Sayfa 577/603 İlkİlk ... 77477527567575576577578579587 ... SonSon
Arama sonucu : 4818 madde; 4,609 - 4,616 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

Bir de şöyle bir durum var ki yukarıda yapılan hesaplama ve hbk karşılığı şirket değerlemesi sadece enerji üretim tarafından gelmesi tahminlenen finansallar karşılığı.

Açıklanan enerji depolama yatırımı ve beklenen yenilenebilir enerji yatırımları henüz fiyatlamalara dahil değil benim düşüncem.

İlaveten şirketin globalleşme hedefiyle gelebilecek yeni üretim tesisleri "gamechanger" olacak şahsi görüşüm.

Bunları da bir kenara not etmekte fayda var diye düşünüyorum,

2.  Alıntı Originally Posted by PLANNER Yazıyı Oku
    Bir de şöyle bir durum var ki yukarıda yapılan hesaplama ve hbk karşılığı şirket değerlemesi sadece enerji üretim tarafından gelmesi tahminlenen finansallar karşılığı.

Açıklanan enerji depolama yatırımı ve beklenen yenilenebilir enerji yatırımları henüz fiyatlamalara dahil değil benim düşüncem.

İlaveten şirketin globalleşme hedefiyle gelebilecek yeni üretim tesisleri "gamechanger" olacak şahsi görüşüm.

hocam aksende ilerdeki bu gelişmeleri piyasa fiyatlamaya kalsa şimdiki fiyata göre minimum 2x olması lazımdı kanımca...

Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    hocam aksende ilerdeki bu gelişmeleri piyasa fiyatlamaya kalsa şimdiki fiyata göre minimum 2x olması lazımdı kanımca...
    Yatırımlar bir bir açıklanmaya başlayınca, önümüzdeki süreçte muhtemelen o seviyeler görülecektir hocam,

Paylaşılan KAP bildirimlerinde inceden alt metinde veriyorlar bu bilgileri sanki. Şahsi düşüncem o yönde.

Enerji gelecekte çok daha önemli ve kritik olacak gibi.

4. bilanco tahminim....1.900 milyon........toplamda 4.400 yaklasık......ytd....

5. Kesinlikle haklısınız bu düz hesabın içerisinde son Kazakistan ve elektrik depolama işleri yok tabiki bu işlerde fiyatlara yansıyacaktır.
     Alıntı Originally Posted by PLANNER Yazıyı Oku

6. bu 1813 mw elektrik depolama işi kafamı çok kurcalıyor, ya ben bu konuyu fazla abartıyorum ya da piyasa resmen kör....
    gwind aydem ayen toplam santral güçleri ne kadar bilen var mı acaba?

7.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    bu 1813 mw elektrik depolama işi kafamı çok kurcalıyor, ya ben bu konuyu fazla abartıyorum ya da piyasa resmen kör....
    gwind aydem ayen toplam santral güçleri ne kadar bilen var mı acaba?
    şimdi baktım bu santrallerin güçlerine, aşağıya bırakıyorum.
    gwind 222 mw res (2027 hedefleri 750 mw)
    aydem 852 hes
    161 res
    7 jeotermal
    944 termik
    ayen 197 hes
    158 res
    41 doğalgaz
    160 hes yurtdışı...

an itibariyle piyasa değerleri gwind 10.85 mlr tl
    aydem 12.63 mlr tl
    ayen 8.68 mlr tl

şimdi sorum şu aksen 1813 mw yenilenebilir santral açmaya kalkarsa bunlara göre piyasa değeri hesaplamamız mı lazım.. yoksa bilmediğimiz veya atladığımız bişey mi var?

8. Bilanço geldi. Üstatların konu hakkındaki yorumlarını bekliyoruz…

Sayfa 577/603 İlkİlk ... 77477527567575576577578579587 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •