tcd satıp dolara giriyorum :whistling:
Printable View
tcd satıp dolara giriyorum :whistling:
Tcd -0.08
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tcd ve obp, yarı yarıya paylaştırdım. obp'yi geçen hafta aldım. tcd bir ayı geçti ve yüzde 11 kârdayım. sanırım uzun süre tcd'ye dokunmam, diğer yarısını duruma göre değiştirebilirim. şöyle de bir sıtratejim var ki tcd'yi her ne olursa olsun yüzde 50 üzerine çıkarmam. dünyanın binbir türlü hali var. kalan kısım ile de az riskli fonlar arasında gider gelirim her halde.
Milyon sahibi adam için 33 TL mi ciddi :kmk:
borsa bu gün de sıkıntılı olacak gibi görünüyor ama fon alırken yarını öngörerek hareket etmeniz gerekiyor. dışardaki satışlara tepki gelir, yarın da enflasyon düştü faizler de düşürülür algısı olursa yarın daha güzel bir gün olabilir. bir de şu var benim açımdan: tcd'nin düşüşlerde kendini daha iyi koruyacağı gibi bir algı oluştu kafamda. bazan öngörülemez hareketler olsa da aylık getirilere odaklanmak gerektiğini düşünüyorum her ne kadar her sabah fiyata baksam da.
Aslında dün düşen borsada hisse bazlı güzel hareketler oldu.
Fonların ellerindeki hisse portföyü büyük oranda değişmediyse artı % 1 en azından 0.50 yapması lazımdı demek ellerindeki parayla veya gün içi yaptıkları işlemlerde sakata gelmişler ki eksi olmuş
Yurtdışı piyasalar kötü kapandı dün bugünde devam ederse iş kötü dolar 5.74...
TCD iyi iş çıkarmış yine. Son 2 ay endeksle mukayese edildiğinde gayet güzel getiri sağladılar.
krf -0,18'e güncellemiş.. -1,33 oldukça abartıydı zaten...
Merhaba arkadaşlar, hisse senedi yoğun fon alım satımdan stopaj alınmaması için herhangi bir şart var mı? Belli bir süre elde tutma gibi?
Hisse Yoğun Fonlar için herhangi bir süre şartı yok.
Ayrıca, sürekli olarak portföyünün en az % 51'i Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören hisse senetlerinden oluşan yatırım fonlarının bir yıldan fazla süreyle elde tutulan katılma belgelerinin elden çıkarılmasından elde edilen gelirler, stopaja tabi olmayacaktır.
Ek 23355
Şü an 1,513857
:Sad:
Aynı durum benimde başıma geldi. Yatırım danışmanımla konuştum durumu anlattım, merkezle konuşuldu sonrasında sistemde olan boşluğu bulduğum için teşekkür ettiler ve kesilen stopaj aynı gün iade edildi.
Sanırım sizinde yatırım danışmanınızla iletişim kurmanız gerekiyor. Ay sonu iade şekliyle değil satış yapıldıktan sonra kesilmemesi gerekiyor.
Dolar tl 5.76 lara geldi öğleden sonra piyasalar toparlamazsa bugünde riskli varlıklar sakat
dolar gün sonunda 5,75 ve üzeri kapatırsa dolarda yükseliş başlayabilir ... :whistling:
TCD sattıp KRF ALDIM
Değerli arkadaşlarım bugün GPG’den 200K dönüş oldu. Bu miktar ile orta riskli bir fon sepeti oluşturacak olursanız hangi fonlara yatırım yapardınız acaba?
Satmayın en az bir ay tutun, borsadan hisse de alamıyorsanın, koyun ppfe kalsın orda.alıp satarak zaten bi ton zaman kaybediyorsunuz
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GPG yerine HSA, OKD, GMA ve YSU düşünülebilir gibi. Ama bunlar hep değişken fonlar. İçine başka fonlar da konulsa çok iyi olur gibi geliyor bana. Yani sadece DEĞİŞKEN fondan oluşmasın diyorum, içine borçlanma araçları, hisse yoğun fonlar, vb. fonlar da ekleyip orta seviyede bir fon oluşturmak daha iyi olur gibi. Sayın Hayrani, admustafa, yuji, John, BlackHawk ve adını daha hatırlayamadığım pek çok arkadaşımız mutlaka bir fon sepeti oluşturmuşlardır diye düşünüyorum