.....Çok asansör yaptýrdýlar hissemi topladýlar hiisemi daðýttýlar anlayamadýk..ytd.
.....Çok asansör yaptýrdýlar hissemi topladýlar hiisemi daðýttýlar anlayamadýk..ytd.
Banvitaþ sitesinden alýntýdýr.
"Banvit AÞ çiftliklerinde yetiþtirilen her piliç ve hindi, Banvit AÞ yem fabrikalarýnda üretilen yemlerle beslenir.
Balýkesir de Bandýrma, Elazýð da Hankendi ve Ýzmir de Turgutlu yakýnlarýndaki yem fabrikalarýmýzda üretilen pelet yemler, piliç ve hindilerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duyacaklarý besin ve enerji deðerlerine uygun olarak hazýrlanýr ve el deðmeden, modern yem nakil araçlarý ile yetiþtirme çiftliklerine nakledilir.
Çiftliklere ulaþan yemler buradaki kapalý yem depolarýna aktarýlarak, piliçlerin tüketeceði miktarlardaki yem, helezonlar yardýmýyla otomatik olarak çiftlik içerisindeki yemliklere ulaþtýrýlýr.
Yem fabrikalarýmýzda üretilen tüm kanatlý yemlerinde rutin olarak yapýlan temel besin madde kontrollerinin (protein, yað vb.) yanýnda, insan ve hayvan saðlýðýný direkt olarak ilgilendiren mycotoxinler, aðýr metaller, mikrobiyolojik kontroller, kalite kontrol laboratuvarlamýz tarafýndan gerçekleþtirilmektedir. "
Üretilen yemin hammaddesinin önemli bir kýsmý Banvitaþýn sahip olduðu ve kiraladýðý arazilerden üretilmektedir.
Bu nedenle yem hammaddesine ödenen fiyat ve buradaki artýþ oraný karlýlýkta çok da etkili olmaz kanaatindeyim.
Ayrýca mutlaka stoklar nedeniyle önce giren önce çýkar kuralýndan maliyetteki artýþ stok miktarýna göre 2 veya 3. çeyrekten itibaren geçerli olur. En az 3-5 ay yetecek yem ve hammaddesi stoðu olduðunu düþünüyorum.
Bu hususlarda daha net bilgisi olan varsa lütfen bizleri aydýnlatsýn.
Aydýnlatsýn ki tahminler üstüne deðil de gerçekler üzerine analiz yapalým.
ssss
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Güzel bir tespit ama Yemin hammaddesini kendi arazilerinde ürettiklerine inanmýyorum. Bu sektöre Türkiye'de üretilen tüm mýsýr ve soya bile yetmezken... Ayrýca fason yetiþtiricilerle çalýþan, herþeyi fason olan, yumurta iþiyle bile uðraþmayan bir þirketin, tarýmla uðraþabileceðine de inanasým gelmiyor. Hiç bir bilanço dipnotunda daha önce rastlamamýþtým. Göz boyamasýna benziyor.
E5803 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banvit hiç bir dönem kendi ham maddesini kendisi üretmedi zannedildiði gibi bir kaç aylýk hammadde stoðu da bazý katký maddeleri haricinde yok.Mýsýr arpa buðday gibi hammaddeleri en fazla bir ay gibi stok ta bulundurabilir geri kalanýný anlaþmalý tedarikçilerinden temin eder.Yani piyasadan anlýk hammadde temin eder sadece mahsul hasat zamaný direk olarak tarladan ve üreticiden yaklaþýk iki ay gibi yetecek mahsul alýr diðer zamanlarda tedarikçi vasýtasý ile çalýþýr.Nereden biliyorum derseniz ben de bir zamanlar Banvit e tedarikçilik yapmýþ dolaylý yoldan hammadde temini gerçekleþtirmiþtim.Hissenin de Görenerler zamanýnda sýký takipçisiydim.Hepinize hayýrlý kazançlar.
Sevgili Niyazimisri, açýkçasý ben Brezilya'daki haberlerden kaynaklandýðýný düþünüyorum. Anladýðým kadarýyla Brezilya Tarým Bakanlýðý BRF'in 9 tesisinde yeniden üretime baþlayabileceðini açýklamýþ. https://www.fool.com/investing/2018/...popped-10.aspx
Bir de BRF Yönetim Kurulu baþkanýnýn yerine yeni bir ismin gelmesi güçlü bir ihtimalmiþ. Bu da yeni bir kan deðiþikliði demek.
Diyeceksiniz bunlarla Banvit'in ne alakasý var. Ama þirketin sahibi bunlar. Bizim borsamýzdaki þirketlerin sahiplerinin her hareketinden o þirketler etkilenmiyor mu, iyi veya kötü. Güçlü patronu piyasa sever. Geçtiðimiz aylara bakýn BRF'in ve bizim þirketin performansýna, çok yakýn seyrediyor. Bilanço beklentileri ve buna baðlý hareketlerin etkisi bence bu aralar %25'i geçmez. Þahsen ilk çeyrekten ümitli deðilim. ama geçen yýldan daha az kar kar gelse bile ben artýk 14-15lerin taban oluþturduðunu daha aþaðýlara salmayacaðýný sanýyorum. Tabii bu benim fikrim.
Yarýn düþersek þaþýrmam, ama toparlanma emareleri bu aralar daha güçlü görünüyor. ucuz kaldýðý doðrudur ama ucuz baþka þirketler de var. Talebin buraya yönelmesi için ciddi beklentilere ihtiyacýmýz var, adý ne olursa olsun. Yurtdýþý kaynaklý da olsa. Yoksa her hareket samanalevi gibi olacaktýr. bu hareketlerden faydalalanýp trade yapabileni tebrik ediyorum.
arkdslar aklima soyle bir soru geliyor hepmiz banvtten 1. ceyrek kotu bekliyoruz ama brf igracat yasagi varkem acena banvt ihtiyaclara cevap vermek adina daha fazla ihravat yapmis olma ihtimali var midir ?
1.ceyrek supriz yapabilir mi?
2 haftadir gozume carpiyor bim de banvt yok sordum anlasmalari bitmis ...
aceba baska yere ihracat arttigi icin anlasilma yapilmamis olabilir mi ?
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri “Yatýrým Danýþmanlýðý” kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, Aracý Kurumlar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri