Printable View
Şu mübarek günlerde bile bir kısım insanların aklına Allah, Kitap korkusu gelmiyor ya !!!!
Bugün motorinde 16, benzinde 7 ve LPG’de 25 kuruş zam bekleniyor-Habertürk
Atatürk Havalimanı 17/35 pistleri İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu için devre dışı bırakılmıştır.
https://www.dhmi.gov.tr/Sayfalar/Hab...ilendirme.aspx
Yani İstanbul Havalimanını tek seçenek yapmak ve zarar ettirmemek için.
Sayin refaba;Sizin yazılarınızı severek okuyorum.. İsabetli çalışma, taktik ve hedeflerinizi tutturmadaki başarılarınızı tebrik ediyorum.. Sizin adınıza sevindim... Umarım hedefleriniz hep isabetli olur..
Riskli piyasa koşullarında işlem yapmak her babayigidin harcı değil..Bol sabır ve nakit gerektiriyor,birazda şans..Bende sabır var, şans ve para yok.. Geçmiş yıllardan Afyon tecrübem var..En son zararı,kredili işlem nedeniyle 6.80 maliyetli afyonu,aracı kurumum 5.60 lardan afyon satarak yaptırdı/yaptım... Hesabımda , çerezlik,Kardemir,soda, şişe var.Onlarda kol gibi zararla kuzu kuzu yatıyor..Bende fukara olduğum için maliyet düşürme imkanım da yok..sadece Borsayi izliyorum.Yorumlari okuyarum....Sözün özü; Kazananları tebrik ediyorum, Kaybedenlere sağlık diliyorum...
*italya ekonomi bakanı: Yeni teşvik paketinde şirketlerin elektrik faturalarını ve kira ödemelerini azaltacak tedbirler olacak
CnnTürk : Bir süreden beri yeni vaka görülmeyen Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illere yenileri eklenmeye başladı. Bugün de ilk olarak Artvin'de 17 gündür vaka görülmediği açıklandı. Ardından bir iyi haber de Sivas'tan geldi. Sivas'ta da son 3 gündür yeni koronavirüs vakası görülmüyor
Cumhurbaşkanı başkanlığında kabine toplantısı başladı , toplantı sonrası Cumhurbaşkanı açıklama yapacak
Borsada hep dikkatliyim,tehlikeki zamanlarda %25 ile giderim,hisseler dip olmuşsa hiç tereddüt etmeden alırım,birden almam,kademeli alırım,bu aralar portföyümü %35 yaptım,devamlı %50-60 nakitim bir kenarda durur,bunu devamlı tavsiye ederim herkese,çünkü işler ters dönerse kelepirden sana hisse alımı imkanı yaratır,bu severde öyle oldu,2-3 fiatlı hisseler 1 üstü,ve altına indi,nereye kadar inme imkanı olurduki,1 tl fiattan dip yapmış hissenin en fazla düşeceği yer 0.70 cıvarıdır,şimdi o hisselerin çoğu %50-200 arası bir yerde,bende yatma yoktur,o 210 senesi öncesiydi,10 senedir vurkaççıyım,bundada başarılı oldum,sattıktan sonra çok uçan oldu,benim işim,uçan,kaçanlan olmaz,gidene yolu açık olsun,çünkü borsada fırsatlar çoktur,biri giderse diğeri düşer mutlaka ve anında değişim yaparım,değişimlen uçana yaklaşmasam bile,onların yarısına gelsem bana yeter,bakıyorum borsada çoğu tepeden dalış yapıyor,hisse zaten doymuş veriyorlar eline küfürler,naralar havada uçuşuyor,yahu bunu dipten alsanız olmazmı,Ahmet Mergeni severim,oynen onun dediği gibi,satmadıkları zaman abi ben zaten uzuncuydum,ne uzuncusu,adam seni bir güzel uzatmış,o fiatlara gelene kadar ölme eşeğim ölme,borsada tilki,kurtlar cirit atar,çoğuda şirketlerdir satış yapan,araya aracı koyarlar bir güzel seni öttürürler,manipilasyona giriyor bu işler,ama onlar bir kılıfını buluyor her zaman,SPK'yıda uyutarak bu işi yürütüyorlar,şirket sahiplerinin borsada hisse satışına önünde engel yok %30 halka açık paylarını kurnaz tilkiler %80-90 cıvarına çıkardığını bilirim,mesela Işıklar holdingde Rıza ve Uğur ikilisi,Galip Öztürkü herkes bilir,biz çaycı,çoban deriz,bunlar gibi borsada çok var,mesela Torunlar,halka arz oldular,peşinden adamlar hisse satışına giderek yat,kat,yalı satın aldılar,en iyi kek avlama keri borsadır,Ostimde hırsız dolu,TS 30 olduğunda adamlar 61 plaka hesapları yapıyordu,Sadri onları bir güzel uzattı,30 olan hisseyi Sadri devamlı satarak 4 tl cıvarına indirdi,onu geçtik,hisse en son bedelli ile0.80 krş olmuştu,bende vardım o teknede 1 olsa diye yırtındık,olduda 1.50 olduğunda postaladım gittim,peşi malum 9 tl,adamların maliyeti 2 cıvarında tepe noktası tarihte 11,oraya yaklaşmış,abi 30 olmasan satmam diyorlardı,beline kazmayı bir vurdu kurtlar soluğu 1.70 cıvarında aldı,FB 6 iken 18 oldu,15 cıvarına indi peşi 22 oldu,samam abi 40'dan aşağı,peşi malum 6.50:evil:...daha ne yazayım çok örnek var,borsa acemi çaylak yeri değildir,zaten acemiler olmasa bu kurtlar borsada kimi parçalayacak,adı üstünde KY:wave:
*jp morgan: Türkiye'de bu dezenflasyon trendinin, zayıf talep ve gelecek aylarda küresel emtia fiyatlarını zayıf dövizden gelen baskıyı dengelemesi nedeniyle devam etmesini bekliyoruz
jp morgan: Dezenflasyonist eğilim, tcmb'ye daha fazla faiz indirimi alanı sağlıyor
*jp morgan: Küresel finansal koşullar ve özellikle kur piyasası, muhtemelen faiz indiriminin zamanlaması ve büyüklüğü konusunda karar verecek
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı
05/05/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 7
Motorinde 16 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.
