Piyasa iyice kumarhane olmuş. Hani derler ya teknik mekanik yok bam bam bam:) buradan shortçu bezdiriyorlar gibi düşmüyor psikolojisi oluşturuluyor…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Piyasa iyice kumarhane olmuş. Hani derler ya teknik mekanik yok bam bam bam:) buradan shortçu bezdiriyorlar gibi düşmüyor psikolojisi oluşturuluyor…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ya arkadaş, ben anlatamıyorum galiba.
dolarla endex grağine bakmak çok sağlıklı olmaz diyorum saçma olur diyorum
dolar bazında ucuz kalmışız ya mesela akbank 5 $ mış bi kaç sene önce. şimdi 35 tl olması gerekiyor dimii dolar bazında bakınca.
ya da leş100 endex imiz?
o da 6.900 e gitmesi lazım sizin o dolar bazlı grafiğinizle.
mantıklı mı bu?
6.900 nedir yahu :he:
akıl var mantık var...
Akıl mantık yok Sn. Subjective,
Adam senede %100 devalüasyon yapıyor.
Ülke düzgün yönetildiği zaman bahsettiğiniz rakamlara gidecektir. 2 3 5 10 sene olur veya hiç olmaz, bilemeyiz.
Bankalar özelinde zaten dolar bazlı bakılmaz çünkü ozsermaye tl ile, bankalarımız döviz pozisyonu artıda bile olsa küçülüyor malesef. Devlet bankalari ayrıca fecaat.
Ama sanayi endeksinde ihracatçı pek çok şirkete de dolar bazlı gayet bakılır. Ben demiyorum zaten piyasa diyor bunu...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tuvalet kağıdı kullanmayan kişiler için buna zam gelmesi sevindirici bile olabilir.
mazut lazım mazut..:drunk:
1 ay once endeks tl bazlı zirve yaparken aynı esnada dolar bazlıda artmaya başlamış ama sonra endeks tl bazlı hareketini sürdürmesine rağmen dolar bazlı dip yapmıştı endeks, deval sonrası..
bu süreçte endeksi shortlasaydın biterdin.. tl bazlı çok çıktı diye shortlayanlar yani..1500 den 2200 lere geldi.. kontrat başına 7000 tl..
burada kimse endeks eskiden 600 dolardı şimdi de o kadar olacak demiyor.. ama kararlarını alırken elindeki bir çokk aracı kullanıyor.. dolar bazlı bakma da bunlardan birisi.. aşırı uçlar üzerinden dolar bazlı bakılmayı anlamsız hale getirmek manasız..geçen ay graifkteki bariz farklılaşma her yatırımcının alarma geçmesini gerektirirdi.. bir nevi erken uyarı sinyali oldu dolar bazlı grafik yani..
o diil de, dolar bazlı çok ucuz kaldık...
dolar bazlı yeterli mi? hayır.. haber akışı, şirket değerlerlemeleri ve haberleri, deval devam edecek mi? , ihracat tarafı nasıl devam ediyor, şirket nakit akışları ve döviz pozları nasıl gibi bir sürü faktör var karar alırken..
4 tane orta vadeli alım stratejim var.
1-
2-
3-
4-BIST100 dolar bazında gördüğü zirvenin 1/4 üne gelirse: ne olursa olsun hisse al. (orta -uzun vadeli)..Kimse ile de tartışmaya niyetim yok.20 yıldır forumda bu tartışmalar olur.SEN DE HAKLISIN, der geçerim.
Kimse ile kendi açımdan defalarca HÜKME BAĞLANMIŞ,DOSYASI KAPANMIŞ olayı müzakere etmem.Herkesin hikayesi kendi açısından doğrudur.
kısa vade için elbette -%10-15 düşüş her zaman olasıdır.onu kimse bilemez ancak piyasa yapıcı karar verir.
kanımca EN UZUN GECEYE UÇ NOKTALARDAN BİRİSİ OLUŞABİLİR.
bu thy yine gidiyor... dün tavı kaptırdım bu gidişle thy'yi de kaptırıcam...
Dolar bazlı bakmayacaksam neden IMKB'den hisse alayım? EUR ya da Dolar alırım.
Sigara bazlı endeks bayağı yüksek. [emoji3]
[QUOTE=LeoTR;5669727]Dolar bazlı bakmayacaksam neden IMKB'den hisse alayım? EUR ya da Dolar alırım.[/QUOTE
Kesinlikle öyle. Dolar bazlı kazanç yoksa borsanın anlamı yok.
Ne bazlı bakarsan bak secbul abi,doğuştan zengin olarak doğmadıysan fakirlikten kurtulamazsın.
Sistem zengin daha zengin fakir daha fakir üzerine kurulu
Hocam ne diyorsunuz? Hiç kazan ölür mü? Kazan canlı mı ki ölsün? Hoca:
-Doğurduğuna inanıyorsun da ölünce neden feryat ediyorsun, der komşusuna.
ne TL , ne EURO ne de DOLAR bazlı bu şekilde bakıyorum piyasaya :)
bakalım kendimce strartejimi simülasyonumu çizdim haftaya uygulamaya başlayacam ,
bugunkü kapanış bir ışık olabilirmi bakıcaz.
geleneksel banka zararımı da yazdım; resmen haraca bağladılar... her ay bir çarpılmazsam bir bankada rahat edemiyorum...
not yazdım kendime; girme şu lanet bankalara bu herifler gitmeden diye.. yok arkadaş, kendimi de dinlemiyorum...
sene 2011 ekim ayı.
thyao öküzü 2 tl ye kadar inmiş. o günlerde çuvala doldurmuş ve hisse.net thyao forumunda thy ile ilgili yorumlar yazmaya başlamıştım her gün.
kağıdı 10 tl ye kadar götürmüştük. o topikte bayaa ekip olmuştuk bayaa sohbet meclisi gibiydi geceli gündüzlü habire muhabetler.
ama senden bayaa bahsediliyordu sen yoktun. desperado diye biri vardı thyao topiğine çok emek verdi filan diye.
o kişinin sen olduğunu bilmiyordum. ama dün akçay ile thyao un eski muhabettini yaptınız. o senmişsin :)
benim de o dönem nick im "kucuk-yatirimci" idi. sonra objective e inat nick değiştim...
nereden nereye...
o eşek sıpası artık 20 nin üstünde..
dün isc sattım...
sonra gidince üzülmüştüm...
sonuç isc onun 16 kademe altında...
bu dönemde çok pozda durmıcan vur kaç...
tüfe verisinden sonra işler çirkinleşebilir...
çok zaman oldu ben çıkalı... yazmıştım da çıktığımda ama taa ne zamandı, 2011 miydi neydi...
sırf vadelilerde işlem yapıyorum; o yüzden hisse konularında pek de yazmıyorum, genelde okumuyorum bile...
1 f/k'dan bile almıştık o zamanlar... tabi hepsini değil, 3 f/k 2 f/k 1 f/k düştükçe alıyordum elime geçen parayla :)
"dolar bazında" elimdeki sermayeyi en çok o krizde arttırmıştım... thy'de çok kazanan olmuştu o zamanlar beraberce... evini mevini alanlar vs vs...
Çok iddialı oldu, başıma bir şey gelmeyecekse siliyorum:)
Dolar saçma diyen arkadaşa soru..
BİR HİSSE TL BAZLI REKORU KIRDI İSE NEYE BAKILIR.NİÇİN BAKILIR NASIL HEDEF ARANIR..
OLUŞAN BOĞA YA DA AYI DA TL BAZLI HEDEFLERİN ALTINI DOLDURMAK İÇİN NEYE BAKILIR..
YANİ..
SONUÇ...
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pala mallarına kıyıp da satamıyor. çok ilginç.
asıl bombayı siz bilmiyorsunuz diyor sanki.
Dolar bazlı endeks bakılır edilir tabi ama
Geçmişde 5 dolar gördü diye yine 5 dolar görür demek..
Hele hele doların 10 kat gittiği bir ortamda..
Bilançolar da karlar da 10 kat gitti mi..
Mesela GARAN 4 milyar sermaye ile 4 milyar kar ederken 2013 de Şimdi 40 milyar mı kar ediyor..
1990 larda viop yokken hisse git gel yapılarak para kazanılır idi..
Şimdi ise viop var..
Tamamen kendi alımlarına bile basarak viop da shorttan para kazanabilirsin..
Yani enflasyon ucuza mal vermez düşmez imkansız dememek lazım..
Dolar bazlı vs boşver in ..
Bunlara bakmayı ..
Merkez bankası faizi pas geçerse ne olur ..
Onu deyin hele
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Paranın değeri düşerse eder işte [emoji6]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.