Sevgili Niyazimisri, açıkçası ben Brezilya'daki haberlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla Brezilya Tarım Bakanlığı BRF'in 9 tesisinde yeniden üretime başlayabileceğini açıklamış.
https://www.fool.com/investing/2018/...popped-10.aspx
Bir de BRF Yönetim Kurulu başkanının yerine yeni bir ismin gelmesi güçlü bir ihtimalmiş. Bu da yeni bir kan değişikliği demek.
Diyeceksiniz bunlarla Banvit'in ne alakası var. Ama şirketin sahibi bunlar. Bizim borsamızdaki şirketlerin sahiplerinin her hareketinden o şirketler etkilenmiyor mu, iyi veya kötü. Güçlü patronu piyasa sever. Geçtiğimiz aylara bakın BRF'in ve bizim şirketin performansına, çok yakın seyrediyor. Bilanço beklentileri ve buna bağlı hareketlerin etkisi bence bu aralar %25'i geçmez. Şahsen ilk çeyrekten ümitli değilim. ama geçen yıldan daha az kar kar gelse bile ben artık 14-15lerin taban oluşturduğunu daha aşağılara salmayacağını sanıyorum. Tabii bu benim fikrim.
Yarın düşersek şaşırmam, ama toparlanma emareleri bu aralar daha güçlü görünüyor. ucuz kaldığı doğrudur ama ucuz başka şirketler de var. Talebin buraya yönelmesi için ciddi beklentilere ihtiyacımız var, adı ne olursa olsun. Yurtdışı kaynaklı da olsa. Yoksa her hareket samanalevi gibi olacaktır. bu hareketlerden faydalalanıp trade yapabileni tebrik ediyorum.