bu herzaman böyle ki esasen büyük akıllar küçük akılları sürekli bir algı mühendisliğine tabi tutuyorlar.. örneğin ben burada imar bankasın da devletin yaptığı tasarruf sahibi katliamını anlatmaya başladığım da hemen herkes bana hakaret vari konuştu.
burada julia luthor nick name li bir akademisyen beni "cahil" olarak kodlamaya çalıştı.. cahil aynı zamanda "değersiz" olarak algılanır bu böyle olunca değersiz insanın söyledği hiç birşeyi dikkate almazsınız. hatta engellersiniz..
amaç ne? hak arayan sesleri tamamen kesmek... tabi bu insanların üzerinde oluşturulan algı mühendisliği ile yapılıyor bir kesim insanı "kötü" olarak kodlarsanız onlara yapılan herşey "haktır" şeklinde düşünür (normal insanlar)
savaşlarda da böyledir.. geçmişte yunanistan bize düşman olarak algılatıldı.. çocuklar sokağa çıkıp kahrolsun yunanistan derlerdi.
esasen yunan halkı ile türk halkının hiç bir sorunu yoktur, bir kesim düşman olarak gösterilir savaş çıkarsa birileri zengin olur olan fakir- fukaranın gariban çoçuğuna olur ya şehit olmuştur yada engelli olmuştur.
bütün mesele bunu normal görüp görmemektedir. ben halen normal görmüyorum burdaki birçok insan bu durumu normal olarak algılıyor.
hayatta herşey normalleştirilebilir , gün gelip bu durumu normal görenlere zararı dokunana kadar..
BUNA "KÖTÜLER SÖMÜRECEK İNSAN BULAMAYINCA BİRBİRLERİNİ SÖMÜRMEYE BAŞLARLAR" da denir.
syg,
Yer İmleri