Örnek
AFT için şuradan
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...se-senedi-fonu
Printable View
Örnek
AFT için şuradan
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...se-senedi-fonu
Teşekkürler arkadaşlar.
Sanırım ben göremiyorum, mesela TEFAS’ta Fona ait güzel bilgiler var ama fonda bulunan hisseler ve ağırlıkları/oranları göremiyorum.
Bir süre önce bir arkadaş bir excel olarak paylaştı bu fonda, ben kopyasını aldım ama ara sıra güncel bir kopyası iyi olur.
Bu arada YAY’ı yılbaşındam beri alıyorum ve memnunum, son 5 yıl yaptığını gelecek 5 yılda da yaparsa %300 bana fazlasıyla iyi olacak.
İncelemenizi ve yorumlarınızı beklerim.
Saygılar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aft ile yay aynı yola başkoymuş 2 fon değil mi ne farkı var ben 2 sinden birini almayı düşünüyorum
Şu kriz ortamında Nasdag endeksi tarihinin en üst noktasına çıktı.Zirvenin de zirvesinde .
Bu balon patlarmı, yoksa şişmeye devam edermi ona karar verip AFT ve YAY'ı ona göre değerlendirmek lazım.
ali.dogan ; tefasta tam 1'e 1 içerikleri göremeyebilirsin... tefasta orada pastada mesela hisse % 15 türev araçlar % 7 görünür .. nedir bu türev araçlar bunu tefastan anlayamazsın... fonu yöneten portföy şirketi ile akımlaşmalısın ... mesela diyelim ki o türevin % 7 nin tamamı vadeli kontratlarda hisse short ise net hisse 15 - 7 = 8 olur.... ya peki o % 7 türev aracın % 2 si endeks long , % 3 ü usdtry long ise , bilemezsin ki ...... , bunu tefasa bakıp anlayamazsın o an ... fonun genel işleyişi olası taktik strateji değişikliklerini takip içün fonu yöneten portföy şirketi ile akımlaşmalısın...
işte hayat yine akıp gidiyor
işte hayat sensiz de yaşanıyor
işte hayat böyledir deniyor
zaman her şeyi siliyor ,
dedi ilhan irem bir zamanlar...
24 mayıs tarihli resmi gazetede yayınlanan, finansman bonolari ve kira sertifikaları ile ilgili vergi arttırımı bakalım, bu konudaki fonları nasil etkileyecek. Önümüzdeki süreçte yeni vergi adimları atılacağını düşünüyorum, özelliklede döviz borçlanma araçları ile ilgili. Bu adımlar Fonlarında kazançlarını düşürecektir. Şuan politika, yatırımların düşük mevduata yönlenmesi.
Bizim KAP'ta gördüğümüz fon içeriğinin 1 ay öncesine ait olduğunu, fonun bugünkü içeriğinin bambaşka olabileceğini,
şu anki içeriği bilmenin herhangi bir yolu olmadığını da unutmayalım.
Fonları etkilemez çünkü % 15'lik oran gerçek kişilere uygulanıyor.Yani biz bonoyu alırsak %15 vergi var.Bono yada sertifikayı fon alırsa bu oran uygulanmayacak.
Ama fonlar ilgi çekmeye devam ederse fon stopaj oranında artış getirebilirler.Öyle bir risk görülüyorsa elinde uzun zamandır fon tutanların karlarını alıp tekrar fon almaları düşünülebilir.
İstenilen şey para ya harcansın, ya gayrımenkul, araç falan alınsın yada olmadı borsaya gelsin
Haklısınız bu konuda.
1. Seçime kadar havayı olumlu tutmaya çalışırlar.
2. Neticede bizimkisi Nasd** içindeki teknoloji hisseleri, içlerinden bir kısmı veya çoğu az etkilenir, bir ani düşüşte.
Benim motivasyonum bunlar.
Teşekkürler.
