Dow’un 200 puan çıkışına bizimki düşerek karşılık verdi, enteresan işler oluyor bu akşam
Printable View
Sabah altin yukseldiginde butin borsalar + oldugundan cok iplememistim ancak an itibari ile dow - ve vix %13 kadsr yukseldi. Bir seyler fiyatlaniyor ama ne
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aa95e5bb6e.jpg
Şu geceye göre yüksek hacimli hareketler için fikriniz nedir? Dakikalık grafikte toplamda 14K kontrat var gece için garip geldi.
Borsada Pişmanlıkların Temettüsü Yoktur.
Trumped, bam bam bam!
Yarın georgiada seçim varmış.Senato için önemliymiş.😊Amerikadan yazmıyom amman dikkat😉YTD
Aha haaa😂Amigo küçük bi espri yapayım dedim.Sohbet olsun işte😊Ama Başkan trump 15 günü kaldı.Ne olabilir 15 günde bulamadım şu ana kadar bişey..Rahmetli Kemal Sunalı'ın minübüste yarış oynarken konsantre olduğu an aklıma geldi☺iyi düşünmek lazım bu gece..YTD
bu ekomomistin kapağında bir nükleer simge vardı.
bidenin kafasının üstündeydi sanırsam.
bu trup gider ayak nükleer bir manyaklık yapacak ve bidenein başına mı saracak durumu?
çünküm veriler amerikayla alakalı bişiyden bahsediyor gibi.
sidoma yurtdışı renkler güzel ama bizim geceler siyah beyaz. :he:
grafiklerini benim topağa atabilirsin.
zati benden başka kimse yazmıyor, muhtemelen okumuyor da. asdas. :he:
fiyat trend üstüne geri çıktı.göstergede ise halen trend altı işlem var.gösterge 54 üstüne çıkmalı ki negatif uyumsuzluğun fiyatlanma riski şimdilik ortadan kalksın.aksi durum bir boğa tuzağı ihtimalini düşündürür.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...c1075e0825.png
Sayın amigo;teknik bilgim çok az..Ama görebildiğim brent petrol ile dxy terso terso😊Dxy hareketlenirse ne olur?Brent düşerse ne olur?Eğer grafikten teknikten anlıyorsan burayı çiki çiki baba eşliğinde analiz etmek lazım.Ondan sonra al karayı bul paroyu😂YTD
Bu kafa mı reform yapacak, iktidara gelinceye kadar YÖK e çok saydırdılar, şimdi en büyük YÖK çü oldular. Üniversite kendi rektörünü seçemiyor mu da, memur gibi rektör atıyorsun..sana mı kalmış, sanki vali, kaymakam atıyorsun!!!
Zamanında YÖK baş örtülü öğrencilere zulüm yaparken, bu Boğaziçi öğrencileri, hocaları, rektörü o kız öğrencilerine sahip çıktı, yakından biliyorum, çünkü 97-2000 arasında ben de o okuldaydım ..biz de bulunduk o mücadele içinde...28 Şubat süreci, iyi bilir ınanc somuruculeri o donemi.
Rusya petrol arzı ile ilgili haberler okudum.😊YTD
Bozkurt bizede söyle,niye şifreli konuşuyonuz😊YTD
Sıkıntı yok benim serbest geçiş kartım var :)
Buraya da atarım vakti geldiğinde senin orayada.
Benim kızdığım atıp atmama değil vatandaş topikte özl line istiyor .
Zaten buraya geçen hafta dow,endeks,2-3 tahta yorumladım etrafta biraz çatapat oluyor heyecanlanıyor millet.
Gençler çok heyecanlı ve fazla kendine güveniyorlar piyasalar kendilerini unutturmaz bunu öğrenecekler.:)
kasada 430bin dene jeton var, geçen vade 500 bini geçmişti... makinaya biraz daha jeton atılması lazım diyor caho, bende mazut bulurlarsa affetmiyorlar o yüzden taze jeton atmam diyorum.ben üüüle diyince cahonun jetonu düşüyor ve muhteşem diyor, taşları yerine oturtuyor... bilmem anlatabildim mi :kahkah:
Aha haaa😊Bozkurt sen yeterki jeton mazut atma😅.(Bugün opet toplantısı vardı sanırım).Hepinize iyi geceler.Vix endekside contayı yakmış diyorlar😊YTD
Hani aşı idi
UK PM JOHNSON ORDERS NATIONAL LOCKDOWN IN ENGLAND
BBC News Türkçe
@bbcturkce
·
1d
#SONDAKİKA İngiltere'de üçüncü kez ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi
Güncel Haberler
@HaberRotaniz
·
6d
Yeni Koronavirüs mutasyonunun 20 yaş altı gençleri daha fazla etkilediği keşfedildi
İngiltere kısıtlama açıklıyor ama vadeli endeksleri 1.60 artıda
Bugun kac tane shortcu gazimiz tepeden vurabildi acaba ?
