...aşk-sen...
Printable View
...aşk-sen...
3.Ç bilançoları SASA ve HEKTS gibi hisselerden para çıkış olacağını gösteriyor. Bu paraların gideceği en yakın yer olarak başta enerji, ulaştırma ve gıda hisseleri olacağını düşünüyorum.
bilanço için çalışma yapan arkadaşlar var mı acaba? bizimle de paylaşırlarsa seviniriz. yurtiçinde üretim miktarları 2.çeyreğe göre çok az artmış, ptf miktarları yükseldiği için biraz da ordan gelir. özbekistan tam kapasite çalışır, dolar yatay kaldığı için çok bir beklentim yok... benim kişisel tahminim 1500-1600 arası gelir..
Selamlar,
3. çeyrek finansalları için detaylı bir çalışma yapmamakla birlikte, aşağıda paylaştığım EPİAŞ ptf grafiklerini ay sonlarında kontrol ediyorum. Gerçi Aksa Enerji de ikili anlaşmalarda mevcut ancak o kadar detay hesaplama yapamıyoruz.
Çeyreksel ortalamada artış yaklaşık en kötü %20 grafiklerden görünüyor. Açıkcası ben kendi sallama hesabımda 2Q22 üzerine bu artışı ilave edip, bir de Özbekistan'dan daha verimli bir katkı sağlanacağını tahmin ediyorum. 1600-1700 arası beklenti içerisindeyim. Bir de üzeri gelirse benim yıl sonu beklentim için fevkaladenin fevki olur.
Şahsen bir mühendis olarak, yaptığım hesap tamamen sallamadır. (Ciddiye alınmamalı...) Kendi öngörülerim için oluşturulmuştur, yanlış olması kuvvetle muhtemeldir.
2. Çeyrek PTF grafiği: https://seffaflik.epias.com.tr/trans...gop/ptf.xhtml#
3. Çeyrek PTF grafiği: https://seffaflik.epias.com.tr/trans.../gop/ptf.xhtml
hocam dolar %11 lik değer artışı, özbekistan katkısı falan bize uçan kaçan bir bilanço oluşturmaz diye düşündüm. ayrıca fintablestan aksenin santrallerinin üretimini gösteren paylaşımı var, ordan yola çıkarsak bile bize çok ekstra bir bilanço gelmez diye düşünürüm. açıkçası 2 ve üzeri beni mutlu eder ama temkinli davranarak 1600 civarı bişey de bana yeter diyorum...bakalım artık hayırlısı...
Bir de şöyle bir durum var ki yukarıda yapılan hesaplama ve hbk karşılığı şirket değerlemesi sadece enerji üretim tarafından gelmesi tahminlenen finansallar karşılığı.
Açıklanan enerji depolama yatırımı ve beklenen yenilenebilir enerji yatırımları henüz fiyatlamalara dahil değil benim düşüncem.
İlaveten şirketin globalleşme hedefiyle gelebilecek yeni üretim tesisleri "gamechanger" olacak şahsi görüşüm.
Bunları da bir kenara not etmekte fayda var diye düşünüyorum,
Yatırımlar bir bir açıklanmaya başlayınca, önümüzdeki süreçte muhtemelen o seviyeler görülecektir hocam,
Paylaşılan KAP bildirimlerinde inceden alt metinde veriyorlar bu bilgileri sanki. Şahsi düşüncem o yönde.
Enerji gelecekte çok daha önemli ve kritik olacak gibi.
bilanco tahminim....1.900 milyon........toplamda 4.400 yaklasık......ytd....
bu 1813 mw elektrik depolama işi kafamı çok kurcalıyor, ya ben bu konuyu fazla abartıyorum ya da piyasa resmen kör....
gwind aydem ayen toplam santral güçleri ne kadar bilen var mı acaba?
şimdi baktım bu santrallerin güçlerine, aşağıya bırakıyorum.
gwind 222 mw res (2027 hedefleri 750 mw)
aydem 852 hes
161 res
7 jeotermal
944 termik
ayen 197 hes
158 res
41 doğalgaz
160 hes yurtdışı...
an itibariyle piyasa değerleri gwind 10.85 mlr tl
aydem 12.63 mlr tl
ayen 8.68 mlr tl
şimdi sorum şu aksen 1813 mw yenilenebilir santral açmaya kalkarsa bunlara göre piyasa değeri hesaplamamız mı lazım.. yoksa bilmediğimiz veya atladığımız bişey mi var?
Bilanço geldi. Üstatların konu hakkındaki yorumlarını bekliyoruz…
üstad değilim ama kesinlikle tahtacısının bu bilançoya haksızlık ettiğini düşünüyorum... Bizdeki olay başka kağıtlarda olsaydı minimum 75-80 tl ile fiyatlanırdı...
4 tl hbk kar, dünyanın her yerinde santral açma kapasitesi,1813 mw elektrik depolama ve yenilenebilir enerji kapasitesi, vs vs... Böyle bir şirket minimum 15-20 fk ile fiyatlanmalı en kötüsünde bile..
Selamlar,
Benim 3Q22 net kar beklentim 1600-1700 arası idi. Yaklaşık 1450 civarı geldi.
Net kar Piyasa beklentisine paralel, favök ise beklenti üzeri.
