Sayfa 574/871 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 4,585 - 4,592 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. .....Çok asansör yaptırdılar hissemi topladılar hiisemi dağıttılar anlayamadık..ytd.

2. Banvitaş sitesinden alıntıdır.

"Banvit AŞ çiftliklerinde yetiştirilen her piliç ve hindi, Banvit AŞ yem fabrikalarında üretilen yemlerle beslenir.

Balıkesir de Bandırma, Elazığ da Hankendi ve İzmir de Turgutlu yakınlarındaki yem fabrikalarımızda üretilen pelet yemler, piliç ve hindilerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duyacakları besin ve enerji değerlerine uygun olarak hazırlanır ve el değmeden, modern yem nakil araçları ile yetiştirme çiftliklerine nakledilir.

Çiftliklere ulaşan yemler buradaki kapalı yem depolarına aktarılarak, piliçlerin tüketeceği miktarlardaki yem, helezonlar yardımıyla otomatik olarak çiftlik içerisindeki yemliklere ulaştırılır.

Yem fabrikalarımızda üretilen tüm kanatlı yemlerinde rutin olarak yapılan temel besin madde kontrollerinin (protein, yağ vb.) yanında, insan ve hayvan sağlığını direkt olarak ilgilendiren mycotoxinler, ağır metaller, mikrobiyolojik kontroller, kalite kontrol laboratuvarlamız tarafından gerçekleştirilmektedir. "

Üretilen yemin hammaddesinin önemli bir kısmı Banvitaşın sahip olduğu ve kiraladığı arazilerden üretilmektedir.
    Bu nedenle yem hammaddesine ödenen fiyat ve buradaki artış oranı karlılıkta çok da etkili olmaz kanaatindeyim.
    Ayrıca mutlaka stoklar nedeniyle önce giren önce çıkar kuralından maliyetteki artış stok miktarına göre 2 veya 3. çeyrekten itibaren geçerli olur. En az 3-5 ay yetecek yem ve hammaddesi stoğu olduğunu düşünüyorum.
    Bu hususlarda daha net bilgisi olan varsa lütfen bizleri aydınlatsın.
    Aydınlatsın ki tahminler üstüne değil de gerçekler üzerine analiz yapalım.
    ssss

3.  Alıntı Originally Posted by Niyazimisri Yazıyı Oku
    az once markette geziyorum dedim bizim Banvit ne yapior. Baktim tavuk reyonunda sira var, yandaki kirmizi et bolumunde kimsecikler yok - hey masallah :)
    dostum et fiyatları uçmuş vatandaşın tek çaresi tavuktur...umarım satışlar iyidir...:) bu ekonomik kriz ile vatandaşın tek protein kaynağı tavuk olmaya devam edecek..bunu aylar önce de söylemiştim..ekonomi pek iyi değil...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
    Banvitaş sitesinden alıntıdır.

"Banvit AŞ çiftliklerinde yetiştirilen her piliç ve hindi, Banvit AŞ yem fabrikalarında üretilen yemlerle beslenir.

Balıkesir de Bandırma, Elazığ da Hankendi ve İzmir de Turgutlu yakınlarındaki yem fabrikalarımızda üretilen pelet yemler, piliç ve hindilerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duyacakları besin ve enerji değerlerine uygun olarak hazırlanır ve el değmeden, modern yem nakil araçları ile yetiştirme çiftliklerine nakledilir.

Çiftliklere ulaşan yemler buradaki kapalı yem depolarına aktarılarak, piliçlerin tüketeceği miktarlardaki yem, helezonlar yardımıyla otomatik olarak çiftlik içerisindeki yemliklere ulaştırılır.

Yem fabrikalarımızda üretilen tüm kanatlı yemlerinde rutin olarak yapılan temel besin madde kontrollerinin (protein, yağ vb.) yanında, insan ve hayvan sağlığını direkt olarak ilgilendiren mycotoxinler, ağır metaller, mikrobiyolojik kontroller, kalite kontrol laboratuvarlamız tarafından gerçekleştirilmektedir. "

Üretilen yemin hammaddesinin önemli bir kısmı Banvitaşın sahip olduğu ve kiraladığı arazilerden üretilmektedir.
    Bu nedenle yem hammaddesine ödenen fiyat ve buradaki artış oranı karlılıkta çok da etkili olmaz kanaatindeyim.
    Ayrıca mutlaka stoklar nedeniyle önce giren önce çıkar kuralından maliyetteki artış stok miktarına göre 2 veya 3. çeyrekten itibaren geçerli olur. En az 3-5 ay yetecek yem ve hammaddesi stoğu olduğunu düşünüyorum.
    ssss
    Güzel bir tespit ama Yemin hammaddesini kendi arazilerinde ürettiklerine inanmıyorum. Bu sektöre Türkiye'de üretilen tüm mısır ve soya bile yetmezken... Ayrıca fason yetiştiricilerle çalışan, herşeyi fason olan, yumurta işiyle bile uğraşmayan bir şirketin, tarımla uğraşabileceğine de inanasım gelmiyor. Hiç bir bilanço dipnotunda daha önce rastlamamıştım. Göz boyamasına benziyor.