Bence pala bir muddet kalan tohumluk ayiciciklarini besliyecek. Yoksa bu cark boyle donmez.
Bende gazi ayilara biraz takilayim bakalim ne olacak.
Kendi sorunları...
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maalesef borsamız ilginç bir hal aldı
Yıllık ortalama büyümeler %20-30 bilemedin %40 dır
Dikey büyüyen şirketler de bile maksimum avarage %100 dür..
Yani makul F/K çarpanları 20-40 arasıdır
Maalesef borsamız 50 çarpan
100-500 çarpan 800 çarpan 1500 çarpan F/K lı şirket hisse doldu taştı.
Aşırı abartılı F/K çarpanlı fiyatlamalardan geçilmiyor, maalesef.
Bu sürdürülebilir de değil, gerçekçi de değil.
—-///
Hd/Dd oranları da , 5 üstü 10-20 çarpan
40-50 çarpan Hd/Dd olan şirket hisseleri ile doldu taştı
Hd/Dd misal 5 olması için o şirketin
%50 ve üstü Özsermaye karlılığı
%50 üstü Favok marjları olması lazım.
Maalesef Aşırı abartılı Hd/Dd çarpanlı fiyatlamalardan geçilmiyor..
Bu sürdürülebilir de değil, gerçekçi de değil.
—///
Kısaca çoğu şirketin önümüzde ki
3-5 yılın büyüyecekmiş kar edecekmiş gibi
Bilançolarını şimdiden fiyatladık.
Önlerinde 2 seçenek var
İşi bu raddeye getiren borsa baronları
Ya bu filmi devam ettirecek, gittiği yere kadar gitsin diyecekler..
Ya da tepelerden hooppp kucağa bırakacaklar
—///
Ortalama %20-30 büyüyen x bi şirketin makul F/K çarpanının 20-30 dur
Ortalama %30-40 özsermaye karlılığı
Ortalama %30-40 Favok marjı olan
X bi şirketin makul
Hd/Dd oranı da 3-4 dür..
Üstleri qşırı yukarı fiyatlama
Altları aşırı aşağı baskılamadır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Soğuyup devam edebilmeleri için; Dow'un üç, bizim bir,
UsdTry'nin konsolide olup unutulması için; 12/18
Ons'un trendini tamamlayabilmesi için; 12/18 ay süreye ihtiyaçları var.
Bizdeki pusula bu şekilde göstermekte.
Umutsuzluk ve hayale kapılmak yok, oyun hiç bitmeyecek gibi oynamaya devam.
2021 yılının herkese sağlık, mutluluk ve kazanç getirmesi temennilerimle,
Esen kalın.
borsalar gelecek krizi fiyatlıyor..nasıl yani demeyin..her kriz öncesinde borsalar şişer..
ve patronlar krizi öngörüp malı tepeye dayayıp tepede mal satarlar..
başka hiçbir mantıklı açıklaması yok..aynı 2001 gibi aynı 2008 gibi..
çünkü bunun öncesinde aynı 2000 zirvesi gibi, aynı 2007 zirvesi gibi hareketler yapıldı..
borsalar 2001 ve 2007 krizlerinde belli bir süre 3-5 ay belki daha fazla- tepede kaldılardı..
şimdi bu kadar sürede tepede kalacaklarını sanmıyorum..
Değişik bir haber,
Sinovac aşısı alan endonezya diğer ülkelerden farklı olarak aşılamaya 18-59yaş aralığıdan başlayacakmış. Sebep olarak aşının yaşlı insanlar üzerindeki etkisine dair yeterli bilgi olmaması + sürü bağışıklığını çabuk kazanma
https://twitter.com/ReutersScience/s...173401602?s=19
YTD