Türkiye CdS 620
İran Meclisi, para birimi riyalden 4 sıfır atılarak tümene geçilmesini öngören tasarıyı onayladı.
https://www.finansgundem.com/haber/i...atiyor/1488610
Sayın arkadaşlar şirketlerin bilanço açıklama tarihleri:
http://www.borsanalist.com/bilanco-aciklama-tarihleri
İlgilendiğiniz şirketlerin bilançolarının konsolide olup olmadıklarını da tablodan öğrenebilirsiniz.
Bol kazançlar. :)
Sayın refaba; Tecrübeleriniz ders kitabı olarak okutulacak türden..👍😅
İstanbul'da trafik yoğunluğu uzun sürenin ardından %47 seviyesine ulaştı.
Erdoğan saat 19:00’da açıklama yapacak / NTV
İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 195 artarak 29 bin 79'a yükseldi.
İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 288 artarak 28 bin 734'e yükseldi.
Zaten o cıvarlarında bu aralar,400 iken ne bu derdik,şimdi onun üstüne %50 ilave olmuş,bu vaziyette ülkeye yatırım gelmez güven unsuru nedeniylen,bakalım bu işi nasıl çevirecek hükümet...Şu aralar baskın seçim fısıltıları var,bu normal olabilir,çünkü bunun ekonomik boyutu çok kötü,bu girdaba yakalanmak istemiyor hükümet,hadi diyelim tekrar seçildiler,işteo zaman 2 kere yandı gülüm keten helva,seçilemezlerse gelsin hesaplar,valla her iki unsurdada ülke terse yatar,bitik ekonomi,katlanmış borçlar,iflaslar konkardatolar vs,devamlı kötümserleri ifade ettik,iyi giden bir şey olmadığı için,olsa yazacağızda,ufukta görünen birşeyler yokki yazalım,hükümet zaten kendi havasında gözüküyor,onları idare eden zatta öyle,acaba gerçekten öylemi ?,zaten öyle olmasaydı kulislerde erken seçim fısıltıları olmazdı,zatın zaten gece uykuları pek yoktu,şimdi sanırım uyku moral birbirine karıştı,onun moralinden ziyade vatandaşın durumu çok daha kötü,devamlı belirttiğimiz gibi.BİNDİK BİR ALAMETE GİDİYORUZ KIYAMETE.
büyük ihtimalle, iyileşen hasta sayımız artıyor, iyiye gidiyoruzdan başlayıp, artık ekonomik aktivitelerin kademeli açılışından (avm'ler vb.) bahsedebilir.
haziran başından itibaren de, evde bağlasan durmaz formasyonu nedeniyle, sokağa çıkma kısıtlamaları epey azalır sanırım.
Erdoğan : Türkiye , devleti ve milletiyle örnek bir mücadele ortaya koymuştur .
Erdoğan : Yeni vaka sayıları artık binli rakamlarda
Erdoğan : Alınan tedbirlerden etkilenen tüm kesimlere destek sağladık . Bu destek tutarı 200 milyar TL’yi aştı
Erdoğan : Biz bize yeteriz Türkiyem kampanyasına yapılan bağış tutarı 1.9 milyar TL’ye ulaşmıştır
Erdoğan : 16 Nisan’dan bu yana ülkemize gelen vatandaşlarımızın sayısı 29 bine ulaştı
Erdoğan : Aldığımız tedbirlerin bir çoğu 1,5 aya ulaştı , eski günlerin ozlendigi biliyoruz , elbet normale geçişi yavaş yavaş başlatacağız ama şu bilinmelidir ki hiç bir şey eskisi gibi değildir , salgının ne zaman biteceği belli değildir , ilaçların ne zaman çıkacağı belli değildir , bu yüzden bazı sınırlamalar devam edecektir
Erdoğan : Bir normalleşme planı hazırladık , bunu birazdan açıklayacağım
Erdoğan : Sınırlamaları Mayıs, Haziran ve temmuza yayarak yapıyoruz
Erdoğan : Mayıs ayı normalleşme planı : 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı uygulanan günlerde 4 saat izin vereceğiz . İlk uygulama 10 Mayıs pazar saat 11
Erdoğan : Bu hafta sonunda sokağa çıkma uygulaması devam edecek