Sayfa 577/744 İlkİlk ... 77477527567575576577578579587627677 ... SonSon
Arama sonucu : 5945 madde; 4,609 - 4,616 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Hocam cuma günü kapanışına göre FYA yaklaşık %1, IIS'de %2 yapmış.
    Özellikle FYA'da geride kaldık. Ama nedenini çok bilmiyorum, belki yan tahtalara yatırım yapmışlardır.
    Ama genel olarak banka ve holding hissesi almayanlarda kan ağladı. Bist yükselse bile çok az kişiye yaradı. Portföylerin çoğu geride kaldı.
    BTCIM hissesi bizim fonlarda yoğun olarak bulunuyor bildiğim kadarıyla. Onun getirisi iyiyse bizim fonlarda iyi getiriyor.
    Fonların yılın geri kalanında pozitif ayrışması lazım. Yoksa performans pirimi alamayacaklar. %2'lik yönetim ücretiyle portföy şirketini döndürmeleri zor
    İst. portföy ile görüştüğümde FYA'dan elindeki pozisyonlardan dolayı atak beklediklerini iletmişlerdi.
    Degerli bilgiler icin cok tesekkurler sayin onurbey. Benimde portfoyun yuzde 70-80 civari istanbul portfoyde. Dolayli yoldanda olsa ozellikle IIS ve FYA yogun miktarda tasiyorum IZB fonu sayesinde.

Ayrica IAE fonunu yoneten ekip orta ve uzun vadede bence de basarili olacaklar. Kaliteli bir cv ye sahip bir ekip var. IRL ve IVS fonlarini yonettiklerini bilmiyordum. Tesekkurler , saygilar.

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Tam nasıl davrandıklarımı bilmiyorum ama bu aralar benim de merak ettiğim, takibe aldığım bir konu bu.
    Bence, yüklü miktar taşıdıkları hisse pozisyonlarını viop shortlarla dengelemeye çalışıyorlar.

1-Getirileri arbitraj fonları ile benzer(biraz üstü)
    2-HMG ve MGH fonlarının son dağılımlarında neredeyse taşıdıkları hisse pozisyonları kadar viop short taşıdıkları görünüyor.
    3-Son vergi değişikliklerinden sonra(bunlar stopajsız), PPF'lere alternatif olabilir belki diye takip ediyorum

Takip ettiklerim(Kıyaslama amaçlı)

FON GG 1A 3A 6A 1Y
    AC5 0.3356 3.8 12.7 29.3 67.7
    HDA 0.1438 4.3 14.0 22.2 0.0
    HDK 0.2365 4.4 12.1 24.0 0.0
    IRV 0.0800 5.7 14.4 28.2 62.2
    HMG -0.5069 5.8 16.6 32.1 70.9
    MGH -0.1808 7.5 0.0 0.0 0.0
    Bu karsilastirmayi uzun suredir merak ediyordum sn Yuji. Tesekkurler , saygilar.

Isimlerinde arbitraj yer almasada HMG ve MGH fonlarida arbitraj mantiginda calisiyorlar.

HDA fonu boyle olsun istemezdi bence getirilerde cok gerilere dustuler yatirimcilar magdur oldu. Nasil bir hata yaptilar hala bilemiyoruz. Herhangi bir aciklama yok. Arbitman hatasi mi yoksa robotlarin hatasi mi ? Robotlarin hatasida olsa isleri takip eden fon yoneticisi bu kadar zarar yazilmasini izin vermemesi gerekli idi.

Ayrica yukarida yazilanlarda info ve hedef portfoy kurumsal degil demisler ( 1 masa 2 sandalye filan ) ama fintables vb. olusumlarin sahibi veya ortaklari soz konusu iki sirket. Tabi buyuk bankalar ile kiyaslamasi anlamsiz ama Turkiye de islerini duzgun yapan portfoy yonetim sirketi ve araci kurumlardan. Buradaki yatirimcilarin buyuk cogunlugu gecmis zamanlarda cok faydasini gormuslerdir hedef portfoy fonlarinin , guzel getiriler almislardir.

Dip not ; Hda veya info veya hedef portfoy savunmuyorum. Robotlardan kaynakli veya portfoy yoneticisinden kaynakli bir hata yaptilar bence HDA fonunda ama bedelini agir bir sekilde odemeye devam ediyorlar. Bende dahil cok fazla kisiyi magdur ettiler. O zamana gore 2 aylik mevduat getirisini oldurduler neredeyse.

Burada yazdiklarimin gerceklik veya dogruluk payi ne olcude bilmiyorum. Yazdiklarimin hepsi tamamen kendi dusuncelerimdir.

