Sayfa 584/777 İlkİlk ... 84484534574582583584585586594634684 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,665 - 4,672 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Bugün pek tayyip çi olmasa bile abi bi bildikleri vardır ..çarşı bize karşı..fetö batı şu bu diyen bir arkadaşım
    ee hani faiz doları düşürür al faiz arttı ama düşmüyor dolar dedi.
    açık söylim bişi diyemedim..
    uzun uzun anlatsam da anlamazdı..
    TR nin yüzde 90 bu durumda anlamaz..
    1+1 2 eder işte
    efendim cari açık da KGF kredileri işe şişirilen balon da
    overcredit crysis de...
    anlamazz...

faiz arttı dolar düşecek dediler (bende dahil ekonomistlerin hepsi)
    eee hani nerede hala 6 tl deyiz

DERLERRR..

2. Mayıs ağustos arası dolar 4.90 4.40 arasında olanların 6.80 6 tl arasında yeniden olmasını beklemekteyim açıkcası..
    Ondan sonra ver elini 10 12 tl ler..
    Rahip bırakılıp üzerine FED den güvercin açıklamalar gelirse başka..

Bugün dolarda daha cansız bir hava görmek isterdim ama yine yukarı istekli..

24 olmuş faiz de , 6.25 gibi yabancı beklentisini bile aşan bir faiz artışının ertesi günü doların yılan gibi diplerde kıvrılmasını izlemek yerine nerede ise birisi öksürse yeniden 6.50 olacak bi havası var..

ı ıh..

sevmedim..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bak gund şuraya yazıyorum...

Kur bir daha 7 lere dayansın , saraydan çıkan höykürüşü bütün ülke duyacaktır...

Ondan sonra tutabilirsen tut hacıyı...

Dolarsız kalan toplumların hayat damarlarından biri kopmuş demektir..

Tabii birde dolarsız kalmanın neticeleri vardır..6 ayda 1125 baz puan faiz arttırmak gibi..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ''Yok ben faiz arttırmıyorum, bu can bu bedende olduğu müddetçe faiz felan artmaz, arttıramam, olmaz,..'' geçin bu işleri devlet su işleri..
    Yada arttırmazsınız neticeye katlanırsınız, artık dolar Allah ne verdiyse..malum bizim kel daha büyük..

Neyse dolar açısından tesbitleri toparlayalım..geleceğe ışık tutsun..

-Trump'ın gümrük vergileri dolayısıyla piyasalara çıkan dolar miktarı gittikçe azalacak görünüyor..

Mesela ÇİN'in hayat damarlarından biri kopuyor şu sıralar..ancak ÇİN ve nezninde uzakdoğunun tökezlenmesi EM 'ler açısından hiç iyi bir durum oluşturmaz..

Perşembe günü Twitter'dan açıklama yapan Trump, "Çin'le anlaşma yapmak için baskı altında değiliz, onlar bizle anlaşma yapmak için baskı altında" dedi.

Trump'ın tweeti, "Bizim piyasalarımız yükseliyor, onlarınki çöküyor. Yakında ürünlerimizi evde üreterek tarifelerden milyarlar alacağız." ifadeleriyle devam etti.
    -Trump’ın vergi indirimlerinin etkisi sanıldığından daha uzun sürecekmiş..hem ABD’deki büyüme anlamında hemde bizi ilgilendiren kısmıyla global piyasalardan dolar çekilmesi anlamında..

Impact of U.S. tax reform may last longer than expected: Fed's Bostic
    http://www.kitco.com/news/2018-09-13...-s-Bostic.html
    -Diğer konu dün yazdım ''para var huzur var, para yoksa huzur da yok'' ..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Hiç detaya inmeye gerek yok aslında..para varsa huzur var, para yoksa malum..

Biraz nostalji yapsak, metodon eksikliğinden bahsetsek mesela..

Histeriler, nöbetler, kasılmalar....ah parasızlık..

Ocakta son tedbirimizi aldıktan sonra Nisan'da piyasalar methadon eksikliği ile yüzleşmeye başlamıştı..

Son yüklü faiz arttırımıyla MB'mız iyi yaptı..sonuçları şu olur bu olur, ayrı konu..

Ancak histeriler nöbetler tekrar başladığında biraz daha dirençli girebilir olaya..

Malum FED Ekim'de 50'ye başlayacak ve ECB'de bu olaya 30'dan 15'e (Euro) düşerek eklemlenecek..sonra ECB Ocak'ta finito diyecek..

Şimdi önemli soru şu; piyasalar tekrar bir methadon eksikliği ile ne zaman yüzleşek; Ekim, Kasım vb. yada Ocak?

Hangi ay sizce..histeriler, nöbetler, dolardan güvenli liman olmalar felan..

YTD..
    -Dün ABD enflasyon rakamları pek iyi gelmedi ama trend anlamında ABD büyüme ve enflasyon rakamları pek fena sayılmaz..buda FED faiz arttırımlarının devamını gerekli kılar..zaten FED bulduğu her fırsatta faiz oranının 3-3,5'lara çıkartmak zorunda..böylelikle FED durumunu sağlamlaştırdığı gibi ileride diğerlerine göre çok büyük bir avantaj sağlayacak..

-Her ne kadar dolar şortcuları iyi defans yapsada, ECB'nin sıkılaşma konusunda ne kadar ileriye gidebileceği bence muğlaktır..dolayısıyla EUR/USD paritesi (ve DXY'nin) ilerleyen aylarda bana göre düşecektir..

-Ha son olarak ilave edelim her türlü kargaşa doları güvenli liman yapar..

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte fikir ayrılıkları olanlar varsa ve belirtirlerse sevinirim..

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bak gund şuraya yazıyorum...

Kur bir daha 7 lere dayansın , saraydan çıkan höykürüşü bütün ülke duyacaktır...

Ondan sonra tutabilirsen tut hacıyı...
    Eyvahhhhhh...

6. Enki
    Kurt ol
    Çakal ol
    Tilki ol
    Ama asla domuz olma derler..

Toplaşıp kafana topa vura vura öldürürler..

ABD herkeside karşısına alırsa yalnız kalır.
    Çin rusya tr buna katılabilecek iran hatta bazı arap ülkeleri ile dolar molar ..ı ıh yemez..

Çok da zorlamasın TRUMP..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Enki
    Kurt ol
    Çakal ol
    Tilki ol
    Ama asla domuz olma derler..

Toplaşıp kafana topa vura vura öldürürler..

ABD herkeside karşısına alırsa yalnız kalır.
    Çin rusya tr buna katılabilecek iran hatta bazı arap ülkeleri ile dolar molar ..ı ıh yemez..

Çok da zorlamasın TRUMP..

Gund onunda farkındayım ama o işler o kadar kolay değil..

Şöyle diyelim ''çokta zorlamasın değilde, çok aşırı zorlamasın'' demek daha doğru olur..maalesef ipler Trump'ın elinde, ne olacağını, ne yapacığını çok iyi biliyor bence..ÇİN dahil, 10 senedir dolar borcu yapanlar uçanlar kaçanlar şimdi ağlamaya başladılar..senin dediğin noktaya daha çok var..ÇİN kuzu oldu şimdilerde..

………

625 baz puan faiz artışı yapıldı ama gelinen noktada dolar 5.5'lere bile değmedi..hele ki sene sonuda..

Geriye birtek pastörün bırakılması, belki ABD ile ilişkilerin düzelmesi kaldı..bakalım..

Daha önceleri de insanları terse getirdiğini biliyorum..olur her insan yanılabilir ama bu atmosferde doların sene sonunda 5.5 olması bana göre mümkün değil..

Ha birde BES'i fazla övmesi oldukça manidar..

Sayfa 584/777 İlkİlk ... 84484534574582583584585586594634684 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •