Bu arada MOSALARKO'yu da unutmamak lazım :)
Printable View
Bu arada MOSALARKO'yu da unutmamak lazım :)
Şişhane yi 27 .9 da 39.640 bin artı kdv ye sattılar.
Bodrum da fiyatlar %100 altındamıdır.
Yada bu değerlendirmede çıkan fiyatlara satarlarmı varlıkları?
YTD.
Kira gelirine göre Hillside Fethiye'yi 2.619.180.000.-TL'ye değerlemişler. (mülkiyeti bizim değil)
Kira gelirinin yaklaşık aynısını Attaş elde ediyor.
Tamamı algyo'nun olsa idi ; 2.619.180 x 2 = 5.238.360.- TL'lik bir potansiyele ulaşabilir.
Bodrum Hillside devreye girdiğinde , kira gelirine mi , piyasa değerine göre mi değerleyecekler? (mülkiyet bizim)
Hatırlıyanlar vardır;
2019'da mı neydi ,
Denetim Firmasının görüşü ile Hillside Fethiye'nin değerlemesi , mülkiyeti bize ait olmadığı için , nakit akışına göre değerlendirilip , geçmiş 2 yıla da (-)düzeltme yapıp bilançoyu bozmuşlardı!!!!!!!
Bakalım şimdi neyin arkasına sığınacaklar?
31.12 de değerleme raporunu göndermişler , 12 aylık kar rakamını hesaplamış şirketin bilançosunu bekliyorduk!!!
Şubat ayının ortasından itibaren Citi mal boşalmaya başlamıştı.
O arada , kap'a duyurmadan yeni rapor hazırlatmışlar. O raporu spk zoruyla iş bittikten sonra mecbur kalıp göndermişlerdi.
Biz bunu 12 aylık bilanço gelince , dipnotlardan bulmuştuk...
Değerlemeler beğenilmedi.
:vk::vk:
Neye el atsan %200 artmış emlakda.Tarla dahil.
İster beğensinler ister beğenmesinler altının kıymetini sarraf bilir
Hissesine güvenen gerçek yatırımcılar sabredenler kazanır
Çok net hatırlıyorum sn.britiş.
Genel Kuruldaki konuşma, talep ve önerileri de.
Biliyorum çok emek gerektiriyor ancak konuya hakim olduğunuz için fırsat buldukça '' dip notlara' göz atmanızı rica edeceğim. Bilanço dönemi için diyorum. Değerlemelerle ilgili de dikkatinizi çeken hususları paylaştığınız için kendi adıma bir kez daha teşekkür ederim. Biz bir değerleme ve bir bilançoya göre pozisyonlarımızı değiştirecek durumda değiliz artık, ama yön bulmamız ve ağırlığını ayarlamamız için faydalı oluyor.
Şirket ilerleyen dönemde bazı gayrimenkullerini satmaya devam edebilir. atıl varlıkları bu değerlenen dönemde satıp değer üreten varlıklara geçiş dönemi yaşanabilir. Bodrum oteli ile bu süreç başladı.
Özak GYO'nun Bodrum Akyarlar'da 4 Aralık 2021 tarihinde 347 milyon liraya aldığı arsanın değeri 2021 yıl sonu itibariyle 602.880.000 TL olmuş. Yani Aralık başında aldığı arsayı Aralık sonunda tekrar değerletmiş ve %80 dolayında bir artış yaşanmış ilginç :) 2022 sonu itibariyle ise arsanın değeri 1.589.264.000 TL olmuş. Bu arada Özak GYO elindeki mülkleri 2022 yılı içerinde 3 kez değerletmiş. ( Şubat-Ekim-Aralık )
Alarko GYO ise 10 Kasım 2021 tarihinde 422.875.000'ye aldığı arsayı ne 2021 sonunda ne de 2022 sonunda değerletmemiş yada yatırımcılarından saklıyor keza Kalkınma Bankası'ndan alınan kredide Bodrum arsası ipotek edildi dolayısıyla ortada bir yeniden değerleme evrağı var.
Ben şu kanıya varıyorum. 2016'dan beri bu hisseyi taşıyan biri olarak, sistematik bir biçimde şirketin varlıkları düşük gösteriliyor. Hisse yükseliyor mu evet ama hiç bir zaman gerçek değerinden işlem göremedi 7 yıldır. Millet elindeki bakırın altın olmasını ister, bizimkisi elindeki altınları bakır gösteriyor.
Bodrum oteli çok özel ve güzel bir lokasyonda, 2023 sonunda tadilat bitip 2024 başına rezervasyon kabul etmeye başlar ise rekor değerlendirme çıkabilir. Ve güzel nakit akışı üreten bir tesis olacak.Syg
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...yapiyor/678579
Maliye kar yedekleriyle sermaye artırımında U dönüşü mü yapıyor?
