Sn. KARA BORA buradan paylaşın da bizde aydınlanalım :)
Printable View
fibabank'ın gecelik faiz veren bir hesabı bulunuyor mu acaba, parayı parça parça göndermek gerekiyor o zaman da boşta kalmasın, gelecek ay oraya geçerim herhalde odea'da eskisi gibi oran vermiyor 14 verdi orası için 14.50 den bahsediliyor.
Kiraz hesap - 120 gün boyunca %14.00 (3.000 vadesizde tutulacak)
https://www.fibabanka.com.tr/bireyse...z-hesap-1.aspx
Aslında saat 2 ye kadar parayı döviz alım satımı nda kullanıp 2 de repo yapılabilir mi acaba?bir arkadaş dedi yukarida
Güney Afrikada Kömür çıkaran bir firmanın bonosu.
http://centaurinvestments.com/
Euro şaha kalktı 4,71
Bu topiğe bugüne kadar hiç bir oran yazmayan ( hatta yazı yazmayan ) ama sürekli okuduğu anlaşılan hazırcıların bazıları , elbette burada her yazan oranı kendilerinin de alabileceğini sanır. Oysa ukalalıkla, hoyratlıkla kurusıkı laflarla bu işlerin olmayacağı açık. Sıradan esnafta bile en temel malın değeri bazen adamına göre değişir. Yaşam başlı başına eğitimdir.
Her yazana bireysel cevap yazmayı hiç sevmem. Uzun süre artık oran bile yazmayı düşünmüyorum. Tanımadığım insanlara zorla iyilik yapmak gibi bir görevimiz yok. Tamamen insanca , iyi niyetli davranışlar bile toplumda değişik algılanıyor.
Sadece burada değil, her ortamda bilinçli, yol göstericiler özellikle itibarsızlaştırılıyor. Adama site toplantısında ,'' kalorimetren bozuk, 2 gün içinde değiştir, yoksa en üst sınırdan yazarız bu ay ısınma giderini '' diyor yönetici. Adam '' tamam abi '' diyor. Ben duramıyorum ve adama yöneticinin yanında sıcağı sıcağına '' komşum, bu bina daha sıfır, kaloriferler ilk defa bu kış yandı.kalorimetrenin pili bitmiş, bunların internet sitelerinde 5 yıl garantisi var yazıyor. Daha 5 aylık binada kalorimetre bozuk çıkarsa bu müteahhitin sorumluğudur. Gizli ayıplı maldır. Müteahhit de yöneticidir. Sen değil, müteahhit yenilemeli '' dedim.
Vay senmisin akıl veren, anında diğer komşuların çoğunluğu bile yönetici tarafına geçerek, huzur kaçırma, kaç paralık iş için sen ne diyorsun vb. tacize başladılar. Hak aramak , hukuk öğretmek çok zordur.
başınızı ağrıttım. Kusura bakmayın, artık sizleri rahat bırakacağım. Bol kazançlar.
YKB bu aya özel % 14.00 faiz veriyormuş.....Büyük banka arayanlara duyurulur...........
Geçiniz bu işleri yoldaşlar. Yok siz alamazsınız da ben alırım muhabbetide neyin nesidir? Beni o telaffuz ettiği bankada iyi tanırlar. Yarın öbür gün ne olur bilemem ama şuan için muhtarın 400K'sı için yok öyle bir oran. Yüzde 17 mevduat karşılığı alana üstüne 2 puanda ben vereceğim. Hodri meydan...
Merhaba Bursa şubesi.
14.5 yeni giriş mi?
Finans hangi şube 14.20?
İyi hafta sonları dudu,
10 yıllık grafiğe bakınca "Swiss Franc" ın 45 derecelik açı ile yukarı giden bir çizgisi var.
Dolar-euro çok göz önünde olan ve siyasi olaylardan çok etkilendiği için onları göz ardı ettim.
Ufak ufak frank hesabı oluşturmak mantıklı mı ?
Senin bu konuda ki fikir ve görüşünü merak ediyorum dudu.
Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.
https://i.hizliresim.com/pGD9z0.jpg
Makro Ekonomi başlığı altındaki jondowes başlığı altında sayın dowes 'a sordum. Çok riskli alma dedi.
Ben şirketin UAE deki ofisin ile mailleşerek aldım.
Bu bonoyu geçen sene çıkartmışlar. Şuan yeni çıkan bonolar %6 veriyor.
Ben erken çıkmak isteyen bir İngilizden %12 ile aldım. %1 konisyon kesiyorlar.
200 bin dolarlık aldım. 2 bin dolar komisyon ödedim.
Benim net faizim %11 e geliyor.
Burgan dan bana da 14.50 teklif edildi ama reddettim, yoldaşlar, ne zaman MB faiz arttırır o zaman aylık giderim. 3.90 üstü dolar maliyetim var , MB faiz arttrımadıkça bekleyeceğim. Çünkü doların 4.1x leri görme ihtimali var. MB faiz artrıdığı anda TL ye geçmek mantıklı. En az 150 baz puan arttrımalı.
mantıklı hamle olmuş !! bazen kendimi ciddi anlamda sorguluyorum hem enflasyona takık biriyim hemde 14 ün baya altına mevduat bağlıyorum ve herhangi bir hamle yapmayı gerek görmüyorum ne dolara geçme var ne de başka yere demir atma :) her mt benim gibi mudi ister kereviz gibiyim :)
O gunleri ben de full nakitte yasadim ama o dediginiz bonolari almaya bile cesaret edemedim.
Dediginiz bonolarin faizi sure olarak sadece 3 ay ve 3 aylik net %50 idi.
Yillik %200 faizi vermek zorunda kaldilar dovize giden deli parayi dizginleyebilmek icin.
Sonra da emlak ve mtv'yi o sene iki defa aldilar. Sirketlere net aktif vergisi saldilar. Kazan kazanma net aktiflerin uzerinden bu vergiyi aldilar.
Syg,
Tek olasılık doların düşmesi yaptığınızın doğru olması için. Ben de %50 TL, %50 dolar, dolar maliyet çok fazla ama MB faiz arttrına kadar dolardayım. Bir de ne çıkacağını bilemiyorum şu davadan, ben de TL takıntımdan şu şekilde vazgeçtim. Eğer dolar euro yükselirse çözümüm yok, kesin zarardayım ama TL yükselirse çözümüm var, TL kazanıyorum paramı gelirim TR ye göre iyi. Çalışıp zararı kapatarım , çünkü azandığım TL ler daha değerli olacak. Ama kur yükselirse çalışmakla telafi edemem. Maalesef bu düşünceye 30 yaşımda ulaştım. Daha önce ulaşamadım hep TL gitmiştim. 8 yıldır izliyorum piyasayı artık kazık yemek yok, bayağı öğrendiğimi düşünüyorum.
Kur 4.06 yı aşmamalı, aşarsa yeni band oluşur , burayı aşmasına izin verirlerse zarar artar TL cilerin uzun vadede, çünkü 4.20 ye kadar gider bu durumda, geri çekilse de 4.20 den 3.85 e geri çekilebilir ama 4.05 olursa 3.70 e kadar geri çekilme olur faiz arttrımı ile.
Bu arada önceden dediğim gibi 14.50 Burgan veriyor faiz. Ama bence MB faiz artrtımına kadar günlük gidip (ODEA 13.95 eğer 103 k yatırırsanız) , MB faiz arttrıdktan sonra örneğin bu hafta arttrırsa Aralık son hafftaya gelecek şekilde vadeli bağlamak ve Aralık son hafta güzel oran yakalamaya çalışmak en mantıklısı.
Eğer MB faiz artrımassa bu ay , Aralık ortalarında arttırırsa, günlükte tutup parayı yine ARalık son haftayı beklemek en mantıklsı gibi geliyor bana.
Sayın Florin,
İnterneti taradım. Tek bir haber bulamadım. İsim benzerliği yaptınız herhalde.
http://centaurinvestments.com/
Yaş 42, bir şey biliyorsam oda bir şey bilmediğimdir.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostlar,
Aralık sonu itibariyle tl mevduat oranı beklentiniz nedir? 15 civarı mı öngörüyorsunuz, 15,5u geçebilir mi?
14,80 72 gün vade 4 aralık çıkışlı Akbank bonosuna ne dersiniz, hesabıma göre aralık sonu 15.1 üzeri oran olmazsa mantıklı görünüyor sanki
Not: şu an 14.5 bağlayabilenler için avantajlı değil