Sumas düzeltmesini yaptı / yapıyor.
Tabi ki daha devam edebilir ancak binlerce lotla taban olmuyor bu güzel ve ufak da olsa talep geliyor.
Hissenin içsel değeri (indirgenmiş nakit akışla belirlenmiş) bu fiyatlara yakın diye düşünüyorum. Değerlememi son zamanlarda güncellemedim ama önümüzdeki hafta bir baksam iyi olacak.
Artan nakit pozisyonundan umarım yükselen faiz ile biraz daha fazla istifade ederler. Enpara'da faizler 9.00% civarına gelmiş 500k+ için. Şirket döviz tevdiat hesabı yapmıyor bu bir eksi sayılır. Onun dışında zor dönemi zararsız atlattık. Ikinci yarıda daha yüksek kar etmesi büyük ihtimaldir. Sene sonu için erken de olsa karın 5 milyon altına inmeyeceğini düşünüyorum. Bu halde mevcut fiyatlarla fiyat kazanç oranı 20'ye çıkabilir. İyi ihtimali şu andan konuşmak zor ancak geçen yıl son 6 ayda 5.5 gibi bir kar yapmıştı. Bu yıl marjlar genel üretim giderleri ve işçilik maliyetleri kaynaklı arttığından aynı karlılık zor. Belki döviz artışı ürün fiyatlarını toparlar. İthal bir girdi yok mu emin değilim ama varsa bile çok azdır. Kereste ve tutkal yurtiçinden.
Yani iyi ihtimalde maksimum 2.3 + 5 yaklaşık 7 milyon kar olur gibi. Umarım borsa düşüşünden büyük zarar görmeden hissemiz yoluna devam edecektir. Piyasada az dolaşımı olan şirketler arasında bir tane olmaya devam ediyor benim gözümde.
Saygılar.
Yer İmleri