Bankacılık hisseleri ile ilgilenler Dr Soner gökteni bir okusun yada dinlesin
Printable View
Bankacılık hisseleri ile ilgilenler Dr Soner gökteni bir okusun yada dinlesin
Bir videoda NVIDIA'nın fabrikası yok dediler.
Laptop Intel ama AMD uzantılı bir sürü dosya var meğer Intel X64 olarak AMD lisansı kullanıyormuş.
Günümüzde artık know-how ve patent daha önemli.
İlaçlarda sanırım 20 yıllık süre var ondan sonra patent olmuyor diye biliyorum.
<<<<<<
Yeni yasaya göre, patent süresi 20 yıldır. Ar-Ge süresi buna dahildir. Ürünün (ilacın) piyasaya geç sürülmesi durumunda, en çok 15 yıllık koruma tanınmıştır. Ek koruma sertifikası ile en çok 5 yıllık ek süre alınabilmektedir (44).
Dr Soner Öktenin dediklerini ekonomi yönetimi yapabilir mi sorusunu sordum kendi kendime. Politika faizini %65 üstüne çıkaracak, süper bono çıkacak bankalar için, batacakları feda edecekler. Bankacılık sistemini koruyacaklar. MB rezerv toplayacak 70 milyar dolar en az. 4 yıl seçim yok RTE bunları kabul eder mi yoksa yeni biriyle yeni bir yola mı girer emin değilim.
İki üç yıllık ilaç fiyatlarına baktım abi. İlaçların fiyatının yanına bir sıfır koymuşlar. Dolardan çok artmış ama bilançolar gözükmüyor. Muhtemelen kamunun ihaleleri yıllık olduğu için göremedik. Bundan sonra görme ihtimalimiz var. Ben önümüzdeki uzun vadeli bilançolar için enerji telekom ilacı şimdiden yazdım.
Faizden geçinenleri batıracaklar zaten az kaldılar herkes döviz, altın ve gayrimenkulde, gerçekçi olmak lazım.
Yurt dışından para gelir ise faizci artık kazanır, altın ve dövizci kaybeder ki şu ortamda çok zor.
Turizmciler biran önce devaulasyonu yapın Avrupa için rezervasyon sezonunu kaçırıyoruz diyorlarmış.
Oruç tutanlara hayırlı sahurlar dilerim,Allah oruçlarınızı kabul eylesin.Afiyet olsun.
https://www.youtube.com/watch?v=0FiEY7sVC6w
Bu sene Rusya piyasaya çok fazla buğday sürmüş fiyatlar gerilemiş.
Çin ABD'den galiba mısır alımını bırakmış o da gerilemiş, yumurta fiyatları mısır ile bağlantılı deniyor.
Gıda fiyatları artsaydı dünyada kaos oluşabilirdi.
Çiftçi buğday alım fiyatları açıklanınca şok olabilir.
liink var mı, youtube göremedim. Altın döviz fırlayacak diyenler geliyor bana.
https://www.youtube.com/watch?v=67ntvR9ZUyM&t=2s
29:59
#Seçim Öncesi ve Sonrası #Dolar ve #Faiz Ne Olacak? | REMZİ ÖZDEMİR-SONER GÖKTEN
Seçimden sonra IMF'ye de gidilebilir.
Esasen süper bono vs yerine haftalık faizler yükselse elde fiyatı artmayacak şeyleri tutmak cezalandırılmış olur ve az maliyet ile varlık fiyatlarındaki şişiklik giderilir.
Süper bono milleti korkutur zaten güven yerlerde işe yaramaz ise daha da büyük sorunlar ortaya çıkar.
Bu aylara kadar eldeki malı satmak yerine stokta tutmak daha karlı oluyordu. Kısa vadeli faizler artar ise stokta mal tutmak maliyetli olur ve işletmeler verimlilik işine daha çok bakmaya başlar.
Migros 5 kg şeker 119 TL
30 lu yumurta 84 TL
Gözde Piliç Kalçalı But Kg 72,50 TL
Migros Un 5 Kg 79 TL
Migros Süzme Peynir 500 G 59,90 TL
Migros Petit Beurre Bisküvi 1000 G 45 TL
Enflasyonda ağırlığı yüksek ürünlerde damping yapılmış gibi.
https://www.migros.com.tr/aile-butce...nler-l-bbc2290
Atilla Yeşilada bu hafta faizler artar ise Mehmet Şimşek'e destek var diye algılanır diyor.
Aksi durumda seçimden önce Türkiye'den çıkışlar hızlanabilir. Herif millet kaçamasın diye fiyatları aşağıya çekiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=PiHZ1y_Qtt0
Işık Ökte enflasyon ile mücadele edilir ise ilk etapta borsa düşebilir diyor şeklinde anladım.
Faizleri artırsan borsa düşer, artırmasan ekonomide kayışlar kopacak diye yine düşebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=cAfqpObmIIs
Seans Odası #9 I Dolarda Viop Fiyatlamasına Dikkat
Fitch not artışı sonrası 5 gün düşen borsa da ne demek?
Neyi fiyatlıyoruz?
Bankalardan yabancı her gün çıkış yapıyor.
Bademspor Allah ne verdiyse satıyor..
Aracı kurumlar %90 faizli kredili malları satıyor..
THY her kafa kaldırdığında, satışla günü bitiriyor..
Mehmet şimşek dayı konuşuyor da, inanan var mı?
e507 abimiz, dth larda dövizi çoktan bittiğini yazmıştı. Kağıt üzerinde olanda, karşılıklar, swaplar, ithalat transferlerine gitmiş..
Sorun 260 milyar doları bulup çarkı döndürmek..
Tek adam rejiminin en büyük faciası da, yollar, hastaneler, köprüler.. Garantili taahhütler..
860 milyar TL karşılığı ödenecek döviz taahhütü varmış.. Hiç bir döviz getirisi olmayan bu işleri dövizle borçlanarak yaptık, bir ucu da İngiliz tefecilere dayanıyor..
İFLAS etmediğini etrafa göstermek için borçla mersedes alan sanayici nin durumu gibi, halimiz.. Kurtuluş yok, ödeme krizine gireceğiz.. Günlerimiz ertelemekle geçiyor..
IMF in kapısına kadar gider bu iş!
(sahurda aklıma gelenler)
Umudumuz üst akıl.
Bir kısım sürprizler yapacak ama ters pozisyonda kalmamak lazım.
Ticari ürünlerin kaynağına göre ortak barkod koyulursa ve yazarkasalar maliye bakanlığına bağlanırsa fahiş perakende fiyat uygulayan mağazalar kendiliğinden ortaya çıkabilir mi?
A müstahsilinden alınmış portakal, beyaz peynir, sandalye, tabak v.s.
Aynı hurma bir yerde 650 tl kg, baska yerde 350 tl kg olursa ve bu maliye bilgisayarinda takip edilirse ....
Eskiden perakende kâr hadleri vardı.
Simdi de var mı?
Eğer yoksa yeniden koyulmalı.
Büyük marketler Maliyeye veya TUİK'e bağlı diye biliyorum hatta e-devletten fiyatları açacağız demişlerdi.
Bir site vardı kapandı, 5 marketin fiyatını da yayınlıyordu ben de hangisi ucuz ise ondan alıyordum ama herkes benim gibi değil hatta kimse benim kadar değildir.
Öte yandan ticarette özgürlük var, sadece temel mallarda sınırlama var diğerleri serbest (akaryakıt, ekmek, elektirk, taksi ücreti, ilaç vs). Le Cola ile Pepsi ve Cocacola aynı olmaz. Prinç, un vs bile farklı olabiliyor.
Sanıyorum ticarette Yahudi ahlakı veya prensibi var en iyi fiyattan satma prensibi olabilir, yani maliyet artı mantıklı bir kar haddi gibi. Öte yandan devletin zorlaması tutmaz. KDV daha yüksek olması gerekir pahalılandıkça artan vergi işe yarayabilir, sigarada öyle. Esnaf tost satıp su faturası kesiyormuş.
Enflasyonda esas katılık hizmet sektöründe deniyor, berberler odası, lokanta odası, terzi odası, çilingir odası vs var ama bir şekilde orada fiyatlar yüksek. Adam geçinecek kazancı kafasına yazıyor ona göre fiyatları belirliyor, talep azaldıkça zam yapıyor ekonomi kitabına ters işler oluyor.
Her krizde fitness salonu kapandı yıllık aidatımız içeride kaldı diye haberler olur.
Bir de fiyat kıran otobüs firmasının yazıhanesi kurşunlandı ya da ucuz ekmek satan bakkal dövüldü gibi. Rekabeti sevmiyoruz.
nooldu paşinyan noooldu paşinyan..
:drunk::drunk:
Almanya'yı da kendimize benzetmişiz.
<<<<<<<
https://www.haberturk.com/video/habe...ro-oldu/784102
Avrupa'da enflasyon ve hayat pahalılığı ciddi ölçüde artarken, Almanya'da Başbakan Scholz'a yapılan bir protesto gündem oldu. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir kişi, Şansölye'ye, "Döner 8 euro oldu. Putin ile konuşun 4 euro olsun" diyerek tepki gösterdi.
Goldman dan olumsuz bir rapor geldi. MB sının kontrolü kaybetmek üzere olduğunu söylüyorlar
https://twitter.com/zerohedge/status...XGKKpCdwg&s=19
8 euru diyee isyan edenin asgari ücreti en az 2.000 euro
Türkiyede 7 euro orijinal katkısız etdöneri alıpta yiyen ve bunada şükür diyenin maaşı 17.002
Almanın asgari ücretiyle yediği et dönere nankörlük edip şükretmeyi bilmemesini kızılay meydanında protesto edelim.
bu yeniden değerlendirme muhabbetine göre zoren odas vs de bilançosu iyi gelir ben pek anlamadım şimdi o fk ve pd ye göre mi hareket etcez:)
Altın S1 ilk çıktığında 5 ton altın.
500.000.000 hisse idi.
100 Tanesi 1 gram.
Şimdi ise 42 ton altın olmalı karşılığında.
4.2 milyar tedavülde hisse gözüküyor.
Grami yaklaşık 70 dolar.
Kilosu 70.000 dolar.
Tonu 70 Milyon dolar.
42 Ton ise yaklaşık 3 milyar dolarlık altın.
https://tr.investing.com/equities/tu...yeti-hazine-ve
Yaklaşık 2 m3 hacminde altın.
Karşılığı var ise sorun yok.
kârları yüksek göstermelerin arkasında başka neden olabilir :)
sonu N ile bitenler haftaya ciddi oranda pirim yapabilir :)
taten naten aken zoren bu naber sonrası tavan açmalı :he:
zoren biraz zor, adı zoren :)
haftaya enerji ve yazılım/teknoloji tarafını kovalıyacağımz kesinleşti :ok:
batık ülkeyi her hafta yeniden batırıyonuz yaw... :he:
:drunk:
Bu arada bugün ki düzenlemeden sonra nakit avansın bileşiği%110 a vurdu
biz aylardır ne anlatıyoruz burada :oleyo:
birisi şunu türkçeye çevirsin yaaa :kahkah:
(nakit avans faizimi dimek oluyor )
3 ay önce 96000 tl borcu... 2 yıllığına... 163000 tl ye yapılandırmıştım
şimdi olsa en az 210-220 mi olurdu başganım
Dolar vadelisinide longlamadıydık daka mk 😁
Dolara bişiy oldumu
Pazartesi sabah ucuzdan bulurmuyuz ?
Tavan mavan açarsa kendimi pıçaklarım vallaaaa
Bankalar tavan
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.