Geç daþþaðýný!Mart 2024ten beri kafayý vura vura kafa kalmadý!
Printable View
Birde sayýn filozof bu forum ortamlarýndan kesinlikle ama kesinlikle uzak durmak elzemdir.
Art niyetli çooooooooook varlýk var.
Tam almaya yelteniyorum daha aþagýya verecekler gibi bir hisle vazgeciyorum. Egeen artýk kucuk yatýrýmcý kagýdý degil. Hic guvenemiyorum. Özellikle dususlerde en onden atlýyor.
CPH2125 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Kuruduk amk.
Kötümserler gene iþ baþý yapmýþ !..
https://i.hizliresim.com/eedb4mp.jpg
Kuzey Amerika pazarýna satýþ yapan hangi firma acaba ?
Dip NoT : Kuzey Amerika yerine spesifik olarak Kanada dan bahsedersek nüfusunun10 yýlda
100 Milyona ulaþacaðýný muazzam büyük ve zengin bir tüketim merkezi olacaðýný biraz
abartýlý da olsa düþünüyorum. Asýl göç arttýrýlan vergiler nedeni ile ABD den olacak gibi.
Kanada 51. Eyalet olarak Amerika’ya baðlanýrsa hepten voleyi vururuz o vakit, veeee parayý koyacak yer bulamayýz ellaham ki.. Her yerden y( alýyorum)a devamm gençler.. iyice þizofrene baðlandý durum.
Egeen patrona güvenenlerin sonu ortada ne bilem bari müþteri kelle sayýsý artarda belki istemeden de satmak zorunda kalýr dedim. Ben ne yaptýðýmý biliyormuyum ki soru soruyorsun. Kafadaki tahtalardan parke yaptýk . Kazanmamýz için Patron yerine Trump a Kanada ya güvenmek daha mantýklý geldi .
Acaba aðam buradan :ss: bir þey kapar mý
Savunma sektöründe Fransýz-Alman ortaklýðý: ARQUUS ve Daimler Truck güçlerini birleþtiriyor
03.07.2025
Mercedes-Benz Özel Kamyonlar
Versay (Fransa) / Leinfelden-Echterdingen (Almanya) - Fransýz askeri araç üreticisi ARQUUS ve Alman ticari araç üreticisi Daimler Truck, proje bazýnda yakýn bir þekilde birlikte çalýþmak istiyor. Bu ortaklýk, iki þirketin kendi iþ faaliyetlerinin ötesinde stratejik iþbirliðine hizmet ediyor ve askeri tekerlekli araçlar alanýnda ortak araç geliþtirme, üretim, satýþ ve servisleri içeriyor. Ýki þirket, savunma sektöründeki müþterilerin ihtiyaçlarýný daha iyi karþýlamak için özel ürünler ve süreçler geliþtirmeyi hedefliyor ve özellikle Fransýz Ordusu'nun lojistik kamyon filosunun gelecekteki modernizasyonuna katkýda bulunmaya odaklanýyor. Bu amaçla ARQUUS ve Daimler Truck, Fransa ve Almanya'daki tesislerinde uzmanlýklarýný ve yeteneklerini birleþtiriyor.
Emmanuel Levacher, ARQUUS CEO'su: "Bu ortaklýk bizi birlikte ileriye taþýyacak. Her iki þirket de silahlý kuvvetlerin ihtiyaçlarýný çok iyi biliyor ve birbirlerinin uzun yýllara dayanan deneyimlerinden de faydalanacak. Bunun ortak araç geliþtirme, üretim uzmanlýðý alanýndaki sinerjiler ve müþterilerimiz için optimize edilmiþ hizmet üzerinde olumlu bir etkisi olacak."
Daniel Zittel, Savunma Satýþlarý Baþkaný, Daimler Truck: "Askeri ticari araçlar alanýnda çok fazla deneyim ve uzmanlýða sahip bir þirket olan ARQUUS ile ortaklýktan büyük mutluluk duyuyorum. Birlikte iyi giden þey burada birlikte büyür: Þirketlerimiz uzun süredir Fransa ve Almanya'da üretim yapýyor, ürünlerimiz son derece uyumlu, savunma sektöründeki yaklaþýmlarýmýz, fikirlerimiz ve hedeflerimiz örtüþüyor. Þimdi askeri ticari araçlar konusunda güçlü yönlerimizi birleþtiriyoruz ve yakýn iþbirliði içinde iki ülkemizin savunma hazýrlýðýna belirleyici bir katkýda bulunmak istiyoruz."
Fransa ve Almanya'da araç üretimi
ARQUUS ve Daimler Truck, Fransa ve Almanya'da Savunma araçlarý üretimi için ilgili üretim tesislerini sürdürüyor. Fransýz askeri uzman, yalnýzca Versay'da bulunan genel merkezinin bulunduðu ülkede üretim yapýyor. ARQUUS'un üretim tesisleri, Fransa'nýn merkezindeki Garchizy ve Limoges'te bulunuyor. Daimler Truck, Savunma araçlarýný Fransa sýnýrýna yakýn Wörth am Rhein'da ve Molsheim'daki (Alsace, Fransa) tesisinde monte ediyor. Molsheim tesisi, toplamda 3.000'den fazla kiþiyi istihdam eden Daimler Truck'ýn Fransa'daki endüstriyel operasyonlarýna entegre edilmiþtir. Gelecekte, Fransýz-Alman ortak projesi, komþu ülkelerdeki tesislerin güçlendirilmesine de katkýda bulunmalýdýr.
Sayýn hissedaslar, Birseyi merak ettim ve bilgi almak istiyorum. Acaba sirket yönetim kurulu üyesinin ikinci ceyrek bilancosunun durumunu görerek bilanco öncesinde yukluce hisse satýþý insider trading olmuyor mu?
Yoksa bu yasak onlar için gecerli degil midir?
Borsa 1 düþtüðünde 2 düþer, borsa 2 yükseldiðinde 1 yükselir ki F/K mýz artýp pahalý görünmeyelim. Öyle insan evladýdýr kotlu Ývedik efendi. Bizim gibi cahal tiplerde koyacak bir teknik çiziktirik namevcut..Höstttt datlarýmýz, teknik krafikerlerimiz, bööyyyüükk proffessör ortaklar ne derler durumlara acep ? Varsa elinizde teknik, taktik, verimli analizleriniz bir çiziktirin de görelim; bizleri engin bilgilerinizden maðdur ediyorsunuz böyle yazmayýþýn.
Baba 14 bin civarýndan sattý. Oðul 7 bin lerden.
Baba, oðul ve kutsal ruh üçgeninde neler oluyor acaba.
Bilinmezlik güzel can sýkýyor. Yatýrýmcýsýný bilgilendirmeyen patronlar öcü.
Para ölene lazým deðil. Kalana bir miktar lazým. Bir miktar paramýzý kaybettik. Bir miktar ah ediyoruz.
19 000 den satsanýzda satmayýp tutsanýz da 7000 TL den almanýz lazým .
Burada duracaksa 2 sene dursun hatta 5 sene dursun ben ucuz fiyattan alýrým.
Patrona sövdükçe artan bir hisse yoktur kýzan baðýran çoðaldýkça hisse ucuzlamýþ demektir.
Yani Madem ucuz veya ucuz kalacak bu hisse toplayýn toplayýveren gari !..
Ýki sene, bes sene duracaksa neden simdi alayým. Kar yapýlacak onlarca hisse var. Para mý bosu bosuna buraya niye baðlayým . Sýfýr faizle paramý patrona mý vereyim. Nasýl mantýk bu anlamadým.
Ayný tarihlerde üç hisse aldým. Egeen -18,
diðer iki hissemden biri Tupras 126'dan aldým simdi 148, diðeri ekgyo 15'ten aldým þimdi 19 küsür.
Kusura bakmayýn fiyat verdigime. Kimse icin bir yonlendirme degildir.
Hiç sýkýntý yok hatta sen sat 4.5 sene sonra al, Sanki ben 5 sene duracak garantisi vermiþim gibi hesap yapma ortak. Ben durur ise dedim . Sen konuyu deðiþtirip sýfýr faiz le patrona para mý vereyim diyorsun. Ben durur ise diye bu cümleyi kullandým yani demem o ki patron/Spek ortaklýðý ezdi ise ( ki ezdi ) fiyat 19 000 den 7000 e geldi ben buralardan paçal yapýyorum diye yazdým. Ben gene de satarým diyorsan elini tutan yok sat ama 5000 TL olacaðýnýn garantisi de yok. Ben diðer hisselerime göre en ucuz hisse EGEEN Kaldý diye yazdým . bende ki analiz bu þekilde !..
19200 TL olduðu zaman buralardan satýlýr diye yazmýþtým vebal alma dediler Þimdilerde 7000 civarý oldu titretiyor diye yazýyorum gene kýzanlar var ben alýyorum 12 Kasým a kadar da alýrým siz almayýn hatta buna da vebal diyenler satsýn .
Dip NoT : Yeni fabrika da kar ortaya çýkýnca Pd/dd ve Favök/Öz VArlýk oranlarý yeniden yazýlacak.
EGEEN 12 Kasým 2025 e kadar buralarda oyalansýn bana yeter tek kalem gene egeenci olurum !..
Sn DAlaman 10 yýllýk 5 yýllýk 3 yýllýk verileri karþýlaþtýrýn bakalým hangi kaðýt geçmiþte daha çok kazandýrmýþ bizde ona göre yatýrýmlarýmýzý yönlendirelim. Bu karþýlaþtýrýlan verileri paylaþýn görelim hangi hisse yatýrýmcý dostu imiþ.
Hep yanýltýcý bilgi veriyorsunuz. Bir kere egeen tarihinde hicbir zaman 19.200 olmadý. Ayrýca 19200 geldi satým yeri dediginize ve buna karsý vebal alýyorsunuz buradan satýlmaz sekli de bir yorum burada gormedim.
Polemik yapmak istemiyorum ve bos yorumlarla burayý mesgul etmek istemiyorum.
Yeni fabrika yatýrýmý yapmýþlar, baba 1 sene önce 14.0000 lerden satmýþ, oðlu neredeyse 2 katý hisseyi 1 sene sonra 7.000 lerden satmýþ, ne düþünürsün BYGEORGE bu patronlar hakkýnda ? Ben söyliyim size BÝST’deki þirketlerin patronlarý arasýnda açýkara en ahlak yoksunlarýdýr. Aksini iddaa ediyormusun ? YTD
Doðru laf a diyecek bir þey yok . Firma kurumsal deðil yaptýklarý etik deðil. Ahlaki boyut yerlerde sürünüyor .
Aþaðýdaki grafiðe verilen temettü de eklenecek olur ise 19 000 Bulunacaktýr
Ayrýcas Sn Dalaman aþaðýdaki grafikteki fiyata yine grafikte T ile gösterilen temettüleri de eklerseniz
Eski bahsettiðim 19200 TL fiyatý bulursunuz !..
https://i.hizliresim.com/d7mdxb2.jpg
19200 TL fiyatý EGEEN forum üyelerinede sorarsanýz fiyatý size teyit edeceklerdir .
Panjiva bilgileri ile satýþ yapýlan paletleri ve aðýrlýklarý ile satýþ bilgilerine vakýf olan arkadaþlarýn mümkün ise bunu paylaþmasýný rica ediyorum .
EGEEN, 1 May 2024 tarihinde 18.447 TRY fiyatýyla tüm zamanlarýn en yüksek seviyesine ulaþtý ve tüm zamanlarýn en düþük seviyesi 0.01923682 TRY olup 31 May 1994 tarihinde gerçekleþti.
Temettüler ve sermaye artýrýmlarý bu altýn hesabýna dahil mi ?
Þaka yaptiginizi düþünüyorum. Dunyada nerdeyse faizi olmiyan tek meta ile ege yi kýyaslamýþsýnýz. Bu biraz da muhalefet yapacam diye 2002 de asgari ücretle kac çeyrek alýnýyordu bugün kac çeyrek alýnýyor diyenlere benzemiþ.ons olarak hesabettiginizde 240 dolardan 3400 dolara cýkmýþ bir altýnýn 2 katýný kazandýrmýþ olmak çok çok büyük bir kazançtýr.3400×2=6800 o günkü dolarýn da kabaca bugünkünden 3 kat deðerli olduðunu düþünsek 6800÷3=23 yaklaþýk.yani 25 sene önce aldýðýnýz bir ev yaklaþýk 9 ev doðurmuþ demektir.oysa ayný evi kiraya verseydiniz 3 eviniz olmuþ olurdu.tabi dünyanýn en riskli yatirim aracý belkide hisse senedi olduðunu unutmamak gerekir.koruma tarým.marbank.lehman brothers unutmadiklarim
Muhalifler sattýkça egeen zincirlerinden kurtuluyor !..
Dip NoT : Bu gün tavan olur diyenler !..
Olmaz diyenler ?
Borsa Yanýlmýyorsam 87 Aralýk'ta açýldý Ogün den beri borsada alýr satardým borsa akcimentodan baþlayýp Türk DemirDöküm kadar giden 30 ,35 kaðýt vardý en yüksek ve iyi kaðýt goodyeardi daha sonra Çukurova ve Kepez elektrikli yukardada yazdým aldým sattým hep zarar ettim daha sonra bu iþi bilen bir arkadaþla tanýþtým bana dediki sana lazým olmiyan bir parayla alacaksýn düþtüðünde hafif hafif alacaksýn satmiyacaksin birde paran az Türkiye'de yatýrýmcýlar borsaya girmiyor girwninde senin gibi parasý az o yüzden sermayesi küçük finansal durumu küvetli kaðýt al biriktir ciddi bir rakama ulaþýnca satarsýn dedi.
Aynen öyle yaptým 90 TL'den almaða baþladým encok 300 TL den aldým 2 sene evveline kadar 8000 TL'ye kadar aldým tahminimce 2024 Þubat'ta yarýsýný sattým oðluma daire aldým yarýsý duruyor ben 16000 den sattým 18400 kadar gitti
Þunu anlatmak istedim ihtiyaç olmiyan para olacak hissenin sermayesi küçük olacak bölünecek semaye artýracak gibi rüzgarlara bakmiyacaksin keþke bende kalanýný 18400 satsaydim diyorum ama kain olmak lazým.
Sabrederk bekleyeceðiz sabreden mutlaka borsada kazanýr bugünlerde geçer .
Ege endstrinin bugünkü durumu
Eflasyon yüksek döviz artmýyor bütün ihracatçý þirketler gibi kar edemiyor içerde iþçilik enerji herþey artýyor ama döviz artmýyor birde Yuri cinsinden yeni fabrikayý ödüyor þimdi panjivyaya bakmaya gerek yok çok ihraç etsen olur dolarýn bu fiyatýyla kar edemiyorsun bu yetmezmiþ gibi kaðýdýn artmasýný istenmeyen sahibi var yedibin TL'den dahi kaðýt satýyor.
Sahibinin yaptýðý yetmezmiþ gibi devlet eflasyon muhasebesi çýkardý bilonco Boz'un geldi ikinci ceyreke kötü gelir.
Þimdi gelelim avantajlara döviz arýyor Klasik dingil 2035 kadar anlaþma tamam elektrikli ise numuler gidiyor çerçeve anlaþma tamam 2026 sevk baslayacak anlaþma bugün yarýn bildirilir aksilik olsaydý numuneler beðenilmeseydi açýklanýr diye düþünüyorum hakkýmýzda hayýrlýsý.
Sayýn Baygeorge þuan alma zamaný satmada herkezin bir hedefi ve planý vardýr.Bende sizin yazilariniz okurum beðenirim 2025 sonu 2026 bugünden iyi olacak daha savunma devreye girmedi.Benden saygýlar.
Ben izmirliyim henüz bir üretim yok ama kadro oluþturuyorlar oradana projelerle ilgili açýklama gelebilir.