Originally Posted by
Börsianer
Şirketimiz duran varlık yatırımlarına girmiyor. Yani ne kapasitesini artırıyor ne de arsa gayrimenkul alıyor. Geçmiş tecrübelerden dolayı temettü dağıtıp özsermayeyi de azaltmak istemiyorlar. Oldukça temkinli bir finans yönetimi var.
Nakitten para kazanmak için birçok yol var hilal66. Günlük mevduat yapabileceği gibi eurobond veya para piyasası fonlarında değerlendirebilirler. Egeen ve soda gibi hisselerin efsane olma sebebi, nakit varlıklarını iyi idare etmeleri ile icraatlarını taçlandırmış olmaları kaynaklıdır. Vadesiz hesapta tutacaklarsa tabi ziyan. Ayrıca 28 milyonun hepsini 90 gün mevduat yapmaları gerekmiyor. Bunun ticareten yaklaşık 10 milyonu işe yarasa 18 milyon atıl para var. Döviz alsalardı daha iyi olurdu. Ben şirketin menkul kıymet yatırım ortaklığı gibi iyi finans yönetimi olmasını tabi ki istiyorum. Aktifinin yarısından fazlası nakit olan bir şirkettesiniz fark ettiyseniz. Kaldıracı olmayan sanayici riskinden daha uzak bir şirket Sumaş. Serbest nakit akımı yaratmak için tasarlanmış. Yüksek nakit çıkışı yaratacak ne personel, ne pazarlama dağıtım ne de sabit kıymet yatırımı var. Dolayısıyla bu şirkette brüt kar marjından sonra en önemli konu nakitin değerlendirilmesidir.
Syg.