Açıkcası daha iyisini beklerdim, alıştık biraz da tabi. Ancak ben payımı tutuyorum, satmayı düşünmüyorum. Daha önce burada da konuştuğumuz gibi şirketin globalleşme planı doğrultusunda yeni yatırımlar açıklamasını bekliyorum.
Özellikle enerji depolama ve yenilenebilir enerji tarafı sürprizlere gebe.
Saygılar,
22.10.2022 KAP haberinde 13 ayrı müstakil enerji depolama tesisi kurulumu için EPDK ya başvuru yaptığını duyurmuştu. Normalde şimdiye kadar cevabı gelmesi gerekiyor. Sanırım haberin eli kulağında.
Toplam kurulu güç 2700 mwe güç depolama kapasitesi 1800 mwe olacak + 1800 mwe lik de res ya da ges hakki olacak. Bunlara Kazakistan 240 mwe lik santral dahil değil. Hata yaptığım bir yer var mı arkadaşlar teknik olarak güç depolama olayını bilemiyorum tabi ama 2700 mwe ye 1800+1800+240 eklenmesi gerek gibi yorumluyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum bu konuda.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün bir kap gelecek diye bir ümidim var. Sadece hissiyat, kaynak oturma organım:)
Çok detaylı araştırmışlığım yok, bilen yazarsa sevinirim.
Bu bilanço beklenen kadar mı ? beklenenden çok mu ? yoksa beklenenden az mı ?
Bugün BofA yaklaşık 3 milyon kılçıksız alım yapmış. Bu rakama bu hisse tavana yapışmalıydı. Aynı orada bir satış olsaydı en az iki taban görürdü.
Yine sabır çektirdiği günler yaşıyoruz.
Kongoda ilk 25 MW ateslenmis, hayirli ugurlu olsun
https://www.adiac-congo.com/content/...e-djeno-142875
50 TL [emoji3478][emoji3478][emoji3478] az cefasını çekmedik.
kongo açılmış kap yok, elektrik depolama süreci beklendiğinden uzun oldu( prosedürler gereğidir bence). yıl sonuna kadar bir sözleşme haberi umuyoruz dedikleri güney amerikadan ses yok.. aksen zaten böyle verem ede ede gelmedi mi bugünlere, yine aynısı olacaktır...
Eskiden yatırımcı ilişkilerine mail attığınızda size en geç 2-3 gün sonra dönerlerdi. Son 2 seferdir ağırdan alıyorlar. Elektrik depolama ile ilgili ilk soruda teknik birimden bilgi alıp döneriz dedi pınar hanım hala dönmedi. En son elktrik depolama bilanço vs ile ilgili sordum ctesi günü hala dönmedi. Kapasite artışı olabilir demişti bana inşallah açıklamanın bekleme nedeni kapasitenin artması olur...
Elektrik depolaması mevzuatı henüz yok... Sadece ön talep toplandı.. Bir niyet bildirimi. EPDK açısından da muhtemel talebin öngörülmesi amacıyla alındı bu talepler... Yönetmelik çıktıktan sonra, sistem belirlendikten sonra teminat mektupları alınacak ve TEİAŞ'tan alınacak uygun görüşlere göre önlisanslar dağıtılacak.
Şu an için depolama lisansı beklentisi için erken... Bazı Enerji/GES firmaları bu konuyu çok güzel manipülatif kullanıyor maalesef..
Yanlış anlaşılmasın... Sözüm niyet bildiren AKSEN'e, ZOREN'e, ENERJİSA'ya değil..
Aynı konuda ASELSAN , KOÇ , TOGG vb devler ve diğer irili ufaklı yüzlerce şirket çalışıyorken, depolama işini sanki sadece kendileri biliyor/geliştiriyor gibi hava oluşturup AYA/MARSA doğru yol alıp, yörüngeyi çıkar çıkmaz şirket hisselerini 10-50 kat fiyatla satıp şirkete faizsiz borç verenlere...
Saygılarımla...
Biz mi yanlış anlıyoruz 21 Ekim 2022 kap haberinde toplamda 1.813 MEe yeni kurulu güç depolama kapasitesine sahip 13 ayrı Müstakil Elektrik Depolama tesisi için EPDK ya başvuru yaptı. Bu şekilde yorumluyoruz. Haberde ön taleple ilgili bir vurgu yok. Sizse ön talep diyorsunuz..
Resmi adı ön izin değil. Sadece "Ön niyet bildirimi" gibi bir başvuru.. EPDK başvuruları alıyor. Ama mevzuatı yok henüz.. Toplam 30-40.000 MW başvuru olduğundan bahsedenler var. Başvurunun maliyeti ve Yaptırımı olmadığı için herkes istediği rakamı yazıyor. Henüz ne kadar teminat verileceği, yatırımın ne kadar sürede yapılmak zorunda olduğu, süreçleri vb hiçbirşey net değil. 1 ay önce yönetmeliğin çıkması bekleniyordu. Durmadan erteleniyor.
Bu bir niyettir. AKSEN 500 MWh yapma niyetine/kapasitesine/imkanına sahip bir firma... Bu niyet bildirimi gerçekçidir. Ama henüz ERKEN...
Bir de not düşeyim. KONTR ile AKSEN depolama'da ayrı yerlerde duruyor. AKSEN kurup işletecek bir enerji üreticisi, KONTR depolama sistemi fabrikası kurup, üretip, tesisleri tesis etmek istiyen bir taahhüt firması...
Haftaya epdk kararı gelir herhalde bakalım. Enerji depolama için.