Bodrum otel değerlemesi bu hafta içinde KAP yoluyla paylaşılacaktır.
Özgür Bey.
https://www.youtube.com/watch?v=xL7oXong964&t=3371s
2020 Haziran ayında youtube'da yapılmış bu webinarda İzzet Garih konuşmasında depolamadan bahsediyor. Holdingin bünyesinde Tuzla Orhanlı'da 100 dönüm üzerinde yekpare bir arsası var. Geçen günlerde Alarko Holding forumunda bir arkadaş Tuzla belediyesinin meclis kararını paylaşmış ve bu arsa için imar izni alındığının görselini göndermişti. ( İstanbul/Tuzla/Orhanlı 7375-1)
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara...94645094871525
Alarko Konut Projeleri Geliştirme adlı firmanın üzerine kayıtlı olan bu arsanın İTO sicil sorgudan baktığımda yöneticilerinden birinin bizim genel müdürümüz olduğunu gördüm. GYO avantajından dolayı böyle bir proje geliştirme sürecinde fayda sağlayabilir miyiz diye düşünüyorum.
Yatırımcı ilişkileri müdürü Özgür bey, ocak ayında sermaye piyasaları günü yapılacağından bahsetmişti. Holding olarak yeni girilecek sektörlerden konuşulacağını söylemişti bir sunumda. Merakla bekliyorum.
Holding alıyor da bu niye almıyor hissesini yahu.:cool::Sad:
Rehinler Hanesinde;
• Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. lehine 1. dereceden %25 değişken faizli, F.B.K süreli
1.248.000.000 TL bedelin ipotek kaydı bulunmaktadır.
Ben %25 olayına takıldım açıkçası. Alttaki şartlarla kullandığımzı sanmıştım;
Turizm Sektörü;
Yatırım taahhütlü avans kredilerine Merkez Bankası politika faiz oranı olacak şekilde sabit faiz oranı uygulanır.
Turizm işletmelerinin yatırım sonrasında kredi vadesine kadar döviz kazandırıcı hizmet geliri elde edeceğine ilişkin sayısallaştırılmış öngörü de içeren yazılı bir taahhütte bulunulması zorunludur. Bu taahhüt karşılığında hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
Turizm işletmelerinin krediye konu yatırımın 2634 Sayılı Kanun hükümlerine göre tespit edilen Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri veya Turizm Merkezlerinde yapılacak olması halinde hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
Turizm işletmelerinin yatırımda yerli girdi kullanması halinde hesaplanan faiz oranından 75 baz puan indirim yapılır. Kullanılan yerli girdi tutarının YTB’de belirtilen toplam yatırım tutarının asgari %50’si seviyesinde olması halinde krediye uygulanacak faiz oranında hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
Bir krediye sağlanacak indirimlerin toplamı en fazla 500 baz puandır.
https://kalkinma.com.tr/biz-ne-yapiy...eli-tl-kredisi
İpotek konulacağı zaman ''değer'' mevcut değerinin değil de o zaman diliminde muhtemel değerlemesi de göz önünde bulundurularak belirleniyor.
Neyse.
Şu anda önümüzde 2022 bilançosuna odaklanma zamanı. Yeniden değerlemelerden yansıyacak olan ortada, bakalım diğer kalemler ne olacak.
Son düşüşte hafiflemekte ve hafifletme hedefinde olduğum portföyümü tekrar gözden geçirme ihtiyacı duydum.
İki husus var net cevabını bulamadığım:
1. Hillsside Bodrum hangi sezon faliyete geçirilmeye hedefleniyor?
2. Mosalarko binamızda kiraya verilen gayrımenkullerimiz var mı? Bedel nedir? Bilançoya yansır mı?
Sağlıklı günler.
Mosalarko binası bizim değil , biz ; mosalarko binasına sahip olan veya üst kullanım hakkına sahip olan şirketin sahibiyiz.
Mosalarko şirketinin özsermaye artışı bizim bilançoya yansır.
Anladım.
Kira gelirinden yansıyacak bir kalem olmayacak. Bu gelirin Mosalarko özsermayesine olacak katkısının bizim bilançoya etkisi olacak ancak.
Tadilat ve faliyete geçme zamanı hususunda bir bilgi varmıydı paylaşılan şirket tarafından sn.british? Ben net bir yazıya ulaşamadım.
Bu arada sizi ve yazılarınızı forumda görmek iyi hissetiriyor. Teşekkür ederim.
Belki GK 'da yine görüşür bir çay içeriz.
Tadilat derken Bodrum'u kastediyorsunuz sanırım.
Geçen gün twitterda Özgür Bey'e sorulanlara verilen cevaptan anladığım 2024 en iyi ihtimal.
3.000 - 5.000 lotla devre kestik iyi mi böyle
82 liradan hisse geri alımı yapan yöneticilerin akıllarına umarım 60'lı fiyatlardan da alım yapmak gelir.
''Kızgın tavaya su dökmek'' benzetmesi vardı bir ara bir yönetim kurulu üyemizin.
Takdiri o dönemki yatırımcılar gösterdi.
Güven zor kurulan ve kolay yıkılan bir his.
Grubun sermaye piyasalarında ismine olan güveni oluşturmak kurucularının ve o dönemki yöneticilerin yıllarını almış. Şu anda yönetimde ve karar merciğinde olanların bunu dikkate alarak fırtınalı sularda ve belirsiz dönemde hünerlerini göstermesi gerek.
Niyetlerini de.
Şirketimizin güven verici açıklamalar yapabilecek verileri de kasasında sahip çıkacak nakiti de var.
Bakalım.
Ekspertiz raporuna göre , otelin açılışı 2025 olacakmış gibi hesaplamalar yapılmış.
2025 yılı doluluk oranı %70 olarak öngörülmüş...
2022 Karı 2 Milyar TL üzerinde gelirmi. ? Geçer gibi geliyor. :))
Aklıma gelip gelip duruyor. Senelerdir imar izni olmayan ve ileride de kolay kolay olmayacak gibi görünen Büyükçekmece arazisine Güneş Elektrik Santrali yapılamaz mı?
İBB'nin Büyükçekmece Gölü üzerine yüzer güneş panelleri koyduğunun haberlerini okudum. 600 dönüm üzerindeki arsaya böyle bir yatırım o bölgedeki hanehalkının enerji ihtiyacını ciddi oranda karşılamaz mı?
Hah, beklediğimiz '' ben demiştimci'' ! de geldiğine göre düşüşümüz onayını almış oldu.
Ne twitterini ne de investingini boş bırakmadın sn.armada. Aynı cümleler ile her platformda maşşallah performans takdire şayen.
Orada da yazdım:
En iyisini siz biliyorsunuz, önünüzde saygı ile eğiliyorum.
Bundan sonra kılavuzum sizsiniz.
Olan oldu.
Şu andan itibaren öngörünüz, engin teknik ve temel analizleriniz doğrultusunda yönümüz nedir?
Kurtar bizi.
Şirketin 28 Aralık'ta 82 liradan hisse geri alımı yapıp yatırımcıya güven vermesi, ertesi günü 29 Aralık'ta hissenin tavan olması ve yaklaşık 200 küsür milyonluk tavandan hisse satılması, değerleme raporlarının aynı akşam Bodrum oteli haricinde gönderilmesi benim kafamda yöneticiler eliyle manipülasyon fikrini ciddi şekilde destekliyor. 82 lirada piyasa değerini yansıtmadığını düşündüğün hisselerini 67-68 den neden geri almıyorsun? Kaç liraya düşmesini bekliyorsun geri alım için? Hisseleri düştüğü yerden kaldırmak için yatırımlarla alakalı ne bir haber gönderiyorsun, ne bir geri alım haberi.
Otel yapımı için Turner ile yaptığın antlaşması göndermedin, holding gazetesinden öğrendik. Genel kurulda Tabanlıoğlu ile mimari tasarımını yaptığını öğrendik. Sanat Yapı ile de kaba inşaatını yaptığını ben söyleyeyim o zaman. Bodrum'a giden görebilir.
Şirket değerleme raporları yatırımcılar gözünde beklentinin altında kalmıştır. Piyasa fiyatlarıyla değerleme rakamlarının yakından uzaktan ilgisi yoktur.
10/01/2023
KAP
''Sermaye Piyasası Kurulu' nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin (III-48.01), 40 ıncı maddesinin 3 üncü fıkrasının (ç) bendi gereğince;
Şirketimiz portföyünde yer alan gayrimenkullerimiz için 2022 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 142 mio TL dir.
Kamuoyuna duyurulur. ''
2021 için kira sözleşmeleri tutarını hatırlayan var mı?
2021 yılı yapılan kira sözleşmeleri tutarı 122.000.000 TL. 9 aylık gelir tablosunda hasılat 77.000.000 TL gözüküyordu. Sene sonu hasılat ise sözleşme tutarı kadar yani 122.000.000 idi.
2022 yılı yapılan kira sözleşmeleri tutarı 142.000.000 TL. 9 aylık gelir tablosunda ise hasılat 129.000.000TL geldi. Hillside'ın brüt karı mı az geldi ben anlamadım bu işi.