Sent from my iPhone using Tapatalk
kısmen bilgi edinebilirsin... fon yöneticilerinin ketumluğuna bağlı... şu olur ; hisse ismi söylemez mesela , türevde hangi enstrümanların olduğunu söyleyebilir , hangi ÖST leri taşıdıklarını şakıyabilir ... bu biraz da kişinin iletişim etkileşim kabiliyetini margarinleyebilmesiyle ilgili ... ayrıca ; ne kadar ekmek o kadar köfte gibi , ne kadar kalantor o kadar bilgiye erişim olayı da bu piyasada yadsınamaz bir realite yani ...
Merhaba,
TMC isportfoy fonu nu bilen tecrübe eden bir arkadaş varmıdır acaba ,bilgi ve düşüncelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim,çok bilmedigim bir fon
Teşekkürler
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son zamanlarda özel sektör borçlanma fonlarinda zamanında ödeme yapamayan hangi şirket vardi acaba,bir örnek? Birde ödeme yapmaz ise ne oluyor?
Bugün ki panik havası dağıldı gibi..piyasaya yeni giren 300k kişiye hoşgeldin partisi düzenlendi..
Yarın için etrafta olumlu konusmalar var gibi ama henüz erken bişey soylemek için...
Bugün güzel destekte kapattık
Avrupa 'da bankacılık endeksi bugün çok fenaydı..(-3 lere varan düşüşler gördüm)
Bugünde yabancı çıkışı devam etti bizde..
Vadeliler acılacak ona gore işin rengi belli olur..
Şimdilik o kadar panik yapilacak bi durum yok gibi
Bugün endeks cok yordu beni
Yarın ola hayrola.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...a-degisken-fon
güncel izahnameyi tıklayın orada yazmışlar ... Tmc ile ilgili
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2020 tarih ve 12233903-305.01.01-E.1860 sayılı yazısıyla;
İş Portföy Tema Gönüllüleri Değişken Özel Fon’un İş Portföy Tema Değişken Fon’a
dönüştürülmesine izin verilmiştir.
Fonun yatırım stratejisi uyarınca, Fon toplam değerinin en az %51’i devamlı olarak; son 2
yıl içerisinde çevre kirliliği nedeni ile para cezası almamış, silah ve tütün mamulleri üretmeyen,
kimyasal yöntemlerle çalışılan metalik madencilik faaliyetinde bulunmayan ihraççıların sermaye
piyasası araçlarına yatırım yapılacaktır.
FONDA 1039 kişi görünüyor tefasta ( teyit için spk ya bakmalı ) , fonun değeri 6 milyon 600 bin küsür kertik.... son 5 yılda % 56 son üç yılda % 30 getirmiş...
çevrecilik hassasiyeti had safhada olup , getiriyi ikinci plana atan için ? ben ilgilenmem bu fonla ...
kıymetli insan kardeşim ;
bir özel sektör tahvili / bonosu ödenmez ise , bu tabii ki fona zarar olarak yansır .
eğer ki ola ki günün birinde ( isterse 3 yıl 14 gün sonra olsun fark etmez ) , o şirket o tahville bono ile ilgili ödeme yapar ise , sen o fonu artık portföyünde tutmasan bile , ne yapıp edip ilgili kurum senin bir aktif hesabını bulup şak diye o ödemeyi hesabına yatırır ... eğer o şirket tahville bono ile ilgili bir ödeme yapmaz ise ( yani şirket mortingen ştrase oluyor ) bir bardak soğuk su buzdolabında hazır bulunmalı ki , haberi alır almaz içebilesin...
???
Her ne kadar toplam ihraçların on binde 3.6’sına denk gelse de sektörde hisse senedinde olduğu gibi ‘küskün tahvil yatırımcısı’ oluşması istenmiyor. Bu nedenle Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, borçlanma aracı ihraççısı şirketlerin yükümlülüklerini yerine getirmeyerek temerrüde düşmeleri nedeniyle yatırım fonları tarafından ayrılacak karşılıklarla ilgili yeni kurallar belirledi. Getirilen düzenlemeye göre, temerrüde düşen vadesi gelmiş alacaklar için yüzde 100 oranında karşılık ayrılacak.
devlet garantisi tanımı başka şey... ahududu böğürtlen frambuaz bunlar aynı meyve mi ?
