Originally Posted by
T/A
Tahtacının kim olduğunu bilmiyorum, belki sayın thejackalav. biliyordur ama ben emin olun kesinlikle bilmiyorum. Belki de sayın thejackalav. 'ın kendisidir...? Bunu bilmem mümkün değil...
Fakat tahtacı veya spek dediğimiz şahıs her kimse, sürekli sayın thejackalav. onlardan karşı bacak diye bahsederdi. Birileri hissenin yükselmesini istemiyor, orası kesin. Fakat her nasıl oluyorsa ve beceriyorlarsa sayın thejackalav. tahtaya her el atışında ceza yiyor. Bunda kendisinin bir hatası veya eksiği var mı? onu ben bilemem. Fakat Onla kim uğraşıyorsa, ceza aldırma konusunda başarılı olduğu kesin...!!! Bu kaçıncı ceza...!!!
ALNUS 'taki malların 400bin lot kadarının sayın thejackalav. 'a ait olduğunu aldığı cezadan dolayı hepimiz biliyoruz ama geri kalanının gerçekten kendisine mi ait yoksa başka birisine mi ait? bundan emin olamayız. Bu dağıtılan mallar geçen gün Takas analizinde de yazdığım gibi "alınan fazla malların dağıtımı" şeklinde de olabilir. Çünkü tahtacılar her nedense ellerinde fazla mal taşımazlar...
Bu durumda ya sayın thejackalav. gerçekten tahtacıdır, ya da sürekli olarak "ben yatırımcıyım" diyen sayın thejackalav. tahtaya ne zaman ilgi gösterip, alıma geçse birileri rahatsız oluyor. Şunu biliyoruz: güçlü bir yatırımcı olduğu muhakkak...
Tahtada mallar zaten birileri tarafından önceden paket halde alındı ve saklanıyor. Bir çok kişide 100bin lot üstü mal olduğunu biliyorum. Bu gizli bilgi değil. Forumdan yıllardır takip ettiğim kadarı ile açıktan çok yazan oldu ve benim de incelemelerim sonucu elde ettiğim çıkarımlarla, üç aşağı beş yukarı kimde ne var? tahmin etmek çok zor değil...
İşte bence asıl sıkıntı; bu malların sabit bir şekilde, aynı kişilerde el değiştirmeden kalmasında...!!!
Tahtacı zamanında devrettiği bu malları tekrar geri alamadı, oysa çoktan bir çoğunu geri alması gerekirdi ve alamadan da 100 üstü fiyatlama yapmak zorunda kaldı. Bu mallardan bazıları çözüldü ve olanlar oldu...!!!
Bu durumda tahtacının korktuğu başına geldi. 20 'den devrettiği malları 100 'den karşılamak zorunda kaldı...!!!
Şimdi bu karşıladığı malları yeniden dağıtması veya dağıtıyormuş gibi yapması gerekiyor ki yeni alıcılar oluşsun ve oyun yeniden kurulup çark dönmeye başlasın...!!!
Onun için diyorum; zirve neresi ve hangi zirvede kimler satacak? diye...!!!
O bekleyenlerin hepsi aynı fiyatlamaya yakın yerlerden satmaya kalktıklarında, ancak çok çok olumlu bir durum olursa ellerindeki malları satabilirler, aksi halde sadece tahtacının sürüklemesi ile yükselmeye çalışan tahtada, kimse mal satamadan tahta çökecektir...!!! Bu bir matematiktir, alıcı ve satıcı dengesi...!!!