sadece haklısınız , bunun dısında hangi yatırım aracında bu saatten sonra risk alınabilir ,buna gayrimankul arsa araba vs de dahil ?
Printable View
sadece haklısınız , bunun dısında hangi yatırım aracında bu saatten sonra risk alınabilir ,buna gayrimankul arsa araba vs de dahil ?
tunç Şatıroğlu gibi aklı başında uzmanlar, şu saatten sonra yatırım bağlamında gayrımenkulün eskisi kadar pirim yapamayacağını ve enflasyondan daha az getiri olabileceğini söylüyor. hele krediyle hiç tavsiye etmiyorlar. şu dönem borsanın daha cazip olduğunu söyleyenler çoğunlukta. burada da uygun fonu seçebilmek önemli. dışarıda hava bozuk ve ekonomimiz kötü yönetilmesive ve döviz rezervlerimiz eksi 60 milyarla dayanmış olmasına rağmen yüksek enflasyondan dolayı borsanın cazip olduğuna vurgu yapıyorlar. acizane ve naçizane youtube ve twitter'dan tunç Şatıroğlu, haluk Canberk, bir de daha genç olduğundan cesaretli şekilde konuşan saffet öztürkü takip etmenizi öneririm. özellikle saffet Öztürk, neden bunca soruna rağmen borsa sorusuna doyurucu yanıtlar veriyor. son kararı da kendiniz verirsiniz. bol kazançlar dileğiyle
Para kazanmak karşısında aldığımız risklerden dolayı, getirisi çok az bile olsa, damlaya damlaya göl olur mantığıyla devam ediyoruz. İnsan biryerden sonra en ufak bir risk almak istemiyor. Evet, şimdiki yönetimin ekonomik bakış açısıyla, paramızın değeri düşüyor ve zaman geçtikçe içinden çıkılmayacak bir hal alacak. Çok ağır bir krize doğru gidiyoruz..
nacizane tavsiyem haftalık yayınlanan borsa videolarını izleyerek para kazanmak, sermaye büyütmek çok zor.
Tek yol güvendiğin fonlarda sabretmek.
Hayatta başarılı olan kişilere bakınca hep risk alan kişiler olduğunu görüyoruz. Riskten korkup bir kenarda oturanlar hep aynı seviyede kalmışlar, ne uzayıp ne de kısalmışlar. Ben bunu hep özel sektör yerine devlet memurluğunu tercih eden kişilere benzetmişimdir.
tefaştan doğru hisse fonlarını bularak ve sabrederek güzel kazançlar elde ediliyor. bakın yıllıkk ve üç yıllık hisse fon getirilerine, o zaman bakış açınız değişir. ama günlüklerden çok etkileniyoruz. yanlış hissede yıllarca bekleyip kazanamayabiliriz ama doğru hisse fonlarda yıllarca beklediğimizde çok büyük ihtimal kazanırız. çünkü onlar sürekli aynı hisselerde beklemiyorlar. her ay sıtratejilerine göre değişiklikler yapıyorlar. ama her şeyin başı piskolojiyi doğruyönetmek. ben çoğu zaman düşüşler başlayınca fon satıp daha aşağıdan alma hesabı yaptım. ama bu iş için en az üç gün gerektiğinden çoğu zaman sattığımdan daha yğüksekten almak durumunda kaldım. çok büyük çaplı düşüşlerde belki azaltılabilir ama fonlarda sık sık alsat yapmamak gerektiğni fon yöneticileri ısrarla belirtiyorlar. sabır, zaman, piskolojiyi yönetme ve bir anda tüm parayı aynı yere yatırmama gibi hususları iyi ayarlayan kazanıyor.
Nkj yatirimci sayisi 1 fon degeri 56bin, bu paraya bireysel fon actirilabiliyor mu yoksa patronun akrabasi mi?
Arkadaslar bu degisken ibareli rota portfoyun fonlari var rpc ve rpm bireysele stopaj var fakat kurumsal muaf bu nasil oluyor?
Buna dair bi muafiyet mi var yoksa portfoy yonetim sirketleri kendi belirleyebiliyor mu?
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tum fonlar icin mi gecerlidir bu? Yani degisken fonlara ozel bir seymidir?M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elinde yüklü hektaş olan fon varmı? Takip eden varsa bilir.