Herkese günaydin..
Bol yesilli günümüz olsun
Güne güzel başlayacagiz ama aksama dogru ne olur bilemem
Güzel düsünelim güzel olsun
abd 10 yıllıkları düşüyor altina yarayacak
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydınlar,
TCD ufak artı getirmiş. 0,13 civarı. Mesaj attım son haftalarda borsa yükselirken iyi performans gösteremediniz diye. Dönüş aşağıda aynen kopyalıyorum.
TCD ve TKF fonumuz günün koşulları ve portföy yöneticisinin beklentisine göre iç tüzüğünün el verdiği koşullarda her zaman portföyünü değiştirebilir. Son dönemde BİST endeksinin gerileyeceğine yönelik beklentimiz olduğundan, pozisyonumuzu buna göre aldık. BİST’ten ayrışmamızdaki en büyük sebep budur.
Fon detaylarına aylık olarak KAP üzerinden ulaşabilirsiniz.
Herkese bol kazançlar. YTD
Turkey 5y CDS 449.555
Eurobond fonlarında artık CDS bilgisi de yeterli gelmiyor
Örneğin dün
Kısa vadeli eurobond fonu artı
Uzun vadeli eurobond fonları eksi getirdi
Demek CDS düşmesine rağmen uzun vadeli eurobondlarımızın faizi artmış
Bu durumda bizim CDS dışında vadelere göre günlük eurobond faizlerinide takip etmemiz gerekecek
ZPBDL Banka Disi Likit borsa yatirim fonu alirsam temettu verirse hisseler vergi beyaninda bulunmam gerekir mi?
Temettu vergi beyan edilmesi gereken miktar nedir?
bir haftadır; ay tutulması, tepeler dip dipler tepe diye diye bir çok insana panik yaptırdınız, şimdi bişey yok diyorsun... Bir çok yatırımcı veya bu platformda aktif olan kişi için panik satışlara neden olmuş olabilirsin. Bu tür paylaşımlar tehlikeli...okuduğum kadarı ile çok miktarda maaşından arttırarak birikim yapan insanlar var burada ve onların birçoğu sadece okuyarak pozisyon alıyorlar. vebal almamak lazım. teknik bilginiz çok iyi olabilir, taktiğiniz bir o kadar iyidir. ama bu kadar panik havası ile yönlendirmenizi doğru bulmadım.
kesinlikle haklısınız. defalarca, altını üstünü, sağını solunu en kalın şekilde çize çize ay tutulması ve bu haftaya dikkat mesajı verildi. iyi niyetli de olsa bu kadar kesinlik içeren yorumların yazılması, ciddi vebal alınmasına yol açar. para kolay kazanılmıyor. şu da var ki yarın ne olacağını yüzde yüz kimse bilemez. teknikler yorgunluğu ve kâr satışını ifade edebilir ama bir haber gelir, ne teknik kalır ne taktik. aşağı veya yukarı umulmadık hareketler olabilir. benim bu noktada acizane düşüncem şu: risk gördüğümüz durumlarda hisse pozisyonumuzu minimuma (yüzde 15) gibi düşürüp ortama göre kademeli şekilde yüzde 50'ye kadar çıkıp belli hedeflerden sonra da ne olur ne olmaz diye tekrar aşağı doğru çekmek ve yeni trentler oluyorsa daha yukarıdan da olsa yerine koymak. bu gün panik olup tamamen pozisyondan çıkarsınız. yarın yükselince saç baş yolarsınız. ama bir barajın minimum su seviyesi olduğu gibi, en kötü durumda yüzde 15, işler iyiye gittikçe de kademeli şekilde çoğalıp azalmak, daha istikrarlı olur gibi geliyor bana. asla ytd.