https://i.hizliresim.com/elG5U2.png
Buda şöyle kenarda dursun
Printable View
https://i.hizliresim.com/elG5U2.png
Buda şöyle kenarda dursun
Abdülamit, baştan aşağı saçmalamışsın.. Sen, işgal yıllarında yazılmış bir anayasayı temel almayı nasıl düşünebildin! Savaş hala kazanılmış olmadığı için ve arkadan bıçaklamaya hazır etnik ihaneti engellemek için 1921 anayasasında yerel yönetimlere bazı özerk yetkiler veren "Vilayetler Şûrası" vardı...Savaş kazanıldığında ise doğaldır ki 1924 Anayasasında "Türk Devleti" ve güçlü merkeziyetçi yönetim olmalıydı ve öyle de oldu.. Temmuz 1923de Lozan'da tapunu almışsın, Ekim 1923de meclisinde Türk devleti olduğunu ilan etmişsin, 1924de de anayasanı ilan etmişsin işini bitirmişsin.. Daha ne 1921di zartdı zurtdu diye zihinlere fitne sokuyorsun! Atatürk 1921de de 1924de de durum neyi gerektiriyorsa onu yazmış senin kurcalaman gereken bir şey yok..Alıntı:
"Bakan A.Gül, "1921 Anayasası Türkiye'de yaşayan herkesin, her düşüncenin, her inancın her anlayışın yansıdığı toplumsal bir sözleşmedir dedi."..
Babaların babası oğluna dedi ki;
Alıntı:
"Her kim ki anayasanın değiştirilemez maddelerini değiştirelim diye sana yanaşır, bil ki içimizdeki hain odur...."
Normal anayasa , darbesiz anayasa hakkimiz degil mi?
kompleksi ve tabusu olmayan,
tūm dūnya vatandaslari ile eşit haklara sahip vatandaş.
ancak deyip temel haklari budayan degil.
samimi durust.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abiler birakin anayasini babayasasini. Ne Tayyip , ne de bakani Gul TCMB eksi bizirilyon dolar reserviyle, altini bi keskul titremesi kadar titretemez. Altin nolur onu konusalim biz :)
Herkes BTC, altinin ekmeginden caliyo diyo, var mi asli? Bazilari da, BTC sirf piyasalara sular seller gibi akan USD enflasyona sebep olmasin, piyasalar fazla USD'yi bos seylerle (BTC) emebilsin, emtia fiyatlari (petrol ,XAU, XAG) ziplamasin, duzenimiz bozulmasin diye cikarilmis bi dumen, el altindan dunya MBleri destek atiyo diyolar. Buralarin abilerinin varmi aklinda olan bilgileri, ne derler?
12 eylül darbe anayasası kırk kez değişti ama bu Etnik milliyetçilerin ve Açılımcıların umurunda olmadı Neden? Çünkü onların umurunda olan tek şey Anayasanın değiştirilemez dokunulamaz Türkiye'nin Türk ulusunun Tapulu malı olduğunu gösteren (Tabu) maddelerdir ve onların yok olmasını istiyorlar....
gramda dolar az bi ucundan tutsa bişiler olacakda dolar 3-5 aydır yok başım arıyor yok bugün hastayım vs vs geçiştiriyor ee gramda mecbur bize geçiriyor...
ytd...
Zırva..
Merkez bankası sınırlı para üretmez. Sınırsız olduktan sonra da şu anki kağıt paradan bir farkı olmaz.
Yatırımını Türk coininde tutmak, Türk lirasında tutmakla aynı şey olur.
Ha şu işe yarayabilir. Kağıt parayı ortadan kaldırınca kayıt dışı esnaflık falan biter. Her alışverişten vergi alınır.
Vergi kaçıran esnafın ve kayıt dışı ustalık falan yapanların gözü aydın. :)
And olsun ki, biz sizin için sonunda Simyayı başardık eşi benzeri olmayan şifreyi yarattık ve onu Altın'ın yerine koyun diye Doğudan gelen yiğit Satoshi Nakamoto'ya teslim ettik..O size şifreyi verecek siz de ona Altınlarınızı vereceksiniz...
Kimseye bi şey demiyoruz, Uçtuk/Kaçtık fentezilerini ilgiyle izliyoruz.!
Altın çoğu kişiye sağ gösterip sol vurdu.
Bakalım nereye kadar düşecek
Altın almak , arsa , tarla ve arazi alıp uzun vadeli yatırım yapmak gibidir . Ucuz pahalı demeden alıp 3-5 yıl unutacaksın . Ne gümüş ne Bitcoin ; gerçek olan sadece ALTINdır .
Kıymetli metalleri yerinde teftiş ediyorum.
1 gram külçe altın 417 TL (24 ayar)
10 gram külçe gümüş 75 TL
https://i.hizliresim.com/Pm8Xi4.jpg
Kamu ihalelerini borçlanmalarını dövizle yap bankalarına dövizle mevduat toplattır, sonra çık ben dövize savaş açtım de!
Kim inanır? Belki Kadir dümbüğü İnanır, işte o kadar... Bu en son hesaplaşma olacak gibi ve sonu da karakolda bitecek....
https://youtu.be/gsqwKlcexN4
Başlığa bakıp ön yargılı olmayın ! Baştan sona izlemenizi tavsiye ederim .
atacak kurşun kalmadı ki düşsede alsak er ryanın final sahnesinde çavuş mermi bitince beylik tabancasını atıyordu en son düşmana o derecedeyiz yani
altında yükseliş durdu yada yeni yatırım araçlarına ayak uyduramıyor heralde gram altında son vagona binmişim kendi açımdan söylüyorum maliyeti düşük olup karda olanlar ayrı
son iki yılın kar getirilerine baktığımızda altın getirisi iki yıllık enflasyona neredeyse eşit heleki gerçek enflasyona kıyaslamayı yorumsuz geçiyorum
borsa %83 getirmiş gram altın %43 faiz ise %33 dolar ise %22 iki yıl yatırım için hiçte az değil gerçi dolar ve faiz yatırım aracımıdır tartışılır ytd... son olarak gramda baskı kuranlar umarım belalarını bulurlar ytd...
Dolar mı alayım altın mı derken, altın almaya karar verdim. Gümüş de güzel ama her yerde alınıp satılmıyor. Ama gram için 380-390 arasına gelirse alırım. Birde asla fiziki almam, taşıması alıp satması büyük dert. Fiziki alanların halini gördük, düşerken sat al yapamadı. Şimdi 380-390 gelirse bizimdir, gelmezse bizim değildir. :)
Altın şuan 400TL altını zorluyo.
Bakalım nereye kadar düşer
Üfleme o kadar şiddetli ki Nikkei bile 1989 rekoruna yaklaşıyor..
Hala Evrenimizin şişmediğine inananlar taş kesilsin!...
Ne zaman mart yaklaşsa ve vergi için para biriktirmeye başlasam, dolar ve altın düşüyor.
Onlar düşüyor ben alamıyorum, ben alamıyorum onlar düşüyor.
Şeytan diyor ki önümüzdeki yıl ocakta altın boz, martın sonunda geri alırsın. :)
450 de sormuştum, fiziki ile internet ne farkı var. Fiziki diye diye millete 530 dan beri taşıttırıyorlar. Dünde yazdım 380-400 arası alım yeri ama bir anda gitmez. Alacaklar dibi görmeli . Dip oluşması w şeklinde kendini belli eder. Fiyat uygun olursa bankadan 380 liraya alırız. Fiziki alıyorum fiziki alın, racıfeller geliyor doları bitirecek altına dayalı para çıkacak, şunlar alıyor bunlar alıyor diye diye %50 zarar ettiler.
Çünkü fiziki altını savunanlar, İnternet videolarına inandı. Para piyasasında kendi kararlarınızı alın. Selcuk Geçer gibi adamları yada benzerlerini izleyenler gün gelir Geçer dedikleri şey bir günde Göçer olur. Gram altın 530 dan 398 liraya gelmişse Göçmüştür. Savunduklarınızın yanlış olduğunu gelin yazın. Özür dileyin.
Cümle alemin mesnetsiz karşılıksız bildiği kripto para bitcoin 50 bin doları geçti. 2010-15 arasında düşük yatay seyir etmiş, sonra 5-6 yılda 50 bin dolar olmuş. Rekor kırıyor karşılıksızın kralı, bilgisayarın fanı çalışırken üretilen bu ürün yürüyor. Bugün 800 doları olan şöför geldi. Abi bitcoin alacağım dedi. Adam bir dolar görmüş başka bir bilgi yok. Ama bitcoin alacağını söyledi. Anlattım umarım ikna olmuştur. Kripto para rekor kırıyor, fiziki altın soluk almadan düşüyor. Kuyumcular fizikilerini %25 azaltmak istiyor diye dedikodu yapanlar var. Dünya bir gariplik içinde çözene aşk olsun. Neyise kısmet olursa 25-28 şubatta iş bankasından altınlarımızı alırız.
Malesef daha önce bahsettiğim, demokratların ons altın üzerindeki laneti Biden'ın gelmesiyle tekrar çalışmaya başladı. Teknik olarak hiç iyi gözükmüyor.
Usd/tl'den gelen düşüşü kafama takmıyorum çünkü illaki faizleri düşürecekler ve orası kendine gelecek ama onsdaki dolar bazlı düşüş teknik anlamda 200günlüğün altındaki fiyatlar can sıkıyor.
Yukarıda alıntı yaptığım yazımda 2 numaralı Basel olayı kafamı karıştırıyor. Global büyükler bu yüzden altına basıyor olabilir mi! Küçük kardeşi gümüş de her ne kadar yukarı hareket yapamasa da, teknik olarak çok daha diri duruyor.
Tüm dünyada, enflasyonist etkilerle bakır, mısır, paladyum, kömür, petrol, uranyum, vs gibi emtialar usd bazlı yukarı giderken altının ons fiyatının geri gelmesi çok büyük soru işaretleri doğuruyor.
Bu kavga karakolda biter; demedi demeyin!
Not: Elimdekilerin değer kaybı için üzülsem de, bu kadar ucuzdan tekrar alım fırsatı yakaladığım için de seviniyorum. :)
Uzun süredir bu başlıgı takip etmiyordum komplo teorileri den sonra. Terbiyesizse bakkın. Özür dileyecekmişiz. Burda paylaşımda bulunanlara bir ücret mi ödediniz. Göçmüş muş.. ahlaksıza bakın... portföyünüzü ayarlamaya bilmiyorsanız kabahat kimde ? Aynı jölelinin repliği özür dileyin? Sonuç ...
Kripto para 52 bin dolar, merkez bankası kasası sıfır, rezerv eksi, dolar düşüyor, ons düşüyor, Euro daha çok düşüyor, borsada küçük senetler 30’a katları, gram altın 539 dan 396 gördü. Dünya nereye gidiyor. Fiziki altın alın, rakifeller sistemi değiştirecek diyenler ortada yok. 😊 valla 380 den bankadan altın alacaktım, daha düşer mi diye korkmaya başladım.