3.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Bu karsilastirmayi uzun suredir merak ediyordum sn Yuji. Tesekkurler , saygilar.

Isimlerinde arbitraj yer almasada HMG ve MGH fonlarida arbitraj mantiginda calisiyorlar.

HDA fonu boyle olsun istemezdi bence getirilerde cok gerilere dustuler yatirimcilar magdur oldu. Nasil bir hata yaptilar hala bilemiyoruz. Herhangi bir aciklama yok. Arbitman hatasi mi yoksa robotlarin hatasi mi ? Robotlarin hatasida olsa isleri takip eden fon yoneticisi bu kadar zarar yazilmasini izin vermemesi gerekli idi.

Ayrica yukarida yazilanlarda info ve hedef portfoy kurumsal degil demisler ( 1 masa 2 sandalye filan ) ama fintables vb. olusumlarin sahibi veya ortaklari soz konusu iki sirket. Tabi buyuk bankalar ile kiyaslamasi anlamsiz ama Turkiye de islerini duzgun yapan portfoy yonetim sirketi ve araci kurumlardan. Buradaki yatirimcilarin buyuk cogunlugu gecmis zamanlarda cok faydasini gormuslerdir hedef portfoy fonlarinin , guzel getiriler almislardir.

Dip not ; Hda veya info veya hedef portfoy savunmuyorum. Robotlardan kaynakli veya portfoy yoneticisinden kaynakli bir hata yaptilar bence HDA fonunda ama bedelini agir bir sekilde odemeye devam ediyorlar. Bende dahil cok fazla kisiyi magdur ettiler. O zamana gore 2 aylik mevduat getirisini oldurduler neredeyse.

Burada yazdiklarimin gerceklik veya dogruluk payi ne olcude bilmiyorum. Yazdiklarimin hepsi tamamen kendi dusuncelerimdir.
    HDA nın yaptığına hata demişsin. Hata varsa açıklama yapılır. Açıklama yapılmıyorsa telefonlara çıkılmıyorsa söğüşleme vardır.
    Ben para yatırmışım, durumumu öğrenmek istiyorum muhatap bulamıyorum.
    Gözünüzde fazla büyütüyorsunuz bu tip şirketleri sosyal medya gazlamalarıyla.
    Fintables dediğin bir yazılım programı. 1 senelik bir geçmişi var. Sermayesi nedir ki bu kadar büyük sizin gözünüzde.
    Üstelik Hedef portföy ile bir ilişkiside yok. Yunus şahin ortak. Yunus şahin hedef te sadece fon yöneticisi.

İstanbul portföye gelince IRF ve IPB fonunda yaptı benzerini. IRF fonunda 3 gün üst üste zarar yazdı portföy içeriğindeki ürünler artı olmasına rağmen.
    Burada yazıldı çizildi. Arandı şirket alınan cevap kar da olur zarar da dendi.
    Göz göre göre 3 gün para yendi. sonra açıklama geldi hesap hataları yapılmış diye. Ama önceki 3 günün kazancı yansıtılmadı fona.
    IPB fonunun da grafiğine bakın biz gün %10 üzeri düşüş sonraki gün %10 üzeri yükseliş. O günlerde alan satanların bir kısmı mağdur bir kısmı kazançlı çıkmıştır.

Şimdi bunlar 2 sandalye 1 masa şirketi değil de nedir?

Ofis katı kiralayıp 3-5 masa koyup şirket kurmuşlar. Yatırımcılarda umurlarında değil. Umurlarında olsa yukarıda yazdığım sorunlar olmazdı.

NNF ve FNT yatırımcılarını da uzun süre Alarko holding hissesi taşıttılar. Patron satışlarını karşılattılar yatırımcılarına.

Daha çok yazarımda gerek yok.

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    sayın yuji yanıt için teşekkürler... bu durumda kaç pay sattıysam o kadar pay karşılığını alınca benim herhangi bir zararım olmayacağını anladım... bu arada not olarak yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum ama bu kişi dünyada borç verebileceğim tek kişi... o yüzden endişem yok... teşekkür ederim... bol kazançlar...
    Mesajınızı çok geç gördüm.Belirli adet fon satıp borç vermek bence iyi bir fikir değil. Çünkü fon fiyatı içinde bulunulan şartlara göre değişebiliyor. Düşen bir piyasaya denk gelir. Borç verdiğiniz fon değeri düşer. Halbuki o fon sizde olsa belki satıp zarardan kurtulabilecektiniz. Sonuç olarak verdiğiniz borç miktarından daha az geri alma durumunuz olabilecektir. Eğer borç vermek istiyorsanız. Dolar olarak vermek daha iyi olabilir. En azından 1.000 dolar verir, 1.000 dolar geri alırsınız. Belki şu olabilir. 100.000 tl fon bozdunuz. Vade sonunda da 100.000 karşılığı fon kaç adetse onu alırsınız. Fonun düşüşüne karşı kendinizi korumuş olursunuz ama; kazanç durumunda ise kaybınız olur.

5.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    Ben yeni eski kıyasından bahsetmiyorum.

Yatırımcıyı söğüşleme durumundan bahsediyorum.

HDA fonu yatırımcıyı söğüşledi. Çünkü kurumsal şirket değil.
    Bankalar kurumsal şirket.
    3-5 için markalarını zedelemezler.

Bu farkı belirtiyorum ben. MGH de HDA gibi yaparsa deniyor sürekli.
    Yapmaz, yapamaz.
    Diyelim ki bir fon portföy şirketi yanlış yaptı. Bu durumu piyasadaki bütün şirketlere mal etmek doğru bir yasklaşım olur mu? Sizin görüşünüze göre bankalardan başka yerden fon alınmamalı. Oysa ben kendi adıma hem banka hem de diğer portföy şirketlerinden fon alıyorum. Yanlış varsa piyasa zaten gereğini yapar.

6.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Ben daha çok,
    yıllardır işlem gören https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HMG varken, benzer yapıda yeni kurulan fona bu kadar giriş niye olduyu merak ettim.
    Kısa sürede HMG'nin 5 katına çıkmış büyüklüğü
    Çünkü ilk kurulan fonlar belli belli süre güzel getiriler sağlayarak kendilerine ilgiyi arttırırlar. Ama en doğrusu bir fonu uzun soluklu değerlendirmektir.

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Diyelim ki bir fon portföy şirketi yanlış yaptı. Bu durumu piyasadaki bütün şirketlere mal etmek doğru bir yasklaşım olur mu? Sizin görüşünüze göre bankalardan başka yerden fon alınmamalı. Oysa ben kendi adıma hem banka hem de diğer portföy şirketlerinden fon alıyorum. Yanlış varsa piyasa zaten gereğini yapar.
    Bir fon değil. Bu sayfalarda yazdık onlarcasını.

Daha fazla yazmayacağım. İsteyen parasını istediği yere yatırır beni ilgilendirmez.
    Konu HDA ile MGH nin anlamsızca sürekli kıyaslanması ve MGH de HDA gibi yamuk yaparsa sohbetleri döndüğü için muadil oldum.

Herkese kolay gelsin.

8.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    HDA nın yaptığına hata demişsin. Hata varsa açıklama yapılır. Açıklama yapılmıyorsa telefonlara çıkılmıyorsa söğüşleme vardır.
    Ben para yatırmışım, durumumu öğrenmek istiyorum muhatap bulamıyorum.
    Gözünüzde fazla büyütüyorsunuz bu tip şirketleri sosyal medya gazlamalarıyla.
    Fintables dediğin bir yazılım programı. 1 senelik bir geçmişi var. Sermayesi nedir ki bu kadar büyük sizin gözünüzde.
    Üstelik Hedef portföy ile bir ilişkiside yok. Yunus şahin ortak. Yunus şahin hedef te sadece fon yöneticisi.

İstanbul portföye gelince IRF ve IPB fonunda yaptı benzerini. IRF fonunda 3 gün üst üste zarar yazdı portföy içeriğindeki ürünler artı olmasına rağmen.
    Burada yazıldı çizildi. Arandı şirket alınan cevap kar da olur zarar da dendi.
    Göz göre göre 3 gün para yendi. sonra açıklama geldi hesap hataları yapılmış diye. Ama önceki 3 günün kazancı yansıtılmadı fona.
    IPB fonunun da grafiğine bakın biz gün %10 üzeri düşüş sonraki gün %10 üzeri yükseliş. O günlerde alan satanların bir kısmı mağdur bir kısmı kazançlı çıkmıştır.

Şimdi bunlar 2 sandalye 1 masa şirketi değil de nedir?

Ofis katı kiralayıp 3-5 masa koyup şirket kurmuşlar. Yatırımcılarda umurlarında değil. Umurlarında olsa yukarıda yazdığım sorunlar olmazdı.

NNF ve FNT yatırımcılarını da uzun süre Alarko holding hissesi taşıttılar. Patron satışlarını karşılattılar yatırımcılarına.

Daha çok yazarımda gerek yok.
    IPB fonu ve grup fonları Batıçim alımı belli oranı geçince duyurdular. Takip ettim tepeden aldılar. Bende sattım. Batıçim onlar aldıktan sonra 6 ayda %10 ekside.
    Bir dahada Global ve istanbul'a bulaşmam.

Sayfa 577/744 İlkİlk ... 77477527567575576577578579587627677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •