Sayfa 566/1001 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by ali.dogan Yazıyı Oku
    Arkadaşlar selam,

Bir fonun içeriğini nasıl öğreniyorsunuz, bilen varsa önce balık olarak verirse (YAY ve AFT) ve akabinde balık tutmayı öğretirse çok memnun olurum.

İyi akşamlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Örnek
    AFT için şuradan
    https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...se-senedi-fonu

Alıntı Originally Posted by ali.dogan Yazıyı Oku
    Arkadaşlar selam,

Bir fonun içeriğini nasıl öğreniyorsunuz, bilen varsa önce balık olarak verirse (YAY ve AFT) ve akabinde balık tutmayı öğretirse çok memnun olurum.

İyi akşamlar.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YAY

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFT

3. Teşekkürler arkadaşlar.

Sanırım ben göremiyorum, mesela TEFAS’ta Fona ait güzel bilgiler var ama fonda bulunan hisseler ve ağırlıkları/oranları göremiyorum.

Bir süre önce bir arkadaş bir excel olarak paylaştı bu fonda, ben kopyasını aldım ama ara sıra güncel bir kopyası iyi olur.

Bu arada YAY’ı yılbaşındam beri alıyorum ve memnunum, son 5 yıl yaptığını gelecek 5 yılda da yaparsa %300 bana fazlasıyla iyi olacak.
    İncelemenizi ve yorumlarınızı beklerim.

Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu iyiymiş dostum, ‘balık tuttum’, teşekkürler.

Önceki mesajım geçersiz oldu.

Herkese teşekkürler.

Sabırlı ve aza kanaat edecek arkadaşlara YAY’ı tavsiye ederim. Son bir yıl %46 civarı şu an için.

5. Aft ile yay aynı yola başkoymuş 2 fon değil mi ne farkı var ben 2 sinden birini almayı düşünüyorum

6.  Alıntı Originally Posted by chemistry10 Yazıyı Oku
    Aft ile yay aynı yola başkoymuş 2 fon değil mi ne farkı var ben 2 sinden birini almayı düşünüyorum
    Biraz farkları var, ama haklısınız çok yakınlar. Benim ağırlık YAY; incelemenizi tavsiye ederim.

7. Şu kriz ortamında Nasdag endeksi tarihinin en üst noktasına çıktı.Zirvenin de zirvesinde .
    Bu balon patlarmı, yoksa şişmeye devam edermi ona karar verip AFT ve YAY'ı ona göre değerlendirmek lazım.

8.  Alıntı Originally Posted by ali.dogan Yazıyı Oku
    Teşekkürler arkadaşlar.

Sanırım ben göremiyorum, mesela TEFAS’ta Fona ait güzel bilgiler var ama fonda bulunan hisseler ve ağırlıkları/oranları göremiyorum.

Bir süre önce bir arkadaş bir excel olarak paylaştı bu fonda, ben kopyasını aldım ama ara sıra güncel bir kopyası iyi olur.

Bu arada YAY’ı yılbaşındam beri alıyorum ve memnunum, son 5 yıl yaptığını gelecek 5 yılda da yaparsa %300 bana fazlasıyla iyi olacak.
    İncelemenizi ve yorumlarınızı beklerim.

Saygılar.

ali.dogan ; tefasta tam 1'e 1 içerikleri göremeyebilirsin... tefasta orada pastada mesela hisse % 15 türev araçlar % 7 görünür .. nedir bu türev araçlar bunu tefastan anlayamazsın... fonu yöneten portföy şirketi ile akımlaşmalısın ... mesela diyelim ki o türevin % 7 nin tamamı vadeli kontratlarda hisse short ise net hisse 15 - 7 = 8 olur.... ya peki o % 7 türev aracın % 2 si endeks long , % 3 ü usdtry long ise , bilemezsin ki ...... , bunu tefasa bakıp anlayamazsın o an ... fonun genel işleyişi olası taktik strateji değişikliklerini takip içün fonu yöneten portföy şirketi ile akımlaşmalısın...

işte hayat yine akıp gidiyor
    işte hayat sensiz de yaşanıyor
    işte hayat böyledir deniyor
    zaman her şeyi siliyor ,

dedi ilhan irem bir zamanlar...

Sayfa 566/1001 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz