http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=28848
Printable View
Bugün ABD enflasyon rakamları düşük geldiğinden başta EM paraları olmak üzere diğerleride değer kazandı..tabi bizim faiz artışını kattığımızda, değerlenme bizde daha fazla..
Aşağıda genel resim var..bunun üstüne bizim açımızdan pastör mü konulur, siyasi hatalar mı konulur, yada faiz artışları mı konulur bilemem ama ABD ve dolayısıyla doları güçlenmeye devam ediyor şu sıralar..
Ha bunun da bir sonu var tabiki..şimdilik detaya gerek yok..tahminen, bundan sonra dolar güçlenmez deniliyorsa dolarda bulunmanın pek bir mantığı kalmaz..yok bu grafik aşağıdaki gibi bir süre daha fark açılarak devam eder deniliyorsa, yeni çalkantılara hazır olmak gerekir bence..
Benim tahminim yavaşta olsa grafik aynı şekilde bir süre daha devam eder yönünde..sebep olarak FED 3-3,5 faiz oranına veriler elverdiği ölçüde ulaşmak zorunda..taper işide 40-40,50-50 devam ediyor..Newyork krosu da ticaret konusunda pek geri adım atacağa benzemiyor..diğer taraftan ABD bütçe açığı büyümeye devam ediyor..ve vergi indirimlerinin etkileri henüz bitmedi sanıyorum..
Yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi olmasın, sadece varsayımlarımdır..
Not: bilmeyenler için ex-USA=ABD hariç
https://i.hizliresim.com/AzrWNp.png
S.Enki Gundlach'ın analizin okumadıysanız bir göz gezdirin.. https://www.zerohedge.com/news/2018-...d-be-burnt-out
Zamanlamaya ve dolayısıyla haberin Türkçe veriliş biçimine dikkat edin bence..
Alıntı:
Billionaire hedge fund manager Ray Dalio predicted the U.S. economy is about two years from a downturn, which will see the dollar plunge as the government prints money to fund a swelling deficit.
https://www.bloomberg.com/news/artic...ligations-loom
Tşkler..sanıyorum bu fiscal tedbirlerin etkisi geçtikten sonra ABD ekonomisinin nereye doğru yol alacağını ikimizde biliyoruz..o yüzden şimdilik sırası değil ve zamanlama önemli diye düşünüyorum..diğerlerini zaten saymıyorum, onlar daha önce helak olacaklar bence..:)
Selamlar ve saygılar benden..
"'YÖNETMELİK ÇIKACAK'
Dövizle ödemeleri ve işlemleri yasaklayan düzenlememiz çıktı. Yönetmeliğimizi de kısa sürede yayımlayarak, geçmiş işlemlerin hangi esaslar üzerinden yapılacağını açıklayacağız."
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...URL_shortening
daha zaman var bence, mesela;
Alıntı:
Impact of U.S. tax reform may last longer than expected: Fed's Bostic
http://www.kitco.com/news/2018-09-13...-s-Bostic.html
Hiç detaya inmeye gerek yok aslında..para varsa huzur var, para yoksa malum..:(
Biraz nostalji yapsak, metodon eksikliğinden bahsetsek mesela..:cool:
Histeriler, nöbetler, kasılmalar....ah parasızlık..:(
Ocakta son tedbirimizi aldıktan sonra Nisan'da piyasalar methadon eksikliği ile yüzleşmeye başlamıştı..
Son yüklü faiz arttırımıyla MB'mız iyi yaptı..sonuçları şu olur bu olur, ayrı konu..
Ancak histeriler nöbetler tekrar başladığında biraz daha dirençli girebilir olaya..:(
Malum FED Ekim'de 50'ye başlayacak ve ECB'de bu olaya 30'dan 15'e (Euro) düşerek eklemlenecek..sonra ECB Ocak'ta finito diyecek..
Şimdi önemli soru şu; piyasalar tekrar bir methadon eksikliği ile ne zaman yüzleşek; Ekim, Kasım vb. yada Ocak?
Hangi ay sizce..histeriler, nöbetler, dolardan güvenli liman olmalar felan..:)
YTD..
Artık zamanlama konusunda hiç bir öngörüde bulunmak istemiyorum :( . Ama böyle bir gerçekte var https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1LT2XL .. mızrak cuvala sıgmayaçaktır
Haklısın, bütçe açığı aldı başını gidiyor,..yıllık 1 trilyon dolarlardan bahsediliyor ama diğer taraftan globalde para ABD bonolarına, borsalarına akıyor..yani bir bakıma ABD güvenli liman muammelesi görüyor..aksi takdirde US 10 yıllıklar çoktan 3'ü geçer 4'ü felan bulurdu..uzun süre daha böyle gidecek gibi gözüküyor..
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...inlik-2625341/
Daha 4 milyon Suriyeli de gelecek yolda
1000 kişinin çalıştığı seramik fabrikasında, üretim durduruldu
Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde faaliyet gösteren Yıldızlar Holding A.Ş.'ye bağlı, yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı seramik fabrikasında, üretim durduruldu. İşçiler, ücretsiz izne çıkarılırken, fabrikanın borç nedeniyle elektriği ve doğal gazı kesildi.
Dolar kurunun kurşun geçireceği ispatlandı sonunda. :)
En azından bunu gördü kamuoyu.
Ve dolar kurunun durmaksızın yükseleceği inancı ilk darbesini yedi bence.
Eğer buralarda biraz oyalanabilirse (10 gün kadar) ve hatta 5 ler görülürse, DTH larda çözülmeyle kurda gerileme yerleşebilir.
Dikkat edilirse epeyce şart ileri sürdüm.
Tabi bu arada bir çok başka ekonomik ve diplomatik gelişme de yolda.
İdlib özelinde Suriye ile ABD ilişkileri önemli.
FED faiz artışının beklendiği 27 Eylül önemli.
Sırada bekleyen ekonomik veriler önemli.
Faizdeki bu artışın etkileri önemli.
Neyse.
Umarım ülkemiz için hayırlı olur.
Dün dolar alanların en azından OVP'ye kadar sabretmeleri iyi olurdu.
Dolarda teknik olarak 5.80'lere kadar gevşeme mümkün (Eylül sonuna kadar).
Ben şahsen özellikle Kasım-Ocak arasının çok sert geçebileceğini düşünüyorum. 5.80 - 6 aralığının dolarda pozisyon alma açısından mantıklı olabileceğini düşünüyorum. 2019 yılı için 6.50 çok önemli bir denge noktası olabilir.
Sene sonu dolar tahmin anketi yapıldı mı hiç ? Faiz toto gibi, böyle bir anket yapabiliriz?
Ben oyumu sene sonu için 1 usd = 8 Lira olarak kullanırdım...
Sadece şahsi görüşlerimdir. Öneri veya alış/satış tavsiyesi değildir.
2019 6,50...Bu sene sonu 8 lira...:)
İlginç bir hikayeniz olmalı.
Portföyüm hala altın ve USD sepeti şeklinde.
Cepteteb'in %24-25lik faiz oranları da aklımı çelmeye başladı.
Doların bir kısmını mı altının bir kısmını mı bozup 32 günlük vadeliye kaydırmalı yoksa hiç gıpraşmamalı mı sizce?
Hepinizi Öptüm kib :oleyo:
Bireylerden gelen dolar talebi kesilse bire cari açık kaynaklı dolar talebi devam edecek bunu çözmenin yolu enerji tasarrufu (kaçak elektrik ile mücadele) ve ihracatı artırmaktan geçiyor. İthalatı kısmak bunu örneği çok basit. Volkswagen full ithal bir araç yerli alternatif var. Ama satışlar devam ediyor. Bu alışkanlıklardan vazgeçmek gerekiyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2019 yılının ilk yarısı sert geçecektir ve resesyonun rakamlara en sert şekilde yansıyacağı dönem 2019'un ilk yarısı olacaktır (örneğin büyüme rakamları)
2019'un ikinci yarısından itibaren toparlanma bekliyorum ve bu noktada 6,50 nin önemli bir destek/denge noktası olacağını düşünüyorum. Yani 2019 için 6,50 bir tepe değildir; destek ve denge noktasıdır.
Bizim ülkemiz için senelik projeksiyonlar ne kadar tutarlı olur bilemem tabii ama evet bir hikayem var ve bu bağlamda bir beklentim de var...
Faiz 12.75 dolar 3.75
Faiz 24 dolar 6.10
Globalde de EM para birimleri bizim kadar olmasa bile değer kaybediyor..
Bizde iş artık panik boyutuna vardığı için daha hızlıyız..
Ayrıca başı çekiyoruz..
Biz 6 tl leri vurduk ZAR BRL falan geriden bizi takip edip yetiştiler nerede ise
Haa hepsi 2016 ocak seviyesinde ler ama..
Tayyip bugün enteresan bir laf etmiş..
MB bağımsızdır dediler alın bakalım ne olacak izleyip görecez sabrımın bi sınırı var diye..
Reisin kafasında faize pata küta girişmek ve zorla düşürmek var..
Bunu MUTLAKA deneyecekler..Hele döviz gevşemezse bakın artırdık bi boka yaramadı Reis haklı idi şimdi faizi indirecez ve ateş topunu yok edecez diyeceklerdir..
Ve sonuncu elementimiz TAHTAAAA..
Bugün pek tayyip çi olmasa bile abi bi bildikleri vardır ..çarşı bize karşı..fetö batı şu bu diyen bir arkadaşım
ee hani faiz doları düşürür al faiz arttı ama düşmüyor dolar dedi.
açık söylim bişi diyemedim..
uzun uzun anlatsam da anlamazdı..
TR nin yüzde 90 bu durumda anlamaz..
1+1 2 eder işte
efendim cari açık da KGF kredileri işe şişirilen balon da
overcredit crysis de...
anlamazz...
faiz arttı dolar düşecek dediler (bende dahil ekonomistlerin hepsi)
eee hani nerede hala 6 tl deyiz
DERLERRR..
Mayıs ağustos arası dolar 4.90 4.40 arasında olanların 6.80 6 tl arasında yeniden olmasını beklemekteyim açıkcası..
Ondan sonra ver elini 10 12 tl ler..
Rahip bırakılıp üzerine FED den güvercin açıklamalar gelirse başka..
Bugün dolarda daha cansız bir hava görmek isterdim ama yine yukarı istekli..
24 olmuş faiz de , 6.25 gibi yabancı beklentisini bile aşan bir faiz artışının ertesi günü doların yılan gibi diplerde kıvrılmasını izlemek yerine nerede ise birisi öksürse yeniden 6.50 olacak bi havası var..
ı ıh..
sevmedim..
Bak gund şuraya yazıyorum...
Kur bir daha 7 lere dayansın , saraydan çıkan höykürüşü bütün ülke duyacaktır...
Ondan sonra tutabilirsen tut hacıyı...
Dolarsız kalan toplumların hayat damarlarından biri kopmuş demektir..:evil::evil:
Tabii birde dolarsız kalmanın neticeleri vardır..6 ayda 1125 baz puan faiz arttırmak gibi..:(
Yada arttırmazsınız neticeye katlanırsınız, artık dolar Allah ne verdiyse..malum bizim kel daha büyük..:(
Neyse dolar açısından tesbitleri toparlayalım..geleceğe ışık tutsun..
-Trump'ın gümrük vergileri dolayısıyla piyasalara çıkan dolar miktarı gittikçe azalacak görünüyor..
Mesela ÇİN'in hayat damarlarından biri kopuyor şu sıralar..ancak ÇİN ve nezninde uzakdoğunun tökezlenmesi EM 'ler açısından hiç iyi bir durum oluşturmaz..
-Trump’ın vergi indirimlerinin etkisi sanıldığından daha uzun sürecekmiş..hem ABD’deki büyüme anlamında hemde bizi ilgilendiren kısmıyla global piyasalardan dolar çekilmesi anlamında..Alıntı:
Perşembe günü Twitter'dan açıklama yapan Trump, "Çin'le anlaşma yapmak için baskı altında değiliz, onlar bizle anlaşma yapmak için baskı altında" dedi.
Trump'ın tweeti, "Bizim piyasalarımız yükseliyor, onlarınki çöküyor. Yakında ürünlerimizi evde üreterek tarifelerden milyarlar alacağız." ifadeleriyle devam etti.
-Diğer konu dün yazdım ''para var huzur var, para yoksa huzur da yok'' ..:whistling:Alıntı:
Impact of U.S. tax reform may last longer than expected: Fed's Bostic
http://www.kitco.com/news/2018-09-13...-s-Bostic.html
-Dün ABD enflasyon rakamları pek iyi gelmedi ama trend anlamında ABD büyüme ve enflasyon rakamları pek fena sayılmaz..buda FED faiz arttırımlarının devamını gerekli kılar..zaten FED bulduğu her fırsatta faiz oranının 3-3,5'lara çıkartmak zorunda..böylelikle FED durumunu sağlamlaştırdığı gibi ileride diğerlerine göre çok büyük bir avantaj sağlayacak..
-Her ne kadar dolar şortcuları iyi defans yapsada, ECB'nin sıkılaşma konusunda ne kadar ileriye gidebileceği bence muğlaktır..dolayısıyla EUR/USD paritesi (ve DXY'nin) ilerleyen aylarda bana göre düşecektir..
-Ha son olarak ilave edelim her türlü kargaşa doları güvenli liman yapar..:(
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte fikir ayrılıkları olanlar varsa ve belirtirlerse sevinirim..
Enki
Kurt ol
Çakal ol
Tilki ol
Ama asla domuz olma derler..
Toplaşıp kafana topa vura vura öldürürler..
ABD herkeside karşısına alırsa yalnız kalır.
Çin rusya tr buna katılabilecek iran hatta bazı arap ülkeleri ile dolar molar ..ı ıh yemez..
Çok da zorlamasın TRUMP..
Gund onunda farkındayım ama o işler o kadar kolay değil..
Şöyle diyelim ''çokta zorlamasın değilde, çok aşırı zorlamasın'' demek daha doğru olur..maalesef ipler Trump'ın elinde, ne olacağını, ne yapacığını çok iyi biliyor bence..ÇİN dahil, 10 senedir dolar borcu yapanlar uçanlar kaçanlar şimdi ağlamaya başladılar..senin dediğin noktaya daha çok var..ÇİN kuzu oldu şimdilerde..
https://i.hizliresim.com/0zo23W.png
………
625 baz puan faiz artışı yapıldı ama gelinen noktada dolar 5.5'lere bile değmedi..hele ki sene sonuda..:(
Geriye birtek pastörün bırakılması, belki ABD ile ilişkilerin düzelmesi kaldı..bakalım..
Daha önceleri de insanları terse getirdiğini biliyorum..olur her insan yanılabilir ama bu atmosferde doların sene sonunda 5.5 olması bana göre mümkün değil..
Ha birde BES'i fazla övmesi oldukça manidar..:(
BES konusunda ne dedi ki..??
Bol para mı verecekler miş BES üzerinden..
Hani seyyanen ödeme falan bekliyoruz..:oleyo:
Kusura bakılmasın bu gönderinin baskı sayısı arttı ama konuyla alakalı..:cool:
Aşağıda biri paylaşmış..yapılan hesaba göre bu ay sonuna kadar FED 40 milyar dolar daha para kesecekmiş(bence FED ağırdan alıyor, yoksa bu ay normalde 40 kesecekti zaten..şu ana kadar bir kısımını kesmiş olması gerekirdi)..
Bu sebeple bazı piyasalarda dolara saldırı olmazsa çok şaşıracakmış arkadaş..:(
Yaw ben Ekim-Kasım hatta Ocak mı derken o daha erkene almış olayı..:he:
Para yok huzur yok..anlaşıldı..:drunk:
YTD..
https://i.hizliresim.com/qvZmL3.png
ya herhalde bende bir tuhaflik var
kardesim FED faizi artirinca ABD nin borclanmak icin sattigi bonolarin faizide yukselmiyormu?
Bu yaptiklari aptallik degilmi?
Bir uzman oyle uzmanki Enki gibi uzman birisi cevaplayabilirmi?
Sn.Ahmetg sövmüyorsun değil mi..:he:
Neyse tşkler ederim..ancak ben uzman felan değilim, sadece takip etmeye çalıyorum..
FED'in faiz arttırmasına rağmen ABD'nin sattığı bonoların faizi o kadar yükselmiyor maalesef..yada kısa vadeliler bir miktar yükselsede, uzun vadeliler pek yükselemiyor diyelim..
Bunun genelde iki sebebi olabilir..birincisi uzun vadede resesyon beklendiği için bu beklenti satın alınıyor olabilir..ikincisi ise globalde para ABD borsa ve bonolarına akmakta şu sıralar..bunun en baştaki sebebi ise ABD varlıklarının bence güvenli liman olmaları..onun haricinde getirilerininde eskiye oranla yükselişler olması da artı faktörler olabilir..
Kısaca şöyle diyelim; FED faizlerini arttırmasına rağmen, dolar ABD'ye doğru yol aldığından halazırda ABD hazinesi borçlanmalarını ucuza yapabiliyor(talep var)..ha bu arada bütçe açığı dolayısıyla borçlanma ihtiyacı ciddi derecede artsa da, sonuç şimdilik değişmiyor..
İlerde ne olur..şimdilik rivayetler muhtelif..selamlar..
Fed Ekimde 50 ye çıkıyor evet. Bir yıl böyle gidecek. 2019 Ekim dahil 600 milyar dolar daha çekmiş olacak tahvillerden.
Walla ne güzel..rezerv paraya sahip olmak ne güzel..:(
Milleti teyakkuzda tut, onca bütçe açığına rağmen ucuzdan borçlan.:cool:
Aha işte budur; millet sonsuza kadar teyakkuzda kalırsa ABD batmaktan kurtulur..:oleyo:Alıntı:
U.S. Budget Deficit Swells to $898 Billion, Topping Forecast
https://www.bloomberg.com/news/artic...pping-forecast
Ahmetciğim üzgünüm ABD'nin battığını göremeyeceksin..:)