2,07 takip ediyorum. Ordan dondu dondu donmezse zaten boka sarar bu is:) alirmiyim ordan sanmiyorum.2,60 ustunde alirim kafam rahat olur en azindan gidecegini bilirim.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
2,07 takip ediyorum. Ordan dondu dondu donmezse zaten boka sarar bu is:) alirmiyim ordan sanmiyorum.2,60 ustunde alirim kafam rahat olur en azindan gidecegini bilirim.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn buffett,
Size gore finans merkezi ve evoranin bitisi/bitimine yakin hissenin lot basi degeri ne olmalidir?
[QUOTE=Mrmorpheus;5496902]Sn buffett,
Size gore finans merkezi ve evoranin bitisi/bitimine yakin hissenin lot basi degeri ne olmalidir?[/QUOTE
Finans merkezi bittiği zaman beklenen değerlemenin 5milyar TL olması gerekiyor. Bunu nereden attın diyenler olacaktır şimdi. Ziraat gyo halka arz edilirken finans merkezi için şuan 1.7milyar gözüken değerine 4.5 milyar 2021 sonu değeri diye hesaplatıp bu fiyattan halka arz ettiler.(Bu arada böyle bir şeyde ilk defa gördüm. Benim şirketim gelecekte bu kadar olacak deyip milletten o tutarda para toplanıyor. Ancak devlet yapar heralde. özel şirket yapsa höst derler) Bu hesapla hlgyo binası ondan büyük olduğuna göre 2021 sonu 5 milyar oradan göreceğiz. Evora 2024 de biter ordan da 2 milyar koy bunların payına düşen.Finans merkezi 2024 de 6,5-7 milyar arası olur Diğer mülkleride ekle 2024 de hepsi 12 milyar TL üstünde olur. Ziraat gyo kira beklenti raporda finans merkezi 2021 için 220tl m2 başına. (mantıken aynı yerde halkbankın bundan düşük olamaz) Borçları düşersek aktif özsermaye 10 milyar TL olur. Fiyatta 8-9 TL arası olur pd/dd. Bu arada geçen yazdım sildim sonra yatırımcı ilişkilerine sordum. Cevap vermediler. Caddebostan binasının 1.katı değerleme raporunda 3.8 milyon. 2. katı sahibi satılığa çıkarmış 12,75 milyon.Nasıl bu kadar fark olabiliyor. Olabiliyor demek. Bu yüzden ben kendi beklentimi yazdım. 2024 'te şirket değeri hakkında takdir değerleme raporunu çıkartan ve çıkarttıranlarda.
https://www.remax.com.tr/gayrimenkul...0+0/1630241509
Benden başka kimse yok galiba :notr:
Merhabalar, olasi faiz indirimleri bu hisseyi nasil etkileyecektir ?
Olası faiz indiriminin bu şirkete hiç bir etkisi olmaz.İsterseniz faiz sıfır olsun.Elinde satabileceği tek konut yok. Gidin ekgyo alın o zaman elinde stok dolu.Bu şirket sahip olduğu diğer mülkleri satmıyorki beklentisi olsun kira alıyor onlardan.tek etkisi olur ifm inşaatı için sürekli borçlanıyorlar borçlanma maliyeti düşer o kadar.İzmir projesi için beklentim vardı.Adamlar %40 ını projeden sattılar.Yapım maliyeti 2 ye katladı.Yapmadığın şeyi düşük fiyattan satmış oldular.Geri kalanını kaça satacakta o maliyeti çıkaracaklar çok merak ediyorum.
Halkgyo, Vakıf gyo, zziraat gyo birleştirilip tek şirket galine getirilmeli. Devletin elindeki bütün bankalarda birleştirilip bir 2 banka haline getirilmeli. Bu yapılanma Büyük tasaruf ve daha etkin güç ve artı değer oluşturan faliyetlere ulaşma demek.
Atilla Yeşilada bin hicbirseyden anlamadığı bu icury mesajıyla anlaşılıyor.
GYO %500 +
Banka %50 -
3 yılın muhasebesini yaptık. Oylece...
Ol ki ölem..
Tabandan sonra
2,65 e 37 milyon alış girmek ..
Kasa sıfır 35 milyon kira geliri ile İFM nasıl yapılır İzmir evora geliri bu gidere yetmez anlamadım .
Doların yükselmesi Gyo ları tetikler mi :one:
Hisse ortalamalarin uzerine atti, borsada hacim artti, hissede tekrar bir zirve gorecegimiz birkac aylik doneme girdik gibi. Zirve sizce ne olur? Ifm bitmeden once
Arkadaşlar mali verilerde 2022 Haziran ayı finans merkezi bitiş öngörüsü var.
Şimdi mevcutta oradan bir gelir gözüküyor ama merak ettim proje bitip o bloklara tahminim halkbank tasindiginda hlgyo şirketine yıllık ne kadar kira ödeyecek bilen var mi
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ifm yapımı çok yüksek maliyetli..
satış yapmadan burayı bitirmek bravo
şirketi yönetenleri kutlamak lazım 27 milyon kar
75 milyon kasa...sadece evoradan gelen para ile 850 borçları kapatır.
ifm bitti sayılır:)
[QUOTE=buffett;5497692]2. kat için istenen fiyat 14,5 milyon tl olmuş. Değerleme raporu geldiğinde 1.kata 4 milyon yazarlarsa saşırmayın. İşlerine gelmiyor binayı gerçek değerinde göstermek. Ziraat Gyo değerleme raporları geliyor sürekli takip ediyorum. Bir önceki seneye göre artış oranı %16-17 arası, örnek verdikleri ilanlara bakıyorum 1 tanesi güncel değil. Bu nasıl bir mantık anlamış değilim. Yüksek değer artışı bekleyenler boşuna beklemeyin. Değerleme şirketlerinin kimlere hizmet ettiği ortada.
senin ölün 9-12-18 tl eder kandırma bizi
ekranı kapatmak lazım :):wave:
3 Değerleme raporu geldi.Gayrimenkulde 1 yılda %100 artmayan tek bir mülk kalmadı.Bunların raporları %17-20. bunlardan bir cacık olmaz.Vakti olan o raporlarda örnek verdikleri emsal satış mülklerini arasın 1 tanesi güncelse o fiyata satılıyorsa eyvallah diyeceğim.
[QUOTE=Alayli09;5676329]Üstat ne oluyor sence. Deli mi bunlar geçen sene 60 cent olan hisse bu sene 20 cent[/QUOTE
hiç fikrim yok.bezdirme politikası gibi.endeks dönerse nereye gelir ona bakmak lazım.giderken gitmeyeceği belli oldu.
[QUOTE=buffett;5676682]Bugün ne yapacağını belli etti sanırım. Bu değerleme raporlarındaki değer artışlarının düşük olması kimseyi rahatsız etmiyor mu gerçekten merak ediyorum.EKGYO bugün rapor yayınladı örnek maslak 1453 projesi geçen yıl 149 bağımsız bölüm 39906m2 değer 603 milyon m2 başı 15.135 yapar.Bu yıl 82 bağımsız bölüm 27199m2 637 milyon bu da 23,424 yapar. yani neymiş değer artışı %55 .bizim raporlar ne %17 taş çatlasın %22. hee evet bizde kerizdik.
https://i.hizliresim.com/dnr10vk.png
İFM %100 tamamlanma değeri geldi.Geçen yıl 3200 dü. Şimdi ZRGYO nun bir yan parseldeki m2 birim fiyatı gelsin ona bakalım. 30000-32000 arası gelmezse bende bir şey bilmiyorum demek. Gelsinler açıklasınlar bakalım o zaman bu farklar nasıl oluyor.
Ifm icin belirlenen 3.7mr tl bedel ile birlikte sirket hisse basi defter degeri 6.36 tl olmali. Yanlis mi hesapliyorum sn buffett?
Ifm icin mart gibi acilma ongoruluyor. Tamamlanma orani sitede %69 olarak gorunmekte.
3.7 biterse bugünkü değeri.Bilançoya 2,4 yansıyacak. Oradan 350 milyon düşmen lazım nakit girişi var.9 aylık bilançoda görürsün. son 3 ay başka para sokmadılarsa yapım maliyetine bilançoya sadece 250 milyon kar yazar.Diğer mülklerden 250 daha gelir en fazla.Alınan kredilerin faiz geri ödemelerini düşersen en fazla 400-450 milyon arası kar yazar. Pd/dd bügün 0,83 o da 0,67-0,70 arası bir yere gelir defter değerinde 3,5 gibi bir şey olur işte kabaca. binaları gerçek değerlerinde gösterseler defter değeri 5 olur o ayrı bir konu. Caddebostan binasını 1. kat m2 fiyatına 18.000 diyorlar.Açın her hangi bir emlak sitesini bütün caddebostanı seçin bana 1 tane o fiyata gelen ilan bulun ya.ben alacağım yeminlen bak.cadde üzerini geçtim.herhangi bir yerinde 18000 tl m2 fiyatı istiyorum.
Evet ZRGYO İFM değerlemesi geldi.HLGYO arsa birim m2 değeri 35500 ZRGYO nun 36960 - HLGYO yapı birim maliyeti 4.700tl ZRGYO 6.400tl - HLGYO ofis birim m2 25740 ZRGYO nun 31339 (dediğim çıktı) Sonuç Halk kule bittiğindeki değeri 3.7 milyar Ziraat Kule bittiğindeki değeri 6.7 milyar.
Yani %17 daha küçük bir alan Halk bankası binası ama nedense daha ucuz gösteriliyor.
Demekki zrgyo daha toplu
Borsada artık en büyük indikatör mal toplumu değil mi Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aynen öyle ZRGYO diğer kişilerin sahip olduğu hisse %3,65 geri kalan bütün mal bankada. ama bu durum çok adice, kimse para kazanmasın diye şirket değerini düşük göstermek. başka bir durumda olabilir şirket daha düşük değerden birilerine satılır. bize de derler al rapor böyle aradaki fark arka kapıdan birilerini zengin eder.
şimdi farkettim şirketin 8 milyon euro döviz yükümlülüğü var. Oradan 40 milyon zarar yazar 3 aylık farkta. faliyet karı geleceğini düşünmüyorum. Bu sene temettü veremez. Size daha büyük bir riskten bahsedeyim. Şirket vadesi gelen tahvil borcunu ödemek için ve ayrıca projeleri bitirmek için yeniden borçlanarak borcu borçla kapatıyor. Şimdiye kadar bu yöndem işe yarıyordu. Çünkü ortalama faizden birkaç puan yüksek vererek finansmanı sağlıyordu. Kur korumalı mevduat var şimdi. Artık bu tahvili satamama ihtimali var mıdır?
Bu hissenin suan tahtacisiz ve basibos olma ihtimali nedir ? 4.80 lerden 2.20 lere kadar mal bosaltilmis olma ihtimali var mi sizce?
Gerekceniz nedir sayin roark?
Peki thy gibi buyuk tahtalarin bile 2x oldugu bir donemde bu tahta neden yukselemedi ve aksine dustu sizce ?
Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda;
Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca;
- 2022 yılı için, portföyümüzde mevcut bulunan gayrimenkullerin değerlemesinde "Marka Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş."den hizmet alınmasına,
- 2022 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için de "Marka Kurumsal Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş." ve "Adım Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş."den değerleme hizmeti alınmasına
oy birliği ile karar verilmiştir.
Umarım bu sefer doğru değerleme raporları çıkar.
%50 bedelli acikladi
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet beyler pamuk eller cebe
Ilk etapta biraz sallarlar hisseyi benceSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.