ALB nin bugün sattığı mal yaklaşık 10 gün öce akd de yeralmadan takasına geçmişti. Bugünde aynı miktarı sattı
ALB nin bugün sattığı mal yaklaşık 10 gün öce akd de yeralmadan takasına geçmişti. Bugünde aynı miktarı sattı
Aslında olayı çözmüşsünüz. Ben de desteklemek adına grafiklerini paylaşayım tam olsun...
ALB ve ANC 14 Mart tarihinde takaslarında açık vermişler ve Eksi Toplam Fark oluşmuş...!!!
Daha sonra 22 Mart tarihinde bu defa da fazlalık vermişler ve Artı Toplam Fark oluşmuş...!!!
Yani bir şekilde 14 'ünde takaslarından 51bin lot mal çıkmış ama karşılığı yok. Daha sonra aynı miktar mal Takaslarına geri gelmiş. Bunlar alım satım dışı işlemlerle oluşmuş (AKD oluşmamış)...!!!
Cuma günü ise ALB 35bin Lot satmış ve ANC bunları karşılamış görünüyor...
ALB ve ANC arasında sıkı bir dostluk var. ANC 'yi tanıyoruz yabancı değil. Demek oluyor ki ALB ve ANC aynı kaynağa hizmet ediyorlar...
Bu kurumların mallarını ise GRM ve VKY almış ve takaslarını arttırmışlar...
Gün sonunda ANC mallarını yerine koyarken ALB satış yapmış görünüyor. Bu satışlar bence BoFa 'yı satmaya teşvik için kullanıldılar...
![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
BoFA 'nın takası CIY 'e girdiği için CIY grafiği de aşağıdaki gibidir...
7 Mart 'ı referans alırsak o tarihten bu yana 60-97 fiayat hareketi oldu ve daha sonra düşüşte 67 görüldü...
Bu süre zarfında CIY nette 8.670 lot satış yapmış olarak görünüyor ve bu satışları da 148.869 TL fiyatlama ortalaması ile yapmış görünüyor...
Kaba bir hesapla CIY bu işlemler ile 683bin TL para kazandı...!!!
CIY 'in takası yine boşaltı ve olacaksa artık yeni bir yukarı hareket için CIY hazırlanmış oldu...
Bu 683bin TL 'nin geri alınması gerekiyor...!!!
![]()
Benzer bir durum TEB için de geçerli...
Bunu hesaplamadım ama bu da kârlı durumda orası kesin...
Bunun da takası boşalmış durumda...
Eh artık bu kurumlar her kimlerse, bunlara aktarılan paraları geri almak gerekir. Kimse bedavadan para dağıtmaz...!!!
![]()
Yanlış görmüyorsam bir şeylerin hazırlığı var...!!!
Ben takas işinde yeniyim, iyi değilim. O nedenle tam olarak bazı şeyleri anlamlandıramıyorum ama var olduğunu görebiliyorum...
Daha net olarak çözebileceğini söyleyen bir arkadaş olursa, ona elimden gelen her imkanı sağlarım...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Bakalım bayram öncesi ky nin yüzünü güldürecek mi , çok sığ istediği yöne evrilebilir, umarım tavana doğru hareket eder , ytd.
Yer İmleri