teşekkür ederim.
Printable View
Merhaba arkadaşlar,
AFT, YAY, AFA gibi yabancı hisse senedi fonlarının aylık raporlarını bir senelik geriye yönelik taradığımda, temettü kısımlarının ya boş olduğunu ya da az miktarda portföyde yer alan bist hisselerinin temettülerinden ibaret olduğunu görüyorum. Tablolarda bunun görünmesinin bir sebebi var mı acaba?
teşekkürler Yapraksız yonca... TTE ve AFT'ye yeni girdim. AKE veYBE eurobond fonları ve bunları 6 ay önce aldım. bakalım, hayırlısı... banka mevduatından fazla getirsinler yeter...
Şu serbest fonlar, sadece nitelikli yatırımcıya değil, herkese açılsa, tefaşta işlem görse muazzam olurmuş.
SUB da 2017 ortası ile 2018 sonunda bazı bono tahviller ödenememiş demek kiki sert düşmüş.... sonrasında şirket durumu düzeltiyse parası yatırılmış olabilir yatırımcılara ... o yatırılan paralar grafikte getiri olarak görünmez sanırım... ünlü joğ yu arayıp sormalı ... SUC ile sub şu an aynı bono tahvilleri mi taşıyor bakmak lazım ...
Berat Albayrak'tan yatırım fonları değerlendirmesi
Berat Albayrak, yatırım fonlarının toplam büyüklüğünün 150 milyar ile tüm zamanların en üst seviyesine çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Albayrak "Türkiye sermaye piyasalarını büyütmek için çalışmalarımız sürüyor." dedi. https://haberglobal.com.tr/ekonomi/b...ndirmesi-51608
Devlet size yatırımı göstermiş ya ev ya da araba alınacak.paradan para kazandırmak istemiyorlar.altında al satı engellemek için daha önce 1 tl makas koyan bankalara yazı gitmiş şimdi makas aralığı en az 5 tl oldu.gerisini siz düşünün
İş kripto paralara doğru kayabilir, fazla sıkmamak lazım bence
Fonlarin en iyi yanlarindan biri de verginin satiş zamani kesilmesi.Yani satmadigin surece bileşik etkiden yararlanabiliyorsun.
Hisseleri de bu şekilde dusunmek lazim.
Saygilar.
Fon alış anında yüzde bir BSMV şeklinde bir alım vergisi
Olurmu acaba
https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...uncelRatingler buradaki ratingler ne zaman güncelleniyor yani haziranı ne zaman göreceğiz bilgisi olan var mı acaba?
Şu anda nkolay çok iyi iş görüyor.
Aldığınız faiz satana kadar düşmüyor.
Günlük vadeli gidiyorsunuz
EFT vs ücretsiz
Nkolay FX'le 5x24 düşük makasla döviz ve altın alım satımı
Günlükte en yüksek faiz ki PPF'den en az 2-3 puan yukarıda
Tek eksiği yatırım fonu al sat imkanı olmaması
Varsada ben görmedim.
O da olsa herşey tek bankada gayet güzel olacak.
EIC kuzumuz için yeni fiyatımız: 0,020531
Son dakika gelen habere göre ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını yüzde 0,00-0,25 olarak bıraktı.
Faizler 2022 yılına kadar sıfıra yakın kalacak
FED, Abd ekonomisi 2020 büyüme tahminini %2.0 büyümeden %6.5 daralmaya çekti.
Mps 1,6446 %+ 0,69
Tca 0,050411 %+ 0,80
Zpf 2,637214 % + 0,32
olsa ne olur ki? en fazla alt satı azaltabilirler... fon almak isteyen yine alır bence... 100 bin liralık fonu bir kere alıp 2 yıl bekleyecek insan için 1000 liralık alım satım vergisi gelse ne olur ki? yüzde 6'lık banka faizine kim tamah eder? herkes yine ister altınını ister fonunu ister hissesini alır.... benim fikrim bu...
MACİT 0,69 artı yapmış ...
Her sey gulluk gulistanlik
O zaman acemiydim. Getirisi faizden ve diğerlerinden iyi , geçmişte iyi gitmiş diye analiz edip almıştım. Meğerse iyi getirsin diye elllerinde ödeme yapamayacak şirket tahvilleri ile bekliyorlarmis. Haber veren uyaran yok. Paattt Bimeks ediyor ki ben odemeyecegim tahvili vadesinde. Ne oluyor hisse o gün %20 ekşi. Benim 200 bin oldu 160 bin. SPK BDDK hepsine şikayet ettim. Dediler düzelir bekleyin sonra ne oldu pattt dünya goz buuumm. Oldumu oradan da bize kaçan onbinler. Demem o ki iki kuruş fazla diye ost özel sektör fonlarına elimi sürmem. Bir günde mahveder. Şu an şirketlerin ne yapacağını bilemezsiniz. Tek tek baksanız bile emin olmanız sıfır. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para yatmıyor. Elinizde patlıyor. Bekleyeceksiniz o fonda ödesin şirket diye. Fonun değeri yükselir şirket öderse.bana bekler dediler. Beklerken dünya goz patladi bu sefer. 20 yıllık finans hayatımın en saglam kaziklarindan biriydi ünlü portföy. Dese 1 e 100 veriyor ünlü elimi sürmem. Tefas da direk eliyorum. Diğeri de azimut portföy. O da aynes firmasıyla aynı kazığı atmıştı. Google da aynes tahvil yazın bulacaksınız. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir tek fonlar %10 stopajlı stopajı düşük ( düşük derken diğerlerine kıyasla 5 puancık avantajı var ) diye en son fon yatırımına geçtim. Artık burada da huzur vermeyip %15'e çıkarırlarsa, dolar alırım tüm paramla, başka şans bırakmıyorlar. %6 net ile mevduat falan yapmam. Ama yine de dillendirmemek çok fazla, yerin kulağı var.
Zaten rekorlar kırmasının nedeni de o, tasarruf sahibi, parasına getiri elde edecek ( getiri bile değil, enflasyona eritemeyecek) huzurlu bir alan bulamıyor bir türlü.
Nasd** >10 K , YAY ve AFT de aynı şekilde tarihi zirve olacak.
Sent from my iPhone using Tapatalk