Sayın T/A bir kaç sual de ben edeyim cevap vermek zorunda değilsiniz burada muallakta olan birşey var benim için değil ama forum geneli için karışık bi durum tahtacı dediğiniz sayın kalav mı öyleyse kendine bukadar yüklü ceza kestirebilcek kim var tahtacı kendisi değilse zaten bunu tahtacı yaptırıyodur diye düşünüyorum birde alnus'taki malın kalav ın olduğu sağır sultan bile duydu iki aydır aşşağı doğru basan en güçlü kurum bunu nereye koymalıyız aşikar malı aşikarlıktan çıkarttımı demeliyiz kalavın kendisi 3 yıl önce piyadadaki malın yarıdan çoğunun yönetimde olduğunu yazmıştı tahta bu haldeyken ne teknikçi ne temelci uğramaz buralara zaten kimsenin öyle bi derdide yok şimdiden teşekürler
74.55 euro bazlı çok eski zirveye denk geliyor. Oraya bir iğne atmış üzerinde kapanışlar devam ediyor.
Bir tane zirve yok, zirveler var. Şirket büyümeye devam ettiği sürece, enflasyon da buna eşlik ettiği sürece her zaman yeni zirveler ve bu zirvelerden düzeltmeler olacaktır...
Önemli olan bence, 3 yıl önce 100bin lot üstü mal alanların ne zaman doyuma ulaştıklarına inanmış olduklarında...? Bu durum olduğunda ve piyasada da yeterli alıcı olduğunda el değişimi yaşanabilir. Bunun için ciddi alıcı oluşturacak temel altyapı ortamının oluşturulması gerekiyor. İşte ilk ana zirve orası olacaktır...
El değişimi olduktan sonra 1-2 sene tekrar eski zirvelerine reel bazda ulaşamayabilir. Buna buradakilerin bildiği en güzel örnek GEDZA 'dır. Sürekli yeni tepeler oluşturuyor ama reel anlamda çok geri kaldı. Çünkü 3 yıl önce yaşanan el değişimi sonrası, daha yeni yeni hissenin gerçek sahipleri hisseye geri dönüş yapıyorlar...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Benim elimdeki hisseler yatırımlık hisselerdir. Hissede de kimsenin bugünden tahmin ve hayal edemeyeceği fiyatlamaları teknik olarak hesaplayıp, ona göre pozisyon alıyorum...
Fakat yukarılarda da yazdığım gibi bazen tahtacı ile ters düşüyoruz. Bu durumda ben de istemeden de olsa bir nevi vefa borcu olarak hisseye destek olmak adına yüklü alımlar yapabiliyorum. Fakat bu mallar yatırımlık olmadıkları için kendimce uygun yerlerden tekrar tahtacıya teslim ediyorum...!!! Yatırımlık olanlar ise belirlediğim hedefe kadar satılmadan sabit duracaklardır...
İşte bu nedenle tahtacıya yukarıda "80 altına düşürme!" diye dostane ve nâçizane fikrimi söyledim...
Tahtacının kim olduğunu bilmiyorum, belki sayın thejackalav. biliyordur ama ben emin olun kesinlikle bilmiyorum. Belki de sayın thejackalav. 'ın kendisidir...? Bunu bilmem mümkün değil...
Fakat tahtacı veya spek dediğimiz şahıs her kimse, sürekli sayın thejackalav. onlardan karşı bacak diye bahsederdi. Birileri hissenin yükselmesini istemiyor, orası kesin. Fakat her nasıl oluyorsa ve beceriyorlarsa sayın thejackalav. tahtaya her el atışında ceza yiyor. Bunda kendisinin bir hatası veya eksiği var mı? onu ben bilemem. Fakat Onla kim uğraşıyorsa, ceza aldırma konusunda başarılı olduğu kesin...!!! Bu kaçıncı ceza...!!!
ALNUS 'taki malların 400bin lot kadarının sayın thejackalav. 'a ait olduğunu aldığı cezadan dolayı hepimiz biliyoruz ama geri kalanının gerçekten kendisine mi ait yoksa başka birisine mi ait? bundan emin olamayız. Bu dağıtılan mallar geçen gün Takas analizinde de yazdığım gibi "alınan fazla malların dağıtımı" şeklinde de olabilir. Çünkü tahtacılar her nedense ellerinde fazla mal taşımazlar...
Bu durumda ya sayın thejackalav. gerçekten tahtacıdır, ya da sürekli olarak "ben yatırımcıyım" diyen sayın thejackalav. tahtaya ne zaman ilgi gösterip, alıma geçse birileri rahatsız oluyor. Şunu biliyoruz: güçlü bir yatırımcı olduğu muhakkak...
Tahtada mallar zaten birileri tarafından önceden paket halde alındı ve saklanıyor. Bir çok kişide 100bin lot üstü mal olduğunu biliyorum. Bu gizli bilgi değil. Forumdan yıllardır takip ettiğim kadarı ile açıktan çok yazan oldu ve benim de incelemelerim sonucu elde ettiğim çıkarımlarla, üç aşağı beş yukarı kimde ne var? tahmin etmek çok zor değil...
İşte bence asıl sıkıntı; bu malların sabit bir şekilde, aynı kişilerde el değiştirmeden kalmasında...!!!
Tahtacı zamanında devrettiği bu malları tekrar geri alamadı, oysa çoktan bir çoğunu geri alması gerekirdi ve alamadan da 100 üstü fiyatlama yapmak zorunda kaldı. Bu mallardan bazıları çözüldü ve olanlar oldu...!!!
Bu durumda tahtacının korktuğu başına geldi. 20 'den devrettiği malları 100 'den karşılamak zorunda kaldı...!!!
Şimdi bu karşıladığı malları yeniden dağıtması veya dağıtıyormuş gibi yapması gerekiyor ki yeni alıcılar oluşsun ve oyun yeniden kurulup çark dönmeye başlasın...!!!
Onun için diyorum; zirve neresi ve hangi zirvede kimler satacak? diye...!!!
O bekleyenlerin hepsi aynı fiyatlamaya yakın yerlerden satmaya kalktıklarında, ancak çok çok olumlu bir durum olursa ellerindeki malları satabilirler, aksi halde sadece tahtacının sürüklemesi ile yükselmeye çalışan tahtada, kimse mal satamadan tahta çökecektir...!!! Bu bir matematiktir, alıcı ve satıcı dengesi...!!!
Piyasalarda zor günler bizleri bekliyor. Sadece PKART özelinde değil, genel olarak bir problem var...!!!
Eğer hesaplamalarımda bir hata yoksa bu süreç 20 Ağustos 'a kadar devam edecektir. Sonrasında bir toparlanma, belki de yeni bir yukarı trend görebileceğiz...
İşte eğer bu yeni trend gerçekleşirse kanımca bu son yukarı trend olacaktır... Son tur, son şans burada oluşup bitecektir...
Bütün hisseler topyekûn ama sırasıyla yükselişler yaşayarak altın vuruş yapacaklardır. Sonrasında en az 2-3 yıl sürecek bir duraklama dönemi hepimizi bekliyor olacaktır. Bu altın vuruş tüm hisselerde henüz yapılmadığı için (bazı hisselerde yapılmış olabilir) ben yeni yukarı trendin varlığından ve olabilirliğinden umutluyum. Bu durum elbette PKART için de olumlu olacaktır...
Oluşabilecek olumsuz durumlar bu beklentimi boşa çıkartabilir. Dünya siyaseti her geçen gün çok fazla ısınıyor. Her gün yeni problemler baş gösteriyor. Bu durumda ben de yanılmış olabilirim. Herkesin dikkatli olması ve çoluk çocuğunun rızkını kimseye yedirmemeleri gerekir...
Çok fazla yazdım. Yıllardır elde etmeye çalıştığım deneyimlerimden bahsettim. İnşaAllah birilerine faydası olur ve tahtacı da sözlerimi yabana atmaz, ciddiye alır...!!!
Yer İmleri