Sayfa 573/701 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon
Arama sonucu : 5601 madde; 4,577 - 4,584 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. https://www.youtube.com/watch?v=xL7oXong964&t=3371s

2020 Haziran ayında youtube'da yapılmış bu webinarda İzzet Garih konuşmasında depolamadan bahsediyor. Holdingin bünyesinde Tuzla Orhanlı'da 100 dönüm üzerinde yekpare bir arsası var. Geçen günlerde Alarko Holding forumunda bir arkadaş Tuzla belediyesinin meclis kararını paylaşmış ve bu arsa için imar izni alındığının görselini göndermişti. ( İstanbul/Tuzla/Orhanlı 7375-1)
    https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara...94645094871525

Alarko Konut Projeleri Geliştirme adlı firmanın üzerine kayıtlı olan bu arsanın İTO sicil sorgudan baktığımda yöneticilerinden birinin bizim genel müdürümüz olduğunu gördüm. GYO avantajından dolayı böyle bir proje geliştirme sürecinde fayda sağlayabilir miyiz diye düşünüyorum.

Yatırımcı ilişkileri müdürü Özgür bey, ocak ayında sermaye piyasaları günü yapılacağından bahsetmişti. Holding olarak yeni girilecek sektörlerden konuşulacağını söylemişti bir sunumda. Merakla bekliyorum.

Holding alıyor da bu niye almıyor hissesini yahu.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

3. Bodrum

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bodrum

Natamam hali ile alınan bedelin yaklaşık x3 katı gibi.
    Tamamlandığında da bunun iki katı değer biçilmiş.
    Bu arada 2023 te tadilatın tamamlanıp 2024 sezonuna faliyete geçmesi planlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Var mı net bilgi?

Alıntı Originally Posted by selcukylm Yazıyı Oku
    Natamam hali ile alınan bedelin yaklaşık x3 katı gibi.
    Tamamlandığında da bunun iki katı değer biçilmiş.
    Bu arada 2023 te tadilatın tamamlanıp 2024 sezonuna faliyete geçmesi planlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Var mı net bilgi?
    Kredide ipotek bedeli kaç?

Değerlendirme gene düşük.TSKB değiştirmeliler.

Bitmiş haline göre değilde yapılmamış hali bilançoda olur.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

6. Rehinler Hanesinde;
    • Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. lehine 1. dereceden %25 değişken faizli, F.B.K süreli
    1.248.000.000 TL bedelin ipotek kaydı bulunmaktadır.

Ben %25 olayına takıldım açıkçası. Alttaki şartlarla kullandığımzı sanmıştım;

Turizm Sektörü;

Yatırım taahhütlü avans kredilerine Merkez Bankası politika faiz oranı olacak şekilde sabit faiz oranı uygulanır.
    Turizm işletmelerinin yatırım sonrasında kredi vadesine kadar döviz kazandırıcı hizmet geliri elde edeceğine ilişkin sayısallaştırılmış öngörü de içeren yazılı bir taahhütte bulunulması zorunludur. Bu taahhüt karşılığında hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
    Turizm işletmelerinin krediye konu yatırımın 2634 Sayılı Kanun hükümlerine göre tespit edilen Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri veya Turizm Merkezlerinde yapılacak olması halinde hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
    Turizm işletmelerinin yatırımda yerli girdi kullanması halinde hesaplanan faiz oranından 75 baz puan indirim yapılır. Kullanılan yerli girdi tutarının YTB’de belirtilen toplam yatırım tutarının asgari %50’si seviyesinde olması halinde krediye uygulanacak faiz oranında hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
    Bir krediye sağlanacak indirimlerin toplamı en fazla 500 baz puandır.

https://kalkinma.com.tr/biz-ne-yapiy...eli-tl-kredisi

7.  Alıntı Originally Posted by herboydalan Yazıyı Oku
    Rehinler Hanesinde;
    • Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. lehine 1. dereceden %25 değişken faizli, F.B.K süreli
    1.248.000.000 TL bedelin ipotek kaydı bulunmaktadır.

Ben %25 olayına takıldım açıkçası. Alttaki şartlarla kullandığımzı sanmıştım;

Turizm Sektörü;

Yatırım taahhütlü avans kredilerine Merkez Bankası politika faiz oranı olacak şekilde sabit faiz oranı uygulanır.
    Turizm işletmelerinin yatırım sonrasında kredi vadesine kadar döviz kazandırıcı hizmet geliri elde edeceğine ilişkin sayısallaştırılmış öngörü de içeren yazılı bir taahhütte bulunulması zorunludur. Bu taahhüt karşılığında hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
    Turizm işletmelerinin krediye konu yatırımın 2634 Sayılı Kanun hükümlerine göre tespit edilen Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri veya Turizm Merkezlerinde yapılacak olması halinde hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
    Turizm işletmelerinin yatırımda yerli girdi kullanması halinde hesaplanan faiz oranından 75 baz puan indirim yapılır. Kullanılan yerli girdi tutarının YTB’de belirtilen toplam yatırım tutarının asgari %50’si seviyesinde olması halinde krediye uygulanacak faiz oranında hesaplanan faiz oranından 150 baz puan indirim yapılır.
    Bir krediye sağlanacak indirimlerin toplamı en fazla 500 baz puandır.

https://kalkinma.com.tr/biz-ne-yapiy...eli-tl-kredisi
    İpotek konulacağı zaman ''değer'' mevcut değerinin değil de o zaman diliminde muhtemel değerlemesi de göz önünde bulundurularak belirleniyor.
    Neyse.
    Şu anda önümüzde 2022 bilançosuna odaklanma zamanı. Yeniden değerlemelerden yansıyacak olan ortada, bakalım diğer kalemler ne olacak.
    Son düşüşte hafiflemekte ve hafifletme hedefinde olduğum portföyümü tekrar gözden geçirme ihtiyacı duydum.
    İki husus var net cevabını bulamadığım:
    1. Hillsside Bodrum hangi sezon faliyete geçirilmeye hedefleniyor?
    2. Mosalarko binamızda kiraya verilen gayrımenkullerimiz var mı? Bedel nedir? Bilançoya yansır mı?
    Sağlıklı günler.

8. Mosalarko binası bizim değil , biz ; mosalarko binasına sahip olan veya üst kullanım hakkına sahip olan şirketin sahibiyiz.

Mosalarko şirketinin özsermaye artışı bizim bilançoya yansır.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 573/701 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •