fon sepetlerinde stopaj var mı
Printable View
fon sepetlerinde stopaj var mı
Bende serbest fonları sorayım, serbest fonlarda stopaj miktarı hepsinde eşitmi yoksa farklılıklar varmı?
( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON ) ibaresi taşıyan serbest fonlarda stopaj yok.
Diğerlerinde %10 stopaj var.
Evet yüzde 7.5
Degerli bilgiler icin cok tesekkurler sayin onurbey. Benimde portfoyun yuzde 70-80 civari istanbul portfoyde. Dolayli yoldanda olsa ozellikle IIS ve FYA yogun miktarda tasiyorum IZB fonu sayesinde.
Ayrica IAE fonunu yoneten ekip orta ve uzun vadede bence de basarili olacaklar. Kaliteli bir cv ye sahip bir ekip var. IRL ve IVS fonlarini yonettiklerini bilmiyordum. Tesekkurler , saygilar.
Bu karsilastirmayi uzun suredir merak ediyordum sn Yuji. Tesekkurler , saygilar.
Isimlerinde arbitraj yer almasada HMG ve MGH fonlarida arbitraj mantiginda calisiyorlar.
HDA fonu boyle olsun istemezdi bence getirilerde cok gerilere dustuler yatirimcilar magdur oldu. Nasil bir hata yaptilar hala bilemiyoruz. Herhangi bir aciklama yok. Arbitman hatasi mi yoksa robotlarin hatasi mi ? Robotlarin hatasida olsa isleri takip eden fon yoneticisi bu kadar zarar yazilmasini izin vermemesi gerekli idi.
Ayrica yukarida yazilanlarda info ve hedef portfoy kurumsal degil demisler ( 1 masa 2 sandalye filan ) ama fintables vb. olusumlarin sahibi veya ortaklari soz konusu iki sirket. Tabi buyuk bankalar ile kiyaslamasi anlamsiz ama Turkiye de islerini duzgun yapan portfoy yonetim sirketi ve araci kurumlardan. Buradaki yatirimcilarin buyuk cogunlugu gecmis zamanlarda cok faydasini gormuslerdir hedef portfoy fonlarinin , guzel getiriler almislardir.
Dip not ; Hda veya info veya hedef portfoy savunmuyorum. Robotlardan kaynakli veya portfoy yoneticisinden kaynakli bir hata yaptilar bence HDA fonunda ama bedelini agir bir sekilde odemeye devam ediyorlar. Bende dahil cok fazla kisiyi magdur ettiler. O zamana gore 2 aylik mevduat getirisini oldurduler neredeyse.
Burada yazdiklarimin gerceklik veya dogruluk payi ne olcude bilmiyorum. Yazdiklarimin hepsi tamamen kendi dusuncelerimdir.
HDA nın yaptığına hata demişsin. Hata varsa açıklama yapılır. Açıklama yapılmıyorsa telefonlara çıkılmıyorsa söğüşleme vardır.
Ben para yatırmışım, durumumu öğrenmek istiyorum muhatap bulamıyorum.
Gözünüzde fazla büyütüyorsunuz bu tip şirketleri sosyal medya gazlamalarıyla.
Fintables dediğin bir yazılım programı. 1 senelik bir geçmişi var. Sermayesi nedir ki bu kadar büyük sizin gözünüzde.
Üstelik Hedef portföy ile bir ilişkiside yok. Yunus şahin ortak. Yunus şahin hedef te sadece fon yöneticisi.
İstanbul portföye gelince IRF ve IPB fonunda yaptı benzerini. IRF fonunda 3 gün üst üste zarar yazdı portföy içeriğindeki ürünler artı olmasına rağmen.
Burada yazıldı çizildi. Arandı şirket alınan cevap kar da olur zarar da dendi.
Göz göre göre 3 gün para yendi. sonra açıklama geldi hesap hataları yapılmış diye. Ama önceki 3 günün kazancı yansıtılmadı fona.
IPB fonunun da grafiğine bakın biz gün %10 üzeri düşüş sonraki gün %10 üzeri yükseliş. O günlerde alan satanların bir kısmı mağdur bir kısmı kazançlı çıkmıştır.
Şimdi bunlar 2 sandalye 1 masa şirketi değil de nedir?
Ofis katı kiralayıp 3-5 masa koyup şirket kurmuşlar. Yatırımcılarda umurlarında değil. Umurlarında olsa yukarıda yazdığım sorunlar olmazdı.
NNF ve FNT yatırımcılarını da uzun süre Alarko holding hissesi taşıttılar. Patron satışlarını karşılattılar yatırımcılarına.
Daha çok yazarımda gerek yok.
Mesajınızı çok geç gördüm.Belirli adet fon satıp borç vermek bence iyi bir fikir değil. Çünkü fon fiyatı içinde bulunulan şartlara göre değişebiliyor. Düşen bir piyasaya denk gelir. Borç verdiğiniz fon değeri düşer. Halbuki o fon sizde olsa belki satıp zarardan kurtulabilecektiniz. Sonuç olarak verdiğiniz borç miktarından daha az geri alma durumunuz olabilecektir. Eğer borç vermek istiyorsanız. Dolar olarak vermek daha iyi olabilir. En azından 1.000 dolar verir, 1.000 dolar geri alırsınız. Belki şu olabilir. 100.000 tl fon bozdunuz. Vade sonunda da 100.000 karşılığı fon kaç adetse onu alırsınız. Fonun düşüşüne karşı kendinizi korumuş olursunuz ama; kazanç durumunda ise kaybınız olur.
Diyelim ki bir fon portföy şirketi yanlış yaptı. Bu durumu piyasadaki bütün şirketlere mal etmek doğru bir yasklaşım olur mu? Sizin görüşünüze göre bankalardan başka yerden fon alınmamalı. Oysa ben kendi adıma hem banka hem de diğer portföy şirketlerinden fon alıyorum. Yanlış varsa piyasa zaten gereğini yapar.
Bir fon değil. Bu sayfalarda yazdık onlarcasını.
Daha fazla yazmayacağım. İsteyen parasını istediği yere yatırır beni ilgilendirmez.
Konu HDA ile MGH nin anlamsızca sürekli kıyaslanması ve MGH de HDA gibi yamuk yaparsa sohbetleri döndüğü için muadil oldum.
Herkese kolay gelsin.
Selamlar;
Bu ay için aldığım fonlardan stopaj kesilmiş.
Artık alımlarda da mı kesiliyor, bilgiyi kaçırdım sanırım :(
Syg.
çok örnek var böyle dandik şirketlerin fonlarında.
Portföy dağılım raporlarını incelemeyen bilemez.
Tahtacı ile anlaşıp en yüksek fiyatlardan dandik hisseleri fon portföyüne serpiştiriyorlar.
Çok fazla örnek verebilirim ama yazmak istemiyorum. Bu sayfada geçmişte bazılarını yazdım.
Para kolay kazanılmıyor. Çoluk çocuğumuzun geleceğini böyle haydutlara yem etmemek gerekiyor.
Anlayan anlar, anlamayan 2 sandalye 1 masa şirket fonlarında devam eder.
https://twitter.com/Supheci_Kimse/st...31427010408887
Fiyatlara Tefaş'tan bakıyorsanız, orada bazen hatalı fiyat açıklanıyor ve güncellenmiyorAlıntı:
Fintables, 250 Milyon TL değerlemeye ulaşmış.
o fiyatlardan alım/satım gerçekleşmiyor.
Bankalarda/aracı kurumlarda işlemler doğru fiyat üzerinden gerçekleşiyor
Ör: IPB'nin Tefaş'ta görünen 27 Aralık 2023'teki fiyatı hatalı
Amerikan borsaları 29 Mayıs'ta t+2 den t+1 geçti. Satılan hisselerin, etf lerin parasi bir gün sonra hesaba geçerken Amerikan hisse senedi fonları, gümüş fonları neden hala t+3 te ısrarcı. Pasalar bununla ilgili bir değişiklik yapacak mı acaba?
sayın tbey35, 100 bin karşılığı kaç adet fonsa o kadar alırsınız demişsiniz... bu yanlış değil mi? o fonun fiyatı üzerinden kaç pay sattıysam o kadar pay karşılığı o gün neye denk geliyorsa onu alacağım verdiğim borca karşılık olarak... yani bahse konu olan rakam verdiğim paranın miktarı değil, sattığım fonun pay adedi... ayrıca dolarla hiç bir işim hiç bir zaman olmadığı ve olmayacağı için bu yolu seçtim. sonuçta sadece o fonun değeri geriye giderse kaybım olacak bence... söz konusu fonu zaten elimde uzun süre (kayba ya da kazanca bakmadan) tutacağım için bence bir kayıp söz konusu değil...
sayın tbey35, ayrıca yapmam ama varsayalım dolar olarak borç verirsek ve borcu 2 yıl sonra geri alırsak (bu da mümkün çünkü) doların enflasyonu da var. yani 1000 dolar verdim 1000 dolar aldım dediğiniz zaman, dolar enflasyonu kadar (atıyorum yüzde 5) zarar yazarsınız. 1000 doları 1000 dolar olarak almak kurtarmıyor...
PPF'ler düşmüş baya
Arbitraj diye şuraya yazıyorum. Mutlak getirili fonlardan az getiriyor hepsi:
Ek 30265
Tam olarak nasıl çalıştıklarını bilemiyorum, arayıp portföy yöneticisi ile görüşmek lazım.
Ama ben HMG'yi gözüme kestirdim:
1-Risk seviyesi 3
2-Eski bir fon, geçmiş grafiğinde tedirgin edecek bir volatilite yok
3-Son Kap portföy dağılımına göre net hisse pozisyonu çok az
4-Stopaj yok
PPF'lerden bir miktar buraya kaydırmayı düşünüyorum
Körü körüne girmiyoruz sonuçta araştırabileceğimiz kadar araştırıp giriyoruz
Bundan sonrası nasip kısmet
Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
1 yıldır fon piyasası takip ediyorum. Portföy dağılım raporlarını kap üzerinde yüklenen pdf ile takip etmeye çalışıyorum ancak pdf olduğu için veri takibi pek kolay olmuyor. Bu amaçla hangi platformu kullanabilirim? Pdf olmasa excel olsa da yetrli aslında veriler ama pdf çok zor.
bu siteden bakabilirsin. fondaki hisselerin sayısını grafik olarak gösteriyor.
örnek olarak gmr yi attım.
https://fundflux.io/fund/gmr
Mevduat faizlerinde düşüş eğilimi sürüyor.
https://www.dunya.com/foto-galeri/ek...-galeri-731361
Abritaj fonları tahmin ettiğim gibi , BIST e paralel dustu