Bu fon son bedelliden nasıl etkilecek bakalım.
Değil gibi hocam sanki
TAM MÜKELLEF KURUM
Vergi rehberleri farklı söylüyor fon yatırımcı bilgi formu farklı söylüyor.Alıntı:
YATIRIM FONU KATILMA
BELGESİ ve BORSA YATIRIM
FONU KATILMA BELGESİ
ALIM-SATIM KAZANCI
- Sermaye şirketleri* tarafından elde edilen
kazançlar %0, diğer kurumsal yatırımcıların
kazançları ise %10 oranında stopaja tabidir. Pay
senedi yoğun fon niteliğini haiz yatırım fonu ve
borsa yatırım fonu katılma belgelerinden elde
edilen kazançlar %0 oranında stopaja tabidir.
23.12.2020 – 30.06.2022 tarihleri (bu tarih dahil)
arasında iktisap edilen yatırım fonlarında;
- Değişken, karma, eurobond, dış borçlanma,
yabancı, serbest fonlar ile unvanında “döviz†ifadesi
geçen yatırım fonları hariç olmak üzere %0,
- Sürekli olarak portföyünün en az %51’i BİST’de
işlem gören pay senetlerinden oluşan yatırım
fonlarının, 1 yıldan fazla süreyle elde tutulan
katılma belgelerinin elden çıkarılmasından
sağlanan kazançlar stopaja tabi değildir.
- Kurum kazancına dâhil edilir.
- Ödenen stopaj beyanname üzerinde hesaplanan
kurumlar vergisinden mahsup edilir.
https://www.garantibbva.com.tr/conte...lendirmesi.pdf
s&p 500 hisse lerine baglı hangi yabancı fonlar var acaba ,serbestler dahil ?
tcd eksi yazmış bugün inşallah piyasa düşer diye bi hayale kapılıp şorta devam etmiyorlardır, o kadar aptal bi fon değil sonuçta.
bizim borsa bence rusya'nın dünyadaki tek ortağı olarak kalmanın faydasını fiyatlıyor. her ne kadar türkiyenin bir saldırganı cesartelendirmesi akp'nin bir başka yanlış stratejisi olsa da türkiye akp'den o kadar çok konuda zarar gördü ki, bozuk saat günde 2 kez doğruyu gösterirmiş ya, şu an işte o doğruyu gösterdiği nadir tesadüfi anlardan birindeyiz. (yoksa bu batı karşıtı, dinci ve milliyetçi zihniyetle gelecekte dünya normalleştiğinde yine yerlerde sürünen bir borsamız ve ekonomimiz olacağını bilmek için zeki olmaya bile gerek yok)
demek istediğim bir fon yöneticisi olsam perşembe cuma günü boyunca bu kadar sağlam durmuş bir borsada asla şort yönlü işlem yapmazdım. temkinli olsak tamamen rpd alırdım abi, tcd niye aldık biz endeksle birlikte kazan diye. aslında endeksteki rakam neyse onu getiren bi fon olsa ne iyi olurdu tamamen ona yatırırdım paramı. viop diyorlar viopun da endeksle alakası pek yok.
biliyorum onların getirisi normal fonlardan bile düşük. bistle çok uyumlu da sayılmaz bist yükselirken düşeni bile var. yani ben onlarla ilgilendiğim ve normal tefasla karşılaştırma yaptığım 2019 yılı boyunca öyleydi. yine de hatırlatma için sağol. şimdi yine baktım halkyatırıma endeksle aynı tam %2 kapatan yok. kimi %1, kimi %5. ziraat bist30 endeksi 5 yapmış bu arada enteresan.
gerçi uzun vadeli bakmak lazım aldığım fonlar oph, gmr, tau, zjl yıllık bazda endeks getirisiyle yaklaşık aynı. %20 geride kalan sadece tcd. ve bu son hareketleri de pek umut vermiyor. adı var diye girdik.
Yatir tavsiyesi olarak algılamayın ama hisse yoğun fonlara yatırım yapanlar Hvz fonu da takibe alsınlar. Ben nnf hariç diğerlerini hvz fona çevirdim. Yeni bir fon tabi, ben portföy yöneticisine güvendiğimden yatırımı buraya kaydırdım.