E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Red Kid Yazıyı Oku
    Güzel bir tespit ama Yemin hammaddesini kendi arazilerinde ürettiklerine inanmıyorum. Bu sektöre Türkiye'de üretilen tüm mısır ve soya bile yetmezken... Ayrıca fason yetiştiricilerle çalışan, herşeyi fason olan, yumurta işiyle bile uğraşmayan bir şirketin, tarımla uğraşabileceğine de inanasım gelmiyor. Hiç bir bilanço dipnotunda daha önce rastlamamıştım. Göz boyamasına benziyor.

E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn Redkit siz bugunku hareketler icin ne dusunuyorsunuz?

6.  Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
    Banvitaş sitesinden alıntıdır.

ssss

Banvit hiç bir dönem kendi ham maddesini kendisi üretmedi zannedildiği gibi bir kaç aylık hammadde stoğu da bazı katkı maddeleri haricinde yok.Mısır arpa buğday gibi hammaddeleri en fazla bir ay gibi stok ta bulundurabilir geri kalanını anlaşmalı tedarikçilerinden temin eder.Yani piyasadan anlık hammadde temin eder sadece mahsul hasat zamanı direk olarak tarladan ve üreticiden yaklaşık iki ay gibi yetecek mahsul alır diğer zamanlarda tedarikçi vasıtası ile çalışır.Nereden biliyorum derseniz ben de bir zamanlar Banvit e tedarikçilik yapmış dolaylı yoldan hammadde temini gerçekleştirmiştim.Hissenin de Görenerler zamanında sıkı takipçisiydim.Hepinize hayırlı kazançlar.

7. Sevgili Niyazimisri, açıkçası ben Brezilya'daki haberlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla Brezilya Tarım Bakanlığı BRF'in 9 tesisinde yeniden üretime başlayabileceğini açıklamış. https://www.fool.com/investing/2018/...popped-10.aspx
    Bir de BRF Yönetim Kurulu başkanının yerine yeni bir ismin gelmesi güçlü bir ihtimalmiş. Bu da yeni bir kan değişikliği demek.
    Diyeceksiniz bunlarla Banvit'in ne alakası var. Ama şirketin sahibi bunlar. Bizim borsamızdaki şirketlerin sahiplerinin her hareketinden o şirketler etkilenmiyor mu, iyi veya kötü. Güçlü patronu piyasa sever. Geçtiğimiz aylara bakın BRF'in ve bizim şirketin performansına, çok yakın seyrediyor. Bilanço beklentileri ve buna bağlı hareketlerin etkisi bence bu aralar %25'i geçmez. Şahsen ilk çeyrekten ümitli değilim. ama geçen yıldan daha az kar kar gelse bile ben artık 14-15lerin taban oluşturduğunu daha aşağılara salmayacağını sanıyorum. Tabii bu benim fikrim.
    Yarın düşersek şaşırmam, ama toparlanma emareleri bu aralar daha güçlü görünüyor. ucuz kaldığı doğrudur ama ucuz başka şirketler de var. Talebin buraya yönelmesi için ciddi beklentilere ihtiyacımız var, adı ne olursa olsun. Yurtdışı kaynaklı da olsa. Yoksa her hareket samanalevi gibi olacaktır. bu hareketlerden faydalalanıp trade yapabileni tebrik ediyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Red Kid Yazıyı Oku
    Sevgili Niyazimisri, açıkçası ben Brezilya'daki haberlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Anladığım kadarıyla Brezilya Tarım Bakanlığı BRF'in 9 tesisinde yeniden üretime başlayabileceğini açıklamış. https://www.fool.com/investing/2018/...popped-10.aspx
    Bir de BRF Yönetim Kurulu başkanının yerine yeni bir ismin gelmesi güçlü bir ihtimalmiş. Bu da yeni bir kan değişikliği demek.
    Diyeceksiniz bunlarla Banvit'in ne alakası var. Ama şirketin sahibi bunlar. Bizim borsamızdaki şirketlerin sahiplerinin her hareketinden o şirketler etkilenmiyor mu, iyi veya kötü. Güçlü patronu piyasa sever. Geçtiğimiz aylara bakın BRF'in ve bizim şirketin performansına, çok yakın seyrediyor. Bilanço beklentileri ve buna bağlı hareketlerin etkisi bence bu aralar %25'i geçmez. Şahsen ilk çeyrekten ümitli değilim. ama geçen yıldan daha az kar kar gelse bile ben artık 14-15lerin taban oluşturduğunu daha aşağılara salmayacağını sanıyorum. Tabii bu benim fikrim.
    Yarın düşersek şaşırmam, ama toparlanma emareleri bu aralar daha güçlü görünüyor. ucuz kaldığı doğrudur ama ucuz başka şirketler de var. Talebin buraya yönelmesi için ciddi beklentilere ihtiyacımız var, adı ne olursa olsun. Yurtdışı kaynaklı da olsa. Yoksa her hareket samanalevi gibi olacaktır. bu hareketlerden faydalalanıp trade yapabileni tebrik ediyorum.
    arkdslar aklima soyle bir soru geliyor hepmiz banvtten 1. ceyrek kotu bekliyoruz ama brf igracat yasagi varkem acena banvt ihtiyaclara cevap vermek adina daha fazla ihravat yapmis olma ihtimali var midir ?
    1.ceyrek supriz yapabilir mi?

2 haftadir gozume carpiyor bim de banvt yok sordum anlasmalari bitmis ...

aceba baska yere ihracat arttigi icin anlasilma yapilmamis olabilir mi ?
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatırım Danışmanlığı” kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 574/871 İlkİlk ... 74474524564572573574575576584624674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •