Ben de veri yok.
Ola ki oldu.
100 bin olsa fonda.
1000 TL gider az para değil.
Kimisine de dokunmaz.
Bu durum ÖST'lerin riski.
Ben aldım bu riski.
Printable View
kahvaltı parası bulamayıp reyizci olanı aklım almıyo, fren yerine gaza basmayı becereni aklım almıyo, bide yıllık faiz üstü %2-3 garanti getiriyi yok ben almam diyeni aklım almıyo: ) ama onlarda hayatın renkleri işte yapacak birşey yok: ))) herşeyin bir nedeni varmış hayatta, sadece biz anlamazmışız filozofun dediğine göre..
içeriğinde bu kadar hisse olan değişken fonların düşüş günlerinden sonraki gün tam da günlük faiz kadar getiriyle işin içinden çıkmaları akla fiyatta bir takım özel ayarlamalar yapıyor olabilirler mi sorusunu getiriyor: ) mesela rpd hisseleri tam da 0,15 mi getirdi bilen varmı?
2018 yılında sub un elindeki öst patlamıştı ve 1 günde %20 düşmüştü.
öst fonlarında fona yüksek oranda satış gelmesi durumunda günlük %1-2 lik düşüşler görülebilir. Çünkü öst lerin 2. el piyasası sığ bir piyasadır ve fon vadesinden önce öst satmak durumunda kalırsa ciddi zararına satar.
yakın yıllarda patlayan bimeks in tahvilleri ve aynes gıda öst lerini hatırlıyorum.
bu öst leri nitelikli yatırımcı olarak alan bireysel yatırımcılar paralarını sıfırladılar.
öst alanı yüksek risk ve yüksek getiri imkanı sunuyoru.
0.15 den biraz daha az kazandırmış yani hisse tarafı ekşi yazmış olarak yorumladım ben
2020'de gözaltı pazarı delice bir ralli yapınca gidip ordan hisse alan hsyf'ler de oldu ona bakarsan, aldıkları hisseler kottan atıldı akıbetlerini hatırlamıyorum bilen varsa yazsın, yada daha güncel örnek işbankasının bist100 dışı hisseler fonu var mesela ıdh, şimdi tcd gmr mps rpd dururken ben gidip bu fonu alırmıyım? bu fon piyasaya çıkıp da millet saldırınca investingde kafayımı yediniz siz demiştim: ) borçlanma araçları piyasasında da benzer durum söz konusu bence, misal aylık, yıllık ve 5 yıllık bazda şirket seçiminde hata yapmamış osd dururken gidip grafiği korku filmine benzeyen sub alırmıyım? dayanamayıp alan oluyor demekki o da onun sorunu, fren yerine gaza basan insanlar örneğini onun için verdim. siz de böyleyseniz ppz'den şaşmayın kesinlikle. o zaman haklısınız o anlamda size katılırım. gerçi öyleyseniz hisse işlerine de bulaşmayın derim.
Nzh hep böyle gidecekse günlük 0.0566 dan yıllık bileşik faiz yüzde 22.9 a denk geliyor
Vergi de 0 da mevduat üstü getiri için çok iyi
Batan olmazsa öyle.
Umarım o tür bir sıkıntı doğmaz.
Çünkü adını duymadığım şirketlerin bonoları var.Doğrudan bunların bonolarını al deseler hiçbirimiz cesaret edip alamayız.
Fazla açılmadan girilmeli bence.
Yüksek riski göze alırım diyenler dilediği kadar girebilir tabi.
Benim bu uyarılarım bu tür fonları ppf gibi düşünen yeni arkadaşları uyarmak için, böyle bir risk olduğunu bilsinler diye, yoksa herkes kendisine göre en doğrusunu bilir ve uygular.
Biz birşey diyemeyiz, herkesin risk algısı farklı.
Benim amacım bu işe yeni başlayanların ne olur ne olmaz diyip, bu riski görmeleri.
Yoksa tüm portföyü de öst fonuna yatırmak isteyen yatırır, belki de hiçbir sıkıntı yaşanmaz.
Ama ne kadar fona yayarsanız riski de o ölçüde dağıtmış olacağınız kesin.Sizin takdirinize kalmış bir şey.
Bana nzh alınabilir bir risk gibi geliyor hele yıllık faiz 23 olunca
Fon risk derecesi 4
Merhaba, valörü olan fon alırken bloke konulan miktar tl gecelik faizden vb. nemalanıyor mu? Veya satarken? Süreç nasıl işliyor?
Mesela 1 gün valörlü bir fon alırsak 1 günlük nema/faiz kaybımı yaşıyoruz. Yada bankadan bankaya uygulama değişiyor mu?
(Fon alacağım Hesap; ing turuncuda)
Geriye doğru başlığı okudum ama bulamadım, teşekkürler...
SP gibi diyesim geldi:
Lemon dostum, Lemon dostum, Lemon dostum...
Bana hergevezevenk diyen dostum...
Aktif bank katılım fonları için kendi kısa vadeli kira sertifika fonunda(MPF) nemalandırma yapıyor.
getirileri paylaşabilecek olan varmı? bist şorttan güzel kazandım bugün ya, rpd yarın geri götürmese bari..
Rpd ppf gerisinde kalıyor birkaç gündür. Bir başka bakış açısından ise borsa düşerken şimdilik hala artı yazabiliyor
Ziraat, Vakıf ve Halkbank ppf'leri rekor derecede düşük getirmişler bugün.
0,037, 0,038 ve 0,039
Anormal bir düşüş olmuş bugün bu ppflerde.
Merkez bankasının faiz indirimi kararı sonrası, aslında faizin nasıl arttığını gösteren grafik çok ilginç.
https://www.bloomberght.com/tahvil/tr-10-yillik-tahvil
NEO PORTFÖY PY ORTA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI ÖZEL FONU (NZT) hakkında fikri olan var mı? https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NZT
2 kişi varmış fonda. Her ay ortalama %5 getirecek ne yapabilir ki? borçlanma araçları fonu sonuçta. Diğerlerinin yapmadığı neyi yapıyor olabilir?
Arkadaşlar vakıfbank ile çalışan var mı? Her bankanın farklı web sitesi var. Vakıfı da tefaş fonu almak için ilk kez kullanacağım. Örneğin bugün saat 11.30 da FIL fonu alış talimatı verdim. Alış bugün hesaba geçiyor değil mi? Ayrıca İnternet sayfasında Yatırım portföyünü toplu olarak göremiyoruz. Bana çok enterasan geldi. Yani biraz karışık gibi. VK6 fonun düşük getirmesini istisna bir durum dedi eleman
bu NNF artık iyice sabrımı zorlamaya başladı...
Teşekkürler. Aslında en İş bankası ile de çalışıyorum. İnternet bankacılığı bence iyi. Emekli biri olarak evden çalıştığım için Pc kullanıyorum. Karakterler, sayfa büyük olduğu için daha kullanışlı oluyor. Peki bugün 11.30 da aldığım FIL fonu yine bugün hesaba geçer değil mi?
Geçer. Fibabank'ta hesabım yoksa PPZ ya da HYV düşünürdüm.
sadece NNF değil, bu fon işinden de genel olarak çok sıkıldım ama ne yapacağımı da bilmiyorum...
570 nolu sayfaya bir türlü atlamıyor benim sayfa...
bide en klasik acemi hatasıdır misal bugün borsa coştu diye +2 nin üzerine oturmayacaksın: ) yarın yükselişe devam/ kar satışı şansı %50'ye %50. yani alım için cazip bi orantı değil. %90 ihtimal kar vaad eden 1350 bekliyordum ben de çoğu kişi gibi mallanmak için ama gelmedi sağlık olsun. bundan sonra 1420'yi geçtiğini görmen gerek.