri çok iğreti ediyor. Kaç kişi bilebilir ki temettü kararını. Bilançonun açıklandığı günü kapanış 907,5 TL. Dün kapanış 882,5 TL. Fark 25 TL. Açıklanan temettü 17,10 TL.
Uzun vadeciyiz diye hükümet ile aranız iyi olacak diye bu kadar da öpülmez. Şu piyasada daha iyi performans gösteren çok az şirket var. Neyse YTD.
Bu yıl Romanya için ödeme yapılacak. Miktar 150 milyon euro gibi. Belki bir miktar etkili olmuştur. Temkinli bir temettü tercih edilmiştir. Durum iyiye giderse 2.temettüde telafi eder. Biz şubat ayı üretim, satış ve ihracatına odaklanalım ve kar marjının yükselmesini umalım. 2000 euro kar araçbaşı iyidir.
Dudu'dan size selam getiriyorum.
110TL hisse basi karimiz var 2024 de...
Bir sene ekim temettusunu euro kuru nedeniyle pass gecmisti, bekledigimiz temettunun hemen 3 kati prim yaptiydi aciklamadan sonra...
Sıkmayın canınızı, ben sıkmayıp okşuyorum [emoji28]
SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi