Yönetim kurulu zaten alması gereken kararları aldı şimdi uygulamaya geçmeden yetkiyi alarak kendilerini garantiye almaya çalışıyorlar bence.
Printable View
Gartner da paylaşılan yorumlara fazla takılmamak lazım. Orda satışların ne zaman olduğuyla ilgili bir bilgi yok çoğu yorumda. O nedenle eski satış olma ihtimali her zaman vardır.
Sirkette kotu bir sey var mi? Cok gulunc. Burayi okuyup da bunlari bilmemek. Kac kere yazmamiz lazim. En basitindan, sirket ilk kuruldugunda, 10 milyon dolar hedefi koydular ertesi sene icin. Hala 1 kez bile ulasamadilar. Yetmez mi?? Simdiye kadar koyduklari tek bir hedefi zamaninda gerceklestiremediler.
Insallah, temennim, bu sene bunun artik 10 milyon dolar hasilat hedefinin asilmasi.
Dahasini yazmiyorum. Gecmiste yazdik insanlarin yasadiklarini.
Ama genel olarak sirketteki sikintidan cok kagittaki sikintilar. Bir hissenin dalgalanma araligi bu kadar yuksek, 5 kat-10 kat araliginda olmamali. Sirket ile spek arasinda iliski olmamali. Sirket seffaf olmali, bilgi saklamamali, hele 2 sene asla.
Yatirim tavsiyesi degildir
Kendi bilmem nerenden gelen sesler sana benim karnımdan geliyormuş gibi yapmaya devam et sen senli benli konuşma dedikçe niyetini açık etmeye devam et derdi üzüm yemek olmayana üzüm ikram edemezsin senin niyet kötü belli şuda anlaşıldı burda benim fikrime saygı duymayanın laflarını da homurtu olarak göreceğim artık herkes fikrini yazar karşı argümana saygı duyar yazıyoruz gelen cevap ne kadar çirkin ne kadar irite edici sen ben yazmaya gerek yok diyoruz seviyesizlikte el yükseltilmeye çabalıyor ey yatırımcı size yazıyorum yeni alsın istemiyorum kimse 3 senedir elinde tutan yatırımcı şu enflasyon ortamında hisse fiyatını siz çıktı sayıyormusunuz hisse çıktı mı elinizdeki üç kuruş lota göz dikiyorlar dikkat et ben onura bilemem bunu da bilemem ama uçtu kaçtı aman dikkat acaba eskisi gibimi diyenleri not et ilerde burda sana bilgi adı altında böyle süslü mesajların arasına gizlenen algılara kapılma şirketi araştır hatta burası gibi yerlere mümkünse zerre bakma kendi projeksiyonunu çiz çünkü burada 3 tane iyi niyetli insan varsa en az 5 katı algıcılar var bunu bil kimseden ekmek bekleme buralar bildiğin gibi yerler değil nick name ile yazılar yazılan maskelilerin olduğu algı ile insanların parasına göz dikilen bir yer.
Ayrıca şunada herkes şahit olsun asla mesaj silmedim hele hele mesaj silip kendi kötü niyetimi perdelemek için senin yüzünden sildim diyip kimseye çamur atmadım mesajı silen niye siler herkes çok çok eski bir mesajı anlamsız bir anda biri niye paylaşır anlamıştır.
Benim düşüncem şu yatırımcı arkadaşlar bu tamamen benim fikrim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Bu hisseyi fena götürecekler toplama aşamasında buralarda oluşabildiğince sakin bir ortam istiyorlar olumlu heyecan istemiyorlar eğer Bir gün birileri bu hisse buralardan bilmem kaç on katına gittikten sonra(kısa sürede olursa şayet) hep olumlu yazarsa ona dikkat edin ama orta uzun vade hep gelişmelerle fiyatı bir terazi yapın öyle karar verin.
Sen gulmeye devam et. Sen bunu yazdiktan sonra hisse 5 kat dustu dolar bazli.
==============================
Silmek zorunda hissettigim mesaj buydu. Cunku sayin Mao hemen atladi, niyetin ne bunu yazmaktaki diye. Ben de basim agrimasin, elemanla tartisma olmasin diye sildim.
Ayrica eleman mutlu bir sekilde yasiyor, baska forumlarda yazmaya devam ediyor. Verdigi gazlardan dolayi alip da 2 sene 5'te biri fiyatina bekleyenlerden hic bunalim geciren var midir diye zerre sucluluk duymadan.
Kendisini tanimam etmem. Ilisigimiz, kendisi kisa sureligine hisseye girip, kendi girince hissenin gitmesi icin kendini paralayip etrafindakileri parcalamaya calismasi ile sinirli. Sonra kayboldu zaten hisseden. Ondan 3 sene once de biz buradaydik, ondan 2 sene sonra da buradayiz
Senden sonra da burada olacagiz. Biz senin gibi 2 dolar iken girmedik hisseye. Biz girdigimizde 4-5 dolardi. 5 sene sonra dolar bazli simdi zararimiz cikti. 2 ay oncesine kadar dolar bazli 2-3 kat zarardaydik 5 sene beklememizin karsiligi olarak. 5 sene dile kolay.
Sen kime neyi ithamini yapiyorsun??
Bu hisseyi 2 liradan beri değişen oranlarda taşırım. Sayın Usta kaygılarında çok haklıdır. Geçmişte yaşanan tecrübelerden dolayı. Burada önceden yazan biri vardı “lionness”., bu da bizlere iyi bir tecrübe olmuştur. Hisse toplanma aşamasındayken sürekli karamsarlık pompalıyordu hatta 1 dolar hedef bile vermiş Twitter da. Burada yazdıklarımız hayal ve beklentilerden çok gerçekler olmalı. Ben beklentilerimi grafik üzerinden yapıyorum. Burada da yayınladım. Ama bu benim bakış açımdır. Ve altını grafikle dolduruyorum. Spek ile buradan tek taraflı atışmalarınız sadece sayfa kirliliği oluşturuyor. Yanlış anlamayın elbette ki düşüncelerinizi yazabilirsiniz buna kimse karışamaz. Tek sıkıntı insanları yanlış etkilememek. Herkes okur kendi aklınca kararını verir tabii ki. Sayın Ustanın kötü niyetli olduğunu asla düşünmüyorum. Yıllardır burada yazar kendisi.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Vayy vay gözlüklü ..Haddini bil ..
Sanma ki terkettim buraları ..
Daha önce de söylediğim gibi gölzüklü, ben hedef vermedim twitterda, orda Spek "1 dolarda bekliyorum yazdım " . 1 dolara gelecek yazmadım.
Gözlüklü seni kurnaz seni.
Normalde yazmayacaktım ama burda 2 kendini bilmez sürekli saldırı yapınca yazma gereği duydum. İnsanlar bunların niyetin görsün .
Ak yatırıma beton yetmemiş bugun. :)
https://i.hizliresim.com/4ezevwn.png
1 dolarda bekliyorum ne demek? 1 dolara gelecek demedimmis//
Sen bu arada insanlara haftalarca 36'dan al 39'dan sat algisi yaparak, bundan sonra hep al-sat yapacagim diyerek nice kucuk yatirimcinin bu 3 katlik yolculugu kacirmasina sebep olmadin mi?
Yukarida iken gaz verdin, hisse 5 kat dustu. Asagida iken kotuledin, hisse 3 kat cikti, belki daha da cikacak.. Ve senin bunu ilk yapisin degil.
Utanmiyorsun degil mi 1 dolar algisi yapip simdi 5 dolar iken hala piskin piskin durmaktan, twitter'da uzay f/k'si yorumlarina Kron'tu tekrar hashtag yapmaktan. Bunca negatif algidan sonra buna baslamis olmaktan
Yatirim tavsiyesi degildir
Sn. Umut ben de çok yazmaktan mutlu değilim çok gereksiz hissetmeye başladım iyice ve tarihe notlar fazlası ile düşüldü son kez ve ısrarla şu fikrimi yazayım bu şirkette olabildiğince fazla olumsuz bir geçmiş yaşanmış ve algı eğrisi olumsuz tarafta bu eğri değişecek bu benim fikrim kimine göre bugün 91.50 den değişir kimine göre bambaşka fiyatlardan o eğri değiştiğinde de buradaki yazılarım belki anlaşılır saldım ben spekte istediği kadar salsın ben salamaz demiyorum da ne olur salsın hatta daha hala var çünkü hedefime ulaşmaya…
Senin adın artık sazan çırağı .
Milletin şu çırak sazanını algılarına , rusya savaşı sazanına sakın inanmayın haa. Benim tüm yazdıklarım duruyor.
Speğe sinirlenim yazdığım çok şey var. Bu Sazan çırağı da bana sürekli saldııyordu kendince.
Şimdi yine papağan gibi eskileri tekrarlayacak.
İzleyin görün. :)
https://www.hisseanaliz.net/forum/hi...analiz/page343
Yeni girenler veya eskiler . eski yeni yatırımcılar...
Bir kez daha bu forumu baştan aşağıya okuyun .
Sazan çıraklara dikkat.
Ben buradaki tartışma ve fikir geliştirme ortamını beğeniyorum açıkçası. Tartışma, (münazara diyelim) zeki ve katkı sağlamaya niyetli insanlarla yapılır. Herkes aynı fikirde olursa, doğru sonuca ulaşmak ancak tesadüfen olur. Birçok arkadaş burada paylaşılan bilgi ve yorumlara katkı sağlamak yerine okuyup geçmesine rağmen katkı sağlayan birkaç yorumcu benim için yeterli.
Tüm yorumlara saygı duymakla ve emek veren herkese teşekkürü bir borç bilmekle birlikte, Sn.Umut0109 temel analizleriyle, Sn.Usta analiz ve değerlendirmeleriyle ve Sn.rain AKD paylaşımlarıyla büyük katkı sağlıyor. Onlara ayrıca teşekkür ederim.
Şirketle ilgili yeni gelişmeleri analiz etmeye çalışırken ve olan biteni anlamaya/yorumlamaya çalışırken insan ister istemez bazı hususlara takılıyor ve tekrara düşüyor. Şirketle ilgili bilgilerimiz o kadar kısıtlı ki bu durum istemsizce oluşuyor.
Örneğin son dönemdeki değerlendirmelerimde, ortak satışı ve diğer bazı hisselerin mevcut durumlarından sıklıkla bahsettiğimin farkındayım. Ama, evet takıldım, ne yapayım.
Birine F/K şişti, birine daha gideri var; birinde günlerce tavanda ses yok, birine volatiliteden kredili işlem yasağı. Bugün ne oldu mesela? Sabah sadece 30.000 lotla taban oldu, sonra toparlandı. Göstergeler mi soğudu? Olumlu mu olumsuz mu?
İkinci husus hisse devri. Hiç etik bulmuyorum, hatta tiksiniyorum. Hisse devrine değil, bu şekilde olmasına. Belki de kötü niyetli düşünüyorum. Tamamen tesadüf. Ama böyle bir borsada bu şekilde düşünmem de tam olarak benim hatam olmasa gerek.
Ayrıca şunu da belirtmem gerekir. Hisseyle ilgili kalan umudum da çoğunlukla bu satıştan kaynaklanıyor. Yoksa milyar lira kar etse film değişmeyecek fikri oluşmaya başlamıştı bende. Ancak bu satış işleri değiştirebilir. Aslında biraz da değiştirdi bile. Satış öncesi büyük düşüşün, sonrasındaki yükselişin, o nakış gibi işlenmiş 2 yıllık grafiğin, bu yılki 18 Gartner değerlendirmesinin tamamının bu satış sonrasında yapılmış olması, yapılan büyük satışların tarihlerinin, satış sonrasındaki ilk gerçek bilançoda (diğeri kısmen kapsıyordu yeni yönetimi) rekorlar kırılmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum.
Yeni yönetim kurulu üyelerinin bazılarının asıl mesleklerinin Avrupa’daki büyük özel sermaye yatırım fonları ile finansman ve alım-satım işlemleri olmasının da katkısıyla, müteakip dönemde benzer olumlu gelişmelerin artarak devamını tahmin ve umut ediyorum.
Sevim Koş kavga var :)
Sn.Forza açıkcası buradaki yıllardan beri süre gelen şey tartışmadan öteye geçmiş durumda bence. İnsan okuyup birşeyler öğrenmekten öteye , ben şunu dedim sen bunu dedin abdulhamiti savundun yok savunmadım şeklinde ilerliyor.
Yanlış anlaşılmasın ama bazı konularda çok tekrara düşülüyor, bir dönem sonra aynı şeyleri okuduğunuzu düşünüyorsunuz. Aklımda kalan forumda bilgi için emek harcayan cidden insanlar var.
Şahsi olarak kötü niyetli olmadığını ama yanlıs ifade ettiğini düşündüüm insanlarda oldu. Çok insan geldi gitti.
Bir sürü hisse okuyorum. Genelde sorun şu ; konu başlığında o hisseyi çok bilen yıllardır o hissede olan , her yazdığı doğru kabul edilen insanlar var. Ona yanlış dediğiniz an hemen ötekileştiriyorlar sizi. Sen Ulu hükümdarımıza bunu nasıl dersin diye linçlyorlar.
Çok takılıyoruz abiler valla sizde çok takılıyorsunuz... Bırakın birbirimize bişi ispatlamaya gerek yok. Bende var 10 tane diğer yatırımcı vardır 100 bin tane. Hedef aynı. Hedefe doğru gidelim.
ytd.
https://resmim.net/cdn/2022/11/17/6GRAi.png
Fibo 1,272 direncini geçemeyen hisse güç toplamak için geri gelmiş. Trend çizgisini küçük çapta ihlal ederek tekrar trende girmiş. en önemlisi EMA8 üzerinde kapatmış. şimdilik sıkıntı yok. sınırlar dahilinde düzeltmesini yapıyor. EMA8 alltında kapanışlar (en az 2 gün) ve trend çizgisinin kırılması durumunda yeniden değerlendirilir. EMA8 bugün için 90,38. yarın değişir bu rakam. trend çizgimiz ise yarın için 80,70 dir. altında 2 kapanış sıkıntı olur.
Sayın Forza; borsaya ilk başladığım zamanlarda hisse neti takip ederdim ne teknik ne temel analiz konusunda bilgi sahibi değildim. Buralarda insanlar grafikler paylaşır yorumlar yapar ve ben de onları okuyarak bilgi edinmeye çalışırdım. O pisikolojiyi çok iyi bildiğim için elimden geldiğince yazarım. Ha çoğunluk istemiyorsa beta çok antipatik buluyorlarsa falan yazmam olur biter. Burada forum takipçilerine de iş düşüyor. Hep bildiğimiz Kişiler yazıyor. Belki de yeni yatırımcı yoktur. Biz boşu boşuma yırtınıyoruzdur. Neyse sonuç olarak şahsen tanımasak da birbirimizi Aile gibi olduk. Arada hır gür olacak elbet. Önemli olan niyet. Saygılar……
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Gönderiyi düzeltirken silindi. Sn.Umut0109'un alıntıladığı gönderimde "Yine de hisse fiyatına olumlu yansır, bilemiyoruz." kısmı, "Yine de hisse fiyatına olumlu yansır belki, bilemiyoruz." olacaktı. Yanlış yönlendirme olmasın.😂
Bugünün takası da oldukça güzel görünüyor. Umarım bu bir düzeltmedir ve bitmiştir.
Buraya yazmayıp oldukça sıkı kront takipçileri olan bizler de varız. Buraya yazmasak bile sürekli izleyen 10-15 kişiyiz. (Ben zaten tedavilerim dolayısı ile yazmayı bıraktım. Yoksa her daim gözüm Kront tadır) Saygılarımla.
1 TL den beri kronttayım. Kimler geldi kimler geçti. Umut109 grafikleri , forza körfez , Usta, rain gibi arkadaşlar da hisse hakkındaki faydalı bilgilendirme yazılarıyla foruma kalite katıyorlar. Bir de nezaketten yoksun, faydasız yazılarıyla boş konuşanlar var onlar da hiç eksik olmuyorlar, genelde de hisse hareketlendiğinde çıkıyorlar ortaya. Mecburen okuyup geçiyoruz ama bilsinler ki onlar da kendilerini koyuyorlar ortaya. Kalitesizliklerinin farkında bile değiller belki ama biz farkındayız.
hisse biraz hareketlenince mekanı sahiplenmiş biri daha ..
hep en kötü en negatif tarafa bakar bu tipler ..
Hiç bir faydalı yazıları yoktur genelde .. laf gebeliği için ortalığı karıştırmaktık tek amacı.
5 senedir burdayım ben . Bu zatın tek bir faydalı yazısını görmedim.
Benim ise yüzlerce yazım var. ( 1 dolarda bekliyorum diye yazdım bir zamanlar diye ,tek o yazımı görüp hemen karşı saldırya geçiyorlar. O yazımı da bu speğe oynamak için yazdım Nasıl ki o bizimle 2 senedir oynuyor ben de oyle yazdım .) 1 Dolara gelecek demedim , 1 dolarda bekliyorum yazdım ..
Şimdi gelelim 79 harektinden sonra düşüşe geçtiğinde yazdığım olumlu onlarca yazılarıma ..
Hani birileri diyor ya sadece yüksekte yazıyorum .. Hisse düşünce kötülüyorum diye. Hisse ikinci diplerdeyken yani 79 dan 30 lara düşünce ve de 30 larda yazdığım yazdığım yazılarıma .( 30 larda iken 2021 başı 2022 sonu arası )
Şimdi gelelim 79 harektinden sonra düşüşe geçtiğinde yazdığım olumlu onlarca yazılarıma ..
Hani birileri diyor ya sadece yüksekte yazıyorum .. Hisse düşünce kötülüyorum diye. Hisse ikinci diplerdeyken yazdığım yazılarıma .( 30 larda iken 2021 başı 2022 sonu arası )
Varan -1
Hani birileri diyor ya sadece yüksekte yazıyorum .. Hisse düşünce kötülüyorum diye. Hisse ikinci diplerdeyken yazdığım yazılarıma .( 30 larda iken 2021 başı 2022 sonu arası )
Varan -2
Varan